Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית הקברות לחבילות - כתבה מערוץ 13.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, guya72 כתב:

עוד פעם הגישה של אכלו לי. שתו לי.

אתה קראת תגובות פה בפוסט?

הם עובדים בשיטת מצליח ומדביקים 'עמלות' שלא באמת קיימות ו'אישורים' שלא היו צריכים להתרחש מלכתחילה. למשל בסיפור שסיפרתי קודם על הפחיות בלימה - אף אחד לא אישר ולא העביר את הדבר הזה לאישור, הם פשוט הוסיפו את התשלום בלי ששום דבר נעשה. זה בדיוק כמו שאני בעבודה שלי אגיד שתיקנתי חלק  שהיה תקין מלכתחילה, ואגבה כסף על העבודה. בן אדם שיודע מה היה מצב החלק - יתווכח ויעמיד אותי על מקומי. בן אדם שלא מבין כלום ושום דבר בנושא - יגיד אמן וישלם.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתחיל להישמע באופן מחשיד כמו הבחור מהסיפור שלי עם פד-אקס, עובד לשעבר? 

רכשתי באיביי מוצר ב250 ש"ח, המוכר עובד עם פד-אקס לצערי

image.png.61938deb3c0320617c1478bd418a2d78.png

למה דמי טיפול לא נכללים בדמי טיפול? (אני לא באמת שואל, אל תטרח לענות)

סתם צעצוע מחודש שלא דורש שום אישור, לי זה נראה מוגזם, אם לך לא, אשמח לחייב אותך בכל מיני עמלות, מבטיח להחזיק PDF איפשהו באינטרנט עם המחירים "הסודיים" שלי

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 14 שעות, yairw כתב:

מתחיל להישמע באופן מחשיד כמו הבחור מהסיפור שלי עם פד-אקס, עובד לשעבר? 

רכשתי באיביי מוצר ב250 ש"ח, המוכר עובד עם פד-אקס לצערי

image.png.61938deb3c0320617c1478bd418a2d78.png

למה דמי טיפול לא נכללים בדמי טיפול? (אני לא באמת שואל, אל תטרח לענות)

סתם צעצוע מחודש שלא דורש שום אישור, לי זה נראה מוגזם, אם לך לא, אשמח לחייב אותך בכל מיני עמלות, מבטיח להחזיק PDF איפשהו באינטרנט עם המחירים "הסודיים" שלי

הבאת אחלה דוגמא לחוסר ההבנה שלכם בעולם השילוח.

מאחר וזה קצר, אני אעבור על זה שורה אחר שורה.

1. מע"מ -> הולך לממשלה. אני מאמין שכולם מסכימים שצריך לשלם ?  (או שיש מישהו שחולק על כך ?)

2. דמי ניטול (ולא דמי טיפול) -> תשלום שנגבה מחברת השילוח עבור העברת המטען מ/אל  המטוס/אוניה או ניודו בשטח הנמל. מאחר ומדובר בנתב"ג, אז הלמיטב זכרוני תשלום נגבה ע"י ממ"ן.

זה תשלום שנגבה מחברת השילוח ע"י גורם חיצוני, ולכן היא מעבירה את התשלום אליך.

3. דמי טיפול - זאת העמלה של חברת השילוח עבור הטיפול והעלויות שלה בשיחרור המוצר מהמכס.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, EliC25 כתב:

אתה קראת תגובות פה בפוסט?

הם עובדים בשיטת מצליח ומדביקים 'עמלות' שלא באמת קיימות ו'אישורים' שלא היו צריכים להתרחש מלכתחילה. למשל בסיפור שסיפרתי קודם על הפחיות בלימה - אף אחד לא אישר ולא העביר את הדבר הזה לאישור, הם פשוט הוסיפו את התשלום בלי ששום דבר נעשה. זה בדיוק כמו שאני בעבודה שלי אגיד שתיקנתי חלק  שהיה תקין מלכתחילה, ואגבה כסף על העבודה. בן אדם שיודע מה היה מצב החלק - יתווכח ויעמיד אותי על מקומי. בן אדם שלא מבין כלום ושום דבר בנושא - יגיד אמן וישלם.

כן, אני קורא תגובות בפוסט. אני רואה שמסמנים לי אנ-לייק לתגובה אותה ציטטת. אני מבין שדבריי לא מקובלים, אך מה לעשות - האמת כואבת...

וזה בסה"כ מחדד את דבריי -> רובכם (אם לא כולכם) חסרי הבנה כלל בעולם השילוח הבינלאומי.  אינני טוען שאני מבין את העולם הזה בצורה מושלמת. ממש לא. קצת למדתי אותו בעבר, ומכאן מעט הידע וההבנה.

אני מבין ומסכים שכאשר אתה מזמין מוצר בשילוח בינלאומי מהיר, זה עולה המון כסף וכאשר אתה מקבל תוספת תשלום כזאת או אחרת - זה מבאס רצח ( כן, אני מודה -> גם אני שילמתי בעבר את התשלומים הללו, והתבאסתי).

מאחר וזה לא דבר חדש לאף אחד פה, אז דבר ראשון שעושים  זה להשתדל לא לשלוח בשילוח מהיר אלא דואר "רגיל" (דואר חבילות או משהו דומה).

ואם מחוסר ברירה נאלצים לשלוח דרך חברת שילוח -> צריך לקחת בחשבון שיהיו עלויות לא צפויות.

לגבי הסיפור עם הפחיות בלימה  :

קודם כל, ברצוני לציין כי למיטב זכרוני, זאת הפעם הראשונה שמישהו מפרט בפוסט מוצר, ולא מתאר מקרה שהוא הזמין מוצר עלום כלשהו ונדרש להוציא עבורו אישור רגולטורי.

ספציפית לגבי המוצר -> אינני יודע אם יש צורך באישור של משרד התחבורה או לא צריך. אבל איש מקצוע (עמיל מכס) סיווג את המוצר בתור כזה שדורש אישור רגולטורי.

זהו. בזה נגמר הסיפור. אין לך איך להתווכח. אתה לא גורם בר-סמכא שיכול לחלוק על דעתו (גם אם היא שגויה, וזה יכול לקרות).

האם אתה יכול להוכיח שלא העבירו את המוצר לאישור ? האם אתה יכול להוכיח שלא פנו לנציג משרד התחבורה לקבלת אישור ?  ברגע שתההי לך הוכחה ברמה שאתה יכול להוכיח בבימ"ש ולא משהו בסגנון של "אני יודע" בלי הוכחות - אז יהיה על מה לדבר.

שתבין, לצורך העניין, גם אם נציג משרד התחבורה יושב במרחק 2 מטר ממנו, עצם הפעולה של העברת המוצר לאישורו זאת פעולה "חריגה" (שלא נכללת בהסכם של העברת המוצר מנקודה X לנקודה Y) ולכן נגבה בגינה עמלה.

כדי להבהיר זאת, אני אתן דוגמא, אך מראש אני מודיע - זאת דוגמא ממש לא טובה (אך אין לי רעיון אחר כיצד להבהיר זאת ) :

מקום העבודה משלם לך (או לכל אחד מאיתנו) תשלום עבור X שעות עבודה יומיות/ שבועיות/ חודשיות (כל אחד בהתאם למהות העבודה שלו).

אם אתה עושה יותר שעות, אתה מצפה לקבל תוספת תשלום עבור כך.

דבר דומה לגבי שילוח בינלאומי -> אתה משלם *רק* עבור העברת מטען מנקודה X לנקודה Y.  אם יש צורך לבצע פעולות נוספות בדרך, חברת השילוח תגבה ממך תשלום נוסף עבור כך (בהקבלה לדוגמא -> אלו "שעות נוספות" מבחינתה).

לפני שתרוץ להביא את אמזון בתור דוגמא נגדית, אז אני אומר שעד עכשיו התחמקתי מהתייחסות לנושא של סוגי הסכמי שילוח בינלאומיים (נקרא INCOTERMS).

הפעולות שחברת השילוח מבצעת ללא תוספת תשלום זה בהתאם לסוג ההסכם של השולח מולה.

כפי שכולנו מכירים, אמזון בחרה בסוג הסכם שילוח שבו היא נושאת בכל האחריות וההוצאות להגעת החבילה אל הלקוח.

חברה אחרת יכולה לבחור בסוג הסכם אחר בו היא מעבירה לך בתור לקוח את האחריות והעלויות הכספיות לשיחרור המוצר מהמכס. 

במידה וקנית מחברה כזאת (גם אם לא היית מודע לסוג ההסכם שלה מול חברת השילוח) - אינני מבין על מה התלונה ?  על כך שעשית דבר שאינך מבין בו ועכשיו אתה נדרש לשאת בהוצאות ?

מאחר ורשמתי זאת בעבר, אז אולי יש כאלו שלא קראו את ההסבר שלי בנושא זה.  הם יכולים להגיד - חידשת לי. לא ידעתי. אז עכשיו אתם יודעים !

אבל מה יגידו אנשים שקראו בעבר את ההסבר שרשמתי, ועדיין משתמשים בשירותים של חברה שילוח בינלאומי, ואח"כ מתלוננים על העלויות ?  אני אשם בכך או שהם ?

כולנו אנשים בוגרים.  קחו אחריות למעשים שלכם (גם לטעויות). 

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 4
פורסם (נערך)

קראתי בעיון מה שכתבת ויש לי בעיה עם כמה דברים:

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

אינני יודע אם יש צורך באישור של משרד התחבורה או לא צריך. אבל איש מקצוע (עמיל מכס) סיווג את המוצר בתור כזה שדורש אישור רגולטורי.

זהו. בזה נגמר הסיפור. אין לך איך להתווכח. אתה לא גורם בר-סמכא שיכול לחלוק על דעתו (גם אם היא שגויה, וזה יכול לקרות).

א. להגיד 'ככה עמיל המכס החליט' זו בעיה רצינית! מי הוא עמיל המכס? האם הוא כתב את ספר המכס והחליט על התקנות? לא. למה שהוא יחליט באופן שרירותי מה כן צריך ומה לא צריך לעבור בדיקה? פה בדיוק הבעיה, שהכוח נמצא בידיים שלהם בלי שיש להם הבנה מלאה בכל סוגי המוצרים שנשלחים ועוברים להם בין האצבעות. הרי לעמיל המכס כמובן יש אינטרס לטובת חברת השילוח ולא לטובת הנמען. 

הביטול של הבעיה הזו בדבריך 'בזה נגמר הסיפור' היא נוראית ואני לא מבין איך אתה מוכן לחיות במדינה שגופים בה יכולים להתנהל ככה. 

למשל, שוטר הוא נציג החוק. הרבה פעמים רואים מקרים של שוטרים שהחליטו לתת לאנשים קנס כי לא עצרו לאנשים במעבר חצייה, ורק בזכות זה שלאותם אנשים היו מצלמות הם הוכיחו שהם אכן עצרו. במקרה אחר - ניקח את תקופת הקורונה לדוגמא, שהייתה חובת עטיית מסיכות במקומות סגורים, יעצור אותך שוטר בחוץ ויגיד שהיית חייב להיות עם מסיכה. לך תתווכח איתו, בזה נגמר הסיפור! אתה לא גורם בר סמכא! (לדבריך).

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

האם אתה יכול להוכיח שלא העבירו את המוצר לאישור ? האם אתה יכול להוכיח שלא פנו לנציג משרד התחבורה לקבלת אישור ?  ברגע שתההי לך הוכחה ברמה שאתה יכול להוכיח בבימ"ש ולא משהו בסגנון של "אני יודע" בלי הוכחות - אז יהיה על מה לדבר.

ב. איך אני יודע שלא הועבר לאישור? כי עובדה - כשמוצר עובר אישור משרד תחבורה, המסמכים מצורפים לחבילה. בפועל, בחבילה הזו לא היו שום טפסים נלווים, כי לא היה צריך שום אישור, ככה פשוט.

לגבי בית משפט - החברות האלו, וגם אני וגם אתה, יודעים טוב שאף אחד לא ילך לבית משפט בשביל ה100-200 שקל עודף האלה. זה 'גלולה מרה' שאנשים מוכנים לבלוע פעם בכמה זמן, להתמרמר עליה, להתבאס, אבל לא לשרוף ימי עבודה, אגרות בית משפט וכאב ראש כדי 'לנצח'. הפתרון צריך להיות בהיקף רחב יותר ולא נקודתי על עוולות שנגרמות לנו כלקוחות פרטיים, אלא על התנהלות בעייתית של חברות השילוח. 

לגבי 'הוכחות בסגנון אני יודע' למה אתה מקטין ומזלזל בידע שיש לי? אני מחזיק מספר רכבים, מזמין חלקים לרכבים האלו כבר שנים. מאתרים מסויימים שאני מזמין כבר יש את פירוט סעיף המכס הרלוונטי (נקרא HS CODE), כך שלעמיל המכס היקר אין שום שיקול דעת שהוא צריך להפעיל כשהוא מקבל לידיו את החבילה, כל זאת כמובן, רק אם הוא רוצה להכניס עוד כסף לחברה שהוא עובד עבורה, שזה מה שקורה בפועל.

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

כדי להבהיר זאת, אני אתן דוגמא, אך מראש אני מודיע - זאת דוגמא ממש לא טובה (אך אין לי רעיון אחר כיצד להבהיר זאת ) :

מקום העבודה משלם לך (או לכל אחד מאיתנו) תשלום עבור X שעות עבודה יומיות/ שבועיות/ חודשיות (כל אחד בהתאם למהות העבודה שלו).

אם אתה עושה יותר שעות, אתה מצפה לקבל תוספת תשלום עבור כך.

דבר דומה לגבי שילוח בינלאומי -> אתה משלם *רק* עבור העברת מטען מנקודה X לנקודה Y.  אם יש צורך לבצע פעולות נוספות בדרך, חברת השילוח תגבה ממך תשלום נוסף עבור כך (בהקבלה לדוגמא -> אלו "שעות נוספות" מבחינתה).

ג. השוואה של עבודה שהם מבצעים לשעות עבודה נוספות היא מגוחכת, הרי זו העבודה של הבן אדם, בשביל זה הוא מגיע לעבודה כל בוקר. אף אחד לא השאיר אותו אחרי שעה 5 ואמר לו 'רגע, החבילה של אלי צריכה העברה לנציג משרד תחבורה, תשאר פה בבקשה עד 6'. 

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

מאחר ורשמתי זאת בעבר, אז אולי יש כאלו שלא קראו את ההסבר שלי בנושא זה.  הם יכולים להגיד - חידשת לי. לא ידעתי. אז עכשיו אתם יודעים !

אבל מה יגידו אנשים שקראו בעבר את ההסבר שרשמתי, ועדיין משתמשים בשירותים של חברה שילוח בינלאומי, ואח"כ מתלוננים על העלויות ?  אני אשם בכך או שהם ?

כולנו אנשים בוגרים.  קחו אחריות למעשים שלכם (גם לטעויות). 

ד. אין לי בעיה לקחת אחריות כשאני עושה טעות, אבל הבעיה היא שאני ממלא טפסי ייבוא אישי באתר הממשלתי, מצרף את כל המסמכים הרלוונטים. בסוף כשהחבילה מגיעה לארץ, עמילי המכס בכלל לא מתייחסים לעובדה שכבר עשיתי את כל העבודה עבורם, וקיבלתי כבר אישור (כן, גם זה קרה לי כבר) ו'משחילים' אותי באגרת 'עמילות מכס' במקרה מסויים בדואר ישראל למשל, שעלותו היא 35.1 שקלים. אז מה? אני אריב איתם בשביל 35.1 שקלים? לא. אני אבלע את זה ואשחרר את החבילה שלי כבר מהדואר.

הבעיה היא שהגופים האלו לא מוכנים לקחת אחריות לטעויות שלהם (בין שנעשו בתום לב ובין שנעשו בכוונה.)

יש 'שרשורפלצת' בפורום ג'יפולוג בדיוק בנושא הזה, ויש שם אינספור דוגמאות של אנשים שהתעקשו ונלחמו מול אותם גופים ובסוף ביטלו להם את התשלומים, כי זו, כפי שציינתי, שיטת מצליח ותו לא.

אגב לגבי 'בחרו שיטת משלוח אחרת' ברוב (אם לא כל) האתרים זה כמעט ולא אפשרי. בספייר קוריאה למשל, הפסיקו לשלוח עם פדאקס לישראל בדיוק בגלל הספורים האלו (הרבה אנשים החזירו חבילות כי ביקשו מהם סכומים הזויים) עם DHL אין לי שום בעיה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

אמ;לק

הכי הרשים אותי הידע ההנדסי שקבע שהרפידות האלו לא יבלמו
או שהוואקי טאקי בארבע דולר יפיל מטוס (רק שהאוייבים שלנו לא ישמעו)

בשביל זה יש מכון רישוי שיבדוק את תקינות האגזוז, רפידות, מטען לטלפון, זה לא תפקיד המכס

אחרי 11 שנים בסינגפור (לא תגידו מדינת עולם שלישי)
אפשר להכניס הכל חוץ מסמים, נשק ופורנוגרפיה ועדיין באף אחד לא ירו לייזר בעין, לא נפל אף מטוס וכל הרפידות בולמות

או שזאת הנחיית ממשלה מגבוה, למרר לאזרחים את החיים ולמנוע את היבוא או שיש קבוצה של רפי שכל שיושבים במכס ומשוכנעים שהשמש זורחת להם מהחור של ה ת#ת 

כך או כך, המצב קשה!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אלי - אינני מתכוון להגיב לדבריך. לא מאחר ואתה צודק, אלא מאחר ואני יודע מתי יש עם מי לדבר ומתי אני מבזבז את זמני לשווא...

סולל דרך - תגובתך שגויה חלוטין.

בעקרון, לווקי טוקי ב-5$ יש פוטנציאל גם להפיל מטוס או לגרום לנזק בחיים. זה לא סוד שמשרד הבטחון תופס בארץ הרבה תדרי רדיו לשימושו.

תאר לך מצב תיאורטי שאתה משתמש במכשיר הווקי-טוקי שעובד בדיוק על תדר מבצעי שנמצא בשימוש כעת, ואתה חוסם/תופס את התדר הנ"ל עם המכשיר שלך. כתוצאה מכך, מישהו אינו יכול להעביר הודעה דחופה (לשם הדוגמא נגיד : אני מותקף וזקוק לעזרה מיידית או הוראות למטוס לבטל נחיתה עקב סיבה כזאת או אחרת...). סתם סיפור שהמצאתי כעת. לגבי המטוס - יתכן שסתם הגזמתי (אינני יודע באילו תדרים משתמש ח"א והאם יש מכשיר אזרחי שמשתמש בתדרים אלו).

המכס אינו בודק תקינות של מוצר -> הוא בסה"כ מוודא שהמוצר עומד בדרישות החוק הישראלי. אם יש דרישה לאישור רגולטורי -> אז הם דורשים אותו.

אם יש לך תלונה לגבי הדרישות של המכס - אתה מוזמן להפנות את התלונה לח"כים שאישרו זאת

אם זאת אמירה של איש מכס (בלמים לא יבלמו וכו') - אז הוא כנראה ניסה להעביר לך מסר כלשהו, אך אתה "נתקעת" עם הסיפור ולא עם המסר מאחוריו.

פורסם
לפני 1 דקה, guya72 כתב:

אלי - אינני מתכוון להגיב לדבריך. לא מאחר ואתה צודק, אלא מאחר ואני יודע מתי יש עם מי לדבר ומתי אני מבזבז את זמני לשווא...

אם היו לך טיעונים רציניים שלא שייכים לשלטון דיקטטורי, בו האזרח הקטן וכיסו הם מושא להתעללות, אז היית ממשיך בדיון. אחלה דרך להתחמק.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 8 שעות, guya72 כתב:

וזה בסה"כ מחדד את דבריי -> רובכם (אם לא כולכם) חסרי הבנה כלל בעולם השילוח הבינלאומי.

במשך עשור עסקתי בשילוח בינלאומי, רק לא עם חבילות וצעצועים אלא מכולות, על הדרך גם הוסמכתי לשילוח חומרים מסוכנים והמכלתם (2 תעודות נפרדות), החטאת, כנראה שיש קצת הבנה.

אתה לא נושא הבשורה ולא מחדש יותר מדי, אלא מפספס את העיקר, יופי שגובים עמלות טיפול, ניטול והחטלה, הבעיה נעוצה בסכומים שלא תואמים, כמו בדוגמא האחרונה שלי שלקחו כמעט כפול 3 מהעלות של המכס על המוצר, לי לא הייתה ברירה כי המוכר היפני עובד רק עם פד-אקס ומה שאני צריך יש רק למוכר הזה.

לפני 8 שעות, guya72 כתב:

זאת הפעם הראשונה שמישהו מפרט בפוסט מוצר, ולא מתאר מקרה שהוא הזמין מוצר עלום כלשהו ונדרש להוציא עבורו אישור רגולטורי

רשמתי צעצוע מחודש, אבל כדי להרוס לך את הסטטיסטיקה - גיימבוי אדוואנס מחודש, על בטריות, בלי גלי רדיו מפילי מטוסים. 

במקרה שלי לא היה שום צורך בשום אישור, או שגם על הגיימבוי הם פונים למשרד התחבורה?

על מה לקחו כמעט כפול 3 מהמכס על המוצר?

על מה שאני מקבל בחינם בכל המשלוחים מסין? (שרובם הגדול מגיעים לא פחות מהר)

יופי שקבעו להם מחיר ופירסמו אותו (חס וחלילה לא בפרונט של האתר, גש לכמה קישורים ותוריד PDF), זה לא עושה את זה מחיר הוגן

לפני 8 שעות, guya72 כתב:

לעולם לא אבחר בפד-אקס כאשר ישנה אפשרות אחרת, וכאשר זאת האפשרות היחידה אך יש דרך תיקשורת טובה עם המוכר, אפנה אליו אישית ואבקש לעשות מאמץ עבורי ולא להשתמש בפד-אקס.

בדיעבד, נראה לי שהיפני היה עושה לי טובה ושולח בדרך אחרת, חבל שלא פניתי אליו, אבל נשאר אחד אחרון ולא רציתי לפספס.

• אהבתי 2

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, guya72 כתב:

סולל דרך - תגובתך שגויה חלוטין.

בעקרון, לווקי טוקי ב-5$ יש פוטנציאל גם להפיל מטוס או לגרום לנזק בחיים. זה לא סוד שמשרד הבטחון תופס בארץ הרבה תדרי רדיו לשימושו.

תאר לך מצב תיאורטי שאתה משתמש במכשיר הווקי-טוקי שעובד בדיוק על תדר מבצעי שנמצא בשימוש כעת, ואתה חוסם/תופס את התדר הנ"ל עם המכשיר שלך. כתוצאה מכך, מישהו אינו יכול להעביר הודעה דחופה (לשם הדוגמא נגיד : אני מותקף וזקוק לעזרה מיידית או הוראות למטוס לבטל נחיתה עקב סיבה כזאת או אחרת...). סתם סיפור שהמצאתי כעת. לגבי המטוס - יתכן שסתם הגזמתי (אינני יודע באילו תדרים משתמש ח"א והאם יש מכשיר אזרחי שמשתמש בתדרים אלו).

המכס אינו בודק תקינות של מוצר -> הוא בסה"כ מוודא שהמוצר עומד בדרישות החוק הישראלי. אם יש דרישה לאישור רגולטורי -> אז הם דורשים אותו.

אם יש לך תלונה לגבי הדרישות של המכס - אתה מוזמן להפנות את התלונה לח"כים שאישרו זאת

אם זאת אמירה של איש מכס (בלמים לא יבלמו וכו') - אז הוא כנראה ניסה להעביר לך מסר כלשהו, אך אתה "נתקעת" עם הסיפור ולא עם המסר מאחוריו.

אני אומר שמי שלא מבין בקרינה לא מייננת שלא יגיב.

בתור אחד שמבין... קצת

גם אם תצמיד וואקי טוקי לאף של האווירון זה לא יזיז לו וגם לא למכמ כיפת ברזל.

כל העולם טס בבואינג יש כמה עשרות מדינות עם כיפת ברזל והפלא ופלא... אף אחד לא אוסר שימוש ויבוא של וואקי טוקי והכי מדהים שמטוסים לא נופלים מהשמים וגם הכיפה ע"פ פרסומים זרים עובדת סבבה.

יושבים במשרדי הממשלה אנשים ששומרים על הכיסא והתיאוריות המיושנת שלהם. כי אם יפתחו הכל ליבוא הם יהיו מובטלים.

וכל זה בכלל בלי להתייחס לשוק החלפים לרכב שרמת ההתעללות באזרחים פשוט בלתי נתפסת.

אני חוזר בלי להתבייש על מה שאמרתי. מי שמנהל את המדיניות הזאת הוא רפה שכל ששומר על הכיסא שלו ותו לא.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

@סולל הדרךהווקי טוקי לא יפיל בואינג ובודאי לא יפריע לשום מכ"מ. אבל מכשירים שפועלים בתדרים שאינם פנויים - וזה לא חריג, או מכשירים שמשדרים כל מיני הרמוניות וערבולים שלא מסוננים כמו שצריך בהחלט יכולים להפריע לשירותים בסביבה הקרובה. ובשביל זה לא צריך משדרים של קילוואטים, לסביבה הקרובה מספיקים ואטים בודדם.

סתם, לדוגמה, לפני די הרבה שנים היו בחיפה הרבה מאוד הפרעות לתקשורת. הבעיה נפתרה כאשר כמה חובבי רדיו החליטו לאתר את המקור, והתברר שזה היה טלפון אלחוטי עם הספק מעט מוגבר שהוברח ללא אישור, והקרין בכל מיני תדרים שלא היה אמור להקרין בהם. אז משרד התקשורת מאפשר הכנסת מכשירים שעומדים בתקנים, אבל אין סיבה לאפשר הכנסת כל צעצוע סיני בשני גרוש שלא עבר שום תקינה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שכתבתי... מי שלא מבין...

מה שקרה לפני הרבה שנים לא רלוונטי

ולראיה רוב מדינות העולם הנאור לא מגבילות מתוך הבנה שההשפעה זניחה עד לא קיימת.

פורסם (נערך)

סולל דרך -> אתה ממשיך להתעלם מדבר בסיסי מאוד -> ברחבי העולם אלו תדרי רדיו שפנויים לשימוש.

בארץ, הם בשימוש של מערכת הביטחון.

האם יש צורך להזכיר שלקח מספר שנים עד שאישרו שימוש בסלולר דור 4 מאחר והתדרים היו בשימוש של מערכת הביטחון ?

דבר דומה היה לגבי WIFI 5GHZ (לא אפשרו יבוא מכשירים המשדרים בתדר זה)

אם תטרח לקרוא פעם נוספת את מה שרשמתי על המטוס, תראה שלא כתבתי שזה מה שיפיל אותו אלא מה שעלול למסך הודעה דחופה, למשל ביטול נחיתה (למשל עקב הפרעה כלשהי על המסלול).

צר לי, אך אתה כל כך להוט להוכיח את טענותיך, שאתה אף מכניס לי מילים לפה....

פורסם

נתת חומר לחמאס...
שיבריחו וואקי טוקי, צעצועים מאלי ודיבוריות, זה הנשק למלחמה הבאה
זה ישבש את התקשורת למלט"ים, יפריע לחימוש החכם ויחסום את המכ"מ של כיפה.
שיהיה לכל הצדדים בהצלחה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, yairw כתב:

במשך עשור עסקתי בשילוח בינלאומי, רק לא עם חבילות וצעצועים אלא מכולות, על הדרך גם הוסמכתי לשילוח חומרים מסוכנים והמכלתם (2 תעודות נפרדות), החטאת, כנראה שיש קצת הבנה.

אתה לא נושא הבשורה ולא מחדש יותר מדי, אלא מפספס את העיקר, יופי שגובים עמלות טיפול, ניטול והחטלה, הבעיה נעוצה בסכומים שלא תואמים, כמו בדוגמא האחרונה שלי שלקחו כמעט כפול 3 מהעלות של המכס על המוצר, לי לא הייתה ברירה כי המוכר היפני עובד רק עם פד-אקס ומה שאני צריך יש רק למוכר הזה.

רשמתי צעצוע מחודש, אבל כדי להרוס לך את הסטטיסטיקה - גיימבוי אדוואנס מחודש, על בטריות, בלי גלי רדיו מפילי מטוסים. 

במקרה שלי לא היה שום צורך בשום אישור, או שגם על הגיימבוי הם פונים למשרד התחבורה?

על מה לקחו כמעט כפול 3 מהמכס על המוצר?

על מה שאני מקבל בחינם בכל המשלוחים מסין? (שרובם הגדול מגיעים לא פחות מהר)

יופי שקבעו להם מחיר ופירסמו אותו (חס וחלילה לא בפרונט של האתר, גש לכמה קישורים ותוריד PDF), זה לא עושה את זה מחיר הוגן

לעולם לא אבחר בפד-אקס כאשר ישנה אפשרות אחרת, וכאשר זאת האפשרות היחידה אך יש דרך תיקשורת טובה עם המוכר, אפנה אליו אישית ואבקש לעשות מאמץ עבורי ולא להשתמש בפד-אקס.

בדיעבד, נראה לי שהיפני היה עושה לי טובה ושולח בדרך אחרת, חבל שלא פניתי אליו, אבל נשאר אחד אחרון ולא רציתי לפספס.

ברשותך, בוא נתחיל מדבר בסיסי -> אינני מבין כלל בגיימבוי.  אז בדקתי בגוגל, ומצאתי הפנייה לויקיפדיה. שם רושמים שלגיימבוי אדוונס יש אופציה למתאם אלחוטי. אז כפי שאתה יודע, עד לא מזמן, הרבה מוצרים עם משדר רדיו היו דורשים אישור של משרד התקשורת (למיטב הבנתי, בחודשים האחרונים הדרישה הזאת בוטלה כמעט לחלוטין).

לגבי עלויות -> זה התמחור שלהם.

ובכן, אני לא רו"ח שלהם. אני לא סמנכ"ל כספים שלהם. אינני יודע מה העלויות שלהם.

ומפוסט תלונה על כך שהם מעיזים בכלל לגבות תוספת תשלום עברנו לפוסט תלונה על התמחור... די. יש גבול לכל תעלול.

וכאשר עסקת בשילוח בינלאומי,  אני מניח כי השתדלת לא לחייב את הלקוחות שלך ואפילו ספגת עבורם את העלויות הנלוות... (נכתב בציניות)

• תוכן חדש...