Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי מעבר על השרשור הזה ועל השרשורפלצת בנושא אוכל לכלבים, אני טובע במידע ולא כל כך יודע איך להתקדם.

הכלב שלי כרגע אוכל אדוונס סנסיטיב לגורים (מסלמון), היות וזה מה שנתנו לגורים במקום שממנו לקחתי אותו ופשוט המשכתי עם זה. הבעיה היא שזה אוכל שקשה להשיג באזור חיפה (למעשה מצאתי רק חנות אחת שמחזיקה אותו והיה להם רק שק אחד לתת לי), וגם לא מצאתי הרבה מידע על האוכל הזה ואני לא יודע כמה הוא איכותי.

אני רוצה להעביר את הכלב לאוכל איכותי, עם דגנים.

בשרשורפלצת יש המון המלצות על אקאנה ודומיו אבל כרגע מעוניין להישאר בכמויות חלבון יותר סטנדרטיות. חיפושים באינטרנט מעלים המון מותגים שבכלל לא ראיתי בארץ אז הם לא ממש עוזרים.

הוטרינר המליץ לי על הילס, אבל זה מה שהוא מוכר ולכן יש לו אינטרס. עם זאת, מבדיקה באינטרנט נראה שמדובר באוכל סביר, אם לא אצליח למצוא אוכל טוב יותר זה כנראה הכיוון.

אשמח לקבל המלצות, במיוחד אם תוכלו לציין למה בחרתם דווקא באוכל שאתם ממליצים.

הכלב הוא גור לברדור בן 5 וחצי חודשים, אם זה משנה. יחסית ללברדורים שאני מכיר הוא מאוד פעיל ואני לוקח אותו לטיולים של כ 3-4 ק"מ ביום ונותן לו לשחק עם כלבים בפארק כשאפשר.

תודה!

"ai motoare capul doare"

פורסם

הילס היא חברה שיש לה ליין של אוכל רפואי, אז אתה יכול להניח שזו חברה שמתייחסת ברצינות לאוכל שהיא מייצרת.

יש אינסוף חברות ומוצרים. ממליץ לבחור חברה מוכרת, במחיר סביר, ולא משהו איזוטרי שקשה להשיג.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

העקרון הכי חשוב בבחירת מזון לכלב היא לוודא שהוא מתאים לכלב.

יש מזון שיהיה נהדר לאחד, ואצל אחר יגרום ליציאות רכות מידי, או סתם לא יהיה לו טעים.

כך שמה שבאמת הכי חשוב זה לראות שהכלב נהנה לאכול, הפרווה מבריקה ואין נשירה מוגברת, והעיכול עובד טוב.

באופן עקרוני, ככל שהמחיר יקר יותר, חומרי הגלם יהיו פחות מעובדים (למשל חלקי עוף אכילים אמיתיים, לעומת שאריות שמיובשות ונטחנות ל״קמח״)

הענין הוא שזה לא אומר הרבה, אין ממש מחקר שאומר שכלבים חיים טוב יותר עם מזון שעולה 30 שח לקילו לעומת אלה שעולם 20 (ויש כמובן זולים יותר ויקרים יותר).

כך שהעקרון שלי הוא להתמקד בטווח המחירים באמצע, בתקווה שזה אומר שחומרי הגלם סבירים מצד אחד, ולא משלמים סתם על ״יתרונות״ שיווקיים שלא באמת נותנים משהו.

וכאמור, לעקוב אחרי הכלב ולראות שאין בעיות עיכול ופרווה.

הילס זו חברה ותיקה וידועה. ככתוב, יש לה ליין של מזון רפואי שבו מן הסתם מיוצר עם יותר מחקר והקפדה, וסביר להניח שזה משליך על כל המוצרים שלהם. והמחיר שלהם הוא די באמצע, כך שבהחלט אפשר ללכת עליהם. מידי פעם יוצא לי לרכוש שק שלהם גם לכלב וגם לחתולים (אני מאלה שמחליפים). ואתה לא חייב לקנות מהוטרינר, המון חנויות מחזיקות את המוצרים שלהם, בניגוד לוטרינר הם גם יעשו משלוח.

הוא מאוד פעיל כמו רוב הגורים, זה לרוב פוחת עם הגיל (לא תמיד :-) ). כל מזון גורים של מותג ידוע בהחלט יתאים.

כלברדור כדאי לשקול בהמשך מותגים שיש להם שקים מותאמים לגזעים גדולים, הם מגיעים עם תוספים למפרקים, שבגיל צעיר אולי פחות חשובים, אבל יעזרו לו בהמשך. 

כמו כן, כשיגיע לגודל מלא, להקפיד מאוד על המשקל. ללברדורים יש נטיה להשמין, וזה פתח לשלל בעיות.

מה שחשוב להקפיד הוא לעשות את ההחלפה מהמזון הנוכחי בהדרגה, בערבוב יחסי משתנה, להתחיל עם 90-10 ביומיים הראשונים ולאט לאט לשנות את היחס עד להחלפה מלאה.

טיפ נוסף, להשאר עם עוף כחלבון עיקרי. במידה והכלב יפתח אלרגיה למזון בעתיד, תוכל להחליף למקור חלבון שהוא טרם נחשף אליו וזה לרוב עוזר.

פורסם (נערך)

באוכל לכלבים יש כלל אחד: אין שום קשר בין המחיר של השק והמותג למה שנמצא בפנים, צריך לדעת לקרוא את רשימת הרכיבים שנמצאת בגב השק. ראיתי כבר איך אנשים קונים ב300 שקל אוכל מסוג ז' וראיתי איך אנשים מצליחים למצוא אוכל מעולה באזור ה100 שקלים.

הילס זה אוכל בינוני ומטה במחיר של פרימיום, הם קונים את הוטרינרים בלימודים ותמלוגים ומייצרים אוכל רפואי שמתאים לכל מיני מצבים רפואיים אבל בכל מה שנוגע לאוכל יום-יומי רשימת הרכיבים מצביעה על אוכל בינוני מינוס.
כך למשל באוכל עוף של הילס ניתן למצוא אחוז נמוך מאוד של בשר (20% עוף) ואחוז גבוהה של קטניות ריקות ולא בריאות לכלב כמו תירס או חיטה בנוסף יש ממש קצת השלמות של ויטמינים ומינרלים נחוצים. בגדול רמה אחת מעל לבונזו אבל כמה רמות מתחת לכל יצרן אוכל אחר שמכבד את עצמו.

@RedLabel תנסה אולי מונג' סלמון ואורז, אחוז לא גבוהה מידי של חלבון (25%) אין פחמימות לא בריאות כמו חיטה או תירס ויש כמה תוספי תזונה נחמדים. המונג' הוא בהחלט לא המזון הכי טוב בגזרת מחירו אבל ההיתרון שלו שהוא מאוד נפוץ וזמין כמעט בכל חנות.
ואם אתה פתוח להזמין מהאינטרנט אתה תוכל למצוא אחלה VFM במזון של סולמייט, הוא הרבה יותר זול מהמונג' ומקביל באיכות כי מצד אחד יש שם יותר תכולה של סלמון טרי (15% בסולמייט נגד 10% במונג') אבל יש שם תירס מה שאין במונג'.

https://www.soulmate.co.il/product/salmon_and-_rice_21/

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

פירטתי לא מעט בשרשור אימוץ גורים מה אני חושב על אוכל לגורים ואוכל באופן כללי.

מהחוויה שלנו, עם גור מעורב ברובו בלברדור - ProPac עוף כשהיה גור, ו-Go כשעבר לאוכל לבוגרים

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

קודם כל, תודה על התגובות, למדתי על מה להסתכל.

מקריאה נוספת ברשת נראה שיש לאקאנה שני סוגי אוכל שהם עם דגנים - wild coast  ו prairie poultry, ובשניהם יש אחוז חלבון סטנדרטי (29%, שזה כמו באוכל שהוא מקבל עכשיו). באתר שלהם כתוב שזה מתאים לכלבים בכל שלבי החיים ולגורים פשוט נותנים יותר, האם זאת אופציה טובה או שעדיף ללכת על משהו שמיועד ספציפית לגורים?

פרט לזה שוקל מונג' גורים רגיל, גם כן עם 29% חלבון.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לדעתי עדיף ללכת על מזון יעודי לגורים ופחות לשחק עם הכמויות.

זה לא רק שגורים צורכים יותר, גם ההרכב יכול להיות שונה, לא רק ברכיבים הראשיים (חלבון, שומן, פחממות), אלא כל מיני תוספים שמותאמים להם.

נכון שחלק מזה זה שיווק, אבל החברות הללו משקיעות במחקר ופיתוח, ולנו אין ממש את הכלים לבחון באמת מה ההבדל.

פורסם

רציתי לכתוב שגם לא בטוח שהכלב ירצה לאכול כמויות גדולות כל הזמן ואז ראיתי שמדובר בלברדור

• מצחיק 3

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

על פי הרכיבים שיש באוכל הacana שבחרת נראה כמו בחירה מצויינת.

אחוז בשר גבוהה, קטניה בריאה (שיבול שועל), איברים פנימיים מה שדיי נדיר ומהווה תוספת חשובה כי הם מכילים ערכים תזונתיים חשובים שאין בבשר שריר, והרבה תוספים משלימים.

אל תשכח שהגור שלך בן כבר 5 וחצי חודשים והחל מ6 חודשים כלב כבר לא נחשב גור אלא למתבגר כך שבקרוב בכל מקרה תצתרך להחליף לו מזון למזון של בוגרים.

לא הייתי מחפש עכשיו מזון גורים סה"כ בשביל כמה חודשים ועושה כמה החלפות בין מזון למזון בתקופה כ"כ קצרה.

בנוסף שהאקנא הרבה יותר איכותי מהמונג' לכן אני חושב שזה no brainer והייתי לוקח אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קודם כל, תודה לכל המגיבים.

אז הסאגה נמשכת, בינתיים מצאתי חנות בסביבה שלי שמחזיקה את האדוונס שאני נותן לכלב בינתיים, אבל שם המליצו לי על אוכל שנקרא  nutrisource, על פניו מקריאה באינטרנט נראה שמדובר באוכל איכותי ויש עליו ביקורות טובות, אבל אף פעם לא שמעתי עליו והוא לא מופיע ברשימות של best dog food למיניהן.

מישהו מכיר את האוכל הזה ויכול לתת חוות דעת? בינתיים מדובר על large breed puppy אם זה משנה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

איזו חוות דעת תעזור לך? אחד נתן את הזה לכלב שלו והכל סבבה, ואצל אחר פחות.

כשבאים לבחור מזון כלבים מסתכלים על רשימת רכיבים.

השלב הבא הוא אתרי של דירוג שמבוססים או על בחינת הרכיבים או דירוג המונים

והשלב האחרון הוא לנסות בעצמך.

דוגמה בודדת כזו או אחרת לא מספקת מידע רלוונטי.

פורסם

הייתי שמח לשמוע ממישהו נטול אינטרסים שזה מוצר לגיטימי.

אני מנסה למצוא אוכל איכותי לתת לכלב ועם כל מותג אוכל שאני בודק יש "בעיות" כאלו ואחרות - לדוגמא, במזון גורים של כל החברות כמעט יש כמות גדולה של תירס, שכולם אומרים שהוא רע.

הנוטרי סורס הזה נראה מצוין מבחינת רכיבים והוא מיועד לגורים בשונה מהאקאנה שהזכרתי קודם, אבל אני מפחד שיש לו איזו בעיה נסתרת שלא שמתי לב אליה.

לצערי לכל מי שאני יכול להתייעץ איתו בסביבה שלי יש אינטרסים כאלו ואחרים, ואני מרגיש שכאן אני אקבל תשובות אמיתיות.

"ai motoare capul doare"

פורסם

התחפרת עמוק מדי במאורת הארנב.

מליוני כלבים בעולם חיים עד גיל מבוגר עם אוכל מהחברות המובילות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

בדיוק, אתה מתבחבש בזה כמו יולדת טריה שלחוצה מכל גיהוק של הילד.

אם תירס היה כל כך נורא הוא לא היה בשימוש כל כך נפוץ.

בכל רגע יש טרנד כזה או אחר שצץ ואומר להמנע מאיזה רכיב, ולחפש רק ככה וככה.

לפני 30 שנה כולם חיו על בונזו. חלק יותר חלק פחות. היום יודעים יותר, כלבים חיים יותר גם בגלל שיפור הרפואה אבל גם בזכות שיפור המזון. לכל חברות המזון יש מחלקת מחקר וכל עוד אתה הולך על מותג מוכר וידוע אין שום דבר בשק שיקצר את תוחלת החיים של הכלב שלך יותר מאשר הגנטיקה שלו.

יש הרבה יותר חשיבות להתאמת המזון לכלב הספציפי. יש כמה פרמטרים של בריאות והתאמת מזון, החל מעיכול תקין (יציאות מוצקות וקבועות), פרווה מבריקה ללא נשירה מוגברת, חיוניות ואנרגיה.

אם אחד מהם לא תקין לאורך זמן (ונשללה בעיה רפואית אחרת), לא קרה כלום, אפשר לחפש מזון אחר.

בחר מזון של חברה מוכרת, שנגיש וקל למצוא אותו במספר חנויות באיזור שלך ותתחיל איתו. אם הפרמטרים שציינתי למעלה תקינים, בא לציון גואל.

אם תתחיל לנתח כל רשימת רכיבים לא תצא מזה בחיים (הם גם יכולים להשתנות מחר).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...