Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, 

אשמח לעזרתכם הדחופה עם בעיה שנקלעתי אליה.

לפני מספר ימים ראיתי רכב שאני מעוניין לקנות, ביצעתי לו בדיקה במכון ולאחר מכן סיכמתי עם המוכר בווטסאפ שמבחינתי הכל סגור ואני מעוניין לרכוש את הרכב, העברתי לו מקדמה בסך 1000 ש"ח, וסיכמנו שבעוד מס' ימים אעביר לו בהעברת זהב את הסכום על כל הרכב.

בדיעבד יצאתי אהבל שלא בדקתי פרט חשוב, הבעלות המקורית של הרכב הייתה ליסינג/השכרה ולפי שקלול מחירון - הערך שלו הרבה יותר נמוך ממה שחשבתי, הודעתי לו היום שאני לא מעוניין להמשיך עם התהליך.

כעת המוכר מאיים שיכול לגשת לבית משפט מכיוון שסיכמנו בעל פה (בווטסאפ ובשיחת טלפון) על המכירה, ושהוא כבר רכש רכב חלופי בגללי וגם הפסיד 2 קונים פוטנציאלים.

האם יש כאן עילה לתביעה או שאני יכול לצאת מזה?

פורסם

אם יש למוכר הוכחות להסכמתך לעסקה - ויש לו, הרי יש לו סיכום בוואטסאפ, העברת לו כסף (מזומן או בהעברה רשומה?), אולי הקלטת שיחות - יש לו קייס. סגור איתו על איזה פיצוי קטן והמנע ממשפט, שאין דרך לדעת כיצד יסתיים. כמובן שאם יש חוזה חתום (מהש קרוי בלשון העם"זכרון דברים") הוא הקובע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מניח שאת ה 1000 שקלים לא החזיר לך...

תגיד לו שיעשה מה שהוא מוצא לנכון ונתק מגע.

מניח שלא יעשה כלום וגם אם יגיע לבית משפט הרי קיבל כבר 1000 ש"ח פיצוי. אני לא חושב שגם אם הוא היה צודק הוא היה מקבל פיצוי גבוה מזה.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, המהיר הזהיר כתב:

חתמת על זכרון דברים?

יש סעיף שמדבר על ביטול עסקה?

לא חתמתי על שום דבר, רק סיכמנו בווטסאפ וטלפונית ואמרתי/כתבתי לו שמבחינתי זה סגור.

לפני 10 דקות, tan tan כתב:

אני רק שאלה 

המוכר אמר לך שהבעלות הקודמת הייתה ליסינג?

גם אם הוא יתבע אותך תוכל להגיד שהמוכר הסתיר את המידע הזה

לא אמר, רק ראיתי זאת בדיעבד ברישיון הרכב.

ביום הבדיקה במכון, אחרי שעה בערך, הוא התקשר ולחץ עליי/טען שיש לו 2 אנשים שמחכים לקנות את הרכב ושאני אחזיר לו תשובה בהקדם אם אני סגור ומעוניין לקנות. בגלל שקצת הלחיץ אותי אז מיהרתי ואמרתי לו כן. ולא בדקתי את עניין הליסינג/השכרה כפי שכתוב ברישיון רכב.

עריכה אחרונה על ידי gabis
פורסם

קרה לי אותו דבר עם קרסו 

שם חתמנו על זיכרון דברים ושלכו את הרכב להשבחה 

כשגיליתי שהרכב היה ליסינג מה שהוא הכחיש בהתחלה אמרתי לו שאני לא מעוניין בעסקה 

קצת התקשקש איתי יש זכרון דברים וכו' בסוף החזיר את המקדמה כמו גדול 

פורסם
לפני כשעה, _-? כתב:

קרה לי אותו דבר עם קרסו

זה לא אותו דבר, המוכר שלו לא הכחיש דבר, אלא לא העלה את הענין, שהיה מידע חשוף לפות"ש מעיון ברשיון הרכב.

פורסם

במסגרת הגילוי הנאות של בעל הרכב היה עליו לציין בפירוש את מקוריות הרכב , הרי מחיר הרכב נקבע בהתאם.

לדעתי כיוון שלא ביצע את הגילוי הנאות הנדרש זכותך לבטל את העיסקה על פרט מהותי שכזה.

ראה ב 1000 ש"ח הללו שכר לימוד , ואם ירצה לקחת אותך לבית משפט הרי הוא כשל (במתכוון) ולא ביצע גילוי על מקוריות הרכב ואף תכנן לקבל מחיר גבוהה יותר על הרכב כתוצאה מהסתרת פרט כה מהותי.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

למיטב ידיעתי חובת גילוי נאות לא חלה על מוכר פרטי.

בלי קשר, כל עוד לא חתמתם על מסמך כלשהו אני בספק שיש לו יכולת לעשות משהו, לא ברור מה התוקף המשפטי של הודעה בוואטסאפ.

את ה-1000 כבר לא תקבל חזרה. והוא יכול להסתפק בהם, למרות שלא מגיע לו.

תמיד לאנשים האלה יש 3,4,18 קונים מפוספסים בשלוש שניות בין שאמרת כן לבין שהתחרטת.

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, CX25GTI כתב:

שלא ביצע את הגילוי הנאות

מה זה ביצע? הוא צריך לומר לו מפורשות? 

אם רשיון הרכב נמסר לעיונו לפני כן, זה מצויין שם שחור על גבי לבן.

אם הוא לא ביקש לראות את הרשיון, אולי אפשר להכיל עליו את הוראת ״יזהר הקונה״.

אם הסתיר ממנו את הרשיון, זה כבר חוסר תום לב מכוון.

אנחנו לא יודעים מה היה המחיר, ואם הוא שיקלל את הענין או לא.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אכן היה צריך להגיד מפורשות שמקור הרכב הוא מליסינג , כמו שאם הרכב עבר תאונה הוא מחויב בגילוי נאות.

מדובר על מידע משמעותי וחשוב , כמובן שהקונה היה אמור לבדוק גם הוא את מקוריות הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

איפה כתובה החובה הזו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

אכן היה צריך להגיד מפורשות שמקור הרכב הוא מליסינג , כמו שאם הרכב עבר תאונה הוא מחויב בגילוי נאות.

הקבלה לא נכונה.

תאונה אינה מתועדת ברשיון הרכב, שהוא תעודה רשמית שמציינת את מאפייני הרכב המקוריים ,כולל בעלות

האם הוא חייב לציים שיש לרכב X כריות אויר? או נפח מנוע מסויים? לא, זה רשום ברשיון, בדיוק כמו הבעלות המקורית.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...