Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כתבתי פה בפורום כבר כמה פעמים לגביי חיפוש רכב.

הסתכלתי על כמה סוגים ביניהן קיה ריו, פיג'ו 208 , הונדה סיוויק ועכשיו לאחרונה נתקלתי בסיאט איביזה 2016 שהאמת הכי אהבתי..

אני רוצה אולי לקחת את הרכב לבדיקה מקצועית אבל יש כמה נקודות שעלו מהבדיקה שלי..

ראשית, מתחת לרכב איפה שהמיכל שמן ראיתי קצת שמן ליד פתח הריקון (בחזית הרכב מתחתיו) האם זה מעיד על נזילת שמן או שפשוט לא סגרו את זה טוב ? לא ראיתי נזילות נוספות.

האוטו עשה 113,000 ק"מ והבעלית אמר שהוא לא נגע בגיר. הבנתי שהגיר הזה יכול להיות בעייתי.. האם זה אומר שכנראה בתקופה שאני אהיה בעלים של הרכב תהיה תקלה בגיר? יש דרך למכון בדיקה מקצועי לדעת את זה? שואל בעיקר כי זה גם ככה קצת מותח את התקציב שלי ומפחד שאצטרך מאוד בקרוב כבר לשים על הרכב עוד כסף רב.

עוד משהו, הבעלים אמר לי שהוא קיבל מכתב על ריקול בגלל משהו עם הכריות אוויר. ראיתי שבאמת יש נורית כריות אויר דלוקה בדש.. האם זה באמת נכון ? (כך או כך הוא אמר שהוא יראה לי את המכתב).

לעומת הריו ושאר הרכבים היפנים והקוריאניים שראיתי האירופאיות הרבה יותר קורצות לי כי הן פשוט עם יותר "אופי" אבל מצד שני כאחד שפשוט צריך רכב אמין אני קצת חושש מהן.

הוא דורש על הרכב איזה ה40K אבל גם קצת גמיש. זה מחיר סביר ?

בבדיקה למה עליי לשים לב הכי הרבה?

אשמח לקבל חוות דעת

תודה!

פורסם

נזילת שמן יכולה להיות עקב פגיעה באגן, לא לא סגור טוב.

תיקון הגיר בהחלט יכול ליפול עליך.

אכן יש ריקול לכרית אוויר, אך נורית תקלה לא אמורה להיות דלוקה.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 13 שעות, yulianx כתב:

נזילת שמן יכולה להיות עקב פגיעה באגן, לא לא סגור טוב.

תיקון הגיר בהחלט יכול ליפול עליך.

אכן יש ריקול לכרית אוויר, אך נורית תקלה לא אמורה להיות דלוקה.

הבנתי , אז אם ראיתי מעט שמן על האגן שמן זה אומר בוודאות שיש פגיעה בו?

האמת שהבחור אמר שהיתה לו תאונה קטנה מקדימה אבל אמר שהביטוח תיקן את הרכב והחליף את המכסה מנוע כי הוא טיפה התעקם.

אני הסתכלתי ולא נראה שיש נזק משמעותי לשלדה אבל אתה חושב שאולי זה הגיע איך שהוא לאגן שמן ? (הוא מקדימה הרי)

פורסם

אגן שמן יכול להיפגע מנסיעה בשטח קל ומאבן, כמו שלי קרה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 45 דקות, yulianx כתב:

אגן שמן יכול להיפגע מנסיעה בשטח קל ומאבן, כמו שלי קרה.

הבנתי והאם ניתן לתקן את זה או שהדרך היחידה זה להחליף את כל האגן ? 

האם בדיקה במכון בדיקה לפני קניה תוכל במדוייק מה הבעיה ?

פורסם

אצלי בוצע תיקון מקומי והנזילה פסקה.

איני יודע אם במכון יגידו מה בדיוק צריך לעשות, במוסך כן.

פורסם

דווקא לגבי השמן לא הייתי דואג במיוחד, אם זה רק טיפה סביב הבורג שסוגר את אגן השמן ולא מלוכלך בשמן כל האגן, סביר שזה רק סגירה לא טובה של הבורג (אולי אין את השייבה נחושת או שלא ניקו אחרי החלפת השמן האחרונה).
לגבי הגיר אין לדעת - זה עניין של מזל, או שיפול במשמרת שלך או שלא. תנסה למשוך את המחיר בעוד איזה 2000 למטה בגלל החשש מהגיר ואז אם יקרה - תדע שיש לך כרית בטחון, ואם לא - הרווחת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
Just now, yulianx כתב:

אצלי בוצע תיקון מקומי והנזילה פסקה.

איני יודע אם במכון יגידו מה בדיוק צריך לעשות, במוסך כן.

אז אם ככה סתם ככלל… כדי לבדוק רכב לפני קניה מה הדרך הטובה ביותר לבדוק אותו? מכון בדיקה או מוסך? והאם מוסכים בכלל עושים בדיקות כאלה ?

פורסם

יש מוסכים שבודקים.

אך לפני,תבקש דוח סליקה, יש היסטורית טיפולים?

פורסם
לפני 9 דקות, yulianx כתב:

יש מוסכים שבודקים.

אך לפני,תבקש דוח סליקה, יש היסטורית טיפולים?

יש קצת הסטוריה הוא טיפל במוסך מורשה לא של היבואן אני כמובן אבקש אותה גם .. הוא בעלים של הרכב בערך שלוש שנים 

דוח סליקה זה בדרך כלל על חשבון המוכר ?

פורסם

זה עולה 10 שקל, הוא המוכר מתקמצן תשלם אתה.

• תוכן חדש...