Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מפרסם הודעה בשביל חברה.

אני מעוניין לקנות רכב חדש. כרגע ללא רכב. השימוש העיקרי ברכב יהיה לצורך נסיעות עירוניות קצרות.

התקציב הוא עד 80 אלף ש"ח *מקסימום* אבל בעדיפות לפחות אם זה לא הכרחי ולפי מחירים של מודעות שראיתי.

הסתכלתי בעיקר על סוזוקי איגניס/סוויפט/בלנו ויונדאי I20 מהשנים 2018 ומעלה. רכב אוטומט בלבד.

רציתי לשמוע מאנשים שמכירים את הרכבים את חוות דעתם לגביהם.

מעוניין לשמוע חוות דעת כללית, המלצה או שלילה, תקלות ומחלות מוכרות, דברים שחשוב לבדוק, דגמים או רמות גימור עדיפות, בטיחות, אמינות, צריכת דלק, נוחות נסיעה ועלויות חלפים ותיקונים.

אם למישהו יש השוואה ביניהם ויודע איך דגם מסוים לעומת דגם אחר מהשנים הנ"ל במונחים של כח, התנהגות כביש, אמינות, דלק וכו' אשמח לשמוע.

ובכלל, אשמח לשמוע את דעתכם וניסיונכם.

תודה לעונים.

פורסם

כולן אמינות, זולות להחזקה וללא בעיות מיוחדות. הסוויפט כנראה תהיה הבטיחותית ביותר וגם תספק איכות נסיעה מעט טובה יותר. 

בשנתונים האלו אין יותר מידי מה לחשוב על עלויות חלפים ותיקונים. מדובר בטיפולים שוטפים בלבד בהנחה ונמצא רכב שלא התעללו והזניחו אותו יותר מידי. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

כולן אמינות, זולות להחזקה וללא בעיות מיוחדות. הסוויפט כנראה תהיה הבטיחותית ביותר וגם תספק איכות נסיעה מעט טובה יותר. 

בשנתונים האלו אין יותר מידי מה לחשוב על עלויות חלפים ותיקונים. מדובר בטיפולים שוטפים בלבד בהנחה ונמצא רכב שלא התעללו והזניחו אותו יותר מידי. 

אתה צודק כנראה אבל השאלה היא גם עם הסתכלות של כמה שנים קדימה.

אין לי אישית ניסיון עם סוזוקי ובכללי נסעתי רק על אירופאיות.

הסוויפט משמעותית בטיחותית יותר? ידוע לך אם בוצעו לרכבים מבחני ריסוק?

האמת שהיא יותר בכיוון של האיגניס אבל גם סוויפט בא בחשבון פשוט אין הרבה כאלה שמורות ביד 2.

לפני כשעה, PelegOhel כתב:

אם אני מבין נכון יש איזה תקלה מוצהרת בהיגוי אבל זה רלוונטי רק לסוויפט ולבלנו (מאלו שציינתי) וגם היצרן לקח אחריות וביצע ריקול ומתקן אצלו בחינם במקרה של תקלה.

אגב, אם יש רעיונות נוספים אולי משתלמים יותר של דגמים אחרים בטווח המחירים והשנים הנ"ל נשמח לשמוע.

פורסם

מנסיון לא קצר עם הבלנו והסוויפט, אישית לא נתקלתי ולא שמעתי על כאלו שחוו בעיות בהיגוי. 

בתקציב הזה ומכיוון שצריכת הדלק לא רלוונטית כ"כ, הייתי שוקל מאזדה 2 או אפילו cx3. ירגיש לך הרבה יותר רכב. אם צריכת הדלק רלוונטית, הבלנו כנראה תהיה החסכונית ביותר. 

פורסם

החל מ-2019 i20 מצוידת במנוע טורבו 1.0 וגיר רובוטי כפול מצמדים.

על המנוע לא שמעתי בעיות אך בגיר הרובוטי צריך לקחת בחשבון בלאי של מצמדים.

בנוסף ב-i20 תא מטען גדול יותר מזה של הסוויפט בכ-60 ליטרים.

i20 החל מ-2019 הגיעה בחלק מרמות הגימור עם מערכות בטיחות מקוריות שאין בסוויפט מ-2018-2019.

לפני שעתיים, Moshe c כתב:

הסוויפט כנראה תהיה הבטיחותית ביותר וגם תספק איכות נסיעה מעט טובה יותר. 

אני לא בטוח שאתה צודק.

סוויפט נבחנה במבחני הריסוק ב-2017 וקיבלה 3 כוכבים על הדגם ללא מערכות בטיחות ו-4 כוכבים על הדגם עם מערכות הבטיחות.

i20 נבחנה ב-2015 (לא ברור עם או בלי מערכות בטיחות) וקיבלה 4 כוכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינת נוחות נסיעה האיגניס לדעתי עדיפה, גם המתלים וגם מושבים נוחים, ביונדאי לא היה נוח.

מבחינת ביצועים, מנוע 1.0 טורבו יהיה חזק יותר, אך עם גיר רובוטי, פחות מוצלח בפעולה שלו מהdsg למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

@dorsht אתה לא יכול להשוות מבחני EuroNCAP בין 2015 ל-2017, כי בין שנים אלה היתה ממש מהפיכה במבחנים: אם עד 2016 (בערך) עיקר הכוכבים ניתנו על מבחני הריסוק, הרי שמאותה שנה מבחני הריסוק נותנים רק 3 כוכבים, ושני הנותרים מוקדשים למערכות הבטיחות החדשות. למעשה, רכב שקיבל 5 כוכבים ב-2015 (ללא מערכות אקטיביות) יקבל ב-2017 רק 3 כוכבים.

ספציפית, יבואן סוזוקי היה מהאחרונים לשווק רכבים עם מערכות אקטיביות.

בכל מקרה, כשבודקים את מבני הריסוק אין להסתפק בכוכבים אלא יש לקרוא את ה-PDF הצורף ולשים לב לפרטים המעניינים את הקונה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, nir3 כתב:

אם אני מבין נכון יש איזה תקלה מוצהרת בהיגוי אבל זה רלוונטי רק לסוויפט ולבלנו (מאלו שציינתי) וגם היצרן לקח אחריות וביצע ריקול ומתקן אצלו בחינם במקרה של תקלה.

בהודו קיבלו אחריות. תחפש בפורום בעיקר בנוגע לבלנו.

לפני 15 שעות, nir3 כתב:

אגב, אם יש רעיונות נוספים אולי משתלמים יותר של דגמים אחרים בטווח המחירים והשנים הנ"ל נשמח לשמוע.

ניתן לקנות רכב עירוני מהיבואן (לדוגמה i10 ולא i20) בתקציב שלך. לא חבל להיכנס למאפליית היד השניה?!

עריכה אחרונה על ידי PelegOhel
הבהרה
פורסם

עם גיר רובוטי מזעזע בעיר.

• מבאס 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון.

אותו סיפור עם הפיקנטו (שאגב התייקרה מעט).

היחידות שנשארו עם גיר נעים יותר לנסיעה הן הספייס סטאר והספארק.

את הספייס סטאר היה ניתן להשיג במבצעים בסביבות ה-80 אלף ש"ח, הספארק נמכרת בכ-90 אלף ש"ח לרמת הגימור הבסיסית (באתר של שברולט נכון להיום לא מופיעה רמת הגימור הגבוהה שעלתה כ-94 אלף ש"ח בפעם האחרונה שבדקתי).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

נכון לבוקר זה, ללא מבצעי מכירות, i10 הידנית עולה 73 אש"ח, עם מועד אספקה מצוטט במרץ 2023. אבל חינכו אותי כאן בפורום לחנך את עצמי (לנהוג באוטומטית או ברובוטית) ולא לחנך את השוק😉. מצד שני, אם המצאי של הרובוטיות רחב כל כך אולי הכמות תהפוך לאיכות.

עריכה אחרונה על ידי PelegOhel
פרוט
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Moshe c כתב:

הייתי שוקל מאזדה 2 או אפילו cx3

לגבי CX3 - הרכבים הזולים ביותר ביד 2 (והשבורים בהתאם) חוצים את ה- 80 אלף ש"ח כאשר רובם 90 אלף וצפונה.

בגדול רוב תשומת הלב הלכה לאיגניס ואם הרכב מומלץ וישאיר עודף בכיס אז מעולה.

לגבי מאזדה 2 - אבדוק את האופציה. אתה חושב שיש לה עדיפות על איגניס או סוויפט?

לפני 15 שעות, yulianx כתב:

מבחינת ביצועים, מנוע 1.0 טורבו יהיה חזק יותר, אך עם גיר רובוטי, פחות מוצלח בפעולה שלו מהdsg למשל.

המשפט הזה מתייחס ליונדאי אני מניח.

לפני 5 שעות, PelegOhel כתב:

בהודו קיבלו אחריות. תחפש בפורום בעיקר בנוגע לבלנו.

תודה, לקחתי לתשומת ליבי.

לפני 5 שעות, PelegOhel כתב:

ניתן לקנות רכב עירוני מהיבואן (לדוגמה i10 ולא i20) בתקציב שלך. לא חבל להיכנס למאפליית היד השניה?!

i10 חדשה באתר של יונדאי עולה 82 אלף אתה צודק. עדיין נראה לי עדיף לרכוש יד 2 עם כל הבלאגן שם כרגע מאשר רכב חדש מחברה. עם קצת סבלנות אפשר למצוא מחירים שפויים לפעמים. שלא נדבר על זמני האספקה של רכבים חדשים.

אני רואה הרבה תלונות על הגיר ביונדאי ובקיה.

מה לגבי הגיר בסוויפט ובאיגניס? הגיר רובוטי או אוטומטי רגיל?

עריכה אחרונה על ידי nir3
פורסם
לפני שעתיים, nir3 כתב:

לגבי CX3 - הרכבים הזולים ביותר ביד 2 (והשבורים בהתאם) חוצים את ה- 80 אלף ש"ח כאשר רובם 90 אלף וצפונה.

בגדול רוב תשומת הלב הלכה לאיגניס ואם הרכב מומלץ וישאיר עודף בכיס אז מעולה.

לגבי מאזדה 2 - אבדוק את האופציה. אתה חושב שיש לה עדיפות על איגניס או סוויפט?

המשפט הזה מתייחס ליונדאי אני מניח.

תודה, לקחתי לתשומת ליבי.

i10 חדשה באתר של יונדאי עולה 82 אלף אתה צודק. עדיין נראה לי עדיף לרכוש יד 2 עם כל הבלאגן שם כרגע מאשר רכב חדש מחברה. עם קצת סבלנות אפשר למצוא מחירים שפויים לפעמים. שלא נדבר על זמני האספקה של רכבים חדשים.

אני רואה הרבה תלונות על הגיר ביונדאי ובקיה.

מה לגבי הגיר בסוויפט ובאיגניס? הגיר רובוטי או אוטומטי רגיל?

cx3 הוא לא רכב קל לשבירה גם במאמץ. אם הוא מעניין אותך, שווה לבדוק בפועל. 

מאזדה 2 לדעתי עדיפה על איגניס וסוויפט בתחושת הנהיגה. לדעתי נמרצת, מרגישה יציבה יותר ואיכות הבניה והחומרים טובים יותר. 

• תוכן חדש...