Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

במזגן מיני מרכזי יש שני פילטרים אחד בפתח בהנמכת תקרה במסדרון, פתח אוויר חוזר, ושניים נוספים נמצאים על היחידה הפנימית של המזגן בתוך ההנמכת תקרה .

הגישה לפילטרים שנמצאים על היחידה הפנימית בהנמכת תקרה מאוד לא נוח, לפני שבוע ניסיתי להוציא אותם, הם נתקעו על המסילות והתעקמו.

שאלתי בכמה חנויות וגם התקשרתי לטכנאי מיזוג, כולם אמרו לי שאין צורך בהם והפילטר שנמצא בפתח אוויר חוזר מספיק.

האם זה נכון?

מעניין שאצל ההורים שלי, הקבלן כשבנה את הבניין, בכלל לא התקין את הפילטרים על היחידה הפנימית.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

בלי פילטרים יהיו סתימות בניקוז המים ויהיה צריך לנקות את המזגן בתדירות גבוהה. חייבים פילטר ושניים זה יתרון (אפילו בשקלול הטרחה).

:turn-l:
פורסם

גם אצלי אותו סיפור, הבעיה לדעתי שיש המון אבק בהנמכת גבס שכבר נמצא שם. והפילטר שבכניסה להנמכה לא יסנן. 

ולראייה הפילטרים שעל היחידה עצמה מתלכלכים ומצריכים ניקוי

פורסם

הכי פשוט. אם הפילטר על היחידה אף פעם לא מתלכלך אז הוא מיותר אבל אם הוא כן מתלכלך אז יש לו תפקיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחרי שהיה בשימוש שנתיים ללא ניקיון, יצא ממנו קצת אבק שחור, לא משהו רציני.

אצל השכנים אין את הפילטר הזה 15 שנה והכול בסדר.

ושכנים אחרים בכלל לא ידעו שהוא קיים ולא ניקו אותו 20 שנה וגם הכול עובד בסדר

פורסם

פעם היו מוציאים צינור אוויר חוזר ואז לא היה פילטר על היחידה עצמה, רק במסדרון.

עכשיו למעשה המזגן שואב את כל ההנמכת גבס ורוב האוויר מגיע מהמסדרון שם יש פילטר ועל המזגן יש עוד פילטר. מזכיר לי שאני צריך באמת לנקות אותו. וכן הגישה מעצבנת. אולי שווה רק לשאוב אותו עם שואב חזק ולא לפרק.

פורסם
לפני 3 שעות, דניאל1983 כתב:

אחרי שהיה בשימוש שנתיים ללא ניקיון, יצא ממנו קצת אבק שחור, לא משהו רציני.

אצל השכנים אין את הפילטר הזה 15 שנה והכול בסדר.

ושכנים אחרים בכלל לא ידעו שהוא קיים ולא ניקו אותו 20 שנה וגם הכול עובד בסדר

תמיד יש סיפורים כאלה ש"לא ידעו בכלל שצריך לנקות פילטר, המזגן עבד 20 שנה הוכל בסדר".

המזגן אומנם עובד והכל בסדר אבל לא ביעילות מקסימלית כי או שהפילטר היה סתום אם לא ניקו או המאייד עצמו היה סתום כי לא היה פילטר.

עדיף שיהיה פילטר על היחידה עצמה, אם יש אחד נוסף בתריס אוויר חוזר אפשר לרדת בתדירות הניקוי של הפילטר על היחידה.

אם רוצים להשאיר אחד אז זה שעל היחידה.

פורסם

תמיד עדיף שיהיה את שני הפילטרים. 

אם יש לך אוויר חוזר בחדרים אז האוויר שחוזר משם אין לו פילטרים ואז הפילטר על היחידה מסנן את מה שנכנס משם. 

בכללי את הרשת על האוויר חוזר מנקים פעם בחודש וחצי+- תלוי בשימוש ואת הפילטר על היחידה מנקים פעם בפעמיים של ניקוי הפילטר האוויר חוזר משמע פעם בשלוש חודש+-  

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לי פתח לאוויר חוזר רק בממ"ד.

הוא תמיד סגור.

אתמול קניתי פילטרים מקוריים חדשים של אלקטרה, במקום הישנים שנשברו, יש להם  מבנה משופר עם שוליים יותר דקים.

הרבה יותר קל ונוח להכניס אותם למסילות.

• תוכן חדש...