Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מקווה שאצליח להעביר את כל השתלשלות האירועים.

בתאריך 2.2 בבוקר, יצאתי מהבית לכיוון הרכב שלי, הרכבים שלי ושל אשתי עמדו צמוד, ולעובדי הניקיון לא הייתה גישה ישירה עם הצינור מהכביש למדרכה.

ראיתי את עובד הניקיון שוטף את המדרכה עם צינור לחץ מים גבוה (שמחובר לרכב טאטוא) ומעביר את הצינור לחץ מעל הרכב של אשתי, וגורר אותו על גבי הרכב.

ברגע שראו שהגעתי, העובד השני הצטרף ועזר לו להרים את הצינור מצדו השני של הרכב, כדי שלא ישרוט אותו. 

כשהגעתי לרכב שלי, ראיתי שהוא מכוסה בבוץ מרוח, דבר שנזכרתי שראיתי כבר כמה שבועות קודם לכן, ועכשיו הבנתי גם ממה נגרם. 

מאחר ומיהרתי להמשיך ביום שלי, לא התעכבתי על כך, והאמנתי שמדובר רק בלכלוך.

נכנסתי לרכב של אשתי, לקחתי אותו כמה מטרים קדימה כדי שיהיה לי נוח לצאת מהחניה, אז קלטה המצלמה למספר שניות את אותו עובד שעמד ממול לרכב שהרגע סיים לשטוף את המדרכה לידו, וגם את הרכב שעבדו איתו (ההוכחה היחידה שיש לי לעובדות של האירוע, נכון לאותו יום).

נכנסתי לרכב שלי ונסעתי משם. מאוחר יותר באותו יום התחיל לרדת גשם שהוריד את שכבת הבוץ ונוכחתי לגלות שריטות על גבי צבע הרכב בחלקים הבאים: כנף אחורית, כנף קדמית, מכסה מנוע, ומעט מהגג. השריטות כפי שתראו בתמונות מטה, עם תבנית מסולסלת נגררת, בדיוק כפי שמצופה מצינור לחץ מים שנגרר על גביה.

בתחילה, לא הבנתי למי עליי לפנות, ניסיתי את מחלקת התביעות של העירייה אך רק לאחר שבוע, המנהלת חזרה מחופשת מחלה ואמרה לי שהטיפול הוא מול מחלקת תברואה.

ניסיתי את מחלקת תברואה, ומשלא היה שם מענה, השגתי את הטלפון הפרטי של המנהל והוא גם כן לא היה בעבודה בימים האלו, והפנה אותי לסגנו.

סגן מחלקת התברואה (מעתה יקרא אלי) דווקא ניסה לעזור לי, ולמחרת כבר נפגש עם האחראי מטעם חברת הקבלן (מעתה יקרא יוסי), לאחר מכן העביר לי את הטלפון שלו.

שוחחתי עם היוסי בטלפון, בערך שבועיים-שלושה לאחר המקרה, והוא מיד התחיל לדבר במונחים של 'אתה טוען... לך תוכיח... תחפש את החברת ביטוח... תתבע את הביטוח' וכו' וכו', כאילו משעמם לי בחיים ואני מחפש לריב עם אנשים על דברים שאני ממציא. הוא אומר שמשיחה עם העובדים, הם טוענים שלא פגעו בשום רכב, וכמובן שהטענה שלהם נטולת אינטרס וכנה לחלוטין (אני ציני.)

מעבר לכך, הוא אמר שלא יתכן שהצינור יגרר על גבי הרכב, מאחר והוא מגיע מלמעלה. צילמתי לו כמה ימים לאחר מכן את העובד שלו מנקה את הרחוב עם צינור רפוי שבקלות יכול להגרר על רכב, אם רק היה שם.

הוא אמר שיפנה אותי לקצין הבטיחות (יקרא גדעון), משלא עשה זאת לאחר יותר משבוע, פניתי אליו שוב והוא הביא לי את הטלפון של גדעון.

בשיחה עם גדעון הוא התחיל להגיד 'מה נזכרת עכשיו, אחרי חודש?' כמובן שכל המריחה בזמנים לא הייתה בגללי, אלא בגלל הגופים המסורבלים שאי אפשר לתקשר איתם, ובגלל חברו לעבודה יוסי שאפילו לא טרח להעביר את הנושא הלאה.

גם הוא, אמר שאין לי הוכחות ושאני אלך לחפש...

התרגזתי מאוד, פתחתי פוסט בפייסבוק על האירוע, בו הגיבו עוד אזרחים שעובדי החברה הזו גורמים להם נזק עם פינוי הפחים וניקוי הרחוב.

למחרת בבוקר כבר הגיעו אליי הביתה : אלי, יוסי, ו2 עובדי הקבלן עצמם.

הם הגיעו עם רכב אחר, שהתחילו לעבוד איתו כמה ימים קודם לכן, וכמובן שוב הכחישו כל דבר. ראו את הנזק, יוסי מיד הסתכל על שפשופים נוספים שיש לי בטמבון ואמר 'נו גם ככה הרכב שלך לא חדש'.

כשהרכב הגיע, אני ואלי ראינו שכל שכבת הגומי שמכסה את הצינור פשוט נקרעה, ומה שנשאר חשוף הוא פשוט שכבות של ברזל שזור ומלופף, חד ודוקרני. באותו רגע אלי הראה לעובדים וליוסי שמהצינור הזה בוודאות נגרם הנזק, ודרש מיוסי לדאוג שיתוקן הרכב (מדובר בסך הכל בעבודת דיטיילינג יסודית, לא צביעה.) או שישלמו לי לתיקון.

כמובן שכל המפגש הזה היה מוקלט, מה שסיפק לי הוכחה להודאה ולקיחת אחריות על הנזק.

בימים שלאחר מכן יוסי ביקש שאעביר לו הצעת מחיר מבעל מקצוע, וכך עשיתי, הלכתי לאיש דיטיילינג שאני סומך עליו והוא הוציא הצעת מחיר מפורטת על סך 1500 ש"ח. יוסי אמר שאין אישור ונעלם, כך גם גדעון כשדיברתי איתו, אמר שוב שאין לי הוכחות ושאני אלך לחפש את החברים שלי.

שוב פניתי לאלי והוא הפנה אותי לאדם אחר בחברה הזו, גם ממנו אני כבר לא שומע והוא לא עונה לי.

אלי מצידו אומר לי שאני אתבע את החברה הזו, ושהוא תומך בי (ווהו).

אציין עוד 2 נקודות:

1. פחות מחודשיים לפני האירוע, הרכב עבר פוליש ווקס מלא באופן מאוד יסודי, מה שעוד יותר מעצים את החשיבות שיש לפגיעה הזו ברכוש שלי.

2. גם הרכב של אשתי ניזוק באירוע, אבל בעוצמה חלשה יותר שהצלחתי באמצעות פוליש עדין לתקן.

עכשיו השאלה היא,

אני, התושב, האזרח הקטן, צריך להגיש תביעה אל מול העירייה ומחלקת התברואה, או אל מול חברת הקבלן שמועסקת אצלה?

אם יש לכם עוד הערות על כל ההתנהלות או משהו שלא שמתי לב אליו, אשמח לקרוא.

מצורפת גם תמונה של הרכב המדובר, כמה ימים אחרי.

תודה רבה.

20220209_124722.jpg

20220202_124927.jpg

20220202_124922.jpg

20220202_124905.jpg

20220202_124901.jpg

Screenshot_20220217-123800_Video Player.jpg

• מבאס 2
פורסם

זה סיפור קלאס של בסגנון מצליח, אני ממליץ לך לנסות את השיטה הזאת אתה יכול לשלוח ליותר מגורם רלוונטי אחד ולראות את התגובות סיכוי סביר מאוד שזה יעזור מיד, אם מכתב התראה לפני תביעה לא יעזור אתה יכול לפתוח תביעה בבימש"פ זה סיפור פשוט מאוד ודיגטלי לתביעות קטנות, במקרה הזה אני לא מומחה אבל נראה לי שיש לך מספיק ראיות גם בשביל לזכות במשפט אם תגיע אליו, אבל מנסיוני הסיכוי שתגיע למשפט אפסי, ברגע שהם יראו שאתה רציני הם יפסיקו להתנער בגלל שלא שווה לחברת ביטוח להשקיע את הזמן של עורכי הדין שלהם בסיפורים קטנים.

רק תתכונן שהם יציעו הצעה נמוכה יותר וזה סוג של מיקוח ולכן תרחיב את התביעה שלך למשל תכניס את הפוליש שנהרס ורכב חילופי בזמן שתתן את הרכב לתיקון ואז תוכל להתפשר על חלק מהתביעה.

בהצלחה.

פורסם

פתגם ביידיש אומר: העצלן עובד כפול (מתחרז במקור).

רק אחרי שגרמו נזק הם מחליפים את הצינור.

שלח בכתב לעירייה ולחברת הקבלן התראה אחרונה לפני תביעה אם לא משלמים תוך 14 יום.

לא יגיבו - תגיש תביעה קטנה נגד שתיהן. צרף את אלי כעד.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 2 דקות, tinoki כתב:

רק אחרי שגרמו נזק הם מחליפים את הצינור.

הקטע הוא שהם החליפו את הרכב בלי קשר, והוא לא היה חדש (סיומת 80 - שנת 2017) אפילו בו הצינור קרוע.

למרות שהבוקר כבר ראיתי את אותו עובד מנקה עם רכב עם סיומת 01 8 ספרות

פורסם

אצלנו היה סיפור כבד יותר, מחפרון שנסע אחור וצידד ממוביל.

המועצה הכריחה את הקבלן להפעיל ביטוח צד ג' ותיקנו על חשבונם במוסך לבחירתנו.

קבלנים תמיד יתחמקו, תנסה לגייס את הרשות המקומית שלך.

פורסם

מתקן על חשבוני 1500 שקל זה לא סכום רציני ואז מגיש תביעה לבית משפט תביעות קטנות גם לעיריה וגם לקבלן כולל הוצאות ועוגמת נפש ונותן להם לריב מי ישלם את זה.

הימור שלי הם ישלמו את התיקון לפני המשפט ויבקשו שתמשוך את התביעה.

• רעיון טוב! 1

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן לצערי הרב...

אחרי האירוע הנ"ל כאמור הייתה התנערות מחברת ה'ניקוי' שלג לבן. והחלטתי לחסוך לעצמי כאב ראש (הצליח להם) ולעשות לבד פוליש לרכב. לצערי זה היה פוליש אחד יותר מדי ועל הצבע במכסה מנוע תוך כמה חודשים אבד הכלח.

הבוקר הגעתי לרכבי וראיתי שעובדי ה'ניקיון' חזרו לסיבוב נוסף ודאגו לשריטות סימטריות גם בצד השני של הרכב.

הפעם השריטות יותר גדולות ורחבות, והדבר הזה פשוט בלתי נסבל ובלתי נסלח. כמובן שגם כל החלק התחתון של הרכב היה מלא בחול בוץ ולכלוך שהם מעיפים עם הצינור לחץ הזה מהמדרכה והכביש על הרכבים החונים.

חוזר ושואל מה אני יכול לעשות עכשיו, כשאלו 2 מקרים נפרדים. כאמור ההוכחה העיקרית שיש לי מולם זה הקלטה של השיחה עם סגן מנהל התברואה בעירייה שלוקח אחריות על המעשה ואומר שזה בודאות נגרם מהצינור של הרכב.

20220918_151745.jpg

20220918_151747.jpg

20220918_151753.jpg

• מבאס 2
פורסם

1. לצלם אותם בשעת מעשה. הם באים לרוב בימים ושעות קבועים.

2. אתה בטח לא הנפגע היחיד, לתלות מודעות בבניינים בשכונה, ולנסות לגייס שכנים. אם תהיה מסה יהיה להם קשה יותר להתעלם.

3. לא לדבר עם הקבלן אלא עם העיריה. היא צפויה להיות קשובה יותר לתושבים, והמטרה היא לא רק לתבוע על הנזק אלא להפסיק את אופן העבודה הזה.

פורסם

היו לי מאז המקרה הראשון 2 מצלמות שפועלות 24 7

לפני חודש נגמר המצבר, העבגתי אותן לאחרי סוויץ...

כמובן שכל החצי שנה הזו לא נגעו לי ברכב אבל מיד כשניתקתי כן...

אין לנו בניינים בשכונה זה רק בתים פרטיים, דיברתי עם כמה שכנים ואני,מנסה להשיג צילומים. לפי המנהל אגף בעירייה הוא רומר שאני היחיד שפתח תלונה על דבר כזה (הוא התקשר אליי הבוקר) הדבר הזה הגיוני בגלל שיש לי רכב סדאן באורך כמעט 5 מטר לכן קשה להגיע למדרכה על ידו כדי לקנות אותה בניגוד לרכבים קצרים יותר 

פורסם

ההמלצות שקיבלת מעולות.

נסה את השכנים - אין לך מה להפסיד. אוסיף שתבדוק חנויות או עסקים, להם אולי מצלמות שלכדו את האירוע.

פעל מול העירייה, שלה אחריות שילוחית. במידה ותהיה התנערות, וככל שתחליט לתבוע - תבע הן את הקבלן והן את העירייה.

ואם תוכל לתעד הישנות המקרה, לאחר שתלונתך תועדה (כך אני מבין מדבריך שנציג העירייה פנה אליך) - זה יחזק את הרושם ששיטת העבודה של הקבלן רשלנית ואדישה לנזק שהיא עלולה להסב, קל וחומר לאחר שהוגשה תלונה בעניין (ולא ש-"תפרת תיק" לקבלן המבצע).

רענן את זיכרונם של כל הנהגים ברכב על כך שלא היו נזקים לפני העבודה של הקבלן, ושהנזקים הופיעו מיד לאחר ביצוע העבודה. צרף תצהירים של הנהגים ושלח לעירייה. אם יבינו שמולם אדם רציני וכן מספר עדויות, ייתכן ולא "ינפנפו" אותך (מירב הסיכויים שינסו לנפנף בכל מקרה). שיהיה בהצלחה!

פורסם

ראיתי עוד רכב אחד ברחוב עם סימנים רלוונטים, גם כן על הכנף הקדמית סמוך למכסה מנוע.

מצאתי שכנה אחת שהערב אגיע אליה לראות במצלמות את הרכב, גם שמתי פתק לשכנה אחרת ומקווה שהיא תסייע.

במקרה תפסתי את העובדים היום בעיר, פניתי אליהם 'הייתם לפני יומיים ברחוב כך וכך?' 'כן היינו ניקינו' ואז הראתי להם את הנזק 'לאא.. לא היינו שם... יש עוד 5 רכבים... זה היה מישהו אחר...' (אתמול המנהל אמר שיש רק 2 רכבים.) הגיע המנהל שלהם מטעם העירייה ואמר גם כן שזה לא הם, למרות שראיתי בעיניים שלי שהצינור על הרכב שלהם גם כן קרוע וסיבי המתכת יוצאים ממנו.

טוב, אי אפשר לצפות ממי שממציא מדינה שלא קיימת שלא ישקר לגבי איפה הוא היה ומתי.

• מצחיק 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב הסאגה המשיכה בנתיים...

עובדים של הגזם הפילו חתיכת ברזל כבדה על הרכב מגובה 3 מטר, הגעתי אחרי 10 שניות לרכב ולא אמרו כלום. רק כשהתיישבתי ברכב ראיתי את העיוות במכסה המנוע.

אחרי ויכוח שאמרו בהתחלה שאני מכפיש ומנסה לסחוט אותם, הם בדקו במצלמות וראו שאני דובר אמת, ומה שמרגיז עוד יותר זה שהעובד שמע את המכה והלך לראות מה קרה אבל לא דאג ליידע אותי בכך, כאילו זו אשמתו או שזה יוצא לו מהכיס. תאונות קורות אבל לפחות לקחת טיפה אחריות.

הרכב תוקן במלואו, פחחות וצבע למכסה המנוע ופוליש ווקס לשאר השריטות.

נקווה שזו פעם אחרונה.

20221122_120534.jpg

20221020_140945.jpg

20221020_140957.jpg

20221020_140949.jpg

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • תוכן חדש...