Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן טיגואן

HaifaHaifa

פוסטים מומלצים

היי,
מחפש SUV שאמור כרגע לשמש כרכב שני במשפחה.

קילומטראז' צפוי פחות מ-10,000 ק"מ בשנה, מרבית הנסיעות באזור עירוני, הררי (חיפה) ובפקקים.

צריך להיות מספיק מרווח ל-3 ילדים מאחור (או 2 ילדים ומבוגר) ועם בגאז' מרווח.

ההעדפה שלי הייתה לקונצרן פולקסווגן (סקודה קארוק, סיאט אטקה), פחות אהבתי את הקיה ספורטאז' / יונדאי טוסון, או את מחירי הביטוח של מאזדה CX5.

בגלל החשש מנושא ה-DSG של VAG, התחלתי להסתכל יותר על הפולקסווגן טיגואן. על פי השמועות לפחות יש בו גיר רטוב (בניגוד ליבש בקארוק/אטקה), שאמור להיות אמין יותר, במיוחד כשהנסיעה הצפויה היא ברובה בפקקים בעיר.

מבחינת התקציב יצא לי לבדוק עד עכשיו טיגואן בעיקר בשנתונים 2018-2020. עשיתי כבר 2 נסיעות עד עכשיו (ב-2018 עם מנוע 1.4T וב-2020 עם מנוע 1.5T), ובשניהם הרכב הרגיש די "כבד" מבחינת התגובות בנסיעה וההאצה.
אני נוהג על סקודה אוקטביה 1.5T כבר 5 שנים, והיא מרגישה הרבה יותר נמרצת וזריזה.

האם הטיגואן אכן מומלץ יותר מבחינת אמינות לאורך זמן אם כבר הולכים על רכב מקונצרן VAG?

האם לדעתכם מבחינת value for money הוא שווה את האקסטרה מחיר לעומת סקודה קארוק / סיאט אטקה? משיטוט קצר ביד 2 עושה רושם שבמחיר של טיגואן בשנתון מסוים אפשר לקפוץ שנתון אחד למעלה בקארוק/אטקה.

האם הייתם ממליצים להוסיף להתלבטות את הפג'ו 3008 (מנוע 1.6T)? או שבשנתונים האלה עדיף הרכבים של VAG מבחינת אמינות, נוחות וביצועים?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטיגואן גדול מעט יותר מאחיותיו קארוק/אטקה, תא מטען ומרחב לנוסעים בהתאם, אבל גם יותר משקל וקצת פחות מוטיבציה על הכביש בנובע. מכנית מדובר באחיות זהות ( גיר לא יודע, להבנתי מדובר בגיר זהה 7 הילוכים, יש אומרים שהגיר בטיגואן אחר, שווה בירור ). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבעלים של טיגואן 1.4 2017

אחלה רכב אנחנו עם 2 כסאות תינוקות

הרכב מפגין אמינות נהדרת ונוסע נהדר.

היה לנו כרכב חליפי אטקה 2019.

באיכות חומרים ובידוד רעשים הטיגואן 7 רמות מעל.

מבחינת התנהגות האטקה מרגישה נמרצת ומדויקת יותר.

רמת גימור קומפורטליןן מציגה רמת אבזור שלא מביישת רכבים בחצי מיליון שח.

לשנה המדוברת, חימום מושבים כסאות חשמליים מסאז בכסאות ועוד.

אני מחליף רכב כל כמה חודשים.

את הטיגואן אשתי פשוט לא מוכנה למכור, אלא אם כן להשתדרג לטיגואן חדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנסיעת מבחן שעשינו ב 2020 הטיגואן הרגיש מיושן מהמתחרים, וספציפית היו לו רעשי רוח מטרידים מעל 110 קמ"ש (יכול להיות שזו היתה בעיה של רכב המבחן, לפי הנציגים הממש לא נחמדים שהיו שם זה תמיד ככה והרכב תקין).

לא יודע על אמינות (אצלנו 5 שנים טפו טפו) אבל בשנתונים האלו לפחות לדעתי פיזו 3008 או סיטרואן אחותה עם מנוע 1.6 הם רכבים טובים יותר מבחינת נוחות וביצועים בלי ספק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק הערונת, מחזיק בחניה אטקה 2022 בסיסית. מכיר טיגואן זקנה בשנה די טוב. מבחינת איכות גימור ובידוד רעשים לא מזהה הבדל בין השתיים ( איכות חומרים טובה יותר בטיגואן ), עם זה הטיגואן ללא ספק מאובזרת ומרווחת יותר, ונוחות הנסיעה שלה טובה יותר. האטקה מתמודדת די טוב עם תחלואי כביש, אבל היא ללא ספק נוקשה יותר מהטיגואן, גם מהקארוק אגב, במיוחד כשמדובר במעבר מהיר על פסי האטה. אבל הדיוק וההיגוי באטקה עדיפים לטעמי. מי שעולה עליהן בכל הנוגע לנוחת נסיעה זו ה 3008, אבל היא קצת מתפזרת יותר ובגירסת הדיזל אותה אני גם מכיר לא רע, היא טיפה עגלתית. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...