Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

בעת מכירת רכב, האם אתה מאפשר לקונים פוטנציאליים לעשות "נסיעת מבחן"?  

148 הצבעות

1. 1. הרכב שלך למכירה, מגיע קונה, מבקש סיבוב התרשמות לפני שלוקח לבדיקה. מה עמדתך בעניין?

• נסיעת התרשמות היא חלק בלתי נפרד מרכישת רכב, לכן מוודא שיש ביטוח מתאים ומאפשר לקונים לנהוג בגבולות הטעם הטוב.
    • משתדל לא לתת לקונים לנהוג, מציע כחלופה לעשות סיבוב איתי כשאני נוהג ואם מתעקשים מאפשר נהיגה של כמה דקות במקום שקט.
    • אין אצלי נסיעות מבחן לקונים ולא משנה מה. לא נותן את האוטו שלי לאנשים שאני לא מכיר. יש בוחן במכון בדיקה, הוא זה שינהג ויתן את חוות דעתו. הקונה ינהג אחרי שיקנה.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

רכב יד שניה זה לא רכב חדש ואין שניים זהים.

אני לא יורד לסוף דעתך. מה מטרת נסיעת המבחן מבחינתך? תקינות הרכב או חווית הנהיגה?

ברכב תקין מאותו סוג הייתי מצפה בהחלט לאותה חווית נהיגה (ומנסיון מועט על דגם ספציפי שהיה לי ויש גם להורים שלי - זה בהחלט כך).

בכל אופן - לבקש נסיעת מבחן זה כמובן לגיטימי, כמו לסרב לה. אני מניח שהמוכר והקונה פשוט יצטרכו למצוא התאמה ביניהם גם מהבחינה הזאת, כמו מבחינת המחיר.

• אהבתי 1
פורסם

מניסיוני ברכבים יחסית חזקים ומשופרים, תמיד נתתי לקונה לנהוג . לדעתי זה חלק מתהליך מכירה שעובד גם על הרגש .

אני יכול להגיד שחיפשתי הרבה זמן קופרה / S3 / GTI , המוכרים שהתקדמתי איתם בתהליך תמיד היו אלה שנתנו לבצע נסיעת מבחן. ולבסוף את הקופרה קניתי מבחור שאמר לי שהוא עושה לי ביטוח ליום כדי שאוכל להתרשם מהרכב. 

אגב , חלק מהעיניין זה לבדוק את ההתאמה של הרכב אליך וקשה לבצע זאת מכיסא הנוסע.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
לפני 48 דקות, zoid כתב:

אני לא יורד לסוף דעתך. מה מטרת נסיעת המבחן מבחינתך? תקינות הרכב או חווית הנהיגה?

ברכב תקין מאותו סוג הייתי מצפה בהחלט לאותה חווית נהיגה (ומנסיון מועט על דגם ספציפי שהיה לי ויש גם להורים שלי - זה בהחלט כך).

בכל אופן - לבקש נסיעת מבחן זה כמובן לגיטימי, כמו לסרב לה. אני מניח שהמוכר והקונה פשוט יצטרכו למצוא התאמה ביניהם גם מהבחינה הזאת, כמו מבחינת המחיר.

ברכב שכבר גמע אי אלו קילומטרים הכיסא כבר שקע קצת, הבולמים כבר לא מתנהגים כמו חדשים, הגיר לא מגיב בדיוק אותו הדבר וכו'.

יש מנעד גדול בין לא תקין לחדש ועל הספקטרום של הבלאי יש הבדלים לא קטנים. זה לא אומר שמחר צריך להחליף X או Y אלא ש X כבר לא מתנהג אותו הדבר אבל אפשר למשוך אותו עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אף אחד לא נוגע ברכב שלי ובטח לא נוהג. נשאר לידו בטיפולים ושוטף אותו לבד.

יש ספר טיפולים ואפשר ללכת למכון בדיקה.

מי שרוכש ממני את הרכב שיעשה את ברורי ההתאמה לפני שמגיע אלי. לזה יש אולם תצוגה, פורומים וסרטונים ברשת.

עד היום כל המכוניות שלי נמכרו לקונה הראשון ומעל מחירון (למעט אחת שזה היה הקונה השני וכי בבדיקה היה משהו שהפתיע גם אותי) והיו הרבה מכוניות...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, Night Driver כתב:

ברכב שכבר גמע אי אלו קילומטרים הכיסא כבר שקע קצת, הבולמים כבר לא מתנהגים כמו חדשים, הגיר לא מגיב בדיוק אותו הדבר וכו'.

יש דברים שאפשר לעלות עליהם מסתם נסיעה לצד בעל הרכב. בשביל השאר אני חושב שבדיקה במכון אמורה להספיק.

גילוי נאות - עד היום, בצד של הקונה - קניתי רכבים חדשים. בצד של המוכר - מכרתי רק אחד (השאר היו בליסינג), וזה היה לאחי כך שלא התנסיתי בתהליך מכירה "אמיתי".

בכל אופן אנסה להסביר את ההגיון שלי - אני לא מכיר את הקונה הפוטנציאלי. לא יודע איך הוא נוהג ואיך הוא מתייחס לרכוש של אחרים. נניח ויש ביטוח מקיף לכל נהג (בלי זה כמובן שאין על מה לדבר). אם הכל עובר בשלום, כמובן שאין בעיה והכל בסדר. אבל מה יקרה אם תהיה תאונה? הקונה הפוטנציאלי כמובן ייעלם כלא היה. אם הוא ממש הגון - הוא אולי יסכים לשלם את ההשתתפות העצמית. אבל כאב הראש (וכאב הלב) של הטיפול בתאונה - ישאר עלי. הפרמיה בביטוח תעלה. ערך הרכב ירד. ולך תמכור עכשיו רכב שעבר תאונה... בקיצור - לא שווה את הסיכון. יש כנראה מספיק אחרים שירצו לקנות אותו גם בלי נסיעה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, ידני כתב:

ועוד שאלה איך מתחמקים בסוף, ומורידים אותו מהעסקה .?

כנ"ל אגב בהשכרת דירה קבעת עם מישהו וכשאתה רואה  אותו לא בא לך עליו מה אתה אומר לו ?

״זה לא אתה, זה אני״.

פורסם
לפני 11 שעות, ידני כתב:

ועוד שאלה איך מתחמקים בסוף, ומורידים אותו מהעסקה .?

כנ"ל אגב בהשכרת דירה קבעת עם מישהו וכשאתה רואה  אותו לא בא לך עליו מה אתה אומר לו ?

לא נראה לי שהבנת את הכוונה שלי. 
לא דיברתי על אם בא לי על הקונה או לא, דיברתי על זה שבן אדם היום מפרסם GT-R למכירה למשל, איך הוא יודע לסנן מי רוצה לקנות ומי סתם רוצה סיבוב?

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

לפני כמה שנים בדקתי סיטרואן c4 מנוע thp156 בלי לדעת לעומק את כל הסיפור של המנוע והכשלים שלו. המוכר הביא לי את המפתח ואמר קח לסיבוב - כמה זמן שבא לך. ציין שיש בעיות מסויימות בגיר ובמנוע ואם ארצה הוא יתקן ונתקזז. תכלס הרכב היה מרשים מבחינת אבזור ונוחות. אחר כך קראתי את סיפורי האימה

נראה לי שהוא רצה שאעלים אותה לגמרי בשבילו :)

פורסם

לכל מי שמסתמך פה על בדיקה במכון - היא לא נותנת לכם כלום ושום דבר. אולי, במקרה האופטימי, ידיעה או  אי ידיעה על פגיעת שלדה. לא מצב מכאני אמיתי, לא דחיפות/תיעדוף טיפולים/תיקונים - כלום. פרט למילוי טופס סטנדרטי וכסת"ח אופייני אין בה דבר וחצי דבר. בזבוז כסף מטורף. תעשיה שלמה על טופס ריק מתוכן שלא מעניק אחריות או אפילו סיכוי לתביעה משפטית אם מולא על פי דרישות נהלי משרד התחבורה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למרבית הרוכשים הפוטנציאלים, גם חברי הפורום ככל הנראה - אין כלים אחרים אפקטיביים יותר.

מסכים שרוב ההערות במכון הן כסתח. אבל עדיין עולים בו גם ממצאים של נזילות ודברים אחרים (חופש בהגה ועוד) שללא ליפט או ידע אין לרוב אפשרות לאתר.

פורסם
לפני 9 דקות, RK כתב:

תעשיה שלמה על טופס ריק מתוכן שלא מעניק אחריות או אפילו סיכוי לתביעה משפטית אם מולא על פי דרישות נהלי משרד התחבורה.

נכון מאוד. 

אבל אין אלטרנטיבה אחרית לכל אחד שאין לו "חבר שמבין" ו"מוסך שהוא סומך עליו שמוכן להעיף מבט". 

פשוט אין דרך אחרת לבדוק רכב משומש, אז כולם הולכים למכון בדיקות, משלמים על טופס שלא אומר הרבה עם מצב הרכב אבל זה לפחות מונע מהם לקנות משהו קרימינלי או גמור לחלוטין, אז הבוחן יגיד את זה בעל פה. 

פורסם
לפני 35 דקות, RK כתב:

לכל מי שמסתמך פה על בדיקה במכון - היא לא נותנת לכם כלום ושום דבר. אולי, במקרה האופטימי, ידיעה או  אי ידיעה על פגיעת שלדה. לא מצב מכאני אמיתי, לא דחיפות/תיעדוף טיפולים/תיקונים - כלום. פרט למילוי טופס סטנדרטי וכסת"ח אופייני אין בה דבר וחצי דבר. בזבוז כסף מטורף. תעשיה שלמה על טופס ריק מתוכן שלא מעניק אחריות או אפילו סיכוי לתביעה משפטית אם מולא על פי דרישות נהלי משרד התחבורה.

בגדול אני מסכים, אבל לא בהקשר של השרשור. אנחנו מדברים פה על בדיקה במכון לעומת נסיעת מבחן של רבע שעה. אני מאמין שאם התקלה מספיק אקוטית שתעלה עליה בנסיעת מבחן קצרה, גם המכון אמור לעלות עליה. אבל כן, מצב אמיתי של רכב אפשר לדעת כנראה רק אחרי כמה חודשים טובים שאתה הבעלים שלו.

פורסם
לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

מי שרוכש ממני את הרכב שיעשה את ברורי ההתאמה לפני שמגיע אלי. לזה יש אולם תצוגה, פורומים וסרטונים ברשת.

חיים שלך דבש אם כל אוטו שאתה מוכר עדיין קיים באולמות התצוגה...

מה כל החכמים פה עושים כשהם קונים אוטו יד שנייה? או שפה זה פורום "גם אליי אראלה התקשרה אתמול"

אני, בתור מוכר- אף אחד לא נושם על האוטו שלי. מי שרוצה לקנות, עולה לזום עם אוטו דומה ושואל שאלות רלבנטיות.

בתור קונה- מחרע את האוטו ולוקח אותו למנתק בכל כיכר וסימטה בעיר

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בתאריך 10.5.2022 בשעה 07:50, MiniMiz3r כתב:

איך זה קשור לנסיעת מבחן כן או לא? קנה רכב בלי בדיקה, בעיה שלו.

במידה והביטוח של המוכר אכן מכסה רק אותו, אין שום סיבה שייתן לפלוני לנהוג ברכב שלו. 

כי כשאתה הולך לראות רכבים אתה לא לוקח כל רכב לבדיקה ומשלם 500 ש"ח.
בודקים מה שאפשר, עושים סיבוב קצר על הרכב, אם לא התגלה משהו חשוד עד כה - סוגרים מחיר והולכים לבדיקה, ובמידה והכל תקין עושים העברת בעלות.

• תוכן חדש...