Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שניכם הגזמתם עם המשקלים.

רביעיית בולמים שוקלת 12 ק"ג, לא אחד.

ציריה באיזור ה5, תלוי איזו כמובן.

ייבאתי גם חלקים במשקל 20 ו30 ק"ג.

הכדאיות מבחינת משקל נופלת בדרך כלל ב2 מוצרים - צלחות בלם כבדות ופטורות ממיסים. לכן מחיר עם משלוח יהיה דומה למחיר בארץ. לעיתים אין בארץ את הצלחות מהיצרן שאתה רוצה ואז אני כן מייבא.

שמנים ונוזלי קירור גם כבדים כמובן ולא משתלם.

יצא לי לייבא שמנים בתקופת המשלוח חינם של אמזון, או שמנים ונוזלי קירור מיוחדים שאין בארץ ואז היה שווה לי לשלם יותר.

נורות ומגבים ברור שמייבאים, זה קל ויש סחורה איכותית יותר בחו"ל.

בתמונה ציריה באורך 90 ס"מ.

PXL_20241105_105653585~3.jpg

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני מייבא גם רישיונות יבוא,למי שמעוניין

ועכשיו ברצינות

הנושא הזה,ברגע שאתה נפתח אליו,ומבין איזה חלק צריך להזמין ומאיפה אז התמונה הנפתחת לפניך היא שאנחנו משלמים ומשלמים בגדול בכל מה שקשור לאחזקת רכב

יש פה כשל שוק שקיים המון שנים ואין שום רפורמה אמיתית באופק

המדינה רוצה להרוויח, והיבואן רוצה רוצה להרוויח, והמוסך רוצה להרוויח וקצת (קצת הרבה) גרידיות מלמעלה והנה לכם מר ישראל ישראלי משלם על טיפול או תיקון 2800 שקל במקום 1200 שקל.

יש צדיקים בסדום : לדוגמא מוסך טי ג'י בפתח תקווה : באתי עם חלקים משלי (מקוריים) הוא לא עשה סיפור ולקח לי רק על העבודה מחיר הוגן.

ויש מוסכים שרצו לקחת כפול על עבודה בגלל שאין רווח על חלקים, וזה די נפוץ

מה לגביי מקצועיות ? אתם חושבים שבגרמניה אתה יכול להיכנס למוסך ולבקש עבודה לפני שהראת תעודה של שנתיים לימודים לפחות במכללה מקצועית ? 

חבל על הזמן, וחבל על העצבים, 

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

שברו לי פעם  שמשת צד, זה משהו שלא היה ניתן בכלל להשיג בארץ, קניתי ב Ebay גרמניה שמשה מקורית NOS (New old stock), גודל הקרטון היה בערך מטר על מטר וחצי.

הגיעה שלמה והכל טוב, שילמתי את המס הסטנדרטי. 

1.thumb.jpg.600174dc96ee942510adc45934c31fbb.thumb.jpg.d8c8b6cc87e8da0d4ceadd740fd39487.jpg

20220530_103232.thumb.jpg.f859174e437d093df3d28964a264a5a4.jpg.e1e158b4c9c9cf8801fa482f94657360.jpg

20220530_103214_HDR.thumb.jpg.a0cbdc615a47d9ab64f7a70a3a0b5f3e.jpg.7c367e1f257cf98d2a9f54a9ece00708.jpg

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקרה כזה אין מה לעשות חוץ מלהזמין, אבל אם היתה שמשה כזאת בארץ והיו מבקשים עליה פי 2 ממה שיעלה באיביי, בהנחה וזה רכב שאתה נוסע בו כל יום - לא היית קונה בארץ? אני כן.

אפילו הייתי קונה את זאת שבארץ כדי להחליף ולהשמיש את האוטו ומזמין עוד אחת שתשב בצד, כי מדובר במשהו לא נפוץ. אבל זה כבר בקטגוריה של רכב לתחביב.

ברכב רגיל לא הייתי מתעניין בכלל כמה עולה להזמין מחו"ל כי אני צריך לתקן אותו עכשיו וגם לא הייתי טורח להזמין ספייר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 29 דקות, SlowRide כתב:

בהנחה וזה רכב שאתה נוסע בו כל יום - לא היית קונה בארץ? אני כן.

בטח זה כבר נאמר איפשהו בשירשור, לא קראתי הכל.

אין נוהל אחיד לכל המצבים, זה תלוי האם החלק הוא חלק משבית, האם הרכב הוא רכב דיילי או תחביב אספנות, האם יש בכלל את החלק בארץ. 

אני פחות מסודר מכמה אנשים (שאני מאוד מחזיק מהם) שהגיבו פה ואמרו שהם מזמינים חלקים לתחזוקה עתידית. 

אני לא מזמין שום דבר "שיהיה בצד, להחליף עוד כמה שנים", חוץ חלקים מתכלים לטיפולים שגרתיים.

אז כן קורה לפעמים ואפילו לא מעט מצב שצריך את החלק מיידית אז קונה בארץ. לא מזמן קניתי מזרק אוריאה ב 1200 ש"ח בארץ כי הזמנתי אחד מחו"ל אבל לקח לו חודש וחצי להגיע וכבר אי אפשר היה למשך יותר. עם זה אין מה לעשות, אם זה היה ברכב אספנות אז כן הייתי ממתין להגעה מחו"ל. 

אלו דברים ברורים ומובנים, אין פה שאלה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

רביעיית בולמים שוקלת 12 ק"ג, לא אחד.

צודק,

בדקתי את עניין המשקל. שביקשתי מחיר לזוג בולמים, זה היה 12 ק"ג. בודד זה 6 ק"ג.

אגב, במשלוח, כל משקל בן 5.01 ל-6.0  זה מחושב לפי 6 ק"ג.

כרגע הבולם שלי נמצא במכס. נמתין להתקדמות

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

צלחות בלם כבדות ופטורות ממיסים

מצאתי קצת  יותר זול מבארץ באמזון גרמניה אבל בגלל בעיות במשלוח ועיכוב קניתי בסוף זוג ברמבו קדמי מאוורר כולל רפידות בקצת יותר מאלף לא מזמן.

20250522_193358.jpg

לפני 9 שעות, Buki כתב:

כן. קדט 1991. כבר מכרתי אותה. 

20220417_085545_HDR.jpg.0c15949ec06b81091b75ca0cd40a4d99.thumb.jpg.013b5e9b7e21797bec6137a1d5f463f9.jpg

לפני 9 שעות, Buki כתב:

כן. קדט 1991. כבר מכרתי אותה. 

קרוב שלי עדיין מחזיק 1984 אדומה שמורה במחסן. לדעתי ברמת להניע לנסוע כמעט. זוכר שהגיעה עם קיט הלבשה חיצוני בסגנון ראלי לכל הרכב אבל בטוב טעם וללא ספוילר, נראה מקורי, ועם צמיגים רחבים דאז של גודייר איגל שאפילו צבעו אותם בלבן. איזה רכב מרשים הוא היה. עם הזמן התחיל להישבר מכל מיני מכות כי היה עד הריצפה כמעט, הוא פירק את הקיט ונראה לי זרק אותו. איזה טעות. לדעתי היחידה שהגיעה לארץ ככה

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
לפני 38 דקות, נירו72 כתב:

קרוב שלי עדיין מחזיק 1984 אדומה שמורה במחסן. לדעתי ברמת להניע לנסוע כמעט. זוכר שהגיעה עם קיט הלבשה חיצוני בסגנון ראלי לכל הרכב אבל בטוב טעם וללא ספוילר, נראה מקורי, ועם צמיגים רחבים דאז של גודייר איגל שאפילו צבעו אותם בלבן. איזה רכב מרשים הוא היה. עם הזמן התחיל להישבר מכל מיני מכות כי היה עד הריצפה כמעט, הוא פירק את הקיט ונראה לי זרק אותו. איזה טעות. לדעתי היחידה שהגיעה לארץ ככה

היו לי שתיים, דומות מאוד, אחת 1.3, השניה 1.6.

ה 1.3 הייתה עם ספוליר וחצאיות צד.

בשני המקרים נשברתי ומכרתי (היה הפרש של כ 15 שנה בין לבין).

שתי אלו זה בערך חצי מכמות הקדט E עם 3 דלתות שהיו בארץ 😁

1.thumb.JPG.e56236e83a0fc71781dc769f1b811e15(1).thumb.jpeg.7e8ce94bf046397578667fe3bc39eb51.jpeg

20220417_085545_HDR.thumb.jpg.a71e9cb84b86060768a949d4be296a70(2).jpg.4bfc8983fba2e1397dd1ff115bdb9e43.jpg

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

כן. קדט

הזכרתם לי נשכחות עם הקדט...

1984, טיול אחרי צבא באירופה.

רציתי לקנות 520 BMW או אאודי 100 שהיו די זולות אז באמסטרדם.

שותפי לטיול שהיה עם רקע במכונאות אמר לי להנמיך... וקנינו אופל קדט מודל 72' ב-220$.

אחרי חודשיים ו-4000 ק"מ חזרנו לאמסטרדם ומכרנו ב-250$.

אפס תקלות למעט פנצ'ר אחד וטיפול יזום להחלפת שמן.

הרבה חוויות שפתאום צפות ועולות... :-)

Un2itled.jpg

• אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מבאס לראות מה נהיה מהמותג המפואר הזה.

• מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, נירו72 כתב:

מצאתי קצת  יותר זול מבארץ באמזון גרמניה אבל בגלל בעיות במשלוח ועיכוב קניתי בסוף זוג ברמבו קדמי מאוורר כולל רפידות בקצת יותר מאלף לא מזמן.

תמיד שמחפשים בארץ סחורה איכותית מנסים לדחוף לך את הברמבו הזבל הזה. פעמיים נפלתי בפח. 

אפילו פתחתי שירשור על איך זה מתחיל להחליד יום אחרי ההרכבה.

מבחינתי נגמר. רק ATE, TRW או מקורי של יצרן הרכב. ואם אין בארץ אייבא מחו"ל גם במקרה שיעלה יותר.

פעם אחרונה שהייתי צריך זוג צלחות, עשיתי חיפוש על מק"ט של TRW שהוצאתי ועלה לי ספק באשקלון שיש לו.

עשיתי הזמנה באתר שלו. הוא התחיל לחפור לי בווטסאפ שאשלח לו רישיון רכב, ואמר שאין לו מתאים (לפי התוכנה שלו, שמסתבר שהיא עם מק"טים לא מעודכנים).

ביקשתי שיספק לי לפי המק"ט שמצאתי. שלח לי על אחריותי, וכמובן שהתאים. 

באותה החלפה לחצתי מהר מידי על הזמנת הרפידות מחו"ל, והזמנתי בטעות רפידות לסרן האחורי במקום לקדמי שהייתי צריך. לפחות עליתי על זה כשפתחתי את החבילה, ולא כשפתחתי את הברקסים..

חיכיתי עוד שבוע להזמנה חדשה של הרפידות הקדמיות ועכשיו יש לי במחסן סט רפידות לציר האחורי שהחלפתי ממש לפני כמה חודשים.. 

לא נורא, זה מסוג הדברים שקורים כשמזמינים מחו"ל ולא משתלם לעשות החזרה.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אופל קדט מודל 72

זאת קדט C עם הנעה אחורית. הרבה יותר נחשבת מהE עם הנעה קדמית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 44 דקות, amosbmw כתב:

רק ATE, TRW או מקורי של יצרן הרכב

את Ferodo אתה לא שוקל?

לגבי מקורי של יצרן הרכב, לפחות בטויוטה יש דבר שנקרא מקורי מוזל. זה אכן מגיע עם לוגו של טויוטה ומק"ט, אבל רפידות על הפנים שמייצרות מלא אבק ונגמרות מהר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...