Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש פיאט X1/9

ororororo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשתמצא, תגיד לנו :roll:

דבר ראשון, מה זה סביר?

אחת "במחיר סביר" תהייה, סביר להניח, רקובה... "להדביק" מחדש אוטו, במיוחד איטלקי, זו מלאכה קשה. תאמין לי, לי יש מרצדס עם חלודות בכל מיני מקומות ביזאריים. לאוטו שלי יש פח הרבה יותר עבה ואיכותי מה"נייר כסף" האיטלקי, ועדיין זה קשה... מאוד...

על אחרת כמה וכמה אם מדובר ברכב ספורטיבי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עכשיו ברצינות,הבעייה העיקרית בפיאט X 1\9 היא ריקבונות שהיתפתחו בעריסה שתומכת במנוע.

כידוע,המנוע בפיאטים האלו מרכזי,והוא יושב בתוך מיבנה פח,שנוטה להירקב וכמעט בילתי אפשרי לתיקון.

זו גם הסיבה שלא מעט פיאטים כאלו נפחו את נישמתם ברבות השנים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
עד 30 לרכב במצב טוב.

פחות לרכב במצב של המרצדס שלך :)

חשבון אתה יודע?

קח את האוטו שלי בחינם... צרף לו עוד אחת כזו, גם כן מחינם...

נתחיל?

1) פרוק כל המיכלולים, צמות חשמל, מושבים, שמשות וכו' - אפשר לבד, רק צריך זמן והרבה סבלנות וזהירות לא לשבור כלום...

2) שיפוץ מושבים, 3000 - 4000 ש"ח לרמה סבירה (לא אצל רון קאר :roll: )

4) שיפוץ/חדש דש, 500 ש"ח בערך...

5) ריפוד פנים משהו כמו 1500-2000...

6) פחחות 20-30K לרמה טובה

7) מנוע: 4-5K אוברול מלא אם אתה עושה את הכל ומביא את החלקים מחו"ל...

8) גיר: אם תקין (ויש סיכוי טוב שהוא ככה) חינם (סוף כל סוף!!!)

9) ניקלים: תלוי לאיזו רמה אתה רוצה להגיע. אם יש את כל החלקים, מירוק וציפוי טיפה יותר מאלפיה. אם אין חלק מהחלקים, תתחיל לחפש... יכול להגיע לסכומים מפתיעים...

10) עוד דברים "קטנים" כמו מזגן (3K), שטיחונים (אם מקורי סכומים יפים, אם תחליפי - 100 ש"ח), צמיגים, רפידות בלם, צופר כו'...

זו רשימה חלקית...

אתה מגיע בקלות ל 40K, וזה עלות של שיפוץ ברמה סבירה...

רכבים כאילו במצב טוב מאוד נימכרים בגרמניה במחיר של 1500 יורו...

מישתלם? ממש לא...

וזה אם קיבלת את הרכב בחינם :-D (אני לא)...

לא תמיד מה שזול באמת זול... :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
חשבון אתה יודע?

קח את האוטו שלי בחינם... צרף לו עוד אחת כזו, גם כן מחינם...

נתחיל?

1) פרוק כל המיכלולים, צמות חשמל, מושבים, שמשות וכו' - אפשר לבד, רק צריך זמן והרבה סבלנות וזהירות לא לשבור כלום...

2) שיפוץ מושבים, 3000 - 4000 ש"ח לרמה סבירה (לא אצל רון קאר :roll: )

4) שיפוץ/חדש דש, 500 ש"ח בערך...

5) ריפוד פנים משהו כמו 1500-2000...

6) פחחות 20-30K לרמה טובה

7) מנוע: 4-5K אוברול מלא אם אתה עושה את הכל ומביא את החלקים מחו"ל...

8) גיר: אם תקין (ויש סיכוי טוב שהוא ככה) חינם (סוף כל סוף!!!)

9) ניקלים: תלוי לאיזו רמה אתה רוצה להגיע. אם יש את כל החלקים, מירוק וציפוי טיפה יותר מאלפיה. אם אין חלק מהחלקים, תתחיל לחפש... יכול להגיע לסכומים מפתיעים...

10) עוד דברים "קטנים" כמו מזגן (3K), שטיחונים (אם מקורי סכומים יפים, אם תחליפי - 100 ש"ח), צמיגים, רפידות בלם, צופר כו'...

זו רשימה חלקית...

אתה מגיע בקלות ל 40K, וזה עלות של שיפוץ ברמה סבירה...

רכבים כאילו במצב טוב מאוד נימכרים בגרמניה במחיר של 1500 יורו...

מישתלם? ממש לא...

וזה אם קיבלת את הרכב בחינם :-D (אני לא)...

לא תמיד מה שזול באמת זול... :lol:

גילי

אני יודע ששיפוץ זה עסק לא רווחי.

אני לא נוקב בסכומים סתם ככה, אני החלטתי שכרגע אני מוכן (ויש לי) להוציא עד 30,000 שקלים

בזמן הקרוב.

לא אכפת לי לקנות אקסמפלר במצב לא טוב ולהשקיע עליו לאורך זמן כסף.

פורסם

לא אכפת לי לקנות אקסמפלר במצב לא טוב ולהשקיע עליו לאורך זמן כסף.

אם לא אכפת לך לרכוש מכונית שזקוקה לשיפוץ, אתה יכול לשקול להצטייד באחת כזו מארה"ב.

עלות הפרויקט תהיה בסביבה הזו.

מסתובבות בארץ מספר x1/9. לפני כמה ימים עקפה אותנו אחת ירוקה בגבעתיים.

מכונית חביבה מאוד, אך כמובן לא מהווה תחרות ל"בונבון" שהחליפה (פיאט 850 ספורט ספיידר).

רצ"ב תמונה של ה 850 ספורט ספיידר האחרונה שירדה מפס היצור.

מאחוריה ממתינה בסבלנות המחליפה - X1/9.

פורסם

בלי לפתוח כאן מילחמת עולם,אין הרבה מקום להשוואה בין ה 850 ספיידר,שקיסמה אינו מוטל בספק,ל X 1\9,שהיתה מכונית טובה לעין שיעור מה 850,ומכל הבחינות.

אמנם דגמי ה 1300 לא היו מהירים במיוחד,אולם גם כך ביצועיה עלו בהרבה על אלו של ה 850 ספיידר,שלא לדבר על התנהגות הכביש שהיתה בליגה אחרת לגמרי,בזכות המנוע המרכזי שנתן חלוקת מישקל מעולה,ומערכת המיתלים המשוכללת והמיתקדמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בלי לפתוח כאן מילחמת עולם,אין הרבה מקום להשוואה בין ה 850 ספיידר,שקיסמה אינו מוטל בספק,ל X 1\9,שהיתה מכונית טובה לעין שיעור מה 850,ומכל הבחינות.

אמנם דגמי ה 1300 לא היו מהירים במיוחד,אולם גם כך ביצועיה עלו בהרבה על אלו של ה 850 ספיידר,שלא לדבר על התנהגות הכביש שהיתה בליגה אחרת לגמרי,בזכות המנוע המרכזי שנתן חלוקת מישקל מעולה,ומערכת המיתלים המשוכללת והמיתקדמת.

חן,

לא נפתח שום מלחמת עולם. אין על מה לריב, כיוון שברור מדבריך שאתה מדבר שטויות ! אני לא מתכוון להתייחס לדבריך, או להעמיד אותך על טעותך, כי ברור שאתה לא מבין כלום במכוניות.

ומשסיימנו את הקטע האומנותי (הדברים נכתבו בהומור, למי שפספס :-) ), כמובן שהצדק איתך.

הפיאט 850 היתה מכונית חביבה, שדווקא זכתה למחמאות במבחני דרכים שנערכו לה באותה התקופה. בארה"ב נערכים עד היום מרוצי סוף שבוע בהם משתתפות 850 ספיידר משופרות ומחוזקות לעין שיעור.

עם זאת, אין ספק שה- X1/9 (שכונתה בחיבה "בייבי פרארי" על שום מנועה המרכזי, עיצובה המתגרה ומוצאה האיטלקי) מציעה יכולות דינמיות עדיפות משמעותית על אלה של ה-850 המצויידת בקפיץ עלים רוחבי מלפנים, ובמנוע 843 סמ"ק אימתני (שהוגדל אח"כ ל 903 סמ"ק) מאחורי הציר האחורי.

ויזואלית, לטעמי לפחות, הספיידר היא אחד העיצובים המוצלחים ביותר של "ברטונה" מאז ומעולם. (וגם לטעמה של אשתי, שראתה את ה X1/9 לפני כמה ימים בפעם הראשונה, ופסקה בהחלטיות ש"הספיידר הרבה יותר יפה ממנה").

ה X1/9, לפחות באספקט הזה, לא מתחרה בה.

פורסם
אם לא אכפת לך לרכוש מכונית שזקוקה לשיפוץ, אתה יכול לשקול להצטייד באחת כזו מארה"ב.

עלות הפרויקט תהיה בסביבה הזו.

- .

זה אחת האופציות.

אבל לפני שאני הולך לכיוון הזה אני רוצה לחפש בארץ לפני.

פורסם
עכשיו ברצינות,הבעייה העיקרית בפיאט X 1\9 היא ריקבונות שהיתפתחו בעריסה שתומכת במנוע.

כידוע,המנוע בפיאטים האלו מרכזי,והוא יושב בתוך מיבנה פח,שנוטה להירקב וכמעט בילתי אפשרי לתיקון.

זו גם הסיבה שלא מעט פיאטים כאלו נפחו את נישמתם ברבות השנים.

כשאתה אומר עריסה אתה מתכוון לתושבות מנוע?

פורסם

ארנון אם תוכל להרחיב למה דווקא מארה"ב, זה יהיה מצוין...

מה רע באירופה, למעט האירו ההולך ונחלש?

תודה.

משכנתא זה קל

פורסם
ארנון אם תוכל להרחיב למה דווקא מארה"ב, זה יהיה מצוין...

מה רע באירופה, למעט האירו ההולך ונחלש?

תודה.

לארה"ב יש מספר יתרונות:

1. המותג "פיאט" לא מוערך שם, והן אינן נחשבות לפריט אספנות. באירופה המותג מוערך יותר, וזה משתקף בערך גבוה יותר למכוניות ישנות.

2. יש קהילה לא קטנה של חובבי פיאט בארה"ב, שמשמרים את המכוניות במצב תחזוקתי לא רע.

3. מכוניות שחיו בחוף המערבי סובלות ממעט מאוד חלודה. מכוניות אירופאיות סובלות מחלודה הרבה יותר, ולכן ההיצע באירופה נמוך יותר. בארה"ב יש מבחר גדול של מכוניות.

החסרונות של ארה"ב:

1. דמי הובלה יקרים

2. מס גבוה יותר (בגלל יבוא ממדינה שהרכב לא יוצר בה).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם אני בעליה המאושר של x1/9 ברטונה שנת 80 והעלויות שצוינו נמוכות יחסית מבפועל..

ארנון דיבר לעיניין. והבחור שמחפש אחת לא ריאלי לגמרי הוא רוצה לשלם כמה שקלים וזה לא עובד ככה .

אני שילמתי 45 אלף שח עבור רכב משופץ ברמה חיצונית ופנימית .את העבודה המכנית על האוטו

שיפוץ מנוע ושאר המכלולים ראו פורום טכני בקלאסיק קאר. המון חלקים למעט תושבות יש להביא מאיטליה

וחלקים דוגמת משאבות וכד" אפשר לקנות בארץ בזול.

יבוא של x1/9 עדיף על שיפוץ למרות שאני הגעתי לרמה של רכב כמעט חדש החלפתי כמעט כל בורג צינור משאבה ....(ראו תמונות בקלאסיק קאר) ואני מרוצה סיום הרכב יגיע לכיוון ה65 אלף ..

למי שהרכב הוא חלום חייו כמוני אז חלום לא נאמד בכסף(אני מנסה לשכנע את עצמי) ומי שסתם מחפש רכב יפה בזול שיקנה משהו אחר כי זה ממש לא זול ב30000אלף אני מודיע לך שכח מזה אנשים רבים מחפשים ומוכנים לשלם על רכב במצב "רקבון"מחיר כזה...אני אחד מהם .

פרט קטן ושולי קשה למצוא בארצות הברית רכב מהשנים שאפשר ליבא, רוב הרכבים משנות השמונים .

עידן.

Bertone X1/9 1980

VW CORRADO G60 1989

lancia beta cope 1975

fiat 133

SEAT SPORT

• תוכן חדש...