Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתדלק בסונול קבוע בגלל הדרך לים המלח.

בגלל חג הסוכות תדלקתי בשכונה.

שמתי לב שחסר לי קילומטרים.

למה ומדוע?

הדרך אותה דרך,אין פקקים, זה כבר נהיה כזה מונטוני שאני כבר באוטומט מעביר הילוכים לפי המיקום.

אשכרה רובוט יכול לנסוע במקומי.

image.png.8c99f11914ed05704ae64708c7a91a82.png

image.png.e588021288526cfee0f3e40c3393c3cb.pngimage.png.5d1cb98fcab9a3f355b6538167e77a88.pngimage.png.310a056e1547da3d3a3908691cc0d242.pngimage.png.fe6878444cc002ccf859d0ea4c060417.png

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

צריך לחזור עוד כמה מדידות תוך כדי הקפדה מדויקת על תנאים זהים כדי להגיע למסקנה חד משמעית או רק כדי להתחיל אפילו בזיהוי קורלציה.

במילים אחרות - יכול להיות שההבדל הוא מקרי ויכול להיות שיש עקבי, עם שתי מדידות אי אפשר לדעת.

• אהבתי 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם כל הכבוד - הנהיגה שלך היא לא "תנאי מעבדה" ולכן לא ניתן להשוות.

משאבות התדלוק לא מכוילות באופן זהה.

מזג אוויר שונה.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוקיי.

נמשיך לעקוב ולדווח.

האם זה שהדלק של סונול מוערבב עם מתנול\אתנול\קוקה קולה\WD40 זה לא מחזק את העניין שהדלק שלהם נותן יותר ק"מ פר ליטר?

הם מפרסמים את זה.

גולד 95

image.thumb.png.39f0eaead62c8a7aab7e52021d3af0ce.png

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 15 דקות, eladns כתב:

אוקיי.

נמשיך לעקוב ולדווח.

האם זה שהדלק של סונול מוערבב עם מתנול\אתנול\קוקה קולה\WD40 זה לא מחזק את העניין שהדלק שלהם נותן יותר ק"מ פר ליטר?

הם מפרסמים את זה.

גולד 95

image.thumb.png.39f0eaead62c8a7aab7e52021d3af0ce.png

לא להאמין לכל מה שהצ'ט רושם 😂😂😂😂

Screenshot_20251012-211118.png

• מצחיק 4

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם (נערך)

מדובר בשינוי של 10%, לא שינוי גדול. הבדלים בכיול מנגנון עצירת שאיבת הדלת, תנוחה קצת שונה של הפיה בצינור התדלוק, קצת פקקים, הבדלים בשימוש במזגן, הבדלים בפעילות רגל ימין, הבדלים בעומס תנועה - כפי שציין צבי, אתה לא במבחן המדידה אלא בעולם האמיתי, והרבה מאוד פרמטרים אינם בשליטתך.

אישית אני רגיל לגמרי להבדלים של 10-20% בחישובי צריכת הדלק. לא מתרגש מהם.

אם אתה מוטרד פתח איזה אקסל קטן ועקוב לטווחנארוך. פעם הייתי נוהג לעשות זאת (ולפני כן היה פנקס קטן) - צזמן הפסקתי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, קוסקוס כתב:

יכול להיות שתחנה אחת היא לפני העליה 

ואחת אחרי העליה 

אם כן זה אומר שבמדידה אחת זה עם עליה ובמדידה השניה זה אחרי העליה 

יכול להיות שהתחנה עצמה מפולסת אחרת ובגלל שיפוע אפשר להכניס עוד קצת דלק עד שקופץ האקדח

פורסם (נערך)

אני אסביר את התזה שלי קצת יותר אם נניח אני נוסע כל יום ירושלים ת''א

ופעם בשלושה ימים מתדלק 

רק שפעם זה יוצא לי לתדלק בירושלים ופעם לתדלק בת''א

בת''א זה יצא  יותר חסכוני כי אני אחרי הירידות מירושלים

ובירושלים זה יצא פחות חסכוני כי אני אחרי העליות 

נגיד שתדלוק א הוא ירידה /עליה /ירידה - החישוב יראה חסכוני מאד

ותדלוק ב הוא עליה/ ירידה /עליה - הוא יראה לא חסכוני  

אגב בבדיקה ממחשב רכב ולא חישוב במשאבה קילומטרים מול כמות דלק שנצרך

המחשב ''מזייף'' כי כשהגעת לנווה יעקב מים המלח אתה אחרי עליות

אז המחשב משנה את החישוב לפחות חסכוני והוא רושם בהתאם פחות קילומטרים 

לעומת חישוב במשאבה שאז יוצא סיכום סופי ואמיתי

עריכה אחרונה על ידי קוסקוס
פורסם

נסעת רק בית- יממלח הלוך חזור?

לא קפצת רגע לקצה השני של השכונה , לא אספת את הילד? לא נסעת לעבודה? לא קנית פרחים לשבת?

רק בית יממלח הלוך וחזור?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בתאריך 12.10.2025 בשעה 19:41, eladns כתב:

שמתי לב שחסר לי קילומטרים.

למה ומדוע?

למה? - כי אתה מדמיינת...

ממש ניסוי מדעי מבוקר עמיתים נעשה פה.

מעבר לתדלוק אחד יש לך עוד נתונים? קו מגמה? חורף? קיץ? מוצ"שים לעומת עיד אל פיטר?

חוץ מזה שנדמה לי מהשירשור האחר שבו רשמת על עצמך שאתה עושה ים המלח-ירושלים בתנאי מאוד לא-מעבדה, מעביד בפרך את הפיאט 500 שמתוחזקת עצמאית ומלאה באבק ברמה של גרוטראלי.

איך אתה חושב בדיוק שהמדידות שלך מייצגות נתונים מהימנים?...

מוכן לשמוע וללמוד.

לפני 22 שעות, sperial כתב:

מדובר בשינוי של 10%, לא שינוי גדול

סטטיסטית - זו התחלה מעולה לכיוון התשובה הנכונה ולדעתי האמיתית...

גם במדע, שינויים של 10-20% בין תוצאות שונות, כתלות בהרבה גורמים ובמה מדברים עליו בדיוק, נחשבים כשינויים שלא מעידים על הפרשים גדולים מדי בתוצאות כשמשווים ביניהן (RPD% או CV%).

פורסם

כשהייתי נוסע 80 אלף קילומטר בשנה, הייתי מתדלק מיכל מלא פעמיים-שלוש בשבוע, זה הביא לי הרבה אפשרויות לשחק ולבדוק פרמטרים בצריכת הדלק. 

אחד מהדברים שגיליתי, זה שצורת האקדח, הכיול שלו, ומתי הוא "קופץ", יכול להוביל להבדל של 7-8 אחוז אפילו באותה תחנת דלק. קל וחומר אם מדובר בנתאים שהם לא זהים לגמרי, ובתחנות דלק שונות. 

בגלל זה, אם למישהו חשוב לבדוק צריכת דלק כמה שיותר מדוייקת ע"פ קילומטרים פר ליטרים שנכנסו למיכל, שיבדוק באותה משאבה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

במשך כמה שנים היה לי אופנוע שהיה מאוד רגיש לדלק שהייתי מכניס לו. הוא מאוד לא אהב את הדלק של פז (התנעות קשות מאוד, עד כדי קרטועים לא נעימים בכלל גם תוך כדי נסיעה), לא אהב את זה של דור, הסתדר עם זה של דלק והיה ממש סבבה עם סונול, בדגש על סונול בגלילות (לרוב, גם תחנות אחרות של סונול היו בסדר אבל זה לא היה 100%).

אם אני צריך לנחש אז זה בעיקר תולדה של התוספים הדטרגנטיים שהם מכניסים לדלק ואיך שהם גורמים למנוע להתנהג. יכול להיות שמה שאתה רואה כאן הוא תוצאה של משהו דומה.

• מעניין 3
פורסם
לפני 13 שעות, DAHUJI כתב:

במדע, שינויים של 10-20% בין תוצאות שונות, כתלות בהרבה גורמים ובמה מדברים עליו בדיוק, נחשבים כשינויים שלא מעידים על הפרשים גדולים

מדע של מה? 

במדעי ההתנהגות, אכן.

בדיוק. של טיל שיוט, זה הרבה... 

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 20 דקות, falou כתב:

מדע של מה? 

במדעי ההתנהגות, אכן.

בדיוק. של טיל שיוט, זה הרבה... 

לא רוצה לחפור ולהסיט את השרשור הצידה, אם אתה עוסק במדע, אז אני חושב שהבנת למה התכוונתי... אם לא, אז אחלה. אין מה להתעכב על זה.

אני לא התכוונתי לפרשים "טיפשים" של 10-20% בין המדידות פשוטם כמשמעם. לא, זו לא הכוונה. 

בחלק מהמדעים המדוייקים, מקובל באנליזה של תוצאות ש- % השינוי היחסי (נקרא RPD, שוב, יחסי זה הדגש) בין תוצאות שונות מקובל "לסבול" תוצאות בין 10-20%, ככלל אצבע בהתאם לקונטקסט.

אני לא מדבר על COP של טיל שההבדל בין 10% ל- 20% זה הבדל של שמיים וקרקע.

לא ארחיב על זה פה.

כוונתי הייתה שמדידות "טיפשות" וההשוואה שלהן בצורה פשטנית יכולות לגרום להסקת מסקנות שגויות ואינן מייצגות את האמת המספרית המקורבת למציאות (בהקשר של הפרשים בתדלוקים בין תחנות שונות וכו' וכו' וכו').

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...