Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני קטן לבית בתקציב עד 10,000. מהם ההדגשים?

Doron_Z

פוסטים מומלצים

אהלן, הוטלה עלי המשימה בלסייע בקניית רכב לאחותה של בת הזוג. 

מדובר ברכב שני בבית של משפחה עם שני ילדים, רכב ראשון שלה (עשתה רישיון בגיל יחסית מתקדם). 

זאת הקטגוריה, לא לנסות להזיז אותה, בשביל נסיעות עירוניות עם 2 ילדים זה מספיק. 

מה מומלץ, מיקרה? ספארק? 

היא לא מפונקת, זה רכב ראשון שהולך לחטוף גם ככה. 

מהם הדגשים שצריך לשים לב אליהם בתקציבים האלה? עד 10,000 ש״ח, אוטומט בלבד. תודה רבה לעוזרים 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בטוח שיש ספארק אוטומטית נורמלית בתקציב הזה.

אם תמצאו ניסאן נוט או טידה שמורות יחסית זה יכול להתאים.

בתקציב הזה צריך מזל , לא לבדוק במכון אלא אצל מוסך שמכירים.

מה המרחק מהטסט ? האם הכל עובד היטב ? 

מזגן למשל יעלה הרבה לתיקון.

מה לגבי ביטוח ? ברור שרק צד ג' אבל יש לה עבר ביטוחי ? אם לא , זה יהיה יקר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספארק בתקציב הזה היא ידנית בלבד - יש לה רישיון לידני?

אם אני הייתי צריך לרכוש רכב בתקציב הנתון, הייתי רוכש פוקוס או מאזדה 3.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא מפנה אותה לרובוטית נכון ?

לי אישית היו הרבה בעיות עם מאזדה 3 מזדקנת ובסוף ימיה לקחה אותי הרבה למוסך.

יש גם סובארו b3 ישנות שעדיין נוסעות .

רכב צמא וחלש אבל אין פינוקים בגזרה הזו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, zvigolden כתב:

לא בטוח שיש ספארק אוטומטית נורמלית בתקציב הזה.

אם תמצאו ניסאן נוט או טידה שמורות יחסית זה יכול להתאים.

בתקציב הזה צריך מזל , לא לבדוק במכון אלא אצל מוסך שמכירים.

מה המרחק מהטסט ? האם הכל עובד היטב ? 

מזגן למשל יעלה הרבה לתיקון.

מה לגבי ביטוח ? ברור שרק צד ג' אבל יש לה עבר ביטוחי ? אם לא , זה יהיה יקר

אין עבר ביטוחי עברה כרגע טסט. עד היום בעלה נהג. יש רכב ראשי איוניק היברידית

למה מיקרה לא מומלצת? רכב אמין פשוט שעושה את העבודה. 

למשל המודעה הזאת שראיתי

לפני 10 דקות, zvit כתב:

ספארק בתקציב הזה היא ידנית בלבד - יש לה רישיון לידני?

אם אני הייתי צריך לרכוש רכב בתקציב הנתון, הייתי רוכש פוקוס או מאזדה 3.

אין רישיון לידני. מעדיפים להשאר בקטגוריה הקטנה, הרי זה מבטיח שנתון טוב יותר ורכבים עם קילומטר נמוך יותר מאשר רכבים מקטגוריות יקרות. 

IMG_6599.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בהכרח שרכב קטן בתקציב הזה יהיה יותר מתקדם בשנתון.

יש גם שוק וסטיגמות שמושכים למעלה או למטה.

הבת שלי קנתה ניסאן טידה לפני שש שנים ועד היום נהנית ממנה מאוד . אז מה אם "אין לה שוק" ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב כזה זה לא משנה סוג הרכב, משנה מצב הרכב.

אני מקווה שיש לכם חבר מוסכניק אמין שיוכל לבדוק את הרכב כי אתם קונים בעיות של משהוא אחר.

• רעיון טוב! 3

טסלה 3 2022

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Doron_Z כתב:

זאת הקטגוריה, לא לנסות להזיז אותה, בשביל נסיעות עירוניות עם 2 ילדים זה מספיק. 

היו פה כבר כמה וכמה שאלות כאלו שחוזרות על עצמן, אפילו ברמה השבועית.

עשית חיפוש?

תקציב עד 10,000 ש"ח (רכישה בלבד, בלי ביטוחים ובלי יישור קו!) עם תיבת הילוכים אוטומאטית.

לא משנה איך נראה הרכב ולא משנה המוצא:

1. דהייטסו סיריון אוטומאטית מנוע 1.3L.

נכון, שנתונים כבר מכובדים ומבוגרים והרכב מיושן, אבל אמינות מופלגת, ואני עדיין רואה לא מעט כאלו שנוסעים על הכביש גם בשנתונים המדוברים.

מנוע סופר אמין וסוס עבודה של טויוטה יאריס.

2. פיג'ו 107/סיטרואן C1/טויוטה אייגו אוטומאטיות (תיבת הילוכים רציפה סבירה) מנוע 1.0L.

רכבים אמינים למדי עם שוק ברצפה בגלל הצרפתיות מה שאומר שתצליח להביא שנתון סביר ביחס למחיר כי השוק שלהם לא וואו.

בסה"כ אחלה של רכבים.

3. סוזוקי אלטו אוטומאטית מנוע 1.0L.

זה כבר על סוג הקרטינג והיא רכב חלש, אבל נוסעת על הכיפאק, סבירה למדי ואפילו המזגן בסדר גמור, ונחשבת כרכב מאוד אמין שלא עושה בעיות מיוחדות.

שלושת הרכבים האלו יהיו מצויינים כרכב שני לסביבה עירונית (עם הבלחות מידי פעם לכביש המהיר), בטווח המחירים שהגדרת, בלי "חבל" עליהם, וייכנסו בהם 2 מושבי בטיחות לילדים מאחור.

אם מוכנים להתפשר על המצב הקוסמטי אפשר להוזיל עוד במחיר ולהעלות בשנתון (זה מה שאני עשיתי כשקניתי רכב ישן, הוא היה נראה חרא עם צבע שרוף מהשמש, אבל במצב מכאני מעולה).

לפני כשעה, motizkn כתב:

אני מקווה שיש לכם חבר מוסכניק אמין שיוכל לבדוק את הרכב כי אתם קונים בעיות של משהוא אחר.

צודק בהחלט, אבל לא לכל אחד יש חבר מוסכניק "אמין" והאמת שזו עצה מוזרה אפילו טיפה מעיקה.

תחשוב על זה לרגע... זה כמו שמישהו ישאל איפה מומלץ לפתוח חשבון בנק ותרשום לו שאתה מקווה שיש לו חבר בנקאי אמין שיוכל לבדוק לו איפה הוא מקבל הכי פחות עמלות.

נו, אם היה לו חבר מוסכניק אמין אז הוא כבר היה מתייעץ איתו ומגייס אותו למשימה ולא מחכה לעצות באינטרנט.

לפני כשעה, motizkn כתב:

בתקציב כזה זה לא משנה סוג הרכב, משנה מצב הרכב.

נכון מאוד.

גם ברכישה של רכבים ישנים בסכומים שם יחסית נמוכים, אני מאוד מאוד ממליץ על לקחת את הרכב לבדיקה במכון לקניית רכב.

זה מה שאני עשיתי כשקניתי בזמנו רנו קליאו B בת עשור ב- 14,000 ש"ח. לקחתי אותה לבדיקה בטכנוטסט שעלתה לי סביבות ה- 500~ ש"ח כדי להבין מה מצב הרכב.

כן, זה קצת כואב בכיס, וכן צריך להבין אם זו פחות או יותר הכלה המיועדת אחרי שהבנת מי המוכר ומה הסיפור של הרכב, ובדקת רצינות וגם ביררת שאם המוכר משקר (לגבי שלדה, תיבת הילוכים ומנוע) אז הוא נושא בעלות הבדיקה או לפחות חצי-חצי, אבל אלו היו 500 ש"ח שהיו שווים מאוד את עלותם כי ידעתי מה מצב הרכב על המקום במסודר, ונוכחתי במהלך העשור שהחזקתי אותה שהיא לא עשתה לי כמעט שום בעיות (!). יכול לספור את התקלות על יד אחת, פחות מ- 5 אצבעות במשך עשור שלם (וכן, גם קצת מזליסט).

אני ממליץ לכל מי שרוכש רכב ישן, גם ב- 10,000 ש"ח, לא להתקמצן, לחשוב לטווח ארוך ולקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה רציני ויסודי, גם אם לא מתכוונים להחזיק את הרכב ליותר מ- 3 שנים נניח, כי ב- 3 שנים רכב שעושה מלא בעיות ותקלות והשבתות זו חתיכת מפח נפש רצינית עד גבול האולקוס...

בדיקה לפני קניה גם לרכבים זולים ובעיקר לרכבים מיושנים חוסכת המון כאב ראש לפי דעתי ואני לא הייתי מוותר עליה.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שלרכוש רכב ב-10000 ש"ח זה מתכון בדוק למיגרנה.

מי שחושב לרכוש רכב כזה, צריך לפני הרכישה למצוא מוסכניק טוב ואמין שגם יבדוק וגם יטפל במכונית שתרכש אחר-כך.

לתת למוסכניק לבדוק את הרכב ולא למכון בדיקה שבמקרה הטוב ינפיק רשימה של כסתחי"ם שאי אפשר ללמוד ממנה הרבה על מצב הרכב לאשורו, חוץ מהעובדה שאין אחריות על כלום, והכל חוץ מהקפיצים והמחוונים - לא תקין.

ברכישה בתקציב כדאי ללכת "נגד המגמה" ולרכוש כלי רכב פחות מבוקשים. לדוגמא לפני כחצי שנה עזרתי לשכן לרכוש שברולט מליבו שנת 2011 ב-11000 ש"ח (מחירון 19000 ש"ח) שמורה מאד מעזבון של מישהו שנפטר.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@DAHUJI לפיגו 107 ואחיותיה יש תיבה רובוטית ולא רציפה. 

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חשבתי על sx4 מוקדמת שיותר מתאימה ל-2 ילדים (אם הם במושבי בטיחות לגג הגבוה יש יתרון), אבל מתברר שהמחירון, אפילו לדגם 2008, מתחיל בסביבות 12,000  ש״ח, וכל רכב בגיל הזה יהיה הימור.

ההמלצה שלי - להביא בחשבון שעלות החזקת רכב תהיה, נניח, 1,500 ש״ח בחודש. אז במקום לשים את הסכום בגרוטה לשים אותו בצד, בעוד חצי שנה תקציב הרכישה כבר יגיע לסביבות 20,000 ש״ח ונקודת הפתיחה תהיה הרבה יותר טובה, גם אם מביאים בחשבון בדיקת הרכב, יישור קו כלשהו וכו׳.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.1.2025 בשעה 09:36, Doron_Z כתב:

מהם הדגשים שצריך לשים לב אליהם בתקציבים האלה?

הדגש היחיד זה אמינות בתקציבים כאלו.

אם אפשר עדיף להגדיל את התקציב. ב 15000 המצאי יהיה טוב יותר.

בכל מקרה לרכב זול אני תמיד ממליץ על סוזוקי אלטו. אמין, עמיד וחסכוני להפליא

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...