Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט אונו שנת 92, קרבורטור, מנוע 1000 סמ"ק.

ישנה בעיה ברכב - לאחר כיבוי המנוע (מרצון, או לא) - כמעט ובלתי אפשרי להתניע את הרכב מחדש, אלא רק לאחר הרבה זמן של נסיונות + הרבה גז.

היום נעשה ניקוי קרבורטור.

לפי טענת אבא שלי, יכול להיות שיש עוד סתימה כלשהי במערכת הדלק משום שבעבר הכנסנו תוסף קרבורטורים שבעצם אמור לשרוף את הלכלוך ויכול להיות שהלכלוך סותם את המערכת בנקודה כלשהי.

הנסיון להתניע עכשיו היה כאשר יש רבע מיכל דלק (ומאז הנוזל קרבורטורים לא תדלקנו עדיין).

זאת הפעם הראשונה שזה קורה אחרי הניקוי קרבורטור שגם נעשה היום.

חשבתי שהבעיה תפתר עם הניקוי, אך זה לא קרה.

*חשוב לציין שהניקוי כנראה עבר בהצלחה כי לפי העדות של אבי - השינוי בביצועים מורגש מאוד!

שוב אני מדגיש שהבעיה מתעוררת לאחר שהאוטו נכבה ואני מנסה להתניע אותו מחדש מיד לאחר מכן. בהתנעות רגילות אחרי שהאוטו "נח" מספר שעות, אין שום בעיה!

תודה רבה לעוזרים!

תומר ברק

כל אחד רוצה להיות גנן, ולגדל קצת דגן בגן

אני יושב לי על ענן ומחכה שכבר תבינו :wink:

פורסם
שלום,

ברשותי פיאט אונו שנת 92, קרבורטור, מנוע 1000 סמ"ק.

ישנה בעיה ברכב - לאחר כיבוי המנוע (מרצון, או לא) - כמעט ובלתי אפשרי להתניע את הרכב מחדש, אלא רק לאחר הרבה זמן של נסיונות + הרבה גז.

היום נעשה ניקוי קרבורטור.

לפי טענת אבא שלי, יכול להיות שיש עוד סתימה כלשהי במערכת הדלק משום שבעבר הכנסנו תוסף קרבורטורים שבעצם אמור לשרוף את הלכלוך ויכול להיות שהלכלוך סותם את המערכת בנקודה כלשהי.

הנסיון להתניע עכשיו היה כאשר יש רבע מיכל דלק (ומאז הנוזל קרבורטורים לא תדלקנו עדיין).

זאת הפעם הראשונה שזה קורה אחרי הניקוי קרבורטור שגם נעשה היום.

חשבתי שהבעיה תפתר עם הניקוי, אך זה לא קרה.

*חשוב לציין שהניקוי כנראה עבר בהצלחה כי לפי העדות של אבי - השינוי בביצועים מורגש מאוד!

שוב אני מדגיש שהבעיה מתעוררת לאחר שהאוטו נכבה ואני מנסה להתניע אותו מחדש מיד לאחר מכן. בהתנעות רגילות אחרי שהאוטו "נח" מספר שעות, אין שום בעיה!

תודה רבה לעוזרים!

תומר ברק

לתומר ברק שלום רב!

כמו שציינתי בתשובה לשאלה זאת בתכתובת בה.פ שיש בינינו כבר יומים,ובהודעותי האחרונה שאלתי אותך ואני חוזר שוב האם יש ריח של דלק בעת ניסיון ההתנעה הכושל של מנוע חם?

באם כן כנראה שהקרבורטור מציף מרטיב את המצתים מפייח אותם ומקשה על ההתנעה!

מכיוון שניקוי ושיפוץ הקרבורטור נעשה לא במכון קרבורטורים , אלא על ידי אביך וחבריו, קשה לי

להפנות אותך לכתובת אחרת מאשר מכון קרבורטורים/ מוסך חשמלאי רכב, על מנת שיבדוק פרמטרים נוספים כגון מצתים סליל הצתה, חוטי הצתה, מכסה מפלג, רוטור, ומודול הצתה!

זהו הדברים הבאים שיש לבדוק במידה ומתברר שהקרבורטור שופץ אומנם על ידי חובבנים,

אך הניתוח הצליח... כן או לא??!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לתומר ברק שלום רב!

כמו שציינתי בתשובה לשאלה זאת בתכתובת בה.פ שיש בינינו כבר יומים,ובהודעותי האחרונה שאלתי אותך ואני חוזר שוב האם יש ריח של דלק בעת ניסיון ההתנעה הכושל של מנוע חם?

באם כן כנראה שהקרבורטור מציף מרטיב את המצתים מפייח אותם ומקשה על ההתנעה!

מכיוון שניקוי ושיפוץ הקרבורטור נעשה לא במכון קרבורטורים , אלא על ידי אביך וחבריו, קשה לי

להפנות אותך לכתובת אחרת מאשר מכון קרבורטורים/ מוסך חשמלאי רכב, על מנת שיבדוק פרמטרים נוספים כגון מצתים סליל הצתה, חוטי הצתה, מכסה מפלג, רוטור, ומודול הצתה!

זהו הדברים הבאים שיש לבדוק במידה ומתברר שהקרבורטור שופץ אומנם על ידי חובבנים,

אך הניתוח הצליח... כן או לא??!!

בברכה

צביקה

שלום,

עניתי לך בה"פ שאכן יש ריח של דלק, וגם ההוא שניקה את הקרבורטור אמר שכנראה זה בגלל שהפלאגים רטובים או משהו כזה וצריך לחכות כמה זמן לפני שמתניעים מחדש

פורסם

ובכן לטובת חברי הפורום אני מעדכן שקיבלתי הודעה פרטית עדכנית. ואכן כפי שתארתי לעצמי, הקרבורטור

מציף, ולכן לאחר כבוי הרכב דלק ממשיך לזרום לעבר סעפת היניקה, מרטיב את המצתים , ומפייח אותם, חודר גם לשמן המנוע, ומדלל אותו, ( דבר שהוא לכשעצמו גורם לנזק למנוע, לטווח המיידי,

פרטים בהמשך..)לכן יש לפרק את מסנן האוויר, ובעזרת פנס.ולא מצית חס וחלילה,

לראות האם דלק זורם לסעפת יניקה, בעת ניסיון התנעה ,ללא לחיצה על דוושת התאוצה,

במידה וכן יש לפרק שוב את הקרבורטור ולבדוק אפשרות של מצוף שספח אליו דלק ולכן לא צף יותר ולא סוגר את מעבר הדלק לקרבורטור, על ידי המחט, וגורם לגלישת הדלק החוצה!

במקרה ואין הצפה, פרוק מצתים ויבושם,(או החלפתם) יגרום להתנעה קלה ומהירה, ככל מצב!

כפי שהסברת לי שהמכונאי שטפל בקרבורטור טוען שהפלגים עדיין לא התיבשו וזה לוקח זמן, לא מקובל עלי!!

פנה לבעל מקצוע אחר שיבדוק את איכות עבודת שיפוץ הקרבורטור!

בברכה

ותניד לשרותך

צביקה

פורסם
ובכן לטובת חברי הפורום אני מעדכן שקיבלתי הודעה פרטית עדכנית. ואכן כפי שתארתי לעצמי, הקרבורטור

מציף, ולכן לאחר כבוי הרכב דלק ממשיך לזרום לעבר סעפת היניקה, מרטיב את המצתים , ומפייח אותם, חודר גם לשמן המנוע, ומדלל אותו, ( דבר שהוא לכשעצמו גורם לנזק למנוע, לטווח המיידי,

פרטים בהמשך..)לכן יש לפרק את מסנן האוויר, ובעזרת פנס.ולא מצית חס וחלילה,

לראות האם דלק זורם לסעפת יניקה, בעת ניסיון התנעה ,ללא לחיצה על דוושת התאוצה,

במידה וכן יש לפרק שוב את הקרבורטור ולבדוק אפשרות של מצוף שספח אליו דלק ולכן לא צף יותר ולא סוגר את מעבר הדלק לקרבורטור, על ידי המחט, וגורם לגלישת הדלק החוצה!

במקרה ואין הצפה, פרוק מצתים ויבושם,(או החלפתם) יגרום להתנעה קלה ומהירה, ככל מצב!

כפי שהסברת לי שהמכונאי שטפל בקרבורטור טוען שהפלגים עדיין לא התיבשו וזה לוקח זמן, לא מקובל עלי!!

פנה לבעל מקצוע אחר שיבדוק את איכות עבודת שיפוץ הקרבורטור!

בברכה

ותניד לשרותך

צביקה

תודה תודה תודה!

אתה בנאדם טוב!

לענייננו - עכשיו ירדתי למטה, והצלחתי להתניע בקלות.. אפילו כיביתי והתנעתי כמה פעמים מחדש כדי לבדוק והכל הצליח. עדיין יש סיכוי שיש בעיה? אולי באמת צריך לחכות דקה או שתיים לפני שמתניעים מחדש?

פורסם
תודה תודה תודה!

אתה בנאדם טוב!על זאת תרשה לי לחלוק עליך!!

לענייננו - עכשיו ירדתי למטה, והצלחתי להתניע בקלות.. אפילו כיביתי והתנעתי כמה פעמים מחדש כדי לבדוק והכל הצליח. עדיין יש סיכוי שיש בעיה? אולי באמת צריך לחכות דקה או שתיים לפני שמתניעים מחדש?

ולעינינו סבירות גבוהה שעקב הזנחת הטיפול בקרבורטור זמן רב, ועקב תערובת עשירה שהקרבורטור גדם לפני השיפוץ, המצתים התפייחו וגרמו לקשיים בהתנעת מנוע חם בלבד, ולכן יש להמתין לימים הקרובים, ויש סכוי סביר מאד שבעייתך נפתרה, ושפוץ הקרבורטור שנדחה בשל עקשנות מיותרת של אביך, ושופץ סוף סוף,יגרום לך ולאביך נחת רב , וכל הבעיות שהיו לך כפי שפרטת בה.פ אלי נפתרו!לאחר שאתה מעדכן שהמצתים חדשים, אז אני מעריך שהפעם בעעיתך נפתרה , הכל בזכות

השיפוץ של הקרבורטור, דבר שלכעצמו מעיד על חשיבות השיפוץ בזמן!

בברכה

צביקה

פורסם
ולעינינו סבירות גבוהה שעקב הזנחת הטיפול בקרבורטור זמן רב, ועקב תערובת עשירה שהקרבורטור גדם לפני השיפוץ, המצתים התפייחו וגרמו לקשיים בהתנעת מנוע חם בלבד, ולכן יש להמתין לימים הקרובים, ויש סכוי סביר מאד שבעייתך נפתרה, ושפוץ הקרבורטור שנדחה בשל עקשנות מיותרת של אביך, ושופץ סוף סוף,יגרום לך ולאביך נחת רב , ןכל הבעיות שהיו לך כפי שפרטת בה.פ אלי נפתרו!

המשך לדווח!

בברכה

צביקה

תודה לך :-D

ובטיפול 10,000 האחרון (לא בדיוק 10,000 חח) שהתבצע לפני שבוע, הפלאגים היו נקיים וחדשים.

שוב תודה

• תוכן חדש...