Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואלה לא ידעתי שסר מיקסאלוט חבר פורום. יפה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא חייבים לערבב כדי לחבב!

@לירון .ה.מה מטפס לך שם על הבמבוק?
אני מחפש משהו שיהיה לו טוב על הפתיו בחוץ, שבגדול יש לו צל חלקי מהגפן שמעליו, אבל יחסית הוא מאד מואר ושמשי.
אני שופך לעציצים קפה שהתקרר בפינג'אן פעם בשבועיים, נראה שזה עוזר להם.
עכשיו בניתי ערוגה בגינה ושתלתי שם פלפלים, שרי ובזיליקום, מעליה יש עץ קלמנטינה שקצת מצל עליה אז אני מקווה שהשרי יתמודדו (ונראה שעברה על העץ תקופה רעה, כי הוא לא הניב כמה שנים אצל הבעלים הקודמים - אבל עכשיו התחלתי לתת לו בראש עם מים אז יש צמיחה חדשה) .
לגבי כנימות, יש שיבא, היא מושכת את כולן אליה.

שמתי גם טפטפות על כל הצמחים בערך.
ברגע שאגיע הבייתה בשעות שיש עוד אור יום, אוסיף תמונות :)

@A_lex, כמה זמן לקח לפוטוס מעל הטלוויזיה להגיע לגודל הזה?

נ.ב. 

מה הקטע עם ליפופית בטטה? היא לא אמורה לעוף? היא יושבת בתוך עציץ 20 ל' עם השקיה, עם טוף בתחתית - אז הניקוז סבבה, אבל גדלה ממש לאט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 22 שעות, shellcase כתב:

כמה זמן לקח לפוטוס מעל הטלוויזיה להגיע לגודל הזה?

הסוג העיקרי שאתה רואה צומח די מהר, בתנאי שיש הרבה שמש והעציץ מספיק גדול. לדעתי בערך בשנתיים הוא השלים סיבוב הלוך-חזור ואני גוזם אותו מדי פעם (לקנה מידה הטלוויזיה זה 65"). אם רוצים קצת נפח אז חייבים לגזום מדי פעם כדי לעודד התפצלויות. אחרת הוא יגדל כענף בודד. גם העלים הישנים מתים מדי פעם וצריך ענפים חדשים כדי שלא יהיו "קרחות".

בתמונה המקורית קשה לראות את זה, אבל יש שם שלושה סוגי פוטוס. העיקרי (נקרא פוטוס זהוב) שצומח מהר באמצע בתמונה הבאה. השניים האחרים צומחים הרבה יותר לאט (בקושי עלו את המקטע האנכי לאחר מעל שנה).

image.thumb.jpeg.1906bdc26234a4518544b305551019d1.jpeg

פורסם

פויה @discoTD5תפסיק לקרוא רק חצי ראשון של כותרות. 

• מצחיק 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בשרשור הבא המלצות על סריגה במסרגה אחת.. כל הכבוד, אחרי שכל החיים גרתי בבית פרטי עם גינה אני מגדל באדניות קצת תבלינים וגרניום בשביל הצבע. אבל הכי אהבתי את הדק מאיקאה, יצא ממש יפה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

סוף סוף אני בבית באור יום:
אז הנה הפתיו:
image.thumb.jpeg.f4ac6082c485bbafa37113623fe00d90.jpeg

חלקו צומח לא רע, חלק אחר יותר לאט, הבאתי לאחרונה גרניום זוחל, נראה איך הוא יזרום, צריך להשיג עוד פח זיתים כזה.
מעליו, עד לא מזמן הייתה שמש ישירה וחזקה כל היום (הוא פונה לדרום), היום זה נראה ככה:
image.thumb.jpeg.d0de6c337b44f52430f5aaea34f4ff8d.jpeg

פרט לכך יש גינה, עם עץ קלמנטינה שלאחרונה התחיל להשתקם, שיבא עוצמתית וזוטא שבדיוק גזמתי ושמתי לייבוש:

image.thumb.jpeg.43b6bc0d53f9aa2f7c7822575a0e2272.jpeg

עוד כמה תבלינים מגניבים (ורואים את מערכת ההשקיה):

image.thumb.jpeg.6d9e08dc0c1ca7d825c6db6271e5a445.jpeg

וגינת ירקות שאני עובד עליה שפרט לבזיליקום (שמשום מה לא נראה שמצליח לו), הכל גידלתי מזרעים של ירקות מהסופר(שרי צהוב ופלפל גמבה אדום):

image.thumb.jpeg.baaef543fde9418d714426f69894737f.jpeg

יש בצד גם בצל ירוק ופטרוזיליה בעציצים, נראה מה אעשה איתם.

בתוך הבית יש כמה פוטוסים, שזה הגדול מביניהם(הבלטה היא 60ס"מ לקנ"מ):
image.thumb.jpeg.49fd8e8ade6cf068bb2e32bfc9044d09.jpeg

ויש את הגברת המגניבה הזאת שמתחבאת מאחורי הטלוויזיה:
image.thumb.jpeg.1cbdb7dd3ab97d630873aa8b186cb52c.jpeg

מת לגרום לפוטוס לעוף, זההלא המקום שלו, הוצאתי אותו לחלון כדי להאיץ קצב צמיחה קצת, אבל הוא לוקח ת'זמן...

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ממה שאני מכיר, פוטוס לא צריך להיות עם אור ישיר. לא בחושך אבל לא מול חלון. יש לי פוטוס במטבח, בחדר שינה, בשירותים, עושה חייל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שמש ישירה לא, אבל הרבה אור. הוא שורד מצוין גם בלי שמש (בעבודה יש עציצים שלו גם במקומות בלי חלונות בכלל), אבל כשיש לו הרבה אור הוא צומח מהר ולא רק שורד.

פורסם

אני התייאשתי מהצמחים במרפסת רק בגלל ה OVER התעסקות, לכן חשבתי מתישהו להיכנס להידרופוניקה ולקוות שמעבר לפעם בשבוע לבדוק "ולהאכיל" את המערכת, אולי זה יפתור את הבעיה.

הבעיות שנתקלתי בהן (השקיה עם שעון): חסר מים, עודף מים, צריך לדשן, חם מידי, קר מידי, רוח חזקה, לעיתים מגיעים אליהם נמלים או חרקים (סתם מעצבן), החלפת האדמה (את זה אני הכי שונא) וכו'.
הכי קל היה עם הסקולנטים כי הם צריכים מינימום תחזוקה ולא רגישים בכלל.
עם רוח וקור אני עומד לפתור את הבעיה כי אני בתהליכים של סגירת המרפסת בזיגוג אז זה יפתור לי את הבעיה של הרוחות.

ייתכן ואני טועה והשימוש באדניות הסטנדרטיות לא מיועד לשימוש מהסוג הזה וצריך פשוט אדניות גדולות ומרווחות שגם יהיה יותר מקום לצמחיה לגדול וגם מבחינת השקיה (יותר מקום ספיגה למים)... אבל עדיין חושב על השקעה חד פעמית של כמה צינורות ומשאבה עם מיכל - ולנסות לדגום את עניין ההידרופוניקה שנראה דיי נוח ברגע שעולים על הגל והמינונים מתאזנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם כבר עלה כזה שרשור, הגברת רוצה שנשתול באדניות שבגינה גרניום כי משום מה היא חושבת שאנחנו באוסטריה.

גרים על הכרמל. יש מחשב השקיה ויש מגוון תנאי תאורה - מצל מוחלט ועד שמש בכינון ישיר. 

איך מתקדמים מפה? בלי הוראות מדוייקות אני מסוגל לרצוח גם נענע. 

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

גרניום? הדבר הכי פשוט שיש. שתול, השקה (הרבה ) ותהנה. אבל צריך טיפה מזל, לפעמים יש איזה שתיל סרבן או שתיל טוב עם תקופה רעה.

גם אני גר על הכרמל, יש לי צמד אדניות שמקבלות כל יום כמה שעות שמש קופחת, 2-3 פעמים בשבוע הצפה - ולטעמי הפריחה נהדרת. אשתי מתפה ליותר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אחלה שרשור, אני אנסה להתארגן עם תמונות בהמשך.

בגינה יש כל מיני ניסיונות, בגדול מתרכז בתבלינים ובפלפלים חריפים (הבאנרו/חלפיניו שגדלו בערבה והגיעו לסופר, אכלתי ושמרתי זרעים).

בסלון יש צמד סחלבים מאיקאה (הספק משתנה, לאחרונה הם מגיעים מהולנד) שבטיפול מסור של אשתי פורחים 6 חודשים בשנה.

בכלל, סחלבים זה דבר יפהפה.

באדני החלון - קקטוסים ובשרניים זעירים למיניהם, אפס התעסקות, מדי פעם פורחים להם, ובאופן כללי מכניסים מין אווירה שובבה לחדר. 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...