Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקשישה כבר איזה זמן עם סל"ד נמוך בהתנעות בוקר, לאחרונה התווספה התקלה (הקוד מתוך סריקה שלי, עם סורק ביתי).

הבן הגדול לקח אתמול במיוחד יום חופש מהעבודה, נסע 50 ק"מ לכל כיוון, למוסך שמטפל ברכב ב-12 השנים האחרונות ("מרכז שירות" מורשה יבואן, מהמוכרים באיזור המרכז) , סיפר לבוחן על תוצאת הסריקה, וביקש ניקוי מצערת.

אחרי 30 דקות, החזירו לו את המפתחות, גבו ממנו 175 ש', ושלחו אותו לדרכו.

לפי החשבונית/קבלה בוצע "ניקוי מצערת"...

כמובן שכשהניע את הרכב כדי לנסוע בערב, התקלה חזרה...

* יש בולטין של מאזדה, שכשיש תקלה P0506 ברכב הזה, יש לפרק מצערת לניקוי. (יש אפילו אזהרות לגבי ציר המצערת ונהול ביצוע העבודה)

*ברור (לפי זמן ה"תיקון") שמה שבוצע זה התזה של ספריי קרבורטורים לתוך המצערת (אני נאחז באמונה הנאיבית שהפרפר לא נפתח עם היד לצורך זה), ולא ניקוי לפי הנוהל.

*מדובר במוסך מורשה יבואן, שחשבתי שמחוייב לטיפול לפי נהלי מאזדה.

*אני מטפל שם ברכב מאז שקניתי אותו (כאמור - 12 שנה).

קשה לי להעביר במילים את האכזבה שלי ממוסך שסמכתי עליו בעיניים עצומות כ"כ הרבה שנים.

שאלות:

1. מה לדעתכם אני צריך לעשות מול המוסך הקודם? בין לוותר אפילו על שיחה עם הבעלים, ועד לפנות ליבואן עם התלונה?

2. המלצה למוסך מצויין ואחראי לעבור אליו מכאן והלאה,  ברדיוס של עד 30 ק"מ מחדרה.

תודה על ההקשבה

:-)

• מבאס 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצפות ממוסך לבצע הליך לפי הספר בלי לדלג על אף שלב הוא מעט תמים, במיוחד כשלא מסכמים מראש ויושבים להם על הראש. 

סוף השבוע מעבר לפינה.

תרכוש ספריי לניקוי קרבורטור ותבצע את הפעולה לבד. דיי פשוט ואפילו מהנה עבור חלק מהאנשים. אם תעשו יחדיו בכלל תענוג. 

אגב, אני לא יודע איזו מצערת יש לך, אם אלקטרונית או לא, אבל אם היא לא אלקטרונית כמובן שאין מניעה לפתוח את הפרפר עם היד. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

עד כמה זה נורא לפתוח את הפרפר במצערת אלקטרונית? יצא לי לעשות את זה בעבר, ולא היה שום נזק. סתם היה לי מזל, או שבזכות העדינות נמנע אסון?

פורסם

המצערת שלי חשמלית ("אלקטרונית").

כמה זה נורא? מאד.

בשביל מישהו ששומר על הרכב, ומטפל ברכב בן 15 במוסך מורשה יבואן, על העלויות שכרוכות בכך- זה חמור מאד.

לרסס ספריי קרבורטורים כמו בבון  לתוך לוע המצערת, כשבבולטין של מאזדה כתוב בפירוש שאסור שהחומר יגע בציר של המצערת, זה גם חמור.

שוחחתי אתמול בערב בווטסאפ עם בעל המוסך.

(מילאתי "סקר שביעות רצון", ולהפתעתי הוא פנה אלי כמה דקות אחרי שסיימתי למלא אותו).

הוא עומד על דעתו שמה שהוא ביצע זה ניקוי מקצועי, וש"הוא לא מפרק מצערת ברכבים ישנים כי עלולים להקרע צינורות ואטמים בתהליך"

הציע לי להגיע ל"ניקוי חוזר"...

אנחנו עדיין מחפשים מוסך שיבצע את העבודה כמו שצריך.

מצרף את הבולטין ממאזדה, למי שיתקל בשרשור הזה בעתיד, וירצה לבצע לבד, או להכיר את מה דהוא אמור לקבל מהמוסך.

p0506 service.pdf

פורסם (נערך)

קראתי את הבולטין. אני תוהה אם היה אי פעם מישהו בכל ההיסטוריה של המכונאות הארץ ישראלית שרשם את תחנות הרדיו המועדפות והזין אותם בחזרה אחרי הטיפול. 

עריכה אחרונה על ידי Shmulikdh
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4
פורסם
לפני שעה, natco כתב:

המצערת שלי חשמלית ("אלקטרונית").

כמה זה נורא? מאד.

בשביל מישהו ששומר על הרכב, ומטפל ברכב בן 15 במוסך מורשה יבואן, על העלויות שכרוכות בכך- זה חמור מאד.

לרסס ספריי קרבורטורים כמו בבון  לתוך לוע המצערת, כשבבולטין של מאזדה כתוב בפירוש שאסור שהחומר יגע בציר של המצערת, זה גם חמור.

שוחחתי אתמול בערב בווטסאפ עם בעל המוסך.

(מילאתי "סקר שביעות רצון", ולהפתעתי הוא פנה אלי כמה דקות אחרי שסיימתי למלא אותו).

הוא עומד על דעתו שמה שהוא ביצע זה ניקוי מקצועי, וש"הוא לא מפרק מצערת ברכבים ישנים כי עלולים להקרע צינורות ואטמים בתהליך"

הציע לי להגיע ל"ניקוי חוזר"...

אנחנו עדיין מחפשים מוסך שיבצע את העבודה כמו שצריך.

מצרף את הבולטין ממאזדה, למי שיתקל בשרשור הזה בעתיד, וירצה לבצע לבד, או להכיר את מה דהוא אמור לקבל מהמוסך.

p0506 service.pdf 61.93 \u05e7\"\u05d1 · 5 downloads

לא שאלתי על לרסס ספריי קרבורטורים. שאלתי על פתיחה של הפרפר - כי זכרתי את הבולטין הזה שהיה במפורש כתוב בו לפתוח את הפרפר.

פורסם

גם לי ביצעו ניקוי מצערת במוסך מורשה שנחשב בין הפדנטים שיש .

את הניקוי ביצעו כשהמצערת מחוברת , עם היד ומטלית. 

אומנם לא חייבו אותי על זה אבל זה הלחיץ אותי. בעל המוסך אמר שאין עם זה בעיה והוא בדק אם המחשב צריך איפוס. 

בגדול זה חאפרי. במיוחד שהוא תפר לך את זה בכסף. 

זה נכון שעלולים להקרע צינורות וכ' אבל זה המקצוע שלו. ואם אתה משלם על ניקוי שאמור להיות מקצועי אז שיהיה מקצועי - נקרע צינור? שיתקן ..זה בלאי. 

היום למוסכים אין סבלנות לטפל ברכב כמו שצריך. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, netanel1014 כתב:

נקרע צינור? שיתקן ..זה בלאי. 

זה בדיוק מה שאמרתי לו.

לעניין הכסף- להיפך .שיחייב  אני לא מצפה מאף אחד לעבוד בחינם, גם לא דקה.

אני משלם גם בשביל הידע לא רק לפי מונה.

אין לי בעיה לשלם יותר, תמורת עבודה טובה. צריך אחרי זה להחליף אטם? נקרע צינור במהלך הפירוק? שים חדש ותחייב אותי.

ב-12 שנה שאני מטפל אצלו ברכב, הוא יודע טוב מאד שמעולם לא סירבתי למשהו שהוא טען שצריך לעשות, ומעולם לא חסכתי וביקשתי חלק משומש/חליפי.

ההוכחה שזו הגישה הנכונה היא, שעלות יום חופש נוסף שהבן שלי צריך לקחת עכשיו, עולה על עלות ביצוע העבודה כמו שצריך, כולל חלקים חדשים.

ואני לא אתלהם ואחשב את הנזק לפי עלות יום עבודה שלי....

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, NTZSV כתב:

לא פתחו עם היד. לוחצים על הגז עם סוויצ ורכב כבוי.

מדובר על מצערת אלקטרונית אשר בהחלט אפשר לסובב עם היד את הפרפר ולהחזיק אותו בעזרת היד במצב פתוח או מניחים

חתיכת עץ שתתפוס את המצערת במצב פתוח.

בכול מקרה זו פרקטיקה מקובלת בהרבה מוסכים לנקות את המצערת כאשר המנוע עובד ולהשפריץ ספריי לניקוי קרבורטורים לתוך הסעפת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אם זה עם כבל גז אפשר לפתוח. בחשמלית בלי כבל אני יודע שאסור לפתוח עם היד. לוחצים על הגז עם סוויצ. רכב כבוי. והיא נפתחת. ככה ניקיתי במאזדה 3 2010. 

• אהבתי 1
פורסם

לא רואה בבוליטין הזה התייחסות ל-P0506 בכלל. כמו כן, אין התייחסות למנוע 1.6 בכלל (שלדעתי יש מצב שלא נמכר בארה"ב). אז האם הוא אכן רלוונטי?

לגבי פתיחה/סגירה של המצערת, רשומה שם אזהרה להיזהר לא לתפוס את האצבעות תו"כ הניקוי כי היא תחזור למצב סגור באמצעות קפיץ (במנועים הרלוונטים) - לי זה נשמע שבהחלט ניתן להזיז אותה ידנית.

פה ראיתי התייחסות לקוד המדובר. אם לא בוצע במוסך, נראה לי ששוה לעשות איפוס לפי מה שמוזכר בהודעה או גם בבוליטין.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, NTZSV כתב:

אם זה עם כבל גז אפשר לפתוח. בחשמלית בלי כבל אני יודע שאסור לפתוח עם היד. לוחצים על הגז עם סוויצ. רכב כבוי. והיא נפתחת. ככה ניקיתי במאזדה 3 2010. 

אפשר בהחלט. ככה ניקיתי את בית המצערת בגולף דור 5 בעלת מצערת אלקטרונית.

לפני 7 דקות, Tom_22 כתב:

לא רואה בבוליטין הזה התייחסות ל-P0506 בכלל. כמו כן, אין התייחסות למנוע 1.6 בכלל (שלדעתי יש מצב שלא נמכר בארה"ב). אז האם הוא אכן רלוונטי?

נכון. מבחינת אחריות ייצרן הרכב לביצוע הניקוי המתואר במסמך רלוונטי רק לרכבים שנמכרו בצפון אמריקה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...