Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני כותב על מנת להתייעץ איך הכי נכון לדעתכם להמשיך מכאן כי אני מאוד מתלבט- אשתדל לא להאריך אבל בכל זאת לספק את הפרטים המרכזיים:

הרכב המדובר, סקודה 2016, 1.2 נקנה לפני כשמונה חודשים ונראה מבטיח- עבר בדיקה לפני קניה עם ממצאים מינימליים ובשיחה עם המוסך שטיפל ברכב וידאתי שעשה את כל הטיפולים ואף התגאו שחודש לפני כן לא חסכו והחליפו את היחידה הפנימית של המזגן כדי שיעבוד כמו שצריך. כחודשיים לאחר הקניה המזגן הפסיק לקרר. הוסיפו גז פעמיים, לאחר מכן הוחלף שסתום ביחידה הפנימית.

בנוסף הרכב עבר טיפול באותו מוסך כחצי שנה לאחר הקניה בו נאמר לי שצריך להחליף את המשולשים ואת הגומיות (יש מעין רעש של חריקה כשמסובבים את ההגה והוא טוען שזה קשור למשולשים).

מאז הטיפול הרכב התחיל לאבד מים בקצב איטי ועכשיו המזגן שוב הפסיק לקרר. 

המוסך טוען שמשאבת המים זו מחלה ידועה של האוקטביה. בקשר למזגן הוא טוען שצריך להחליף שוב מאייד ושהחילוף שבוצע אצל הבעלים הקודם היה במסגרת ריקול. הוא ינסה להחליף אותו במסגרת האחריות אבל עבודה אצטרך לשלם.

הסיבה היחידה שאני ממשיך לעבוד איתו היא שהוא טיפל ברכב עד עכשיו ואני רוצה שיפתור את הבעיות במזגן. האמון שלי בו מעורער ואני מתלבט אם לא עדיף פשוט ללכת למקום אחר ולקוות שיעשו עבודה מקצועית יותר.

ההצעה שלו כרגע היא 2400 ש"ח עבור החלפת משולשים+גומיות והחלפת משאבת המים והמאייד. האם זה סביר? כמה אמור לעלות כל אחד מהם בנפרד?

עריכה אחרונה על ידי zvifi
פורסם (נערך)

בנוגע לבחירת מוסך, הולכים למוסכניק שאתה מאמין בו, והוא לא חייב להיות המוסכניק עליו סמך הבעלים הקודם. כמו שאתה מתחתן עם מי שאתה רוצה, ולא מי שההורים רוצים. התקלות שחוזרות הן לא לטובתו.

בנוגע למזגן, אתה יכול לנסות למצוא בפורום מזגניסט מומלץ (לא כתבת באיזה אזור אתה גר) בעזרת מנגנון החיפוש ובעזרת גוגל אם אתה בוחר בדרך הזו (מוסך רון בת"א). צריך אולי לבדוק גם נושא של רשלנות המוסך (מורשה, אני מניח בגלל הריקול) בתיקון היחידה הפנימית שגרמה ותגרום לך להוצאת כספים.

הצעה רצינית וחוקית שניתן להתרשם ממנה היא בכתב עם יצרני החלפים, ואני לא בטוח שזה מה שקיבלת. 7000 ש"ח לטלוויזיה זה סביר? אין לך מושג על איזה טלוויזיה מדובר, נכון? גם לי.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

תודה רבה על ההתייחסות. אני גר בעמק יזרעאל והמוסך שטיפל ברכב מופיע באינטרנט כמוסך מורשה (אבל לא של היבואן). המוסך נקרא נאיל זועבי חשמל ומיזוג אוויר לרכב. 

האמת היא שאין לי מוסך אחר בסביבה שאני סומך עליו וקיוויתי שסוף סוף נמצא אחד. נראה שזה לא המקרה... (בעבר גרתי בירושלים והייתי נוסע במיוחד לטפל אצל רון עם רכב vag אחר אבל עכשיו זה כבר רחוק מדי...). אם יש המלצות על מוסכים אחרים באיזור אשמח לדעת.

אני מניח שאם אפנה למוסך אחר עם המזגן זה כבר לא אהיה במסגרת האחריות וההוצאה תהיה גבוהה מאוד.

פורסם
לפני 22 שעות, zvifi כתב:

ההצעה שלו כרגע היא 2400 ש"ח עבור החלפת משולשים+גומיות והחלפת משאבת המים והמאייד. האם זה סביר? כמה אמור לעלות כל אחד מהם בנפרד?

אם יש לך יותר פרטים על ההצעה תפרסם (אני לא מומחה גדול בחלפים או ברכב שלך). אם אין לך, אתה יכול לבקש הצעה מסודרת בכתב עם יצרני החלפים ומחיריהם בנפרד, ולפרסם אותה כאן. בשביל 2400 ש"ח אתה שווה חתיכת נייר בצורת הצעה מסודרת. אתה גם לא חייב לעשות את כל התיקון במקום אחד. אם הוא חשמלאי רכב, לא בטוח שהוא מתמחה במכונאות. אולי הפתרון במקרה שלך הוא גם חיפוש מוסכים בגוגל עם חוות דעת טובות (שזה עדיין לא אומר הכל), בקשת הצעות מחיר בכתב בהתאם לבדיקתם, כולל יצרני החלפים (עם/בלי, לשיקולך,  לומר להם מה מצא מוסך קודם, כי אבחונים בין מוסכים יכולים להיות שונים), ושוב פרסום כאן.

• תוכן חדש...