Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

הונדה ג'אז 2017 עם 113000 ק"מ, מטופלת כמו שעון מיומה הראשון לפי הוראות יצרן, עברה טיפול גדול ממש לא מזמן כולל החלפת ברקסים מקדימה (צלחות+רפידות). 

לפני קצת יותר מחצי שנה התחילו רעשים מעל 110 קמ"ש. המוסך שאני מטפל בו בדק ולא מצא מה הבעיה.

לאחרונה הרעש החמיר גם מעל 50 קמ"ש. הרעש עולה עם המהירות ולא עם הסל"ד. 

ניגשתי למוסך אחר שגם הוא בדק ואמר לי שהכל תקין ושהוא לא רוצה לקחת לי סתם כסף. 

המוסך השני טוען שזה הרעש של הרכב, אבל אני אמרתי לו שזו הג'אז השנייה שלי והרכב אצלי 4 שנים וזה לא הגיוני. 

הצמיגים מקדימה הוחלפו לפני כשבוע. מאחורה בקרוב אחליף אבל זה לא נשמע לי מהצמיגים, מנסיוני יותר כמו מיסב עייף.

מה יכולה להיות הבעיה לדעתכם? ואיזה בדיקות אני יכול לעשות על מנת לזהות מה הבעיה? 

תודה רבה. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תרים את הרכב על בוקים ותנענע עם הידיים את הגלגל שאתה חושד בו. אם יש טיפה חופש, סימן שזה המיסב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שיטה נוספת לאיתור אם מדובר במיסב תקול
סע בקו ישר במהירות קבועה מחוץ לעיר (נגיד 70-90), במקום בטוח יחסית, והקשב לרעש.
הטה בעדינות את ההגה ימינה (סטייה קלה בנתיב, לא פנייה חדה).
בעומס על הצד השמאלי, אם הרעש מתחזק – לרוב המיסב הפגום בצד שמאל (קדמי או אחורי).
הטה בעדינות את ההגה שמאלה
בעומס על הצד הימני, אם הרעש מתחזק – לרוב המיסב הפגום בצד ימין.
אם הרעש משתנה, נסה לשים לב אם הוא נשמע יותר מקדימה (מרגיש בהגה) או מאחור (כמו מאחוריך/מהרכב).
העיקרון: כשמטה את הרכב לכיוון מסוים, אותו צד “נטען” יותר, ואם המיסב שם פגום הרעש שלו בדרך כלל יתגבר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

זוכר שניסיתי זאת ולא הרגשתי שינוי

אבדוק שוב

מה שכן שנוסעים על 80 קמש ומעבירים לניוטרל הרעש ממשיך כך שלא ניראה לי שהרעש מגיע מהגיר.

פורסם

לדעתי מיסב תקול אמור לצוץ בטסט השנתי. 

לא מידיעה, השערה בלבד, תביט מתחת לרכב, תוודא שהכיסויים מחוזקים בצורה טובה לגוף הרכב, כנײל לגבי מגיני בוץ ופגושים / חצאיות. 

תנסה גם לראות האם האגזוז תקין וללא חורים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

עדכון

הבוקר ניגשתי למוסך מורשה יבואן

הוא לא ביצע בדיקה למיסבים אבל אמר לי שקודם כל הצמיג מאחור דורש החלפה כי הוא מעוות גודייר Performance בן 4 והשני Dunlop FM800 בן מספר חודשים).

חיפשתי צמיג דומה ובמקרה מצאתי בפנצ'ריה שצמודה למוסך את אותו הצמיג.

החלפתי וכעת נשמע שיש שיפור משמעותי מבחינת הרעש, אם כי עדיין יש רעש קטן ואני לא שולל מיסב עייף או שאולי הקומהו ששמתי לאחרונה פשוט רועשים.

מקדימה כעת יש קומהו es31  ecowing חדשים ומאחור Dunlop FM800.

פורסם

אצלנו בספייס היה רעש שדומה למיסב גמור. המוסך דווקא יעץ להחליף זוג צמיגים וזה פתר את הבעיה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...