Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בולמי זעזועים לKIA Ceed ED CRDi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ברשותי קיה סיד דיזל המהדורה הראשונה(ED), כשאני נוסע על באמפרים או בורות בכביש יש רעש של חריקה כזו, לא מכונאי או משהו אך משער שזה מהבולמים... הרכב קצת מבוגר שנת 2011 עם מעל ל290 אלף ק"מ... בכל אופן חשבתי להתחיל בהחלפת בלמים אחוריים שבראשית זו הבטיחות וכמובן חווית הנהיגה...

לשאלתי בדקתי באתר Solomycar ומוצעים שם בלמים של EUROMASTER,KYB ומונרו, עכשיו ברור לי שהמונרו הם האכותיים ביותר, עם זאת עד כמה גרועים הEUROMASTER לסטודנט שמנסה לחסוך בהוצאות, לא קורע את האוטו בק"מ וכמובן מתכנן להחליף אותם במידה וישחקו(כרגע במחיר של מונרו 1 אני קונה 3 של אירו...).

מדובר על הבלמים האחוריים כרגע שזו רק בוכנה ללא קפיץ... אני מודע לכך שכדי להחליף קידמיים צריך מכווץ ועדיף לעשות את זה אצל איש מקצוע(אני לא מתכנן לעשות זאת לבד.)

השאלה הנוספת שלי(אולי קצת דבילית) אבל גם לקפיצים יש איזושהי שחיקה? כי לבוכנה אני מבין... אטמים, השמן או הגז שבפנים ולכלוך שחודר... אבל יש צורך בהחלפת הקפיץ(במידה שהוא לא שבור פיזית), אם כן יש איזשהו מדד שחיקה לצורך החלפת הקפיץ עצמו?

עריכה אחרונה על ידי JohnnyBoy1
פורסם (נערך)

אתה כותב בלמים. ואתה מתכוון לבולמים.

מה העלות של הדגמים השונים?

דווקא KYB, אני חושב שיותר איכוותי ממונרו.

אני החלפתי 4 בולמים לכריזמה שלי לפני שנה בערך. שמתי מונרו קדימה ואחורה. עלה לי 450 ליחידה, ההחלפה נעשתה במוסך מורשה.

לקפיץ עצמו אין שחיקה, אלא אם יש בו שבר מיכני.

ואז,צריך להחליף.

הרעש חריקה יכול להיות גם מכריות הבולמים, ועדיף להחליף אותן גם בעת החלפת הבולמים, ופה עדיף למקורי או תחליפי איכותי.

אחרי החלפת הבולמים העייפים, שהק"מ והשנים עשו את שלהם, יש הבדל בשיכוח הכביש, והרגשה יותר מהודקת.

כמו כן תיקח בחשבון שאחרי החלפת בולמים קידמיים יש לעשות כיוון פרונט. עוד 150-200 שקל.

עריכה אחרונה על ידי לירון .ה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

@לירון .ה. תשובה מלאה ומדוייקת.

מציע להסתכל על מצב שאר רכיבי המתלה, אולי גם הם ראויים להחלפה, מאחר וגם ככה מפרקים את המתלה (משולשים, גומיות מוט מייצב, מוטות קישור למוט מייצב, תפוחי הגה וכו'). לא יזיק להחליף גם באמפ סטופס ומגיני אבק בהזדמנות זו (עולים גרושים), אם כי אין להם קשר ישיר לחריקות.

האינדיקציה לקפיץ שהתעייף היא שהוא שוקע. אם יש שקיעה מובחנת, יש צורך להחליף. אם אין כזו, אין צורך.

חזיר דיזל

פורסם

לפני שאתה מוציא סכום משמעותי, שווה לקפוץ למוסך לבדוק מהיכן הרעש. לא בטוח שהבולמים הם המקור כך שיכול ולאחר ההחלפה אתה עלול לשמוע שוב את החריקה. 

פורסם
לפני שעתיים, לירון .ה. כתב:

אתה כותב בלמים. ואתה מתכוון לבולמים.

מה העלות של הדגמים השונים?

דווקא KYB, אני חושב שיותר איכוותי ממונרו.

אני החלפתי 4 בולמים לכריזמה שלי לפני שנה בערך. שמתי מונרו קדימה ואחורה. עלה לי 450 ליחידה, ההחלפה נעשתה במוסך מורשה.

לקפיץ עצמו אין שחיקה, אלא אם יש בו שבר מיכני.

ואז,צריך להחליף.

הרעש חריקה יכול להיות גם מכריות הבולמים, ועדיף להחליף אותן גם בעת החלפת הבולמים, ופה עדיף למקורי או תחליפי איכותי.

אחרי החלפת הבולמים העייפים, שהק"מ והשנים עשו את שלהם, יש הבדל בשיכוח הכביש, והרגשה יותר מהודקת.

כמו כן תיקח בחשבון שאחרי החלפת בולמים קידמיים יש לעשות כיוון פרונט. עוד 150-200 שקל.

קודם כל תודה על התשובה המקיפה והתיקון, אערוך.
מחירים(פר בולם)-
אחוריים:

Euro: 80

SpeedMat: 240

KYB/Monro: 320

קדמיים:

Euro/SpeedMat: 240

זה לפי אתר סולו, אם יש אתר מומלץ יותר\חברות שאפשר להמליץ עליהן מן הסתם אשמח לשמוע וללמוד...

פורסם

עד שאתה מחליף - אולי תתן שימון קל לבולמים אם זמין לך wd40

לי זה עשה טוב מאוד - אם אתה סטודנט חסכן קבל עצה מאברך תפרן...

והבולמים שלי בגיל כפול משלך (אבל חצי מהקילומטראז..)

אתה מתכופף מאחורי הגלגל (יותר קל עם דלת פתוחה) ומרסס לכיוון הכללי של הבולם

מאמין שאין בזה בעיה בטיחותית

פורסם

אולי השפרצת במקרה על משהו שחרק שם. בכל מקרה, השפרצת wd40 לא מחזירה לחיים בולמים בלויים.

ממליץ להרכיב KYB/ מונרו/זקס ולא כל מיני זבל בלתי ידוע שאולי עולה שליש מ-KYB אבל בטח גם מחזיק שליש מהנסועה. בולם זה חלק חשוב וקריטי לבטיחות שעובד בעומסים גדולים, לא מחליפים כל יומיים ויש לא מעט תקורה של התעסקות שמבטלת כל חסכון בטווח הארוך.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...