Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך נסיעה בכביש מהיר הצמיג האחורי כנראה התחכך במשהו ובגלל שלא רציתי לעצור בכביש מהיר, עד שהגעתי למקום שאיפשר עצירה כל הצמיג נקרע לגמרי (ברמה של התפוררות וחוטים חשופים) אחרי כמה דקות של רעש וטרטורים כאילו הליקופטר חג מעל האוטו. מישהו בניידת של נתיבי ישראל בא להחליף לי את הגלגל לגלגל הרזרבי אך לא הצליח לשחרר את הצמיג הקרוע כי אחד הברגים פשוט סירב להשתחרר. אחרי שנעזר במפתח הברגים שהיה לי בבגז' הוא הצליח לשחרר את הבורג אך ה"בזנט" שאליו מבריגים את הבורג (הבנתי שהוא נקרא גוז'ון? לא מוסכניק ולא מכיר את המינוחים...) פשוט נשבר לתוך הבורג, כלומר הגלגל הרזרבי מחובר כרגע רק באמצעות 3 ברגים.  
שאלותיי: 1. האם אפשר פשוט להחליף את הגוז'ון הזה או שצריך חלילה להחליף את כל המכלול שאליו מבריגים את הגלגל?  2. לאיזה בעל מקצוע הכי מומלץ לפנות כדי שיעשה את העבודה (מוסכניק כללי? פנצ'רמכר? אחר?)
3. האם יכול להיות שבאירוע הזה נגרם נזק עקיף לרכב מעבר לגוז'ון(?) השבור? כי נדלקה נורת abs וכאמור גם נסעתי כמה ק"מ עם צמיג קרוע לחלוטין.
מצ"ב תמונה של מה שקרה: 

גלגל אחורי.jpg

פורסם

אפשר להחליף את הגוז'ון השבור, זו עבודה למוסך. פנצ'ריות לא עושות את זה.

תקלת ABS קפצה רוב הסיכויים בגלל הפרשי מהירות סיבוב בין הגלגל עם הצמיג שנהרס לגלגלים האחרים. 

יכול להיות שהנורה תכבה אחרי התקנת צמיג חדש ונסיעה של כמה מטרים ואם לא אז יהיה צרוך באיפוס תקלה עם סורק תקלות. 

פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

אפשר להחליף את הגוז'ון השבור, זו עבודה למוסך. פנצ'ריות לא עושות את זה.

תקלת ABS קפצה רוב הסיכויים בגלל הפרשי מהירות סיבוב בין הגלגל עם הצמיג שנהרס לגלגלים האחרים. 

יכול להיות שהנורה תכבה אחרי התקנת צמיג חדש ונסיעה של כמה מטרים ואם לא אז יהיה צרוך באיפוס תקלה עם סורק תקלות. 

תודה. האם החלפת הגוז'ון נחשבת לעבודה מסובכת ו/או שלוקחת זמן רב? חשוב לי לדעת כי אהיה חייב את האוטו לנסיעה מחר אחה"צ... כמו כן האם זה תיקון יקר? 

• פיתרון
פורסם

זה לא תיקון מסובך. לא עניין של 5 דקות אבל לא סיפור גדול. גוז'ון עם אום עולה איזה 20-25 ש"ח ועבודה כמה מאות שקלים אני מעריך, לא יודע בדיוק כמה. 

פורסם
לפני 37 דקות, Buki כתב:

זה לא תיקון מסובך. לא עניין של 5 דקות אבל לא סיפור גדול. גוז'ון עם אום עולה איזה 20-25 ש"ח ועבודה כמה מאות שקלים אני מעריך, לא יודע בדיוק כמה. 

תודה רבה

פורסם (נערך)

כמה מסובך התיקון תלוי באיזה סוג נאבה יש ברכב

יש כאלו שמוחזקות עם ברגים ויש כאלו שנדחפות עם מכבש (פרס) לתוך הנאקל

אם זה מהסוג הראשון לא מסובך, זה לשחרר את הנאבה קצת החוצה לדפוק את הגוזון הישן בחוץ ולשים חדש ולהתקין עם כלי ייעודי

הסוג השני קצת יותר קשה, צריך לפרק את הנאקל מהרכב להוציא את המיסב עם פרס להתקין גוזון חדש ולהחזיר עם פרס

לעניות דעתי אם מדובר בסוג השני מוסך לא יעשה את זה כי הנאבה עשויה להיהרס בתהליך ומה שעושים בדרכ זה חותכים מהפחית (חתיכת פח שמגינה מפני אבק בין הנאבה לנאקל) ויוצרים פתח להכניס את הגוזון, לרוב צריך לשייף קצת את הראש שלו כי עדיין אין מספיק מקום.

החלופה כמובן זה להתקין נאבה חדשה, אבל אני מדבר מתוך השערות בלבד לא ביקרתי במוסך שנים אני פשוט יודע שסיכוי טוב שהמיסב בנאבה יהרס אם עושים את זה

אחרת מוסך וטווח מחירים בין 150-500 שקל אני משער לפי רמת המורכבות

אני עשיתי את האופציה השניה בקיה פיקנטו של בת הזוג שלי אחרי שפנצר מאעכר עשה cross thread רציני ל2 גוזונים (בקצרה זה אומר חירג'ע את ההברגה עם פטיש אוויר) ולפי מה שאני יודע בi20 זה גם נאבה בלי ברגים

לגבי החיישן abs יכול להיות מה שהמשתמש מעליי כתב, בכל אופן הוא נמצא על הנאקל אז שיפרקו את הגלגל כדי להחליף גוזונים יוכלו לראות אם נגרם נזק

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם
לפני 16 דקות, Aviv13467 כתב:

אם זה מהסוג הראשון לא מסובך, זה לשחרר את הנאבה קצת החוצה לדפוק את הגוזון הישן בחוץ ולשים חדש ולהתקין עם כלי ייעודי

הסוג השני קצת יותר קשה, צריך לפרק את הנאקל מהרכב להוציא את המיסב עם פרס להתקין גוזון חדש ולהחזיר עם פרס

החלפתי כמה פעמים בגטס ובריו ואני די בטוח שב I 20 זה לא שונה.

לא צריך לשחרר את הנאבה ולא צריך לפרק כלום (רק את הדיסק בלם)  יכול להוות שצריך לעקם קצר את המגן בוץ של הדיסק אם זה בלם דיסק. 

גם לא צריך כלי יעודי. 

דופקים את הגוז'ון השבור החוצה, מכניסים חדש, שמים  עליו כמה אומים ושייבות בקוטר יותר גדול בשביל לתת מרווח והמהדקים את האום המקורי עליו.  ההידוק  מושך את הגוז'ון למקום. 

פורסם
לפני 46 דקות, Buki כתב:

החלפתי כמה פעמים בגטס ובריו ואני די בטוח שב I 20 זה לא שונה.

לא צריך לשחרר את הנאבה ולא צריך לפרק כלום (רק את הדיסק בלם)  יכול להוות שצריך לעקם קצר את המגן בוץ של הדיסק אם זה בלם דיסק. 

גם לא צריך כלי יעודי. 

דופקים את הגוז'ון השבור החוצה, מכניסים חדש, שמים  עליו כמה אומים ושייבות בקוטר יותר גדול בשביל לתת מרווח והמהדקים את האום המקורי עליו.  ההידוק  מושך את הגוז'ון למקום. 

IMG_8068.thumb.jpeg.3da7dd3262b5cf83d738c14614abf326.jpeg

IMG_8070.thumb.jpeg.726fe671bc43ae1fd3dcdfec63ad0ce3.jpeg

IMG_8072.thumb.jpeg.8bb46562a7c7d4d9dc491bcd000221df.jpeg

הכל תלוי ברכב, פה למשל בפיקנטו לא הצלחתי באף זווית להכניס את הגוזון. גם אחרי שחתכתי את הפחית הייתי צריך לשייף מעט את הראש עם דיסק, אומנם באופן ממש מינימלי לכן לא הרגשתי רע עם זה אבל עדיין. זה הדרך ה״חאפרית״ מה שנקרא לתקן. הדרך התקנית היא לפרק את הנאבה לגמרי מהנאקל ולהחליף אבל זה דורש פרס. למשל באופל אסטרה שלי החלפתי גם 2 גוזונים ושם הנאבה מוחזקת עם 3 ברגים אז זה היה הרבה יותר פשוט

פורסם
לפני 3 שעות, Aviv13467 כתב:

ומה שעושים בדרכ זה חותכים מהפחית (חתיכת פח שמגינה מפני אבק בין הנאבה לנאקל) ויוצרים פתח להכניס את הגוזון, לרוב צריך לשייף קצת את הראש שלו כי עדיין אין מספיק מקום.

בלא מעט רכבים ״הפתח״ הזה כבר קיים במקור ואין צורך לחתוך מהפחית וליצור אותו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 14.11.2025 בשעה 10:20, Aviv13467 כתב:

כמה מסובך התיקון תלוי באיזה סוג נאבה יש ברכב

יש כאלו שמוחזקות עם ברגים ויש כאלו שנדחפות עם מכבש (פרס) לתוך הנאקל

לעניות דעתי אם מדובר בסוג השני מוסך לא יעשה את זה כי הנאבה עשויה להיהרס בתהליך ומה שעושים בדרכ זה חותכים מהפחית (חתיכת פח שמגינה מפני אבק בין הנאבה לנאקל) ויוצרים פתח להכניס את הגוזון, לרוב צריך לשייף קצת את הראש שלו כי עדיין אין מספיק מקום.

החלופה כמובן זה להתקין נאבה חדשה, אבל אני מדבר מתוך השערות בלבד לא ביקרתי במוסך שנים אני פשוט יודע שסיכוי טוב שהמיסב בנאבה יהרס אם עושים את זה

אחרת מוסך וטווח מחירים בין 150-500 שקל אני משער לפי רמת המורכבות

אני עשיתי את האופציה השניה בקיה פיקנטו של בת הזוג שלי אחרי שפנצר מאעכר עשה cross thread רציני ל2 גוזונים (בקצרה זה אומר חירג'ע את ההברגה עם פטיש אוויר) ולפי מה שאני יודע בi20 זה גם נאבה בלי ברגים

לגבי החיישן abs יכול להיות מה שהמשתמש מעליי כתב, בכל אופן הוא נמצא על הנאקל אז שיפרקו את הגלגל כדי להחליף גוזונים יוכלו לראות אם נגרם נזק

תודה על התשובות. רק מעדכן שהחלפת הגוז'ון הייתה בסופו של דבר פשוטה יחסית. עבודה של כמה דקות מצד המוסכניק והבעיה נפתרה. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...