Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

זה זמן רב שהנני נאבק נואשות עם הרכב [להזכיר, פיג'ו 405 92 קרבורטור] על בעיות הנעה, סחיבה עצלה, בזבוב דלק עצום, בריחת מים וכיוצא בזה.

אתמול לפחות זכיתי לפתרון בבעיה העיקרית ביותר והיא- הקרבורטור.

עד לפני אתמול היה מאבק תמידי ביני לבין הגז להשאר דלוק ברמזור, לא להכבות בעצירה שגרתית וכו'. בנוסף צריכת הדלק הייתה זוועתית (חישוב מדוייק אין ביידי אך למלות 300 שקל כמעט כל שבוע זה לא אנושי)

כאמור הרכב ישן, המנוע עייף, אבל זה לא אומר שהוא שבק את חייו (הבלוק מסתבר שחי, קצת), והקרבורטור לא עבר ניקוי, שיפוץ או כיוון מזה זמן רב.

אי לכך, ולאחר המלצות אין ספור על אחד בשם צביקה קרבורטורים, אשר לא הייתי מגיע אליו הודות לפורום זה, החלטתי לקפוץ אליו לטיפול.

כ-2-3 שעות לאחר שהנחנו את האוטו בידיו קיבלנו שיחת טלפון "האוטו מוכן, אתם יכולים לבוא".

מניעים. אם בנאדם אחד היה סופר זמן מהסוויץ' עד להנעה זה לא היה בנאדם נורמלי...

המנוע כאילו שב לחייו הראשונים, על טורים שפויים, עבודה עגולה ללא רעידות, החנקויות וכו'.

באותו זמן הסביר צביקה על עבודתו ועל האדם החאפר הקודם אשר נגע לנו בצ'וק וגרם לא מעט נזק.

טוב, משלמים, נוסעים. מעבירים לD (אוטומט), האוטו לא רועד (בשלב זה כבר הייתי בשוק, מאחר והרכב היה רוקד בזמן עמידה בD).

אין מילים לתאר את התיעלות הקרבורטור לאחר הניקוי, השיפוץ והכיוון שנעשו ע"י צביקה. האוטו נושם כמו שלא נשם לפני, התגובה לגז מורגשת מעולה (אצטרך להתרגל לתגובה זו מאחר ולפני היה צורך בפי 2 יותר גז על מנת לא להכבות, להחנק וכו') והנסיעה לא יכולה להיות יותר חלקה מזו.

כמובן השקט הנפשי לא הושג במלואו מאחר וזו רק תקלה יחידה באוטו, אבל זה היה צעד חשוב על מנת לא לשלם הון תועפות על הדלק שמי כמונו יודע כמה יקר בזמנים אלו.

בהמשך יום נעים ובתודה רבה לצביקה קרבורטורים

דור

פורסם

דור, אני רואה שאתה מעוניין למכור את האוטו,

איזה מעצבן זה לחיות עם האוטו במשך שנים עם כל מיני תקלות קטנות וממש לפני המכירה לתקן את כולן ולהתאהב באוטו מחדש, או לחילופין להתעצבן על עצמך איך נסעת כל הזמן ככה כשהפיתרון היה כ"כ קרוב וכ"כ פשוט.

צביקה, תמיד ידענו שאתה אלוף העולם!

שאלה ברשותך, יש לי איזה גרוטאה (ניסוח של אישתי) חדשה על הכוונת.

על המנוע (V8) יושב קרבורטור בגודל של דלי ספונג'ה שעונה לשם HOWLY 4 BARREL.

קרבורטור מרובע שכל יציאה מזינה 2 בוכנות.

יש חלקים בארץ לשיפוץ של כזאת מפלצת?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפותח השרשור: אם הפיג'ו שלך היא בעלת צ'וק ידני היית יכול להדליק אותו לפני עצירה ולכבות אותו שוב אחרי תחילת הנסיעה. זה מה שאני תמיד הייתי עושה (אז, בתקופת הבעיות) לפני כל עצירה ואז לא היה מאבק ביני לבין הגז.

אבל שהמנוע היה קר לחלוטין הוא היה מתכבה גם עם צ'וק עובד, במקרה כזה הרמתי בלם יד ולחצתי על הגז עד תחילת הנסיעה.

שקט נפשי לא יהיה לאף אחד עם רכב ישן, צריך רק מזל בעינינים האלו.

צביקה הוא אכן בעל מקצוע מעולה ואמין. מומלץ לכל בעלי הרכבים בעלי קרבורטורים שעושים בעיות לגשת לשיפוץ אצלו.

פורסם

עוד מהימים הטובים של הסוד ידעתי שצביקה בעל מקצוע מעולה, הייתי אצלו פעמיים לכיוון קרבורטור, וכל פעם קיבלתי מנוע חדש...

בקרבורטור של השירוקו אני חטאתי בגדול ועקב חוסר זמן להגיע עד לנתניה, שיפצתי אותו במכון מרחק 5 דקות נסיעה מהבית.

התוצאה - כל פעם שהמנוע מתכבה שהוא קר אני מתחיל לקלל את עצמי על העצלנות שלי והנסיון לקצר דרך, תרתי משמע.

No worries 8)

פורסם
דור, אני רואה שאתה מעוניין למכור את האוטו,

איזה מעצבן זה לחיות עם האוטו במשך שנים עם כל מיני תקלות קטנות וממש לפני המכירה לתקן את כולן ולהתאהב באוטו מחדש, או לחילופין להתעצבן על עצמך איך נסעת כל הזמן ככה כשהפיתרון היה כ"כ קרוב וכ"כ פשוט.

צביקה, תמיד ידענו שאתה אלוף העולם!

שאלה ברשותך, יש לי איזה גרוטאה (ניסוח של אישתי) חדשה על הכוונת.

על המנוע (V8) יושב קרבורטור בגודל של דלי ספונג'ה שעונה לשם HOWLY 4 BARREL.

קרבורטור מרובע שכל יציאה מזינה 2 בוכנות.

יש חלקים בארץ לשיפוץ של כזאת מפלצת?

בברכה,יניב

מבלי לדעת על איזהג גרוטאה אתה מדבר,ועל איזה קרבורטור הולי אתה מדבר, מירב הסכויים שת החלקים לשפוץ כזה תוכל רק להזמין מחו"ל מאיבי , בדבר פרטיםלגבי המשלוח מאיבי, פנה לד"ר נמרוד רחמימוב, מפורום אספנות, הוא יבא בזמנו , קיט מקורי לקרבורטור של הפורד TLD שלו,

ואני שפצתי לו את הקרבורטור, פנה אליו בה.פ לקבלת פרטים נוספים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...