Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה במוסך

hhhggg
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד כמה חודשים מתגייס.. אוהב מאוד רכבים וכו'.. האם ריאלי למצוא לתקופה הזו עבודה במוסך? יקחו אותי? יש לי ידע בסיסי ומושגים

אפשר לקחת ככה מישהו בלי הכשרה? כמה ראוי שישלמו? איך לעשות את זה? עוד משהו שלא חשבתי עליו? 

פורסם (נערך)

מאוד מעריך אותך בתור בנאדם 

אבל אני לא הייתי לוקח עובד במוסך שלי כל עוד אין לו לימודים בנושא 

מוסך זה לא מסעדת מזון מהיר שאתה מגיע ומכין לאנשים סנדוויץ והמקס טעות שאתה יכול לעשות זה לשים יותר מידי רוטב או לשכוח להוציא את הפיצה מהתנור 

מגיעים למוסך רכבים שמתחילים במחיר של משכורת מינ' ומגיעים גם למספרים עם 6 ספרות ולתת לאדם שלא למד להתעסק איתם זה קצת בעייתי לפחות בראייתי 

הייתי ממליץ שאם יש קורסים שנפתחים בקרוב והם מתאימים בזמנים לתקופת הגיוס שלך אולי לקחת איזה קורס ולפתח את הידע שלך בתחום

בהצלחה, מועדים לשמחה 

וגיוס קל!

עריכה אחרונה על ידי _-?
פורסם

מסכים עם הנאמר מעלה, עדיף לרכוש ידע לפני עבודה שכזו.

עם זאת, שמעתי על בחור צעיר שבקורונה פנה למוסך על מנת שיעסיק אותו בסכום זעום וכך יצבור ידע ונסיון, אם זה מעניין אותך - אני בטוח שתמצא מוסך כזה.

פורסם
לפני 5 שעות, hhhggg כתב:

בעוד כמה חודשים מתגייס.. אוהב מאוד רכבים וכו'.. האם ריאלי למצוא לתקופה הזו עבודה במוסך? יקחו אותי? יש לי ידע בסיסי ומושגים

אפשר לקחת ככה מישהו בלי הכשרה? כמה ראוי שישלמו? איך לעשות את זה? עוד משהו שלא חשבתי עליו? 

אם תחפש מספיק - תמצא.
השכר צפוי להיות סביב המינימום.

פורסם

גם במוסכים גדולים יש עובדים מתלמדים שלפעמים הרקע שלהם נמוך, אבל הרצון ללמוד וזוג ידיים טובות מכפר על החוסר ידע (לומדים תוך כדי תנועה בבית ספר של החיים)

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מקצועות פיזיים כמו מקצועות המוסך נראים לי דווקא קלאסיים להתמחות בשיטת ה"שוליה" - בהתחלה מתלווים למכונאי בכיר, מביאים לו כלים, עוזרים לו לפתוח ברגים, רואים מה הוא עושה, ואז לאט לאט פותחים ברגים או מחליפים מכלולים פשוטים באופן עצמאי, עד שמתפתחים. אבל כמובן זו הסתכלות מהצד, אף פעם לא היה לי מוסך ואני לא מתיימר להבין בזה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 1.10.2023 בשעה 13:47, _-? כתב:

מאוד מעריך אותך בתור בנאדם 

אבל אני לא הייתי לוקח עובד במוסך שלי כל עוד אין לו לימודים בנושא 

מוסך זה לא מסעדת מזון מהיר שאתה מגיע ומכין לאנשים סנדוויץ והמקס טעות שאתה יכול לעשות זה לשים יותר מידי רוטב או לשכוח להוציא את הפיצה מהתנור 

מגיעים למוסך רכבים שמתחילים במחיר של משכורת מינ' ומגיעים גם למספרים עם 6 ספרות ולתת לאדם שלא למד להתעסק איתם זה קצת בעייתי לפחות בראייתי 

הייתי ממליץ שאם יש קורסים שנפתחים בקרוב והם מתאימים בזמנים לתקופת הגיוס שלך אולי לקחת איזה קורס ולפתח את הידע שלך בתחום

בהצלחה, מועדים לשמחה 

וגיוס קל!

שמע, 

אני לא יודע אם זאת הראייה שלך מתוך נסיון, אבל אני לא חושב שיש מוסך כל שהוא שמעסיק רק עובדים שעברו הסמכה כל שהיא.

בין אם זה המוסך הכי מוביל שיש בתחום מסויים או המוסך עם הידע הכי טוב ליצרן ספציפי. 

זה לא יצליח להתקיים כי אין אנשי כפיים!! 

בד"כ במוסכים ראשיים / של היבואן יש מומחים בודדים שאולי גם היו אצל היצרן בחו"ל ללמידה וכל השאר הם עובדים עם ניסיון אבל לא בהכרח עם תעודות. 

(וסתם לעיניין, אם אתה מטפל במוסך ספציפי, תבדוק את העיניין אצלו). 

לפות"ש, 

לא חסר מוסכים שצריכים ידיים עובדות.

תעשה סיבוב במוסכים בסביבה שלך, 

תתלבש בהתאם ( לא שורט גופיה עם havaianas )

תגיד שאתה רוצה ללמוד וזה זמני. 

אם אפילו יזרום לך, תוכל לעבוד מדי פעם בזמן השירות. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, Markm4 כתב:

את האמת אין לי מושג 

מה שכן יודע שיש לימודים לזה לימודי מכונאות 

ואני חושב (אולי בגלל שאני הלקוח, כן?) דאם לבנאדם אין הכשרה מתאימה להתעסק עם רכבים אז לא הייתי נותן לו לעשות את זה לא בתור לקוח ולא בתור בעל מוסך 

פורסם (נערך)

אז מצטער לבאס אותך, 

אבל זה רחוק מזה ( הלוואי וזה ישתנה, אבל זה לא). 

זה שיש קורסים ולימודים זה אכן קיים,

אבל זאת נישה מאוד מצומצמת.

כך לדוגמא את הפנצ'ריות, 

שים לב ותראה מי העובדים שם. 

תראה את הילדים בפנצ'ריות ותבין את המצב. 

עריכה אחרונה על ידי Markm4
פורסם (נערך)

אני מתנדב ידידים וממליץ מאוד להתנדב בידידים, אבל זה לא יספק אותו. 

מדובר בהחלפת פנצ׳רים, הנעות, פתיחת רכבים ושאר דברים יבשים.

עריכה אחרונה על ידי topop
פורסם

הבעיה היא שאתה לפני גיוס. 

אתה מגיע בלי ידע או ניסיון אבל עם רצון. אם הייתי מנהל מוסך היייתי מקבל אותך חעבודות הכי זוטרות( כמו פירוקהגלגלים, ניקיון, בדיקת נוזלים וכו') אבל לא הייתי מבזבז עליך זמן בלימוד כי אתה זמני מידי. 

מן הסתם הייתי גם מציע לך בסביבות המינימום בגלל או. ו חוסר האופק התעסוקתי. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכל המגיבים..(:

אז אני מבין שבמצב הנוכחי אצטרך לחכות עם החלום הזה לאחרי השחרור ולמצוא לי לתקופה הקרובה תעסוקה בתחום אחר..?🥲

פורסם

אל תוותר על החלום, אתה צריך רק מוסך אחד שיסכים.

עזוב את המקלדת, צא לסיבוב באיזור המוסכים הקרוב לביתך, שאל בסבלנות ואל תיעלב מסירובים, רוב הסיכויים שתמצא.

אחי הקטן עבד בצורה הזו במוסך מורשה במשך כשנתיים, נהנה מאוד, התקדם וצבר ידע וניסיון שאף עוזרים לו מאוד בתור מהנדס מכונות.

• רעיון טוב! 4
  • תוכן חדש...