Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום למומחים. 

עשיתי דריפט בכיכר, הבנתי שאני בדרך למדרכה, בלמתי והרכב לא בלם. נכנסתי במדרכה, גלגל קדמי התעקם וההגה מאוד מאוד משוחרר(בשנייה מסתובב) . 

טוב. זה היה קצת קרוב לבית, נסעתי בערך קילומטר על 10 קמ״ש. מעבר אני מבוטח מקיף והגשתי תביעה באתר. האם עשיתי בשכל?  

עכשיו ידעתי שאני צריך להחליף צמיגים קדמיים, האם זאת הסיבה שהוא לא עצר? 

האם יש עניין של הבלמים?  כי ידעתי שאני רוצה לשדרג למשהו רציני. לדוגמא בבלימות מאזור ה140 הרגשתי קושי בבלימה לעומת איך שאני בולם עם אופנוע. וגם לפעמים יוצא ריח אחרי בלימות כאלה. 

ראו בתמונות, בתמונה שהגלגל ליד המדרכה זה אותו גלגל שהתעקם, זווית לא רצינית, בנוסף לפנס ערפל שיצא מהמקום והגה שמאוד משוחרר עם סיבוב גלגלים זעיר. 

בנוסף יש בלוח המחוונים נורה של סחרור גלגלים(הגיוני מאחר והם לא מאוזנים) ואי אפשר לבטל בקרות(הנורות לא נדלקות) לא שניסיתי משהו אחרי 

האם עשיתי בשכל שהגשתי תביעה? האם לבטל אותה ולסדר בעצמי? 

ומה המחשבות שלכם על כל המקרה? האם הבלמים מעפנים? האם זה הצמיגים? האם זה גם וגם? כי אני לא הרגשתי מהרכב כוח בלימה רציני. 

כל עצה תעזור לי מאוד, אין לי ידע או אנשים רק אתם כאן.

שבת שלום

עריכה/הוספה

אומר מראש שאני מקבל את זה בטוח ובאזהרה מלמעלה להירגע ולהוריד כמה הילוכים 

וכן לא אעשה דברים כאלה עד שלא אדע אתמקצע ואסדר את הרכב בכל ההיבטים 

IMG_1392.jpeg

IMG_1393.jpeg

עריכה אחרונה על ידי aEmpR
פורסם

ראשית, טוב שאתה בריא ושלם. לאור התיאור שלך, חוויה לא נעימה במיוחד למזלך הפרובוקציה בציר הקדמי לא גרמה לך ״לעלות באוויר״ (להתהפך חו״ח) .

עצת חינם ממני 😉 תתחיל בשיפור הנהג לפני שאתה משפר את הרכב.

באשר לביטוח, אשאיר למומחים. לתחושתי, חברת הביטוח לא תאהב את התביעה, מן הסתם תאונה עצמית עם רכב שכבר ״פשע״ בעברו ( הוכרז ככל שאני זוכר כאובדן להלכה) , אולי תעלנה טענות באשר לאיכות התיקון שגרמה לשיבוש התנהגות הרכב. למרות שככל שאני מבין, אתה זה שיצרת את הפרובוקציה  שהובילה לתאונה.

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, zaf כתב:

ראשית, טוב שאתה בריא ושלם. לאור התיאור שלך, חוויה לא נעימה במיוחד למזלך הפרובוקציה בציר הקדמי לא גרמה לך ״לעלות באוויר״ (להתהפך חו״ח) .

עצת חינם ממני 😉 תתחיל בשיפור הנהג לפני שאתה משפר את הרכב.

באשר לביטוח, אשאיר למומחים. לתחושתי, חברת הביטוח לא תאהב את התביעה, מן הסתם תאונה עצמית עם רכב שכבר ״פשע״ בעברו ( הוכרז ככל שאני זוכר כאובדן להלכה) , אולי תעלנה טענות באשר לאיכות התיקון שגרמה לשיבוש התנהגות הרכב. למרות שככל שאני מבין, אתה זה שיצרת את הפרובוקציה  שהובילה לתאונה.

תראה הייתי בכיכר אז המהירות לא הייתה גבוהה בנוסף בלמתי פשוט זה לא בלם ממש אלא קצת, אז לא רואה שהיה סיכוי כלשהוא להתהפכות.

עכשיו מה זה לא תאהב, יש לי מקיף, נאמר לי שגם אם אני נכנס בעמוד באשמתי זה תופס 

בכללי אני לא מחפש להעלות טענות רק מחפש שיסדרו את זה, משלם להם ארגז רציני גם ככה(היות ובאתי מאופנועים ושאין לי עבר ביטוחי על רכב), המקרה הוא כזה נכנסתי במדרכה וזהו. 

וכן קודם כל לטפל בנהג ואחרי זה ברכב. 

עריכה אחרונה על ידי aEmpR
פורסם (נערך)

לא יאהבו זה יכול להיות גם סירוב לחדש פוליסה בשנה הבאה. 

ואם יהיו עוד תביעות, אז הסיכוי למצוא חברת ביטוח כלשהי, שתסכים לבטח רכב ספורט עם תביעות קודמות יהיה ממש נמוך.

זה מביא לשאלה השניה שלך - כדי להבין האם כדאי להפעיל את המקיף ולשלם השתתפות עצמית + התייקרות פרמיה בשנים הבאות+ סיכון של סירוב מחברת הביטוח, צריך לקבל הצעת מחיר לתיקון ממוסך שלא דרך חברת הביטוח.

לפי התיאור שלך, התיקון לא יהיה זול.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 18 דקות, vladclar כתב:

לא יאהבו זה יכול להיות גם סירוב לחדש פוליסה בשנה הבאה. 

ואם יהיו עוד תביעות, אז הסיכוי למצוא חברת ביטוח כלשהי, שתסכים לבטח רכב ספורט עם תביעות קודמות יהיה ממש נמוך.

זה מביא לשאלה השניה שלך - כדי להבין האם כדאי להפעיל את המקיף ולשלם השתתפות עצמית + התייקרות פרמיה בשנים הבאות+ סיכון של סירוב מחברת הביטוח, צריך לקבל הצעת מחיר לתיקון ממוסך שלא דרך חברת הביטוח.

לפי התיאור שלך, התיקון לא יהיה זול.

האם אפשר לבטל את התביעה שהגשתי ? ובכך להימנע מכל הסלט 

פורסם
לפני 5 שעות, aEmpR כתב:

המהירות לא הייתה גבוהה בנוסף בלמתי פשוט זה לא בלם ממש אלא קצת, אז לא רואה שהיה סיכוי כלשהוא להתהפכות.

לא צריך מהירות גבוהה, צריך תנע קדימה ומעצור של הפינה במכשול ואז מגיעים להתהפכות שלפעמים קוראת בהילוך איטי , מספיקה מהירות של 40 קמ״ש ורכינה של הרכב לפנים תוך פגיעה במכשול בפינת הרכב.🥺

כמו שתיארת, המזל היה לצידך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

99% שמדובר בהתערבות של ה ESP שמונע ממך להכניס את הרכב לאיבוד אחיזה (אבל בולם ממש חלש כתוצאה מזה). 

האינסטינקט הראשוני הוא לצפות שהרכב יבלום, האינסטינקט הנכון צריך לגרום לך לסובב את ההגה למקום הנכון (למניעת פגיעה או התנגשות) ולקוות לטוב כי אין כאן 100% הצלחה בכל סיטואציה - מערכת מומחשבת טובה ככל שתהיה לא יכולה להתגבר על חוקי הפיזיקה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 10 דקות, איציק נ. כתב:

99% שמדובר בהתערבות של ה ESP שמונע ממך להכניס את הרכב לאיבוד אחיזה (אבל בולם ממש חלש כתוצאה מזה). 

האינסטינקט הראשוני הוא לצפות שהרכב יבלום, האינסטינקט הנכון צריך לגרום לך לסובב את ההגה למקום הנכון (למניעת פגיעה או התנגשות) ולקוות לטוב כי אין כאן 100% הצלחה בכל סיטואציה - מערכת מומחשבת טובה ככל שתהיה לא יכולה להתגבר על חוקי הפיזיקה.

כן, הערכתי שיכולתי לצאת מזה עם שבירת הגה מהירה וגז, לא הייתה לא את הרמה הדרושה או הידע או הנסיון

השאלה האם צמיגים וברקסים היו מונעים זאת 

פורסם
לפני 14 שעות, aEmpR כתב:

האם אפשר לבטל את התביעה שהגשתי ? ובכך להימנע מכל הסלט 

למה שלא יהיה אפשר? הלקוח פשוט לא רוצה היום שקל מהחברה. העניין הוא שמידע כבר נמצא בחברת הביטוח.

מה הסיבה? אי אפשר לדעת לפי הפרטים. אין סימנים על הכביש, האם היה שימוש רב בבלמים לפני התאונה, תמונות טובות של הצמיגים, יצרני הרפידות והדיסקים ועוד. קח בחשבון שיכול להיות שהיה תיקון לא רציני של הרכב לאחר התאונה הקודמת. אולי אפשר להפיל הוצאות על מי שתיקן.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, aEmpR כתב:

עשיתי דריפט בכיכר, הבנתי שאני בדרך למדרכה, בלמתי והרכב לא בלם. נכנסתי במדרכה, גלגל קדמי התעקם וההגה מאוד מאוד משוחרר(בשנייה מסתובב) . 

ימי מסלול. דברים כאלו לא עושים על הכביש.

אם ידעת שהצמיגים הקדמיים לא כראוי עוד יותר … 

בכלליות בהשוואה לאופנוע -> תלוי איזה אופנוע יש לך … אבל בכלליות - BRZ עם מערכת תקינה + צמיגים טובים בולמת ברמה של אופנוע ספורט דיי בקלות - אם לא יותר טוב. (יש לי נינג׳ה , cbr rr והאופנוע העיקרי שלי הוא duke 790… כולם עם הרבה בלמים). בעיקר בגלל היכולת למעוך את הדוושת בלימה + 4 צמיגים שתמיד ישרים לכביש.

נשמע כמו שאמרו פה שהיית בהחלקה והמערכת esp התערבה - פשוט לא בצורה שציפית / הabs מנע נעילה של בלמים והיה לו ״קשה״ עם זה שהרכב במצב החלקה.

הנורות שאתה רואה זה לא כי הגלגלים לא מאוזנים אלא כי אחד החיישנים של המערכת כנראה לא יושב טוב או נפגע.

כשאתה מספר לביטוח - עדיף להמעיט פרטים ממה שכתבת פה. נסעת בכיכר , כנראה איבדת שליטה. פה נגמר הצורך לשתף.

הייתי מבין קודם את עלויות התיקון לפני ההחלטה של לתבוע את הביטוח או לא.

עדיף ממוסך שיוכל לעשות מעבר על הרכב ולהגיד לך מה המצב ומה צריך באמת להחליף עכשיו.

לא יבואן - אין לך מה לחפש אצלם עם רכב ספורטיבי בן עשור. עדיף סדנא (כמו ירון שדיברו עליו כמה פעמים בפורום) או משהו דומה.

יש מצב טוב - שבין ההשתתפות העצמית לעליה בפרמיה / חוסר יכולת לבטח מקיף בעתיד - יהיה כדי להוציא את הכסף מהכיס.

(מדהים אותי אגב שאנשים נוסעים ללא ביטוח / מינימאלי בישראל על אופנועים ובכלל העלויות … אבל זה כבר נושא אחר…)

וחזרה לשורה הראשונה - תשמע , כולנו היינו שם כחובבי רכב כנראה. כולל החלק של רכב שמגיע למצב ״לא טבעי״ על הכביש.

לא יודע בן כמה אתה , וכמה זמן (ואיך נגמר הרומן עם אופנועים…) אתה עם רישיון וניסיון עם רכב קצת יותר רציני - אבל עשה לעצמך טובה - קורס נהיגה מתקדמת + זמן מסלול כדי להבין שם מה באמת קורה ואיך הרכב מתנהג במצבי קיצון.

אמנם BRZ סטוק זה לא הרכב הכי מטורף / מכניס לצרות - אבל עדיין 200 כ״ס + הנעה אחורית. הפעם זה כיכר - וזה צמיג , גלגל + כמה חלקי מתלה בקטנה - אבל כבר לפי הפוסט יש פה פער ידע וציפיות דיי גדול + מחשבה שבגלל שזו מהירות נמוכה וכביש זה איכשהו בסדר.

זה לא, ואתה לא עם משפחתית צפויה + נהיגה מנהלתית.

יש אחלה חברה בארץ עם ה מ ו ן ידע וניסיון בהדרכה. בשבילי - עוד מהקורס הראשון שעשיתי בגיל 19 היה פוקח עיניים בכמה שאני יודע שאני לא יודע. (ומאז המון הדרכות , עשרות ג׳ימקנות , ימי מסלול וימי הדרכה. ואותה גישה הבאתי כשאני רוכב - כבר השקעתי אלפי דולרים על הדרכות וימי מסלול , ובערך כמה מאות על שיפורים - וגם אז רובם בשביל איכות חיים… יחס בריא - ואני אפילו לא מציין דברים כמו צמיגים , בלמים , ציוד רכיבה בטיחותי תמיד וכו).

זה יותר משמעותי מכל שיפור ברכב + עובר בחינם מרכב לרכב.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 19 דקות, Liviur כתב:

ימי מסלול. דברים כאלו לא עושים על הכביש.

אם ידעת שהצמיגים הקדמיים לא כראוי עוד יותר … 

בכלליות בהשוואה לאופנוע -> תלוי איזה אופנוע יש לך … אבל בכלליות - BRZ עם מערכת תקינה + צמיגים טובים בולמת ברמה של אופנוע ספורט דיי בקלות - אם לא יותר טוב. (יש לי נינג׳ה , cbr rr והאופנוע העיקרי שלי הוא duke 790… כולם עם הרבה בלמים). בעיקר בגלל היכולת למעוך את הדוושת בלימה + 4 צמיגים שתמיד ישרים לכביש.

נשמע כמו שאמרו פה שהיית בהחלקה והמערכת esp התערבה - פשוט לא בצורה שציפית / הabs מנע נעילה של בלמים והיה לו ״קשה״ עם זה שהרכב במצב החלקה.

הנורות שאתה רואה זה לא כי הגלגלים לא מאוזנים אלא כי אחד החיישנים של המערכת כנראה לא יושב טוב או נפגע.

כשאתה מספר לביטוח - עדיף להמעיט פרטים ממה שכתבת פה. נסעת בכיכר , כנראה איבדת שליטה. פה נגמר הצורך לשתף.

הייתי מבין קודם את עלויות התיקון לפני ההחלטה של לתבוע את הביטוח או לא.

עדיף ממוסך שיוכל לעשות מעבר על הרכב ולהגיד לך מה המצב ומה צריך באמת להחליף עכשיו.

לא יבואן - אין לך מה לחפש אצלם עם רכב ספורטיבי בן עשור. עדיף סדנא (כמו ירון שדיברו עליו כמה פעמים בפורום) או משהו דומה.

יש מצב טוב - שבין ההשתתפות העצמית לעליה בפרמיה / חוסר יכולת לבטח מקיף בעתיד - יהיה כדי להוציא את הכסף מהכיס.

(מדהים אותי אגב שאנשים נוסעים ללא ביטוח / מינימאלי בישראל על אופנועים ובכלל העלויות … אבל זה כבר נושא אחר…)

וחזרה לשורה הראשונה - תשמע , כולנו היינו שם כחובבי רכב כנראה. כולל החלק של רכב שמגיע למצב ״לא טבעי״ על הכביש.

לא יודע בן כמה אתה , וכמה זמן (ואיך נגמר הרומן עם אופנועים…) אתה עם רישיון וניסיון עם רכב קצת יותר רציני - אבל עשה לעצמך טובה - קורס נהיגה מתקדמת + זמן מסלול כדי להבין שם מה באמת קורה ואיך הרכב מתנהג במצבי קיצון.

אמנם BRZ סטוק זה לא הרכב הכי מטורף / מכניס לצרות - אבל עדיין 200 כ״ס + הנעה אחורית. הפעם זה כיכר - וזה צמיג , גלגל + כמה חלקי מתלה בקטנה - אבל כבר לפי הפוסט יש פה פער ידע וציפיות דיי גדול + מחשבה שבגלל שזו מהירות נמוכה וכביש זה איכשהו בסדר.

זה לא, ואתה לא עם משפחתית צפויה + נהיגה מנהלתית.

יש אחלה חברה בארץ עם ה מ ו ן ידע וניסיון בהדרכה. בשבילי - עוד מהקורס הראשון שעשיתי בגיל 19 היה פוקח עיניים בכמה שאני יודע שאני לא יודע. (ומאז המון הדרכות , עשרות ג׳ימקנות , ימי מסלול וימי הדרכה. ואותה גישה הבאתי כשאני רוכב - כבר השקעתי אלפי דולרים על הדרכות וימי מסלול , ובערך כמה מאות על שיפורים - וגם אז רובם בשביל איכות חיים… יחס בריא - ואני אפילו לא מציין דברים כמו צמיגים , בלמים , ציוד רכיבה בטיחותי תמיד וכו).

זה יותר משמעותי מכל שיפור ברכב + עובר בחינם מרכב לרכב.

תודה על התשובה המפורטת אגיב לפי הסדר,

אם אתה אומר שברז צריך לבלום כמו אופנוע ספורט אז משתמע שהצמיגים עשו לי את הקטע אולי גם רפידות ועוד כמה דברים שצריך להחליף בתוך הבלמים. 

וכן המעטתי בפרטים בנוגע לביטוח 

מה השם של הסדנה של אותו ירון שאתה מדבר עליו? 

וכן נראה שעדיף לי לא לערב את הביטוח

יש לי עבר ביטוחי אבל על אופנועים לא על רכב ומשם אמרתי שבגלל זה אני משלם להם ארגז 

וכן אתה צודק למישהו כמוני שלא היה לו רכב, הברז על מצב ידני ובלי בקרות היא משהו מטורף, גם על אוטומט ועל בקרות היא מטורפת בשבילי. 

וכן אני חייב להתמקצע ולדאוג שדברים כמו צמיגים ובלמים יהיו מתוקתקים ולהירגע.

אקח קורס בהקדם

רק תאמר לי את השם של אותה סדנה כי אמרתי לעצמי שסמלת יהיה מאוד לא משתלם. 

לפני שעתיים, mcaspi כתב:

למה שלא יהיה אפשר? הלקוח פשוט לא רוצה היום שקל מהחברה. העניין הוא שמידע כבר נמצא בחברת הביטוח.

מה הסיבה? אי אפשר לדעת לפי הפרטים. אין סימנים על הכביש, האם היה שימוש רב בבלמים לפני התאונה, תמונות טובות של הצמיגים, יצרני הרפידות והדיסקים ועוד. קח בחשבון שיכול להיות שהיה תיקון לא רציני של הרכב לאחר התאונה הקודמת. אולי אפשר להפיל הוצאות על מי שתיקן.

אוקי מצויין אני רגוע, לדעתי לא יהיה אפשר להפיל כי האובדן היה בשנת 2017 

בנוגע לצמיגים אמרו לי מורשה שהקדמיים חייבים החלפה, בנוגע לבלמים זו התחושה שלי לפי איך שהרכב מגיב.   

פורסם
לפני שעתיים, aEmpR כתב:

אז משתמע שהצמיגים עשו לי את הקטע אולי גם רפידות

אל תשכח גם שהרצפה היתה עקומה /s

זה פשוט מצב, כמו של-Liviur היטיב לתאר, שאתה לא מכיר את מגבלות הרכב (ומנסה לבחון אותם בכביש ציבורי במקום במסלול סגור), ולא משנה אם יש לך צמיגי סמי-סליק חדשים או סיניים בשקל תשעים. מעטפת הביצועים תהיה שונה בהתאם (וכמובן כתלות במצב הכביש), אבל משתמע שאתה עוד לא מכיר אפילו את הבסיס שלה.

בתמונות נראה Toyo Proxes Sport כנראה מייצור מאמצע 2022 (כלומר התקנה לקראת 2023 לפחות), לא יבשים במיוחד ונראה שעם עומק חריצים מספק.

לא יודע ע"ב מה אמרו לך במוסך שחייב להחליף אותם וגם לא מדובר בצמיגים נוראיים.

בכל אופן, כנראה שהיית צריך את המקרה הזה כדי להבין מה אתה צריך להמשך (קורס, ולמידה הדרגתית).

העיקר שאתה וסובביך שלמים ובריאים.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 21 שעות, aEmpR כתב:

השאלה האם צמיגים וברקסים היו מונעים זאת 

לא.
אתה נהג ״חסר ניסיון״ ברכב חזק עם הנעה אחורית, נכנסת מהר מידי (ביחס לתנאי הדרך) לפניה , ניסית להגיב ״לפי הספר״ מבלי להבין אם היית בתת היגוי או לא, ולכן פגעת במדרכה.

עד שלא תרים את הרכב על ליפט ותבחן היטב מלמטה, לא תוכל להיות בטוח מה נפגע ומה מידת הנזק.

תומך בהמלצות לגשת לירון, מה שיותר מוקדם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...