Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים ירוקים (take 2) ב 205 91

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם שוב.

לפני מספר חודשים לאחר התיעצות בפורום נפלה ההחלטה בליבי לא להחליף למים ירוקים עקב שימוש של שנים במים רגילים על ידי היד הקודמת (בעיקר בגלל המסקנה של הלכלוך והאבנית במיכל המים). לאחרונה גיליתי שהרכב (ג'ונייר) טופל אך ורק במוסך מורשה של פז'ו ב10 השנים האחרונות. ולפי מיטב הבנתי חובה שם למלא מים ירוקים. מה שמשאיר את שאלת המים פתוחה לדיון.

השאלה שלי (לאחר חיפוש כמובן) האם תוכלו לבאר קצת את דרך החלפת המים?

האם יש צורך בניקוז אוויר לרכב הספיציפי שלי? ואיך הוא מבוצע?

והאם אני יכול רק לבדוק את סוג המים ללא צורך בניקוז אוויר??

מודה לכם שוב ידידי.

אבי

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

כדי לבדוק אילו מים נמצאים פתח את מיכל העודפים או את פתח הרדיאטור (לא כשהרכב חם) ותארה אילו מים נמצאים.

לגבי צורת ההחלפה - בצע חיפוש...

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
שלום לכם שוב.

לפני מספר חודשים לאחר התיעצות בפורום נפלה ההחלטה בליבי לא להחליף למים ירוקים עקב שימוש של שנים במים רגילים על ידי היד הקודמת (בעיקר בגלל המסקנה של הלכלוך והאבנית במיכל המים). לאחרונה גיליתי שהרכב (ג'ונייר) טופל אך ורק במוסך מורשה של פז'ו ב10 השנים האחרונות. ולפי מיטב הבנתי חובה שם למלא מים ירוקים.חובות לחוד ומעשים לחוד!!! מה שמשאיר את שאלת המים פתוחה לדיון.

השאלה שלי (לאחר חיפוש כמובן) האם תוכלו לבאר קצת את דרך החלפת המים?

האם יש צורך בניקוז אוויר לרכב הספיציפי שלי? ואיך הוא מבוצע?

והאם אני יכול רק לבדוק את סוג המים ללא צורך בניקוז אוויר??

מודה לכם שוב ידידי.

אבי

מעבר לכך ,שום שימוש קודם לא מוריד את הצורך בשימוש במים נגד קיפאון וחלודה מפה-"ירוקים",

אם אתה רוצה לבצע עבודה אמינה , עליך לנקז את כל המערכת ע"י ניתוק הצינור התחתון של המצנן והשארת מכסה המילוי פתוח: פתיחה עם מפתח מתאים. הסר את בקבוק הגיבוי ממקומו והרם אותו גבוה ע"מ לנקזו גם. אתה יכול לקחת צינור השקיה ולתת למערכת מספר דקות שטיפה.

אחרי חיבור הצינור למקומו וסגירת מכסה המצנן. פתח את החימום בתוך הרכב, השאר את בקבוק הגיבוי גבוה. הסר את פקק פיית הניקוז ליד קיר האש וליד הטרמוסט. מלא בירוקים , רצוי אמריקיים,:-P עד אשר הנקז הנמוך יותר יוציא מים בלי בועות. סגור אותו , מלא את בקבוק הניקוז בירוקים, הרם אותו גבוה וכאשר יצאו מים בלי בועות מהנקז השני , סגור אף אותו והחזר את בקבוק הגיבוי למקומו כאשר אין מים יותר מהגובה המסומןMAX .

הפעל את המנוע ותן לו לעבוד עד וידוי כי המאווררים עשו מספר מחזורי פעולה , הקפד לראות כי נורות התראה לא נדלקות

למחרת , כאשר המנוע קר , בדוק את גובה המים בבקבוק, יתכן ויחסר.

בהצלחה

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

לא סביר שמוסך מורשה ישתמש במודע במים במקום נוזל קירור. זה מנוגד לכל הגיון כלכלי (של המוסך) וטכני. יתכן שהבעלים הקודם פשוט חיפף ולא ביצע טיפולים מלאים במוסך. אם יש לך הוכחה שהמוסך אחראי למחדל - פנה בתלונה למחלקת השירות של פז'ו ותתלונן.

שימוש במים במקום נוזל קירור הוא "חיסכון" מפוקפק. אל תתלבט - החלף לנוזל קירור. הוא מונע קורוזיה במנוע, מקרר ביעילות רבה יותר ממים ולא קופא (למי מאתנו שגר במקומות בהם הטמפרטורה בלילה יורדת התחת לנקודת קיפאון).

במקרה שלך - ככל הנראה נגרם כבר נזק למנוע כתוצאה מקורוזיה , אך אין הגיון להמשיך ולהשתמש במים.

• תוכן חדש...