Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסר דברים:

1. כבר שמו פילטר עליון, לא יכלו לסדר קצת שיהיה יותר נוח? כמו בסוארו או ב.מ.וו? :-) 

2. כל הכבוד על הסרטון, משהו שראיתי בחו"ל המון ולא ידעתי שקיים בכלל בארץ (אפשר לשאול לעלות?).

3. הערכים של הצמיגות נותרו ממש טובים.

4. הערכים של מתכות בשמן ממוצעים לחלוטין להמון בדיקות שיצא לי לקורא. 

פורסם
לפני 4 שעות, madmaxx כתב:

מסר דברים:

1. כבר שמו פילטר עליון, לא יכלו לסדר קצת שיהיה יותר נוח? כמו בסוארו או ב.מ.וו? :-) 

2. כל הכבוד על הסרטון, משהו שראיתי בחו"ל המון ולא ידעתי שקיים בכלל בארץ (אפשר לשאול לעלות?).

3. הערכים של הצמיגות נותרו ממש טובים.

4. הערכים של מתכות בשמן ממוצעים לחלוטין להמון בדיקות שיצא לי לקורא. 

1. לא נורא בכלל... 

2. 200 שקלים לזכרוני.

3. כל הערכים נותרו בסדר גמור :)

@zvit תגובה גם לך

• אהבתי 2
פורסם

כל הכבוד על הבדיקה והסרטון, מעלה את הרמה.

לא ידעתי שיש בכלל מעבדה כזו בארץ. גם המחיר ממש בסדר.

מעלה לי כמה רעיונות לבדיקות.

יש מומחה ביוטיוב שבוחן בצורה מדעית נקרא The Motor Oil Geek שמתעסק רק בשמנים לרכב ומעלה סרטונים ממש מעניינים.

https://www.youtube.com/@themotoroilgeek/featured

• אהבתי 1
פורסם

קצת התקטננות.

רק לסבר את העין והאוזן, זוהי בדיקה לשמן מנוע לאחר שנה וכ-9.5K ק״מ ברכב שגמע כ-306K ק״מ, ולא בד׳ שמן מנוע לאחר 306K ק״מ שאולי יכול להתפרש מהכותרת.

• אהבתי 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

טוב לדעת, חשבתי כ בדיקות כאלה לא מתבצעות בארץ.

משהו שלא הבנתי. 

-ה"נוכחות של נוזל קירור" האופציונלי מוזכר מספר רב של פעמים בהתאם לפרמטרים שונים, לא היה עדיף להסתכל רק על נוכחות גליקול בלבד?

-"5- אם הוספנו שמן בין הטיפולים, יתכן שהצמיגות תרד ולא תהיה תואמת לצמיגות של שמן מנוע שעבד כמה אלפי קילומטרים." לא מבין למה אם מוסף אותו שמן.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

אם הוספנו שמן בין הטיפולים, יתכן שהצמיגות תרד ולא תהיה תואמת לצמיגות של שמן מנוע שעבד כמה אלפי קילומטרים." לא מבין למה אם מוסף אותו שמן.

צמיגות השמן עולה עם הזדקנות השמן.

אז אחרי 10.000 ק"מ מצפים לצמיגות מסויימת שונה ממה שהיה בשמן חדש.

אם המנוע צורך שמן ובמהלך 10.000 האלו הוסיפו 2 ליטר שמן, השמן יהיה חדש יותר ולא בדיוק שמן שעבר 10.000

אז אי אפשר לאמור שהבדיקה בוצעה עם שמן שעשה 10.000 ק"מ.

פורסם
לפני 14 שעות, kompy כתב:

קצת התקטננות.

רק לסבר את העין והאוזן, זוהי בדיקה לשמן מנוע לאחר שנה וכ-9.5K ק״מ ברכב שגמע כ-306K ק״מ, ולא בד׳ שמן מנוע לאחר 306K ק״מ שאולי יכול להתפרש מהכותרת.

ממש התאמצתי כדי לכתוב את זה באופן שיהיה מפורש שמדובר במנוע שעבר 306 אלף קמ, אלא אם מישהו מדלג על אותיות מסוימות בכותרת ואז הוא יבין משהו שגוי. (יכולתי גם לכתוב "בדיקת שמן מנוע אחרי 306 אלף קמ" שזו כותרת הרבה יותר עמומה)

לפני 11 שעות, Haim_gds כתב:

טוב לדעת, חשבתי כ בדיקות כאלה לא מתבצעות בארץ.

משהו שלא הבנתי. 

-ה"נוכחות של נוזל קירור" האופציונלי מוזכר מספר רב של פעמים בהתאם לפרמטרים שונים, לא היה עדיף להסתכל רק על נוכחות גליקול בלבד?

-"5- אם הוספנו שמן בין הטיפולים, יתכן שהצמיגות תרד ולא תהיה תואמת לצמיגות של שמן מנוע שעבד כמה אלפי קילומטרים." לא מבין למה אם מוסף אותו שמן.

כי הצמיגות עולה ככל שהשמן משומש

פורסם
לפני 10 דקות, EliC25 כתב:

ממש התאמצתי כדי לכתוב את זה באופן שיהיה מפורש שמדובר במנוע שעבר 306 אלף קמ,

ברשותך אני מעדכן את הכותרת למשהו יותר מובן, KOMPY האמת צודק.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

העותרת בסרטון הייתה זהה לכותרת השרשור: בדיקה של שמן במנוע שעבר 306 אלף קמ.

עברית שפה קשה, אבל לאותיות מסוימות יש משמעות, כמו גם לסימני פיסוק ששימוש שונה בהם, יכול לשנות משמעות שלמה של משפט.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)
בתאריך 29.6.2025 בשעה 13:31, EliC25 כתב:

תזכרו את זה בפעם הבאה שתחשבו לעצמכם שזה יהיה לא נורא לדחות את הטיפול השנתי רק כי הרכב נסע מעט השנה.

אלי יקר, תודה רבה על הסרטון ועל המידע המעניין. ותודה בבעיקר על המאמץ שלך להנגיש ידע בעברית לקהל חובבי הרכב.

אני בדיוק מהאנשים האלו (!)... שמסתכל על כמה ק"מ עבר הרכב ולא על כמה זמן עבר מאז הטיפול השנתי....

בגלל שאני נוסע די מעט ק"מ בשנה (סביבות ה- 7,000~ ק"מ), ומעדיף תח"צ, אני עושה טיפול "שנתי" לרכב בכל שנה וחצי, ובעיקר משתדל להקפיד על מרווח הק"מ - עושה טיפול בכל 10,000 ק"מ (ולא בכל 15,000 ק"מ לפי הצהרת היצרן).

אז למדתי משהו. לא בטוח שאשנה את ההרגלים שלי, אבל למדתי.

מתנצל מראש אם אני שואל שאלה קיטבג מציקה, ניסיתי לעקוב אחרי השרשור ולא בטוח שהצלחתי להבין את הסיפא של הדברים - למה בעצם בדקת את שמן המנוע?

מה רצית לבדוק או להראות? (ברור לי שבדקת, וברור לי שהראת).

בעצם, אם אני מבין נכון - רצית להראות שרכב שעשה 9,500 ק"מ על אותו שמן המנוע, כבר דורש החלפה של שמן המנוע כי אותו שמן המנוע הגיע לסוף חייו כבר אחרי 10,000 ק"מ?

ולמה זה משנה כמה ק"מ עשה המנוע?... אתה סבור שמנוע חדש יותר או שעשה פחות ק"מ היה בוודאות ש"מתייחס" לשמן המנוע אחרת?

שוב, סליחה אם כבר ענית על זה ויכול להיות שאני שואל פה משהו שכבר ענית עליו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...