Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

גם היפניות ה"מורכבות" יותר לא שרדו כמו הקודמות כמו הסובארו DL. האימפרזות שרדו פחות מהן

סובארו DL ירדו מהכביש בהמוניהן בתחילת-אמצע שנות ה2000.

ואימפרזות נמכרו פה פחות מלכתחילה, רק בגלל שבתקופתן היו כבר מתחרות עדיפות, כמו קורולה/סיוויק/אלמרה/323

סובארו DL (השם זה "Leone" אגב) זה שריד מהתקופה שבה כמעט כל המכוניות על הכביש היו סובארו. אימפרזה כבר נאלצה להתחרות ביפניות אחרות שהיו עדיפות עליה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר היינו ואפילו לא מזמן בסיפור הזה. וכרגיל סיבה ומסובב די פשוטים להבנה. מכוניות צרפתיות שורדות פחות ממכוניות יפניות פשוט מכיוון שאין טעם רב בהשקעה בתיקונן לאור מחירן והביקוש העלוב בשוק המשומשות, ביפניות הסיפור די הפוך, כדאי להשקיע, אפשר למכור וגם במחיר שיצדיק השקעה כזו. וכמובן מדובר בשרשרת שגם מצדיקה את עצמה מעצם קיומה, גם מעמיקה את הבדלי התדמית ומביאה למסקנה של דה מרקר. לי אין תשובה לשאלה מה הביא מלכתחילה למצב הדברים הזה, כן אני יודע ואין כאן ענין של מימצא מבוסס, סתם דוגמאות פרטניות, שכל רכב ישרת את בעליו באותה מידה ובלי קשר למוצאו האתני ובתנאי שזה יהיה מוכן להשקיע באחזקתו. יש בסמוך אלי מי שמחזיק ZX  בת שלושים בערך, הוא אוהב את האוטו ומוכן להשקיע את הנדרש לאחזקתו. כשייעלמו סופית חלקי החילוף, גם ייעלם האוטו קרוב לודאי, אני מכרתי גרמניה בת 22 לפני שבוע שהעניקה לי שרות מצוין ואמין כל השנים הללו, ויש כמובן עוד דוגמאות. כלל האצבע הוא שאם כדאי להחזיק קורולה בת עשרים, לא כדאי להחזיק 406 כזו למרות ששתיהן יכולות בקלות להעניק את אותו שרות ואותו טיב שימוש לבעליהן. ההבדל הוא שאין ולא תהיה קורולה שתוכל להעניק את אותה נסיעה נוחה, דינמית ומתגמלת כמו הפז'ו הזו, אבל זה כבר סיפור אחר.

• אהבתי 1
פורסם

👆  אתה מייחס שרידות לאמינות.

היפניות שורדות תחזוקת שבר והזנחה באופן יחסי הרבה יותר טוב מכל תוצרת אחרת. הסיבות ברובן הן פשטות המכלוללים ופשטות החומרים מהם מורכב המנוע בעיקר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, zaf כתב:

מקובל גם לחשוב שהיפניות שורדות תחזוקת שבר, אבל אין הוכחות חותכות לזה.

לא בדקתי סטטיסטית אבל בעיניים שלי ראיתי לא מכונית אחת ולא שתיים, לא טופלו כמעט בכלל בקושי תחזוקת שבר (מי ברז ברדיאטור, לא זוכרים לעשות טיפול, לא מחליפים כמעט כלום) והמשיכו לנסוע כמעט בלי תלונות ולנסוע ולנסוע.. מסרבות למות. כשראיתי מה המצב שלהם פשוט לא האמתי שהם נוסעות בלי שום תקלה משמעותית. מקרים שאני נזכר כרגע: כמה לנסר קלאסיק, אימפרזה 06. ומדובר על רכבים בני 15+- עם ק"מ 250 וצפונה.

אחרי שכתבתי ראיתי את זה:

לפני כשעה, zaf כתב:

היפניות שורדות תחזוקת שבר והזנחה באופן יחסי הרבה יותר טוב מכל תוצרת אחרת. הסיבות ברובן הן פשטות המכלוללים ופשטות החומרים מהם מורכב המנוע בעיקר.

ואני כבר מבולבל לגמרי אם הם אכן שורדות תחזוקת שבר או שרק מקובל לחשוב כך..😀

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם
לפני 5 שעות, zaf כתב:

ככל שהמכלולים ברכב פשוטים יותר, השרידות טובה יותר.

גם היפניות ה"מורכבות" יותר לא שרדו כמו הקודמות כמו הסובארו DL. האימפרזות שרדו פחות מהן.

מקובל גם לחשוב שהיפניות שורדות תחזוקת שבר, אבל אין הוכחות חותכות לזה.

עוד סקר ("מדד שרידות") חארטה לרשימת הסקרים.
הסקר לא מעיד כלל על "מי שורדת יותר" כי זה פונקציה של ערך כמשומשת בלבד.

בנוגע לסובארו - האימפרזות היו סופר אמינות, לא פחות מה-DL.
הן נכחדו בדיוק מהסיבות שהוזכרו כאן - עניין של שמירת ערך ומתחרות.
בתקופה של סובארו DL (לאונה) השוק הכתיר אותה כמלכת האמינות לא פעם ולא פעמיים, וזה שמר על ערכה לאורך שנים רבות וללא עוררין.

בתקופה של האימפרזה כבר היו מתחרים אחרים בשוק - וזה שינה את פני השוק.

ברגע שמחיר האוטו יורד, לפי השכל הישראלי, התיקונים לא משתלמים ואז הדרך לגריטה קצרה.
ה"סקר" הזה לא שווה כלום כי הוא מספר לנו מה שכבר ידענו: כאשר הסחירות נמוכה ושמירת הערך נמוכה, ברגע שהאוטו מזדקן ויש תקלה, הוא נגרט. סה טו.
בשוק שבו הדיעה הרווחת היא "רק יפאני" - אין פלא ששמירת הערך גבוהה והן "שורדות" יותר. שורדות כי "לא כדאי" להוריד אותן מהכביש גם שיש תקלה "גדולה". שוב, עניין של ערך כמשומשת מזדקנת.

איציק

• אהבתי 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

הסיבות ברובן הן פשטות המכלוללים ופשטות החומרים מהם מורכב המנוע בעיקר.

אם אני זוכר נכון התמהיל דאז בכל החברות היה דומה, משמע מנוע אטמוספרי ותיבה אוטומטית 4 מהירויות. לדעתי הם פשוט עשו דברים טוב יותר, ולא כי זה היה פשוט יותר. הם בנו מכונה שנועדה לעבוד יותר זמן, זהו.

פורסם
לפני 7 שעות, CX25GTI כתב:

יש לקחת בחשבון שרנו \ סיטרואן מכרו חלק ניכר מהתוצרת שלהם לרכבי עבודה אשר עוברים חיים קשים ומשם הדרך לגריטה קצרה.

זה בכלל לא מדוייק.

דווקא ברכבי עבודה, כשיש לך כלי טוב ביד (ועדיין, כשמגיעה תקלה גדולה) ברירת המחדל היא לא להשבית מייד - אלא איך להחזיר לכביש במינימום כסף.
הביקוש למכוניות עבודה ישנות עדיין קיים בזכות העובדה שככל שהוא יותר ישן, הוא יותר פשוט והוא יותר "סוס עבודה".
הנהירה למכוניות עבודה חדישות מלווה אצל רבים בחשש מאוד גדול מבחינת עלויות אחזקה וכד' - ודווקא במסחריות משומשות שכבר חטפו את ירידת הערך הכמעט מקסימלית שלהן ואין מה להפסיד כל חודש אלפי שקלים כברירת מחדל - לא תמיד עושים את השיקול הקר של "אהה, זה תיקון של כמעט 50% מהאוטו - זהו אני משבית".

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברשותי גרמניה בת 11 

בעבר היתה לי גם יפנית בת 12

היפניות יותר אמינות פשוט כי יש פחות דברים להחליף בהן, הן פשוטות מאוד יחסית לצרפתיות וגרמניות. 

הגרמני דורשת תשומת לב תמידית, גומיה פה גומיה שם, כל מיני חלקים שבכלל אין ביפניות, כיסוי תקרה שנופל, דיפוני דלתות מבד שדורשים החלפה וכו'

אבל כמו שרבים כבר רשמו, ערך הרכב הוא הקובע. 

כשמוכרים ביומיים מאזדה 2 שנת 2008 ב 17-18 אלף ש"ח אז שווה לשמור עליה. 

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

זה בכלל לא מדוייק.

דווקא ברכבי עבודה, כשיש לך כלי טוב ביד (ועדיין, כשמגיעה תקלה גדולה) ברירת המחדל היא לא להשבית מייד - אלא איך להחזיר לכביש במינימום כסף.
הביקוש למכוניות עבודה ישנות עדיין קיים בזכות העובדה שככל שהוא יותר ישן, הוא יותר פשוט והוא יותר "סוס עבודה".
הנהירה למכוניות עבודה חדישות מלווה אצל רבים בחשש מאוד גדול מבחינת עלויות אחזקה וכד' - ודווקא במסחריות משומשות שכבר חטפו את ירידת הערך הכמעט מקסימלית שלהן ואין מה להפסיד כל חודש אלפי שקלים כברירת מחדל - לא תמיד עושים את השיקול הקר של "אהה, זה תיקון של כמעט 50% מהאוטו - זהו אני משבית".

לדעתי - רכב עבודה עדיף לקחת בעסקת ליסינג תפעולי כלשהי, ולא לקנות גרוטאה ישנה, שתיתקע ותגרום לך להפסדים.

אם זה רכב חדש שמוחלף בתום העסקה אחרי 3 שנים, פחות משנה אם הוא מחזיק לאורך זמן או לא. אלה כבר יהיו הצרות של רוכשי יד2.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 שעות, tza כתב:

אם הם אכן שורדות תחזוקת שבר או שרק מקובל לחשוב כך..😀

באופן יחסי לתוצרת אחרת. 
על פי חברים בעלי מוסך מכונאות כללית, שמגיעות אליו מכוניות לא צעירות, בדרך כלל בנות יותר מ5-6 שנים, זו התחושה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, rev-Match כתב:

כיסוי תקרה שנופל, דיפוני דלתות מבד שדורשים החלפה וכו'

אני לא חושב שזה ממש קשור לאמינות. אפשר לנהוג גם 300 א' ק"מ בלי כיסוי גג או דלת לא תקינה.

• אהבתי 1
פורסם

כמו שכתב איציק, זה ישראבלוף של "סקר" או בלעז garbage in garbage out

למעט רכבים שהיו להם כשלים תכנוניים ספציפיים (לדוגמא המנוע 156 כ"ס של סיטרואן) או שפשוט לא התאימו למזג אויר ישראלי (היום המצב טוב מבחינה זאת כי כל העולם מתחמם ויש יותר מודעות), אז הרבה מאוד, לדעתי מעל 90%, תלוי בבעל הרכב הספציפי ולכן זה מה שקונה בודק הכי ביסודיות - שהיו טיפולים במוסך נורמלי, שהם היו בזמן, שאם היו בעיות לא התעלמו מהן. עם מספיק נסיון חיים ובהנחה שאתה מקפיד לרכוש ממי שנהג/טיפל ברכב, מהר מאוד אפשר להבין מה המצב [מי שמחזיק קלסר מסודר עם כל החומר, שאתה רואה שהאוטו שמור ושגם תא המנוע נקי וכו', שיודע לתת לך תשובות בשלוף על מה היה אופי הנהנגיה וכו']. ברחוב שלי יש סובארו DL שנוסעת, וברור שזה אולי מקרה קיצוני (גם מרצדסים של שנות ה-70 וה-80 הם טנקים מנסיוני המוגבל), אבל אני מניח שאף אחד לא יקנה אותה כרכב כיום (בניגוד למרצדסים אולי).

בסוף רכב זה ב-99.99% מהזמן לא נכס אלא מוצר שעולה לך כסף בשוטף, וככה מסתכלים על זה. כאשר מחיר מכונית חדשה שקול למספר שנות חסכון, חושבים פעמיים ושלוש לפני שמחליפים [כן, אני מודע למימון הזול אבל הוא עתיד להיעלם עם עליית הריבית].

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• תוכן חדש...