Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים. מאז שאני מתעניין קצת ברכבים תמיד תפסה לי את העין המיאטה. מאוהב באוטו הזה. אני כרגע סטודנט ואני יכול להרשות לעצמי כלכלית לרכוש מיאטה כמובן לא חדשה במיוחד, בואו נגיד שנתונים 2003-2006 רלוונטיים כלכלית.

עכשיו השאלה שלי היא מה החסרונות הבולטים של מיאטה בשימוש כמעט יום יומי? אני מעריך שאני נוסע בערך 1500 ק״מ בחודש. האם צריכת הדלק בעייתית? אני יודע שהדגם נחשב יחסית אמין אבל האם חלקי חילוף הם בעיה מיוחדת? יש עוד דברים לשים לב אליהם בגלל הגיל של הרכב?

מודה מראש לכל העונים! חשוב לציין שהתכנון הוא לקנות אוטומט

פורסם

זה רכב שמאד נחמד לחלום עליו - לא לכולם הוא יהיה נוח בשימוש יומיומי.

גם אני חשבתי לרגע אי שם ב-2003 לרכוש לי מיאטה חדשה.

הגעתי לסוכנות, נכנסתי לרכב - וכמעט נשארתי שם אחרי הסגירה כי היה לי מאד קשה לצאת ממנה.

שורה תחתונה - לך תעשה סיבוב. אם זה יהיה לך נוח - סבבה. האוטומטיות נמכרות במחירים שפויים מהידניות כי יש פלח שמבחינתו מיאטה אוטומטית זה חילול הקודש.

חלקי חילוף מכאניים מצויים בשפע. פח קוסמטיקה וגג - פחות, אבל לא ברמה שלא ניתן להשיג.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה כותב שאתה יכול להרשות לעצמך לרכוש אותה.

האם יש לך תקציב חודשי מספק להחזקתה? אפילו לרכב הכי בסיסי אתה צריך להקציב 1,500-2,500 ש״ח לחודש,  וזה כשאתה נוסע רק מנהלתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אתה כותב שאתה יכול להרשות לעצמך לרכוש אותה.

האם יש לך תקציב חודשי מספק להחזקתה? אפילו לרכב הכי בסיסי אתה צריך להקציב 1,500-2,500 ש״ח לחודש,  וזה כשאתה נוסע רק מנהלתית.

יש. השאלה אם צריכת הדלק שלה משמעותית גרועה יותר מצריכת דלק של רכב סנטדרטי כמו שיש לי עכשיו ששותה 1 ל11-12 מחוץ לעיר בערך

פורסם

אם הנסועה שלך לא גבוהה במיוחד הדלק הוא ההוצאה הקטנה ביותר, בוודאי כשמדובר בדלתא בין דגמים לא מאוד רחוקים זה מזה. ההוצאות הגדולות הן ביטוח, טיפולים ותיקונים. אז אני לא מכיר מקרוב את עלויות אחזקת המיאטה, אבל כשמדובר ברכב בן 20 ששימש לספורט, שזה שימוש שוחק, צפה להוצאות משמעותיות בסעיף הטיפולים והתיקונים, וחברות הביטוח ממש לא אוהבות לבטח רכבים ספורטיביים, כדאי שתנסה לברר עלויות אלה מראש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, wentrare כתב:

יש. השאלה אם צריכת הדלק שלה משמעותית גרועה יותר מצריכת דלק של רכב סנטדרטי כמו שיש לי עכשיו ששותה 1 ל11-12 מחוץ לעיר בערך

רכב בגיל הזה, פחות חשוב צריכת הדלק שלו ויותר חשוב המצב המכאני שלו. בנסועה נמוכה כמו שלך אין לזה הרבה משמעות. אני לא בטוח, אבל נדמה לי שהצריכה של המיאטה דומה למה שאתה מתאר. זה לא מה שצריך להדאיג אותך, אלא עלויות אחזקה שוטפת, ביטוח וכו'. אם בזה אתה עומד, אתה מסודר. קח בחשבון שרכב בגיל הזה דורש גם אישור מוסך וטסט פעמיים בשנה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

החיסרון העיקרי שלה בתור דיילי - אין מקום למטען ונוסעים, אם רלוונטי.

מבחינת תחזוקה, אם השימוש שלך הוא לא במסלול לא חושב ששונה מרכב רגיל, אולי למעט ביטוח.

נקודת התורפה העיקרית כמו בכל קבריולט - הגג. תבדוק היטב את מצבו, אם הוא אטום או מתפורר.

החלפת/תיקון גג זאת הוצאה משמעותית.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה רכב שמראש לא נבנה להיות רכב דיילי.

אז שהוא בן 20? 

אפשר 

לא בטוח שזה יספק לך את הסחורה שאתה מעוניין בה.  (חוץ מסיבובי ראש )

בכבישים ביום יום לא תוכל לנצל את יכולות הרכב.

ולנסוע עם גג פתוח זה נחמד בסרטים. במציאות פחות נעים ונוח (חם בקיץ. קר בחורף)

ואם אתה סוגר גג ברזנט. זה כמו לנסוע בתוך תא מטען של דנה צבאית מבחינת רעשי רוח. 

דלק לא אמור להטריד אותך.

שלדה קלה יחסית עוזרת לה לקבל צריכת דלק סבירה.

תחזוקה?

זה לא רכב שמאמא תרזה קונה כדי לנסוע על 85 בצד ימין של הדרך

ככה שקח בחשבון שקנו את הרכב בעיקר כדי לקחת אותו לקצה. ותחזוקה ברכב בן 20 לא תמיד זולה (למרות שזה רכב יחסית פשוט לתחזוקה בלי כל מיני שטויןת מוזרות)

• אהבתי 1

.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא בגלל שהוא רוצה את האוטומטית, יש סיכוי טוב שהוא ימצא רכב שנסעו בו רגוע ולא קרעו אותו בנהיגה אגרסיבית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...