Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפורום שלום,

כאמור בכותרת, יש בממ"ד הדירתי פתח שמורכב כמובן מחלון זכוכית ודלת ברזל חיצונית מסוג הזזה על מסילה:

image.thumb.jpeg.d7d95fc5efffe9892a59bb79e4a23518.jpeg

image.thumb.jpeg.0b711a8a9c3f772db4c9a935707a8130.jpeg

מה הבעיה? משהו נשבר במנגנון ההזזה של הדלת הנ"ל, וההזזה שלה היא קשה במיוחד, ברמה שרק אני יכול לסגור או לפתוח אותה, כאילו אחד מהגלגלים (?) שעליהם היא נעה, נשבר. אני משער שזה מה שקרה, כי מצאתי שתי טבעות בין החלון לדלת שכביכול הגיעו "משום מקום", ואני משער שנפלו מחלקה העליון:

image.thumb.jpeg.f65fd564a3bd45c55263a8f74ae53815.jpeg

החלק התחתון, אגב, נראה כך והוא די סטנדרטי:

image.thumb.jpeg.098779994f6782ba0593b49f6a29eeca.jpeg

אין על הדלת שום זיהוי של היצרן. אשתי שלחה מייל לשיכון ובינוי, שבנו ב-2012 את סדרת הבניינים שאנו מתגוררים באחד מהם, ואין תשובה. אפילו מצאנו איש מקצוע שמטפל בחלונות ממ"ד והוא עצמו לא ידע איך החלון הורכב, ומה אפשר לעשות.

בקיצור, אם מי מכם מזהה את סוג החלון ויודע מי היצרן או מי מטעמו שמטפל - אשמח לקבל מידע. מעבר לכך שעכשיו זו לא תקופה רצויה לתקלות בממ"ד, נוצר מצב שכשאני יוצא מהבית אני נאלץ לסגור את דלת הברזל כי אשתי מוטרדת שבזמן אזעקה, היא לא תוכל לסגור לבדה את הדלת. תכל'ס? צודקת.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

בתקופת המלחמה ראיתי אין ספור הודעות דומות בפיססבוק העירוני. תמיד נמצא בעל מקצוע שהצליח לתקן. נסה לחפש בעל מקצוע נוסף לייעוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניסינו, גם הבחור שהגיע אמור להיות מומחה בתחומו - אבל הוא טוען שיש משהו במבנה של דלת הברזל שהוא לא יכול להתמודד איתו. בגלל זה העליתי כאן.

גם אוסיף מה ששכחתי לרשום בהודעה הראשונה, שהצלחתי להחדיר WD40 לחלק העליון עם קשית, לנסות לראות אם יש איזשהו שינוי - כאמור, משהו נשבר שם.

פורסם

שלח את התמונה וההסבר הללו לווטסאפ של שביט רונן (רצוי אחרי שיחה קצרה להכרות ראשונית).

הוא פתר לי כבר כמה בעיות מאד קשות בממ"דים. יש לו צוותים מעולים, שעושים לנו מפרויקטים של עשרות דירות, ועד החלפת דלת פגומה באיזו דירה לשיפוץ.

דבר כזה ממש קטן עליהם. 

050-530-2009

• רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

אז תמצא אחד אחר שיתמודד, זה לא מדע טילים...

בדיוק בשבילך:

לפני 3 שעות, Derish כתב:

ניסיתם להתייעץ בוואטסאפ של הבניין או השכונה? סביר להניח שאתם לא הראשונים שזה קורה להם ומישהו כבר פתר בעיה דומה בעבר.

ניסינו. בקבוצה אף אחד לא ענה ואפילו "שילחתי" את אחד השכנים (אבא של חבר של הבן מביה"ס, חובב פרארי בפורמולה 1 אבל אני מעביר אותו באופן מבוקר ל-WEC) שיבדוק אם רשום אצלו משהו על החלון\דלת. חזר בידיים ריקות.

לפני 3 שעות, natco כתב:

שלח את התמונה וההסבר הללו לווטסאפ של שביט רונן (רצוי אחרי שיחה קצרה להכרות ראשונית).

הוא פתר לי כבר כמה בעיות מאד קשות בממ"דים. יש לו צוותים מעולים, שעושים לנו מפרויקטים של עשרות דירות, ועד החלפת דלת פגומה באיזו דירה לשיפוץ.

דבר כזה ממש קטן עליהם. 

050-530-2009

או, קצה חוט! תודה רבה, אבדוק ומבטיח לחזור ולעדכן לטובת הדורות הבאים.

👍

פורסם

מתוך אתר פיקוד העורף (רשימת החברות בקישור):

"אנשי המקצוע המאושרים לתיקון מרחב המוגן

אם נדרשים תיקונים בדלת ובחלון הממ"ד, ממ"ק, ממ"מ ומקלט יש לפנות ליצרן או לחברה המייצרת בתו תקן פריטי מסגרות למקלטים":

https://www.oref.org.il/heb/articles/protection-guidelines/preparing-protected-space/1705

• רעיון טוב! 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

חוזר לעדכן, לטובת הדורות הבאים;

לאחר חקירות שונות, ושורה של אנשי מקצוע שלא ידעו/רצו לטפל בבעיה (כולל שביט רונן מההודעה של @natco), אשתי מצאה את החברה שהתקינה את החלון בממ"ד במקור - רשפים. 

הם אמנם נרכשו לפני שנים ע"י דלתות פנדור, אבל מסתבר שאמורים לספק שירות להתקני הממ"ד ל"כל החיים", כך לפחות נאמר ע"י הטכנאי. 

ביקור טכנאי עולה 470 ש"ח כולל מע"מ, ובמקרה שמדובר בתקלה מינורית שלא דורשת החלפת חלקים או עבודה משמעותית - זה המחיר הסופי. במקרה שלנו, מדובר היה באחד המיסבים עליהם דלת הברזל תלויה, שקרס. הוחלף ובזה הסתיים הסיפור. אני לא הייתי בבית כשהטכנאי הגיע, וחבל - הייתי רוצה לדעת טכנית איך המיסב הוחלף, במקום שנראה לחלוטין ללא גישה. 

אגב, הטכנאי "שידל" להזמין אותו באופן פרטי בפעם הבאה, וכנראה שאם היינו מוצאים אותו לפני שמצאנו את רשפים אכן היה פותר את זה באופן פרטי - אבל כאמור בהודעה הראשונה, אף אחד לא ידע לטפל בזה, משום מה. וספציפית לתיקון הזה, אשתי רצתה שיהיה תיעוד שהתקלה טופלה דרך החברה. 

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...