Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

קשה לדעת מה באמת קרה שם, ויתכן שזה הצליל שעושה את המוזיקה.

סביר שמדובר בשני אנשים שמתוחים עד הקצה, ואם האזרח דיבר בצורה טיפה תוקפנית - וזה יכול לקרות - הוא הקפיץ.גם את הפיוזים של השוטר.

בדיוק.
אני אמנם לא מעורה ולא ראיתי, הכל חבר'ה סיפרו לי כאן בעבודה, אבל אני מניח שאכן מדובר בהתנגשות של 2 אנשים: האחד היורה, שהיה כניראה בהלם קל והשני שוטר שהיה חלש ביחסי אנוש.
שני אלה כניראה שיחקו ב"מי יש יותר גדול" במקום לגלות אמפטיה האחד לשני.
הכל ענין של איך מציגים את הארוע.

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל ענין של תאור והגשת המידע.
אני משתדל להימנע מלקרוא ידיעות בהן הכותב/הגוף/העיתון כבר אומר לנו בהתחלה, כיצד עלינו להרגיש.
כמו בידיעה שנתת קישור אליה - "בושה וחרפה...", כך מתחילה הידיעה.
אגב, בסוף הכתבה כתובה תגובת המשטרה: משטרת ישראל נמסר בתגובה: ״הלוחם הוחזר ליחידתו ובשלב זה לא ישתתף בפעילות מבצעית עד להשלמת שלבי החקירה ע״י מח״ש״.
מדוע תגובתה לא הוצגה בתחילת הידיעה?

שים לב שאני לא מתייחס ספציפית למיקרה כי אני לא (וגם אתה לא) יודעים בדיוק מה קרה. אני מתייחס להגשת המידע של התקשורת. לרוב מדובר בהצגת מידע באופן פופוליסטי ודמגוגי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, avargel כתב:

הנהג ירה ראשון, היורה השני ווידא הריגה

אני לא מצליח לראות את זה. נראה שהנהג בורח לאחור ואז יש ירי מצד האזרח עם החולצה האדומה.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
לפני 43 דקות, ירחמיאל כתב:

הכל ענין של תאור והגשת המידע.
אני משתדל להימנע מלקרוא ידיעות בהן הכותב/הגוף/העיתון כבר אומר לנו בהתחלה, כיצד עלינו להרגיש.
כמו בידיעה שנתת קישור אליה - "בושה וחרפה...", כך מתחילה הידיעה.
אגב, בסוף הכתבה כתובה תגובת המשטרה: משטרת ישראל נמסר בתגובה: ״הלוחם הוחזר ליחידתו ובשלב זה לא ישתתף בפעילות מבצעית עד להשלמת שלבי החקירה ע״י מח״ש״.
מדוע תגובתה לא הוצגה בתחילת הידיעה?

שים לב שאני לא מתייחס ספציפית למיקרה כי אני לא (וגם אתה לא) יודעים בדיוק מה קרה. אני מתייחס להגשת המידע של התקשורת. לרוב מדובר בהצגת מידע באופן פופוליסטי ודמגוגי.

רציתי להביא ממקור אחר אבל אף אחד לא פירסם על זה, מעניין למה..
תתייחס לעובדות - שוטר, כנראה מהטובים במדינה אם הוא משרת במקום הזה, ניטרל מחבל ובמקום לחזק אותו ולהראות למחבלים שהמדינה תלחם בהם מנוטרל ליותר משבוע ומי יודע מתי יחזור לפעילות מבצעית.
עכשיו בוא נחשוב מה יעבור בראש לשוטר הבא שייתקל באותה סיטואציה.

פורסם
לפני 32 דקות, eladns כתב:

אני לא מצליח לראות את זה. נראה שהנהג בורח לאחור ואז יש ירי מצד האזרח עם החולצה האדומה.

יכול להיות שראית וידאו ערוך באיזה אתר

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 20 דקות, יובל .מ. כתב:

רציתי להביא ממקור אחר אבל אף אחד לא פירסם על זה, מעניין למה..
תתייחס לעובדות - שוטר, כנראה מהטובים במדינה אם הוא משרת במקום הזה, ניטרל מחבל ובמקום לחזק אותו ולהראות למחבלים שהמדינה תלחם בהם מנוטרל ליותר משבוע ומי יודע מתי יחזור לפעילות מבצעית.
עכשיו בוא נחשוב מה יעבור בראש לשוטר הבא שייתקל באותה סיטואציה.

"מנוטרל ליותר משבוע ומי יודע מתי יחזור לפעילות מבצעית" - למה אתה פסימי כל כך? אל תשחק לידי התקשורת הצהובה. למה שלא יחזור לשירות??
דיברתי עם חבר ששירת בימ"מ שנים לא מועטות (כיום עצמאי בחו"ל בתחום האבטחה) והוא קצת הסביר לי.
יש חוק במדינה, והחוק אומר שבכל אירוע ירי מחוץ למטווח מוסדר, יש לפעול לפי פרוטוקול מסוים שאומר בין היתר - מסירת הנשק לצורך התחקיר ועצירת פעילות של האיש שהיה מעורב, לצורך תחקיר ואולי מעבר לזה (ההיגיון שלי אומר לאושש חוסר פוסט טראומה, נקמנות, מי יודע מה עוד). לא יותר מזה. הבחור יחזור לשירות לאחר סיום התחקיר.
גם אני בצעירותי, כאשר היינו בסדיר, לאחר פעילות יזומה בסוריה/לבנון, השביתו אותנו למשך שבוע לטובת תחקיר והתאוששות. וזה היה אז, לפני עשרות שנים.
לאט לאט. אל תמהר ואל תכעס. בסך הכל הנהלים די ברורים.
זה בדיוק כפי שאמש כמעט כל הצהובונים פרסמו בהדגשה שהמשטרה החרימה נישקו של היורה.
ברור שעשתה זאת.
זהו הנוהל.
וברור גם שהיא תחזיר לו אותו (או שכבר החזירה). וכי מה תעשה עם האקדח שלו? חמוצים? אתה באמת חושב שלמשטרה חסר נשק?
התקשורת מאד מאד אוהבת להלבין את פני אלה שאמונים על שירות הציבור, כמו עיריות, בתי משפט, משטרה ועוד. אני לא אומר שכל אלה פועלים נכון. אני כן אומר שצריך לשים לב לאופן אשר בו החדשות מוגשות לנו, הציבור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התרעומת פה זה על האמירה המטופשת של השוטר לאזרח שישכור חברת אבטחה פרטית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז שישנו את הנהלים ואת החוק

אנשים אולי שוכחים אבל החוק נועד לשרת את האזרחים. אם בנאדם יורה במחבל ואחר כך רוצה את הנשק שלו כי הוא אולי חושש לחייו אז שיביאו לו נשק חילופי, שישימו שמירה על הבית שלו, שיתנו לו חופש על חשבון המדינה לשבוע בבית. לא אכפת לי מה אבל האזרח צריך להרגיש בטוח לא החוק צריך להרגיש בטוח

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

התרעומת פה זה על האמירה המטופשת של השוטר לאזרח שישכור חברת אבטחה פרטית.

התרעומת לא הייתה רק על זה, אלא על דברים אחרים, כפי שהוצגו ע"י התקשורת הצהובה.
ואתה צודק, השוטר לא היה צריך להגיד זאת, הוא בפירוש לא האיש הנכון במקום הנכון. גס ומיותר להגיד דבר כזה. מצד שני - אנחנו לא יודעים איך דיבר והתנהג היורה. 
בכל אופן, זה לא תקין.
ניתן אגב להשליך זאת גם על תחום הרפואה: לא כל הרופאים רגישים ומתנהגים כבני אנוש, וכמה מהם מעולים מבחינה מקצועית. אבל מבחינה אנושית? נו, שוין...

לפני 14 דקות, עדי-אל כתב:

אז שישנו את הנהלים ואת החוק

אנשים אולי שוכחים אבל החוק נועד לשרת את האזרחים. אם בנאדם יורה במחבל ואחר כך רוצה את הנשק שלו כי הוא אולי חושש לחייו אז שיביאו לו נשק חילופי, שישימו שמירה על הבית שלו, שיתנו לו חופש על חשבון המדינה לשבוע בבית. לא אכפת לי מה אבל האזרח צריך להרגיש בטוח לא החוק צריך להרגיש בטוח

שישנו.
שמישהו.
ברור שאתה צודק, אבל זה כמו אלה שמתרעמים ודורשים - שמישהו יעשה ככה וככה, שמישהו יגיד להם זה וזה.
מישהו = מילה גדולה מאד.

מי זה "מישהו" ?

פורסם (נערך)

נהג האגד יצא ליצן... היו איזה כמה עשרות שניות שהוא עמד מולו עם אקדח מתנופף (וזה כשלעצמו תקלה, אקדח אמור להיות בנרתיק ואם אתה מוציא אותו זה רק על מנת לירות) וירה מאוחר מאוד, מאוד. לצערי הרב מקרים כמו של אלאור אזריה הגבירו את החשש אצל מחזיקי נשק להשתמש בו, ואשכרה נוצר מצב שבן אדם שכרגע ביצע פיגוע עומד באמצע צומת במקום הומה אדם עם סכין ענקית מתנופפת ולנושא נשק לוקח חצי דקה לירות בו. בזיון.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, ירחמיאל כתב:

ניתן אגב להשליך זאת גם על תחום הרפואה: לא כל הרופאים רגישים ומתנהגים כבני אנוש, וכמה מהם מעולים מבחינה מקצועית. אבל מבחינה אנושית? נו, שוין...

רופא שמדבר אליך בזלזול אפשר להחליף. לעומת זאת שוטר הוא נציג של המדינה והחוק והוא צריך להתייחס לאזרח בכבוד, גם אם האזרח לא טלית שכולה תכלת. זה חלק מהעבודה שלו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

רופא שמדבר אליך בזלזול אפשר להחליף. לעומת זאת שוטר הוא נציג של המדינה והחוק והוא צריך להתייחס לאזרח בכבוד, גם אם האזרח לא טלית שכולה תכלת. זה חלק מהעבודה שלו. 

אל תהיה נאיבי. רופא לא מחליפים כל כך מהר. בהחלט ניתן, הרופאים לא אלוהים ולא חסינים, אבל מדובר בתהליך לא פשוט. 
אין כאן "לעומת זאת". בשתי הדוגמאות, גם רופא וגם שוטר אמונים על הציבור וחתומים על שבועה. שניהם צריכים להבין את האזרח שמולם, להכיל את הרגשות והסערות שלו ולהתנהג בהתאם, להבליג ולהיות ענייניים. אם מישהו מהם חורג ממנה - יש לפעול. וכן, גם שוטר לא קל "להחליף". להחליף עם מי?
מי יפעל? "מישהו"?

לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

משטרה

ממשלה

כנסת

מי שאחראי. זה תפקידם לשרת אותנו

נכון. ואם מישהו מהם לא ממלא תפקידו או שהוא סרח, יש לפעול.
מי יפעל?
"מישהו"? אני לא מכיר אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...