Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, קצת פיזיקה ועינייני בטיחות:

1. הבדלי משקל. רכב שלך הרבה יותר כבד מאיביזה המסכנה (1500+ מול 900- קילו). לכן איביזה לא הצליחה לגרום לתאוצה רצינית :) לא הייתה בפונטו/106 הייתה מרגיש יותר.

2. מצד שני, במכונית שתוכננה בתור 4 דלתות (סדאן - כמו פאסאט או פיאט מריאה) תא מטען היה סופג את המכה, כך שהייתה מרגיש עוד פחות מזה.

בפונטו/106/306 אין תא מטען, לכן אזור ספיגה אחורי קצר יותר; ברוב סדאנים "מזוייפים" - כאלה הבנויים על בסיס דגם 5 דלתות - 306 סדאן, כל יפניות עממיות חוץ מאימפרזה, וכו' הבגאז לא ממש עוזר מכוון שכלוב בטיחות עדדין נשאר כמו בדגם הקצר. כל מי שראה לנטיכס בלי תחת אחרי פגיעה מאחור יודע את זה.

3. הבעיה האמיתית בתאונה שלך - תקיעת דלת אחורית. זה אחד מסימנים בולטים לתכנון לקוי - תחשוב מה היה קורה לו היה מישהו מאחור ורכב היה עולה באש!

זהו. הפיצה הגיע :)

פורסם

את הדלת פתחנו , ואף דיי בקלות , אבל היא נצמדה לפינה כזה (קשה לי להסביר, סתכל בתמונה)

ורוני , מצטער אבל אני לא מבין... לפי מה שכולם אמרו , אם הייתי ברכב אחר לדוגמא פונטו או הפג'ו שלי , הייתי מובל באמבולנס.. בכל זאת 100+ קמ"ש לתוך מכונית עומדת...

פורסם
את הדלת פתחנו , ואף דיי בקלות , אבל היא נצמדה לפינה כזה (קשה לי להסביר, סתכל בתמונה)

ורוני , מצטער אבל אני לא מבין... לפי מה שכולם אמרו , אם הייתי ברכב אחר לדוגמא פונטו או הפג'ו שלי , הייתי מובל באמבולנס.. בכל זאת 100+ קמ"ש לתוך מכונית עומדת...

כמו שאמרתי, אם היית ב-205 נניח, היית מרגיש יותר. אבל ב-406 לא. אין לי כוח להמשיך להסביר, אני מקווה שהבנת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כששני גופים מתנגשים כל אחד מהם "חש" את אותה עוצמה בדיוק וזה לא משנה מי פגע במי, איזה כיוון ואיזה מהירות או הפרשי מהירות.

החוק השני של ניוטון, לפי מיטב זכרוני החלוד. :wink:

פורסם
כששני גופים מתנגשים כל אחד מהם "חש" את אותה עוצמה בדיוק וזה לא משנה מי פגע במי, איזה כיוון ואיזה מהירות או הפרשי מהירות.

החוק השני של ניוטון, לפי מיטב זכרוני החלוד. :wink:

לפי מה שאני זוכר זה מה שבאמת אומר החוק השני של ניוטון.

רועי אתה בטוח בדבריך? לפי מה אתה מבסס את הדברים?

פורסם

הגוף השני (במקרה זה הגוף הסופג) אכן בולם את הרכב הראשון, אבל הוא ממשיך להעביר את האנרגיה הלאה, כאנרגיה קינטית (הוא מתחיל לזוז).

לכן הוא סופג את אותה מכה, אך מנתב אותה בצורה שונה.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

כשגוף בתנועה פוגע בגוף שאינו בתנועה, הגוף הראשון (זה שבתנועה) סופג את מרבית האנרגיה ואילו הגוף השני (שלא זז, אלא התחיל לזוז מהמכה) סופג פחות אנרגיה כי הוא אינו מקובע במקום.

כשגוף נע פוגע בגוף נע שני חזיתית - אז חלוקת האנרגיה שווה (גם אם הם לא נעו במהירות שווה אחד לכיוון השני), כמו גם כשגוף נע פוגע בגוף נייח מקובע (שלא זז אח"כ) גם אז האנרגיה שווה.

יש לזכור שרכב א' ורכב ב' לא זהים מבחינת כושר ודרך ספיגת\פיזור האנרגיה שלהם.

זו התאוריה כפי שאני מכיר אותה, אבל מעולם לא התיימרתי להיות פיזיקאי דגול כך שאם מישהו יודע באופן וודאי מה נכון, הוא יותר ממוזמן לתקן אותי :wink:

פורסם

:usa:

רק בת'רד הזה שמתי לב לסמיילי הזה...

צריך להעיף אותו ויפה שעה אחת קודם :shock:

או לשים סמיילי פרנקופיל טרי-קולור, לשם האיזון :lol:

אורן, תנחומיי על האוטו של אבא.

עוד טמפסט שירדה מהכביש. נו, מילא... :roll:

MCS 2008

פורסם
אוקי, אולי גם בפז'ו הייתי נשאר חי , אבל בטח ובטח שמרגיש יותר , אני ממש לא הרגשתי את המכה!! ופשוט מדהים אותי שהאיביזה התפרקה שם ל 2 שלי בקושי נשבר בקלית ושאסי..

בכל מקרה, חגורת בטיחות - טובה לבריאות :) תשמרו על עצמכם !!

וואלה ,כמו הבדיחה עם הרס"ר , שאמא של אחד החיילים שלו נפטרה , אז הוא הלך לחייל ואמר לו :

"אתה יוצא עכשיו לשבוע חופש"

החייל:

"למה מי מת ?"

הרס"ר :

"אמא שלך."

:twisted:

בקליט ושאסי...לא אמרת כלום :twisted:

פורסם

זה השלב שאני נכנס בו לעסק....

לא, אני לא אפרסם שוב את התמונות של הפיג'ו 306 המעוכה שלי ז"ל.

אבל אני חייב לציין שהייתי באותה סיטואציה בדיוק, רק שנכנסתי בי בלאנו במהירות כזאת.

הפיג'ו עפה והתנגשה בפאסט שעמדה לפניה (ואני בתוכה כמובן)

הפיג'ו ספגה את הפגיעה האדירה בצורה מעוררת כבוד,

אומנם חטפה שאסי רציני מאחורה וכל תא המטען התקמט , אבל תא הנוסעים לא נפגע

בכלל. בנוסף הכסא שלי נשבר ונשכבתי אחורה, אולי דבר שהציל אותי... (אבל כואב לי עד היום). בנוסף, למרות שכל החלק האחורי נמעך, לא היתה נזילת דלק, כנראה מיקמו את

המיכל במקום טוב (הפתעה!) כך שלא יפגע בתאונה אחורית.

כמובן שגם חטפתי שאסי מקדימה, אבל זה כבר לא קשור לסיטואציה הזאת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
זה השלב שאני נכנס בו לעסק....

לא, אני לא אפרסם שוב את התמונות של הפיג'ו 306 המעוכה שלי ז"ל.

אבל אני חייב לציין שהייתי באותה סיטואציה בדיוק, רק שנכנסתי בי בלאנו במהירות כזאת.

הפיג'ו עפה והתנגשה בפאסט שעמדה לפניה (ואני בתוכה כמובן)

הפיג'ו ספגה את הפגיעה האדירה בצורה מעוררת כבוד,

אומנם חטפה שאסי רציני מאחורה וכל תא המטען התקמט , אבל תא הנוסעים לא נפגע

בכלל. בנוסף הכסא שלי נשבר ונשכבתי אחורה, אולי דבר שהציל אותי... (אבל כואב לי עד היום). בנוסף, למרות שכל החלק האחורי נמעך, לא היתה נזילת דלק, כנראה מיקמו את

המיכל במקום טוב (הפתעה!) כך שלא יפגע בתאונה אחורית.

כמובן שגם חטפתי שאסי מקדימה, אבל זה כבר לא קשור לסיטואציה הזאת.

טוב הבלאנו STI גודשות מאוד גבוה .. הם מאוד חזקות, באמת מזל שיצאת בחיים :twisted::twisted:

פורסם
כשגוף בתנועה פוגע בגוף שאינו בתנועה, הגוף הראשון (זה שבתנועה) סופג את מרבית האנרגיה ואילו הגוף השני (שלא זז, אלא התחיל לזוז מהמכה) סופג פחות אנרגיה כי הוא אינו מקובע במקום.

כשגוף נע פוגע בגוף נע שני חזיתית - אז חלוקת האנרגיה שווה (גם אם הם לא נעו במהירות שווה אחד לכיוון השני), כמו גם כשגוף נע פוגע בגוף נייח מקובע (שלא זז אח"כ) גם אז האנרגיה שווה.

יש לזכור שרכב א' ורכב ב' לא זהים מבחינת כושר ודרך ספיגת\פיזור האנרגיה שלהם.

זו התאוריה כפי שאני מכיר אותה, אבל מעולם לא התיימרתי להיות פיזיקאי דגול כך שאם מישהו יודע באופן וודאי מה נכון, הוא יותר ממוזמן לתקן אותי :wink:

זה כמעט נכון. על הפגעות של רכב בתאונה ,ובעיקר על הפגעות הנוסעים שבו , עובדים מספר חוקים פיזיקלים עם התניות.

הגורם מספר אחד בהפגעות הינו כמות האנרגיה הקינטית (אנרגית התנועה) שהגוף סופג.אנרגיה זו מתורגמת לאנרגיה של שינוי צורה = לפציעת הגוף פנימית וחיצונית כך שככל שנמעיט בספיגת אנרגיה בזמן תאונה - יטב לנו.

כדי להעריך את מידת האנרגיה שמועברת בתאונה צריך לדעת את התנע שהינו מכפלה של המהירות במסה.

כל אחד מכיר את המשחק השולחני בו יש מספר כדורי מתכת על חוטים : מרימים ומשחררים את האחרון שפוגע בכדורים הנייחים והראשון קופץ. במקרה זה המסות זהות ולכן התנועה תהיה (כמעט) זהה. אם לעומת זאת הכדור הראשון היה גדול פי 10 מהכדור הפוגע הוא לא היה זז כמעט.

אותו דבר קורה בתאונה. אוטו כבד יותר ינוע פחות בעקבות תאונה ומכך שהאנרגיה הקינטית שתועבר לנוסעים תהיה קטנה יותר , או בצורה מדויקת יותר,תהיה תלויה במסה של הנוסעים ביחס למסה של האוטו.

דוגמא אינטואיטיבית היא של מיני מיינור שפוגע באוטובוס : נוסע במיני מיינור יספוג יותר אנרגיה מאשר נוסע באוטובוס.

מבחני הריסוק בודקים עוות צורה של רכב בעקבות פגיעה סטנדרטית ומכאן מקישים לגבי התכנות הפגיעה של הנוסעים. הרעיון הוא שיש אזורים שיתעוותו ובעקבות כך יספגו אנרגיה במקום הנוסעים, ויש תא נוסעים שאמור להשאר שלם בכדי למנוע פגיעה ישירה.

כל זה טוב ויפה כאשר שתי מכוניות בעלות מסה זהה פוגעות זו בזו. ברגע שמכונית אחת כבדה בהרבה מהשניה נוסעיה מטבע הדברים מוגנים יותר או במילים אחרות : בתאונה ,הגודל כן קובע.

נמרוד

• תוכן חדש...