Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פיג'ו 205] - מדחס מזגן לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן הפיג'ו הפתיע אותי היום, ביום הכי חם של השנה.

בערב שישי נסעתי ברכב, מזגן דולק ומקרר סביר (גם קודם לא הצטיין במיוחד בקירור).

היום בבוקר - יצאתי הרבה לפני החום הגדול, ונסעתי בכיף בלי מזגן.

היום בערב - שאריות החום הגדול עוד באוויר, והמזגן - מת.

אני לוחץ על כפתור המיזוג - הנורה בכפתור נדלקת, אבל אני לא מרגיש את המדחס נכנס לפעולה (וזה 205 עם מנוע 1.4. אתה מרגיש שהמדחס נכנס לפעולה. זה מרגיש כאילו עדר פילים נדחף לך לתא המטען).

בדקתי פיוזים, או לפחות, את אלו שאני מכיר. שלושה פיוזים בתוך תיבה ליד הפנס הקידמי שמאלי - תקינים.

כל הפיוזים בתיבת הפיוזים שמתחת להגה - תקינים.

:snipersmi

הלאה - רצועת מדחס, אמנם חדשה לגמרי והוחלפה לפני כמה חודשים, אבל הכל יכול להיות. מעיף מבט - נראית במצב טוב, מסובבת את המדחס.

:loco:

הלאה - לוחץ על הכפתור, וניגש למנוע להתבונן. המאוורר הנוסף על הרדיאטור נכנס לפעולה (הלאגר שלו בסוף חייו, ויש לו שריקה ייחודית). הרצועה מסתובבת, אבל קשה להגיד האם הקלאצ' החשמלי שעל המדחס אכן נכנס לפעולה. איך אני אמור לזהות את זה?

:conf:

חיפוש בפורום הביא אותי להשערה כי ברח לי כל הגז. אפשרי, במיוחד לאור העובדה שאני יודע שיש איזושהיא נזילה בצנרת המיזוג. לפני כמה חודשים מילאתי גז במזגן, אחרי שהקירור של המזגן לא סיפק אותי. המזגינסט (החאפר, שאין לי מושג למה בכלל נכנסתי אליו למוסך) אמר שהמכשיר שלו מזהה דליפה של גז מתוך תא הנוסעים, אבל קשה לדעת מה עוצמתה. לטענתו, כדאי למלא עכשיו גז, ולראות כמה זמן הוא מחזיק. אולי זה יחזיק שנה ולא כדאי לפרק את כל הדאש. נשמע הגיוני דאז. יומיים אחר כך - כל הרכב מריח מגז :roll: כנראה שבאמת יש דליפה מתא הנוסעים. אבל מה - המזגן עדיין מקרר סביר.

יש עוד מה לבדוק לפני שקופצים למזגניסט הקרוב למקום מגורי?

(המזגן, אגב, מקורי. לא אלכס-אורגינל)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יכול להיות שיש לך דליפה במ"ע הקירור ואין גז קירור לכן המדחס לא ניכנס לפעולה כך לפחות זה אצלי בסופר לנסר בלי גז קרור המדחס לא נכנס לפעולה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

יש כמה אפשרויות, הסבירות שבניהן שברח הגז ואז המדחס לא נכנס לפעולה על מנת שלא ייהרס. אפשרות השנייה והיקרה יותר היא שהלך המדחס.

כנס למזגניסט שיבדוק את המע'. אם יש דליפת גז יש לתקן קודם את הדליפה ואז למלא גז. זו לא חוכמה למלא כל כמה חודשים גז ב- 170 ש"ח.

יש להימנע ככל שניתן מפירוק הדשבורד מכיוון שהוא עלול להתפרק לחתיכות תוך כדי ניסיון הפירוק. ככה לפחות זה ב- 205.

פורסם

חברים - אני יודע שמזגניסט ידע לפתור את הבעיה.

תאמינו או לא, אני אפילו יודע כתובות ומספרי טלפון של מזגניסטים מומלצי הפורום.

אבל, השאלה היא האם יש עוד איזה בדיקה שאני יכול לעשות בבית לפני פנייה למזגניסט? :roll:

פורסם

לשאלתך המקורית - החלק הקיצוני הימני של המזגן (זה שימין לפולי ולרצועה) אמור לעמוד במקום אם המדחס לא נכנס ,ולהסתובב עם הפולי כאשר המדחס נכנס (זה בדיוק מה שעושה הקלאץ' החשמלי - מחבר את החלק הזה ומתחיל את פעולת הדחיסה).

אם במכוניתך יש מייבש בקבוק עם חלון , אתה אמור לראות בועות רצות בתוך החלון.

פורסם
לשאלתך המקורית - החלק הקיצוני הימני של המזגן (זה שימין לפולי ולרצועה) אמור לעמוד במקום אם המדחס לא נכנס ,ולהסתובב עם הפולי כאשר המדחס נכנס (זה בדיוק מה שעושה הקלאץ' החשמלי - מחבר את החלק הזה ומתחיל את פעולת הדחיסה).

אם במכוניתך יש מייבש בקבוק עם חלון , אתה אמור לראות בועות רצות בתוך החלון.

הבנתי אותך שמר. תודה על העזרה.

שאלה נוספת - האם הקלאצ' החשמלי צריך להכנס לפעולה במקרה של חוסר בגז?

לגבי החלון במייבש - יש לי איזה בלון קטן עם חלון, אני מאמין שאתה מדבר עליו. אני אמור לראות שם בועות למרות שהמדחס לא עובד? כי אני לא רואה כלום... רק חושך בפנים.

עריכה:

מצורפת תמונה של תא המנוע, כפי שצולם לפני אי אלו שבועות.

איפה נמצא אדון ונטיל?

Image1.jpg

פורסם

אם אין גז המדחס (הקלאץ' בשבילך) לא ייכנס לפעולה.

הוונטיל נמצא מעל תושבת המנוע השמאלית בציור.

אם אין דחיסה -לא תראה תנועת גז בחלון.

פורסם

הונטיל נמצא איפה שסימנתי לך...

אם אין מדחס וגם שמת לב בימים האחרונים שהמזגן חלש כנארה שישנה דליפה והיום נגמר לגמרי הגז ולכן המדחס לא נכנס לפעולה

אם אתה מעוניין ללכת למקצוען אמיתי שלא אוהב לחרטט פנה אלי בהודעה פרטית ואני יסביר לך איך להגיע אליו

ד"א הוא נמצא בכפר קאסם (לא... לא מסוכן שם)

פורסם

יש לחץ במערכת (מתחת לכיסוי השחור מסתתר לו ונטיל).

אין סיבוב של הפולי (לקח לי כמה שניות למצוא אותו, אבל הוא שם, ולא מסתובב לשום מקום).

לא הצלחתי לבדוק את המתח למדחס (עוד פלא הנדסה צרפתי-מודרני! אין גישה לשתי ידיים).

לדעתי זה משאיר שתי אופציות -

היקרה: הלך מדחס - הוא מקבל פיקוד ולא נכנס לעבודה

הזולה: בעיה חשמלית בדרך, המדחס לא מקבל פיקוד.

:twisted:

• תוכן חדש...