Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 😀

רנו גראנד קופה 1.5 ל' טורבו דיזל (כן שאלתי שאלה על קרבון קלין לא מזמן 😅)

אחד הפחדים שלי באוטו הוא הטורבו שחלילה ייהרס.

אני לא מבין גדול ולכן אני פה..

הבנתי שאם חלילה הטורבו "הולך" זה לא זול בכלל...

אז אני פה ומבקש טיפים איך לשמור על:

א. מנוע דיזל

ב. הטורבו

לגבי הקרבון קלין הבנתי שזה יכול לעזור (לא אכפת לי לנסות)

האם יש טיפים נוספים?

פורסם (נערך)

אל תעשה שום "קרבון קלין". כפי שהוסבר, מנקה לך בעיקר את הארנק. לנקות EGR דווקא לא יזיק.

רוצה לשמור על המנוע והטורבו? שים את השמן הכי טוב שיש, תחליף שמן בתדירות כל 10K, המנע מריבוי נסיעות קצרות שהורגות את הרכב (אם בשביל זה קנית אותו - עדיף שתמכור אותו). אל תלחץ כמו מטורף לפרקי זמן ארוכים ובמז"א חם מאוד, לאחר הנעה סע במתינות עד הגעה לטמפרטורת עבודה, ולפני דימום מנוע מייד לאחר נסיעה מאומצת תן לאוטו לעמוד שתי דקות להתקרר קצת. (ככל שהנסיעה יותר רגועה, כך נדרש פחות זמן להמתין, אם בכלל.) וכמובן לעולם אל תחקה מנהגים של חתיארים מעידן הקרבורטור, כמו לחמם את המנוע בסל"ד גבוה לפני נסיעה, או לתת בליפ בדוושה לפני דימום מנוע.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם

אוסיף עוד, להשתמש בפילטר שמן מקורי או שווה ערך ולא להאמין לאמירה הנפוצה "פילטר אוויר אפשר לשים תחליפי זה אותו דבר".

נתקלתי בפילטרים תחליפים שהמידה שלהם קטנה יותר בקצת, הם לא יושבים הדוק בתיבת האוויר והמנוע יונק אוויר לא מסונן מסביב לפילטר וזה בין היתר הורס את הטורבו.

אותו דבר פילטר סולר, להחליף בזמן ולא להשתמש בחלפים זבל. 

לא לדחות תיקון תקלות ולא להמשיך לנסוע עם נורת תקלה דולקת עד הטיפול הבא או עד שיהיה זמן. 

לא לטפל במוסך מכונאות כללי אלא רק במוסך מומחה שעובד הרבה עם רנו דיזל ומכיר הייטב את המכוניות האלו. או מורשה יבואן אם אתה מוכן לשלם יותר יקר.

בכללי טורבו שאין לו מחלות מובנות היצרן, מחזיק כמו המנוע. יש באירופה וגם בארץ  לא מעט מכוניות עם המנוע הזה עם 500 ו 600 אלף ק"מ וטורבו מקורי. 

• רעיון טוב! 4

פורסם (נערך)

הפחד שלך מוצדק, טורבו זה באמת נקודה מאוד חלשה במנוע וברכב שלך שברוב הרכבים לא תחזיק את חיי המנוע וכן תצטרך להחליף או לתקן. 

אבל, אם תשתמש השמנים איכותיים מאוד, תקדים טיפולים ותשים פילטרים וחלפים (שנוגעים בצורה עקיפה או ישירה לפעילות הטורבו) אתה תוכל לשמור עליו.

בנוסף, ישנה דרך לנסוע עם טורבו שאני ממליץ לך ללמוד אותה 

הטורבו טוחן את השמן והורס אותו מהר יותר ממה שקורה לאותו שמן במנוע אטמוספרי, לכן תקדים טיפולים. כל 8 או 10 זה סבבה אני אישית הייתי הולך על כל 8 או כל 5/6 וככה אני עושה גם בסיביק שלי ושם רק ליקוי מולי. בשביל 140 שקל פעם ב3-4 חודש - שווה.

בגדול, רנו יודעים לייצר טורבו איכותי ועמיד רק תשמור עליו

לפני 17 דקות, קורן בן אשר כתב:

אל תעשה שום "קרבון קלין". כפי שהוסבר, מנקה לך בעיקר את הארנק. לנקות EGR דווקא לא יזיק.

רוצה לשמור על המנוע והטורבו? שים את השמן הכי טוב שיש, תחליף שמן בתדירות כל 10K, המנע מריבוי נסיעות קצרות שהורגות את הרכב (אם בשביל זה קנית אותו - עדיף שתמכור אותו). אל תלחץ כמו מטורף לפרקי זמן ארוכים ובמז"א חם מאוד, לאחר הנעה סע במתינות עד הגעה לטמפרטורת עבודה, ולפני דימום מנוע מייד לאחר נסיעה מאומצת תן לאוטו לעמוד שתי דקות להתקרר קצת. (ככל שהנסיעה יותר רגועה, כך נדרש פחות זמן להמתין, אם בכלל.) וכמובן לעולם אל תחקה מנהגים של חתיארים מעידן הקרבורטור, כמו לחמם את המנוע בסל"ד גבוה לפני נסיעה, או לתת בליפ בדוושה לפני דימום מנוע.

הרבה מצביעים על שינוי אחרי קרבון קלין, אני קראתי גם בארץ וגם בפורומים בחול. 

אתה עשית את זה כשאתה אומר שזה לא יעיל?

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
  • רעיון טוב! 1
פורסם

היה לי רכב טורבו דיזל שנמכר עם 350 אלף ק"מ וטורבו מקורי...

החלפתי שמן כל 20 אלף ק"מ שזו הייתה הוראת היצרן. 

לא עשיתי אף פעם ניקוי EGR. המנוע עבד יפה ללא בעיות כלשהן. 

הקפדתי על הדברים הבסיסיים שרשומים פה והיה לי אחוז גבוה של נסיעות בינעירוניות. שזו המטרה שבשבילה קונים דיזל. 

אחרת זה טעות. 

פורסם
לפני 39 דקות, קורן בן אשר כתב:

המנע מריבוי נסיעות קצרות שהורגות את הרכב 

זו המלצה שנכונה גם למנועי טורבו-בנזין ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

היה לי רכב טורבו דיזל שנמכר עם 350 אלף ק"מ וטורבו מקורי...

החלפתי שמן כל 20 אלף ק"מ שזו הייתה הוראת היצרן. 

לא עשיתי אף פעם ניקוי EGR. המנוע עבד יפה ללא בעיות כלשהן. 

הקפדתי על הדברים הבסיסיים שרשומים פה והיה לי אחוז גבוה של נסיעות בינעירוניות. שזו המטרה שבשבילה קונים דיזל. 

אחרת זה טעות. 

מה הכוונה בבין עירוניות? אשמח לפירוט 

מחוץ לעיר בכבישים מהירים לנסיעות חוצות ישראל או בעיר וקצת מחוץ לעיר? למה הוא מיועד

פורסם

מרחקים ארוכים בכבישים פתוחים ( בינעירוני) - שם החסכון בסולר לעומת הדלק בא לידי ביטוי בצורה הכי יעילה, לא נוצר פיח במנוע, לא נסתם מסנן חלקיקים DPF. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, CiUiK כתב:

מה הכוונה בבין עירוניות? אשמח לפירוט 

מחוץ לעיר בכבישים מהירים לנסיעות חוצות ישראל או בעיר וקצת מחוץ לעיר? למה הוא מיועד

השימוש שלי באותה תקופה היה נסיעות כמה פעמים בשבוע מאיזור המרכז לחיפה, לאשקלון, לבאר שבע, לפעמים לצפון ודרום הרחוקים יותר וגם כמובן פקקים במרכז בבוקר ובערב. אבל בערך 70%-80% בינעירוני.

בתנאים האלו לא הייתה שום בעיה עם החלפות שמן כל 20 אלף ק"מ, לא היו לי תקלות במנוע בכלל עד 350 אלף ק"מ. היו כל מיני תקלות במערכות היקפיות שלא קשורות בכלל להחלפת שמן. 

פורסם
לפני 8 שעות, harhanegev כתב:

זו המלצה שנכונה גם למנועי טורבו-בנזין?

ההמלצה היא להגיע לטמפ' עבודה בכל נסיעה. בכל מנוע בעירה פנימית. מרגע שנסעת 4-5 דק' בטמפ' עבודה ושרפת את הפיח שנוצר בהתנעה זה כבר פחות משנה. 

לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

או לתת בליפ בדוושה לפני דימום מנוע.

היו עושים את זה?🤨 לאיזה צורך? 

על הלחיצה לפני כדי לחמם את המנוע אני מכיר...

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אלופים תודה!

כ90% מהנסיעות שלי הן בין עירוניות אז כן האמת לשם זה העדפתי דיזל (מה גם שבמוסך מורשה של רנו אמרו לי להתרחק כמו מאש מדגמי בנזין)

אני עושה טיפול כל 10K +- האמת במוסך כללי ולא מורשה או משהו אבל אולי אתחיל מהטיפול הקרוב..

לגבי הנסיעה... אני נוסע דיי רגוע, לחיצות קלות על הדוושה, האמת אני גם בדרך כלל לא עובר את ה100 קמ"ש כנדבך נוסף לחיסכון בדלק ועשיתי בדיקה לאחרונה לצריכה וראיתי שהוא צורך משהו כמו 1:19 שזה מעולה לדעתי (מפעיל בקרת שיוט ונהנה)

גם לפני כל נסיעה (בעיקר כשהרכב עמד הרבה זמן) אני נותן לו כמה שניות טובות עם חצי סוויץ' לפני ההנעה..

לגבי פילטר ושמן - זה לגיטימי אם אני קונה לבד את השמן והפילטרים ואומר למוסכניק שלי לשים לי את אלו במקום את שלו?

עריכה אחרונה על ידי Moah89
פורסם

מה שבוקי וקורן אמרו+1

חשוב:

חלפי מקוריים או איכותיים OEM

פילטר אויר מחברה ידועה ותואם לדגם המנוע ע"פ מק"ט  (לא משהו עלום שלעיתים לא במידות הנכונות)

פילטר שמן גם כן חשוב שיהיה מקורי או OEM מחברה ידועה(אישית מעדיף purflux שזה המקורי מהמפעל אבל גם MANN טוב)

החלפות שמן תואם תקן רנו אחת לשנה\20K  המוקדם מביניהם אין צורך לדעתי להפחית תדירות ,השמן יכול להחזיק גם כפול מזה אבל זו תעודת ביטוח וגם הוראת היצרן לכן כדאי להקפיד עליה.

פורסם
לפני 8 שעות, Jack457 כתב:

היו עושים את זה?🤨 לאיזה צורך? 

בשביל למלא את הקרבורטור והצילינדרים בדלק, שיניע יותר קל בפעם הבאה.

לא בטוח שזה היה נחוץ, גם אז...

• אהבתי 1

• תוכן חדש...