Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסטנדרטים של הארץ (ושל מתנ"א בפרט) מדובר במכוניות ספורט קיצוניות ובמהירויות אסטרונומיות :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

האמת שבדרך כלל אני לא מדבר פה הרבה אלא אם יש לי שאלות אבל רבעאק מישהו שאל שאלה וחוץ מאיזה התייחסות קטנטנה בהתחלת השרשור עזבתם אותו לנפשו .

אז ......

מהירות = לא קשור לכח סוס , ז"א כן אבל לא ישירות והסיבה היא שמהירות רכב נובעת מיחס בין מהירות סיבובי מנוע ---> יחסי העברה ( בדרך כלל ברכב פרטי זה רק בגיר , ברכבים אחרים יש עוד ) ---> גודל צמיגים ( קוטר לא רוחב לשם שינוי )

--השניים הראשונים זוהי המהירות בה הרכב מסובב את גלגליו האחרון קובע לאיזה מרחק הוא יתגלגל בעקבות כך .

כח הסוס אומר מתי הוא יצליח להעלות את סיבובי המנוע למהירות הרצויה ומתי לא

מקווה שעזרתי

תהנו מהמשך השרשור

עפר .

פורסם

זה עדיין לא מסביר לי למה מאזדה לא מוציא מרכב כזה מהיר מרבית של 200 +- ?

( אני לא מאלה משחפשים לבצע המראות על הכביש, זה נתון שפשוט מאוד היה טמוע לי )

שחר

פורסם

זה כולה מאזדה שלוש אל תחוש שזה איזה אימפרזה.

והעשר קמ"ש האלה זה לא מה שישנה אחרי הכל זאת לא המהירות שיוט שלך.

ובכל מקרה כבר ענו לך תסתכל על מה שמוטי כתב, כל מילה שיוצאת מהמקלדת שלו קודש היא בנושא מוטוריקה.

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

כנראה כי הם רצו לשמור על יחסי העברה שפויים בגיר, כאלו שיאפשרו לך שיוט במהירות סבירה בסל"ד נורמלי וחסכוני מצד אחד, וגבוה מספיק כדי שישאר מעט כוח למנוע מצד שני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, צ'יפ נותן למשוך עוד קצת בסל"ד, אז זה גם עוד קצת במהירות הסופית

אבל מה זה משנה ...185 או 195 , ברגע שיתפסו אותך במהירות כזאת , דוושת התאוצה היחידה שתראה במשך תקופה ארוכה תהיה כשתשחק nfsu מול המחשב :-P

איציק.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

מאוד נחמד דאגה שלך כלפי המהיריות נסיעה שלי אבל אין לי שום כוונה להגיע לשם באיחוד לא בארץ :)

מישהו באמת יכול לענות יותר לעניין איזה פעולות ניתן לבצע על מנת להביא את האוטו למהירות סופי יותר גבוה ?

שחר

פורסם

אם אתה מוכן לפגוע ביכולת התאוצה של הרכב, אפשר לנסות ולהעריך את יחס ההעברה של ההילוך האחרון (חמישי בגיר ידני, רביעי באוטומט). אני לא מומחה גדול לגירים, ואין לי מושג איך, אם בכלל, זה אפשרי, בטח שלא בגיר אוטומט.

אולי אפשר למצוא גיר אחר מרכב דומה שיתאים ויהיה בעל יחסי העברה ארוכים יותר?

עוד אפשרות - צ'יפ ניהול מנוע שיאפשר להגיע לסל"ד גבוה יותר, וכך גם למהירות גבוהה יותר. לא יודע כמה קמ"ש תוכל לסחוט כך, אבל זה יבוא על חשבון חייו של המנוע.

מעבר לזה - לא חושב שיש אפשרות ריאלית ברכב כביש חוקי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נראה לי שלרכב שלך יש הגבלה אלקטרונית שניתן להוריד רק עם צ"פ.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם
ויש אפשרות לשנות את מהירות הסגירה שלה ללא פגיעה במהירות האצה או שינוי החלפת ההילוכים בגיר ?

שחר

כמה עובדות:

1

הקטנת גובע של הרכב (קלירנס) ב5 ס"מ

נותן תוספת אקואלנט של 20כ"ס בתנאים שווים אחרים.

2

FX=CX*P*V2*FMID/2

FX=גודל התנגדות חזיתית

P= צפיפות אוויר

V= מהירות יחסית למהירות רכב ואוויר

FMID=שטח המרבי של הצד הקדמי

CX= קואפיצנט אתנגדות חזיתית של האוויר.

כאשר הרכב מונמך יותר משתפרים שני פרמטרים FMIDוCX

כתוצאה מזה FX יקטן וכך תעלה מהירות סופית.

כנראה שבמזדה3 הFX יותר קטן.

Omnia mea mecum porto

פורסם
2 FX=CX*P*V2*FMID/2

כאשר הרכב מונמך יותר משתפרים שני פרמטרים FMIDוCX

כתוצאה מזה FX יקטן וכך תעלה מהירות סופית.

נוסחה נחמדה, אבל גם אם תנמיך את המכונית בחצי מטר לא תוציא ממנה עוד 15 קמ"ש (שנמצאים בין המהירות הסופית שלה המוצהרת לבין קו ה-200 קמ"ש עליו שאל פותח השרשור).

מוטי.

פורסם
אם אתה מוכן לפגוע ביכולת התאוצה של הרכב, אפשר לנסות ולהעריך את יחס ההעברה של ההילוך האחרון (חמישי בגיר ידני, רביעי באוטומט). אני לא מומחה גדול לגירים, ואין לי מושג איך, אם בכלל, זה אפשרי, בטח שלא בגיר אוטומט.

אולי אפשר למצוא גיר אחר מרכב דומה שיתאים ויהיה בעל יחסי העברה ארוכים יותר?

עוד אפשרות - צ'יפ ניהול מנוע שיאפשר להגיע לסל"ד גבוה יותר, וכך גם למהירות גבוהה יותר. לא יודע כמה קמ"ש תוכל לסחוט כך, אבל זה יבוא על חשבון חייו של המנוע.

מעבר לזה - לא חושב שיש אפשרות ריאלית ברכב כביש חוקי.

אתה אומר שהגבלה שלו זה גיר, מצד שני אתה אומר לו לשים ציפ כדי לעלות סל"ד.

מה זה יעזור לו סל"ג אם הגיר מוגבל ?

אני לא יודע את הגבולןת של הגיר ומנוע של מאזדה, אבל אני יודע שבסופו של דבר

הכול עניין של אוירודינאמיקה. במהירות של 180+ 90% מהכח של המנוע הולך להתמודדות מול

התנגדות אוויר.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...