Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הישראלי הממוצע אמור להיות בעל דירה אחת, בין אם זה למגורים או להשקעה, כדי לנצל את ההטבות וכדי להצמיד את עצמו לשוק הנדלן.

דירה שניה ומעלה, זה כבר צריך להישקל מול שוק ההון, לפי ההעדפות והצרכים של כל אחד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 1.6.2024 בשעה 16:02, Michazzz כתב:

סרטון למחשבה: S&P או נדל"ן:

מבלי להיכנס למספרים כרגע כי מוקדם לי רצח והילד עם תופעות לוואי אחרי חיסון ולא ישנתי יותר מדי והיה צריך לצאת מוקדם ועוד לא שתיתי קפה ואני רעב ועוד כמה דברים:

מרגיש לי סרטון צ'רי פיקינג אחושר%וטה.

הוא דוקטור שקשוקה אולי.

פורסם

רק תחושה שלי,
אבל האנשים האלו מרוויחים יותר, וקבוע, מיוטיוב, מאשר במסחר עצמו.
אולי אני טועה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, maxcher כתב:

רק תחושה שלי,
אבל האנשים האלו מרוויחים יותר, וקבוע, מיוטיוב, מאשר במסחר עצמו.
אולי אני טועה.

אני מאמין שיש בהחלט הרבה כאלה שכן, כמו בכל מקצוע (לדג' חשמלאים, מתווכים, יועצי משכנתאות) לא קל להבחין מי הוא באמת טוב ואמין ומי סתם מוכר סיפורים.

ספציפית על מיכה, כמדומני הוא עזב את העבודה לפני שהתחיל ערוץ יוטיוב. 

וכמו שציינתי קודם, שמעתי לפחות על 2 שעוסקים בזה כעבודה, לא ערוץ יוטיוב ולא קורסים.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

זה לא חדש יש והיו כאלה. הכרתי גם.

כמו בכל מקצוע - על כל אחד שמצליח (אחרי כשלונות שעליהם כנראה לא תשמע)

יש לא מעט שמוצאים עצמם גרים אצל ההורים ועובדים בעבודה זמנית אחרי הפסד רגעי או כשהמצב מאתגר יותר.

אין ספק ש"לחיות טוב" מלהיות שכיר משלם מיסים, זה איך נגיד .. קשה.

פורסם
לפני 12 שעות, יובל .מ. כתב:

מרגיש לי סרטון צ'רי פיקינג אחושר%וטה.

רק לא הבנתי דבר אחד בסרטון, איך היום אני כמשקיע קונה דירה ב-1 מיליון ש"ח בתל אביב בשנת 2009 ומוכר אותה ברווח של 2 מיליון ב-2024? יש סרטון המשך שבו הוא מסביר על איך לבנות מכונת זמן או שפספסתי משהו?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סיימתי לקרוא עכשיו ספר שלדעתי הוא המומלץ ביותר (חרף ההמלצה הקודמת שלי על גרהאם) למי שרוצה להבין איך לנהל את תיק ההשקעות (כולל פנסיה והשתלמות) שלו. כתוב בשפה פשוטה, מסביר מעולה, למעט כמה חלקים קטנים לקראת הסוף (שגם אפשר לוותר עליהם) לא מסבך מדי, מוכוון למשקיע הפשוט וכולל את כל הידע שצריך.

שם הספר: The Intelligent Asset Allocator של ברנשטיין. החיסרון היחיד הוא שהמהדורה האחרונה הודפסה בשנת 2000, ויש כמה דברים שהתפתחו מאז (כמו תעודות סל), אבל זה בעיקר דברים טכניים, ההיגיון וההסברים תופסים מעולה- וגם יפה לראות איך הוא צדק כשאמר שהשוק אז היה הכי יקר בהיסטוריה. מאוד מאוד מאוד ממליץ כספר ראשון בתחום. נמצא באמזון הקרוב לביתכם.

• אהבתי 1
פורסם

לא מכיר את הספר, אבלֶ אני שואל לגבי התיחסותך לחיסכון הפנסיוני: מה הרלוונטיות שלו לישראל, שבה המכשירים הפנסיוניים והמיסוי עליהם שונים מבמדינות אחרות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

לא מכיר את הספר, אבלֶ אני שואל לגבי התיחסותך לחיסכון הפנסיוני: מה הרלוונטיות שלו לישראל, שבה המכשירים הפנסיוניים והמיסוי עליהם שונים מבמדינות אחרות?

רלוונטי מאוד. הוא לא מסביר על מכשירים ספציפיים אלא מפריד בין מכשירים משלמי מס ולא משלמי מס, מה שרלוונטי לישראל.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן למען מי שזה מעניין אותו,
כל ההשקעות החלו בחודש פברואר/מרץ במספר פעימות, אני מתייחס כרגע רק לחשבונות באינטאאקטיב :

סה"כ תשואה על החשבון שלי ושל הילדים ביחד, מחודש מרץ - 17%
סה"כ תשואה של "משחקים" נכון להיום (מחר יום חדש) - (20% מהתיק של הילדים + התיק שלי) - 35%.

רוב "המשחקים" היו עם מניית MSTR שקשורה לביטקווין, ו NVIDIA, היו גם מניות אחרות שחלקן הרוויחו וחלקן הפסידו.
אני יודע שהמשחקים שעשיתי אינם בגדר השקעה, אך מבחינתי זה עזר לי להבין איך הדברים עובדים (גם ברמה הטכנית) וכרגע אני ממשיך באותו קו, אעדכן שוב בהמשך.

התיק בבלינק הפסיד סכום נכבד, והאמת שזנחתי את התיק שם אחרי שלמדתי להכיר ולעבוד עם אינטראקטיב, למען הנוחות מכרתי כמעט את כולו, היות ואי אפשר להעביר פוזיציות מבלינק (יש לו המון הגבלות) אני מושך את הכסף (משלם עמלות המרה וכו') ומעביר את הכסף לאינטראקטיב.

אם אני לוקח בחשבון גם את ההפסד מבלינק התשואה יורדת ל 26%.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רובינהוד מנגישים את הכל בצורה מעולה וגם נותנים 4.5% על הכסף ששוכב בצד אם זה מעניין אותך

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 36 דקות, Mech Morphix כתב:

רובינהוד מנגישים את הכל בצורה מעולה וגם נותנים 4.5% על הכסף ששוכב בצד אם זה מעניין אותך

גם באינטראקטיב מקבלים ריבית על מזומן, אך זה פחות המטרה שלי.

למדתי לעבוד עם אינטראקטיב ועכשיו הוא ממש נוח לי.

מה גם שעלות קניה/מכירה מצחיקה - כ 0.2-0.5 $ לפעולה (אינטראקטיב אמריקאי, מסלול tiered).

פורסם

וואלה? אני גם באינטראקטיב ולא שמתי לב לזה. אני מעביר פוזיציות מרובינהוד ללibkr אם החלטתי לשמור על המניה לאורך זמן. רובינהוד אני משתמש לshort term ואופציות כי זה נוח מהנייד 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 5 שעות, Mech Morphix כתב:

וואלה? אני גם באינטראקטיב ולא שמתי לב לזה. אני מעביר פוזיציות מרובינהוד ללibkr אם החלטתי לשמור על המניה לאורך זמן. רובינהוד אני משתמש לshort term ואופציות כי זה נוח מהנייד 

זה באמריקאי (החיסרון היחיד שאי אפשר לקנות שברי מניות) , לא בישראלי. 

תחפש בהגדרות לשנות חבילה, אחד מהאופציות זה tiered. 

פורסם
לפני 8 שעות, Mech Morphix כתב:

אני סוחר כל הזמן עם איטראקטיב מהנייד. 

מאד נוח, כולל כל הפקודות המותנות. 

בתקופה האחרונה אני מנסה לעבוד עם גרסת הדסקטופ שלהם, מאד איטית, קצת מבאס אבל מה שיפה זה שכל הניתוחים שאני עושה משוקפים לאפליקציה בנייד ולהפך

לפני 10 שעות, phpclub כתב:

רוב "המשחקים" היו עם מניית MSTR שקשורה לביטקווין, ו NVIDIA, היו גם מניות אחרות שחלקן הרוויחו וחלקן הפסידו.

גם אני עושה "סיבובים" על mstr. לא כולם מוצלחים.

כל עוד יש סטופ לוס, הכל בשליטה. 

המטרה ללמוד כשטרייד לא מצליח, לנסות להבין מה בניתוח השתבש. 

בסך הכל גם אצלי המצב בשנה האחרונה "ירוק". 

• אהבתי 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...