Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

XCEED VS SX4

Laker

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח פוסט חדש וממוקד יותר אחרי הפוסט הזה

זוג + שתי כלבות מבאר שבע

היום עם אוקטביה 1.8 2014

מחפשים להחליף לרכב אמין, קצת גבוה, בתקווה לא פחות חסכוני מהסקודה (1/14 ממוצע) בסביבות ה70-75 אלף.

לאחר מחקר של שבועיים התקבעתי על שני הדגמים הנ"ל.

Xceed 1.4t 20/21 על כל רמות הגימור

SX4 s cross 1.4t 18-20 אוטומטית

נסעתי אתמול על SX4 מודל 2018, סך הכול אחלה, קצת הפריעה המולטימדיית אנדרואיד הפתוחה וכן הרגיש פשוט אבל כמו כל רכב יפני אחר מבחינתי.

מבחינת נסיעה הרגיש לי שהיא עומדת בדרישות.

בקיה עוד לא נסעתי.

אשמח לשמוע ממי שמכיר את שני הדגמים.

השאלות העיקריות שלי הן כאלה:

האם הקיה באמת מרגישה יותר "יוקרתית" מבפנים?

כמה ההפרשים בגודל משמעותיים במציאות?

אילו תקלות נפוצות לקיה חוץ מהקלאצים?

אילו תקלות נפוצות לסוזוקי? (לא מצאתי בכלל)

בסוף הקיה יקרה יותר ב-5-10% מהסוזוקי באותו שנתון (20) תלוי ברמת גימור.

הקטע שאנחנו סבבה עם מודל 2018, וגם הקילומטראז פחות פקטור מבקיה בגלל הגיר הפלנטרי.

אז נגיד קיה 20 עם עד 80 אלף ק"מ תעלה בסביבות ה-70-85 תלוי ברמת גימור.

לעומת סוזוקי 2018 עם 90 אלף קילומטר שתעלה 65.

אשמח לחוות דעת

תודה מראש 

פורסם

תא הנוסעים של הקיה הרבה יותר מרשים מזה של הסוזוקי, איכות חומרים והרכבה גבוהות יותר באופן מורגש. ממה שיצא לי לחוות תא הנוסעים של הקרוסאובר לא מזדקן יפה ומרגיש בלוי אחרי כמה שנות שימוש. לקיה גם נוחות נסיעה עדיפה ובידוד רעשים יעיל יותר.

מעבר לזה מערכות הבטיחות בקיה עובדות בצורה הרבה יותר משכנעת לעומת אלה הבסיסיות שנמצאות בסוזוקי.

פורסם

מצטער, לא מוצא שום יתרונות "מטורפים" בקיה או ב SX4 ביחס לאוקטביה. הן גם לא כאלה "גבוהות" - הרי זה בקושי קרוסאובר.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הבחור מחפש אמינות עדיפה, אחרי אוקטביה 2014 מנוע 1.8 ( שסך הכל לא היתה כזאת בעייתית מבחינת תקלות רציניות).

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 דקות, vladclar כתב:

הבחור מחפש אמינות עדיפה, אחרי אוקטביה 2014 מנוע 1.8 ( שסך הכל לא היתה כזאת בעייתית מבחינת תקלות רציניות).

בכל נקודת זמן שמעורבת בה מערכת של מנוע טורבו בנזין עם תיבה כפולת מצמדים, הכל בסופו של דבר זה פצצה מתקתקת. לדעתי ה SX4 זה שינמוך - והנסיעת מבחן לא משקפת הרבה (לדעתי) מעבר לתחושת ה"שינוי" במעבר בין רכב לרכב. ה XCEED בהחלט טובה יותר (לטעמי) אבל עדיין לא מרווחת כמו האוקטביה ולא זריזה כמו האוקטביה (מנוע 1.4T מול 1.4T).

כחבילה אני חושב שהסקודה מציעה רמה גבוהה יותר (מבחינת איכות\גימור) ולדעתי יש אמינות טובה בדגמים הפופולאריים (1.4T עם 150 כ"ס וגם בדגמים החזקים יותר 1.8T או 2.0T). גם טיגואן 1.5T 2017-2018 יכולה להכנס בתקציב וזה כבר רמה אחרת לגמרי (אפשר להכניס גם את ה "אטקה" של סיאט מבחינת VFM). 

בנוגע לצריכת דלק - יש הטענים שהצריכה הריאלית של הXCEED היא באיזור ה 12.5-13 קמ לליטר בעוד האוקטביה חסכונית ממנה (לטענת אותם אתרים\מקורות) בעוד כמה קילומטרים טובים פר ליטר. בכלל, אחת החוזקות של האוקטביה זו צריכת הדלק שלה (בנוסף לשימושיות). הדגם החדש יותר (מאמצע 2018) גם מציע ניתוק של כמה צילינדרים בשיוט - מה שמשפר עוד יותר את צריכת הדלק מחוץ לעיר.

איציק

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, Mike808 כתב:

תא הנוסעים של הקיה הרבה יותר מרשים מזה של הסוזוקי, איכות חומרים והרכבה גבוהות יותר באופן מורגש. ממה שיצא לי לחוות תא הנוסעים של הקרוסאובר לא מזדקן יפה ומרגיש בלוי אחרי כמה שנות שימוש. לקיה גם נוחות נסיעה עדיפה ובידוד רעשים יעיל יותר.

מעבר לזה מערכות הבטיחות בקיה עובדות בצורה הרבה יותר משכנעת לעומת אלה הבסיסיות שנמצאות בסוזוקי.

אילו מערכות בטיחות? ממה שראיתי המערכות בטיחות בקיה הן רק בדגם הפרימיום שיהיה קשה למצוא בתקציב.

לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

בכל נקודת זמן שמעורבת בה מערכת של מנוע טורבו בנזין עם תיבה כפולת מצמדים, הכל בסופו של דבר זה פצצה מתקתקת. לדעתי ה SX4 זה שינמוך - והנסיעת מבחן לא משקפת הרבה (לדעתי) מעבר לתחושת ה"שינוי" במעבר בין רכב לרכב. ה XCEED בהחלט טובה יותר (לטעמי) אבל עדיין לא מרווחת כמו האוקטביה ולא זריזה כמו האוקטביה (מנוע 1.4T מול 1.4T).

כחבילה אני חושב שהסקודה מציעה רמה גבוהה יותר (מבחינת איכות\גימור) ולדעתי יש אמינות טובה בדגמים הפופולאריים (1.4T עם 150 כ"ס וגם בדגמים החזקים יותר 1.8T או 2.0T). גם טיגואן 1.5T 2017-2018 יכולה להכנס בתקציב וזה כבר רמה אחרת לגמרי (אפשר להכניס גם את ה "אטקה" של סיאט מבחינת VFM). 

בנוגע לצריכת דלק - יש הטענים שהצריכה הריאלית של הXCEED היא באיזור ה 12.5-13 קמ לליטר בעוד האוקטביה חסכונית ממנה (לטענת אותם אתרים\מקורות) בעוד כמה קילומטרים טובים פר ליטר. בכלל, אחת החוזקות של האוקטביה זו צריכת הדלק שלה (בנוסף לשימושיות). הדגם החדש יותר (מאמצע 2018) גם מציע ניתוק של כמה צילינדרים בשיוט - מה שמשפר עוד יותר את צריכת הדלק מחוץ לעיר.

איציק

אני בטראומה מזה שכל תקלה נגמרת ביותר מביקור אחד במוסכים הביזיוניים של צ'מפיון, במינימום 1000 שקל על כל חלק וממזגן מקרטע.

אני כנראה אחזור ל-vag מתישהו, מניח כשנוכל להרשות לעצמנו רכב חדש מהחברה, אבל כרגע אני רוצה חווית תחזוקה קצת יותר נעימה.

אני תוהה כמה באמת השתנה במנועי ה1.5, קצת לא מסתדר לי שטיגואן נכנסת במחיר אבל אסתכל, אטקה גם לא מצאתי בתקציב וגם נראה לי שסיאט תרגיש לי אותו דבר כמו הסקודה רק יותר זול (הסוזוקי גם תרגיש יותר זולה אבל שונה ואת זה יותר קל לקבל 😅)

לגבי הגיר של הקיה, לא חקרתי מספיק אבל הבנתי שזה קצת יותר סימפטי מהסקודה גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המוח גיר אבל יכול להיות שאני טועה.

מציין שוב הסקודה שלי היא 1.8 אז גם צריכת הדלק קצת גבוהה יותר.

פורסם
לפני 7 שעות, Laker כתב:

לגבי הגיר של הקיה, לא חקרתי מספיק אבל הבנתי שזה קצת יותר סימפטי מהסקודה גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המוח גיר אבל יכול להיות שאני טועה.

אתה טועה.

שיפוץ גיר דו-מצמדי ביונדאי-קיה יקר כמעט כפול משיפוץ מקביל ברכבי VAG,

וגם מכטרוניק (מוח גיר) יקר יותר בהתאמה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...