Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חומר שמשתמשים בו לשחרור הרינגים

מקורי עולה 600 ש"ח

יש חליפי ב120, ששמעתי שהוא מאוד חזק

אני הולך לנסות את זה על הקקטוס שלי בטיפול הקרוב, מקווה שזה יסייע בהפחתת צריכת השמן

מקווה לזכור לעדכן בהמשך

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 17 דקות, avargel כתב:

יש חומר שמשתמשים בו לשחרור הרינגים

מקורי עולה 600 ש"ח

יש חליפי ב120, ששמעתי שהוא מאוד חזק

אני הולך לנסות את זה על הקקטוס שלי בטיפול הקרוב, מקווה שזה יסייע בהפחתת צריכת השמן

מקווה לזכור לעדכן בהמשך

זה חומר שכולל השרייה או רק תוסף למערכת הדלק?

פורסם
בתאריך 12.1.2026 בשעה 16:00, Jack457 כתב:

בדיוק.

אלטרנטיבה 1: לנסוע ברכב עד שיתפגר יום אחד וזהו. זו אפשרות סבירה אבל פשוט לא באופי שלי. או שאסע ברכב תקין או שאחליף אותו.

אפשרות 2: למכור עכשיו במצבו. היות שכמובן אני מבצע גילוי נאות, מי יקנה? ובכמה? 16-18 גג, אם בכלל? (המחירון הוא 32, הרכב יד ראשונה).

אפשרות 3: מנוע חדש. 36 אלף...

נשארנו עם שיפוץ.

אני לא חושב שהמסקנה הנכונה היא "נשארנו עם השיפוץ".

אם 1 לא רלוונטי עבורך אז תמכור. ואני כותב את זה על אף שנראה לי אופטימי מאוד לקבל 16000 מקונה שמעודכן במצב הרכב.

לשפץ רכב שזה ערכו ויש לו מועדות לתקלות נוספות נראה לי לא כלכלי חכם

בתאריך 12.1.2026 בשעה 16:00, Jack457 כתב:

קניתי ב-95,000 חדש ב-2017 וגם עם בעיית המנוע אני עדיין מחשיב את העיסקה ככדאית

אתה מאוד אוהב את הרכב אם אחרי 8-9 שנים ו 120,000 ק"מ אתה מרגיש ככה על אף שיש לך מנוע שעבורך הוא גמור 

• אהבתי 1
פורסם

מנסיוני, הייתי במצבך, היה לי c3 מודל 2017 שנסעה סביבות 160000 קמ, גם שם החלה צריכת שמן ובאיזשהוא שלב המנוע החל לרעוד מאוד, במוסך אבחנו שעובד על 2 בוכנות, נמכר ללא בעייה לסוחר בקצת יותר מ 9000 שח, אני קצת  מצטער כי באמת היה רכב חמוד ונמכר בכלום, אני עד היום רואה אותו מדי פעם, אין טעם להחליף מנוע כי הם דפוקים מהמפעל, אבל אפשר לשפץ במחירים של בערך 9000 שח, זו ההצעה שאני קיבלתי, קניתי במקומה פיג'ו 208 , אותו רכב כמעט רק קצת פחות יפה אבל שעברה החלפת מנוע אצל היבואן , מודל 2018 ב 26000 שח. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.1.2026 בשעה 02:13, razi_pazi כתב:

לשפץ רכב שזה ערכו ויש לו מועדות לתקלות נוספות נראה לי לא כלכלי חכם

האמת שבשביל זה פתחתי את השרשור. לא הענין הכלכלי. אם אפשר לקבל על הרכב במצבו 9000 כמו שנכתב כאן, ואובראול במוסך רציני עולה 13,000, אז ב-22,000 אני מעמיד רכב טוב. וזו השאלה: האם אובראול מחזיק מעמד? יהיה לי שקט ל-100,000 ק"מ? אלפיה שתיים לפה ולשם זו לא הנקודה אלא לדעת שזו ההחלטה הנכונה מבחינה מקצועית. 

בתאריך 25.1.2026 בשעה 20:22, Stavik כתב:

אם השיפוץ לא יעלה מעל 5א זה יכול להיות משתלם

גבע מבקשים 13K, יש מוסכים שזול יותר אבל לא מתקרב ל-5 אלא כפול. 

בתאריך 25.1.2026 בשעה 02:13, razi_pazi כתב:

אתה מאוד אוהב את הרכב אם אחרי 8-9 שנים ו 120,000 ק"מ אתה מרגיש ככה על אף שיש לך מנוע שעבורך הוא גמור 

כנראה... זה בעיקר בני הבית. אני אישית מחליף רכבים לא מעט, ותמיד ישנים. ובכלל מעדיף ידני. אבל אני רק הנהג פה, 90% מהזמן זה הסעות של אחרים. 

תודה לכולם על העזרה, אני אחשוב על זה קצת ואקבל החלטה. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 3 שעות, Jack457 כתב:

וזו השאלה: האם אובראול מחזיק מעמד? יהיה לי שקט ל-100,000 ק"מ?

זו שאלה שאף אחד לא יכול לענות לך. קודם כל כי תלוי בטיב האוברול והביצוע עצמו. בנוסף השאלה מה זה כולל ואיזה רכיבים. מלבד הבלוק שעובר שיפוץ כל שאר המערכות ישנות. מי אמר שמחר לא יתפוצץ לך צינור מים וילך ראש? על זה צריך להוסיף את עניין הרצועה ועלות הטיימינג, והחששות התמידיים. לדעתי מבחינת VFM זו עסקה רעה. אם היה רכב אחר שידוע כאמין עוד היה מה לחשוב על זה, ברכב צרפתי עם פיורטק כמו שאמרתי בתחילה, לא הייתי שם שקל. הציעו לך  להשרות את הבוכנות והרינגים בחומר, למה שלא תנסה את זה? במצבך אין לך מה להפסיד.

• רעיון טוב! 3
פורסם

בשיפוץ אין לי נסיון, אבל, לפני כשלוש שנים החלפתי מנוע בקקטוס מודל 2016 שלי. הרכב היה עם כ-100,000 ק"מ אז והעלות הייתה 20,000 למנוע חדש מהניילון. ההחלפה נעשתה במוסך של לובינסקי בירושלים. המחיר שרשמת למנוע חדש נשמע לי גבוה. 

מבחינתי זאת הייתה עסק משתלמת כי כל עסקה אחרת הייתה עולה לי הרבה יותר (לרכב חדש). אם הייתי מחליף לרכב משומש הייתי מסיים אותה עם "חתול בשק", שאני לא יודע לגמרי מה מצבו, לעומת הרכב שלי. 

מאז ההחלפה עברתי עם הרכב והמנוע החדש 60,000 ללא תקלות נוספות. מה יהיה בעתיד איתו אני לא יודע. בכל מקרה, כיוון שהשווי שלו כבר מאוד נמוך, אז גם אם ילך שוב מנוע (אני מקווה שיחזיק לפחות עוד כמה שנים) כנראה שאשבית אותו וזהו. הנזק הכלכלי בשלב הזה כבר לא גבוה. 

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אני אישית גם חושב שברוב המקרים בפיורטק אין צורך באוברול מלא ומספיק להחליף את הטבעות הסתומות וגומיות שסתומים.

הסיבה העיקרית לצריכת השמן בפיורטק אלו טבעות הבוכנה הקפיציות שתפקידן להסיר שמן מדפנות הצילינדר, ברגע שהן מתמלאות בפיח הן פשוט לא יכולות להסיר שמן ולכן עודף השמן מתחיל להשרף בצילינדר.

מה שחשוב לדעת שאלו לא טבעות האטימה! ואם הקומפרסיה ומצב הצילינדרים הטבעות והבוכנות טוב אין סיבה לעשות אוברול מלא ולהחליף אותם ולעשות הונינג לצילינדרים. מספיק להחליף ו/או לנקות את הטבעת הקפיצית מהפיח שהצטבר עליה ועל הדרך גם להחליף גומיות שסתומים וזהו.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

לא, עדיין יש צורך לפתוח מנוע ולהוציא בוכנות כדי להגיע לטבעות הקפיציות.

עם זאת זה עדיין פשוט יותר משמעותית מאוברול מלא שבו מחליפים את כל הבוכנות מייסבים רינגים עושים הונינג וכו...

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם
לפני 18 שעות, Gavrik כתב:

ה שחשוב לדעת שאלו לא טבעות האטימה! ואם הקומפרסיה ומצב הצילינדרים הטבעות והבוכנות טוב אין סיבה לעשות אוברול מלא ולהחליף אותם ולעשות הונינג לצילינדרים. מספיק להחליף ו/או לנקות את הטבעת הקפיצית מהפיח שהצטבר עליה ועל הדרך גם להחליף גומיות שסתומים וזהו.

חייבים לעשות הונינג במיוחד במנוע ששורף שמן כמו הפיורטק כי מהשמן השרוף והחום נוצרה שכבת גלייזינג על הצילינדרים שחייבים להסיר אותה. בנוסף עלות הרינגים היא זניחה ביחס למחיר הכללי, אין שום הגיון ואף מוסך לא יפרק מנוע מבלי להחליף את כל הרינגים שכבר יש להם בלאי, אחרת אם תהיה בעיה יצטרך לפרק מנוע שוב בשביל כמה מאות ש"ח רינגים.

את רמת ההונינג אי אפשר לדעת עד שמפרקים ובודקים כמה מדרגה יש, ומשווים מדדים לאורך הצילינדר מלמעלה למטה שהם בצורה שווה. ככה שגם אי אפשר להתחייב שהבוכנות יתאימו, ובכל מקרה אף אחד לא ישים בוכנות של 120,000 ק"מ בחזרה כמו שהן. ולא רק בגלל שזה חאפרי ומועד לפורענות, לא בטוח שבכלל מותר למי שעובד לפי איגוד המוסכים ומשרד התחבורה. 

מה שאתה מתאר מתאים לעשות אולי לקטנוע 50 סמ"ק כשהבעלים מפרק לבד, או למוסך ברמאללה, לא לרכב שנכנס למוסך רציני. ברכב אפילו מי שמבין ועושה לבד לא היה עושה מה שאתה הצעת, בדיוק מהסיבות שמניתי לעיל.

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...