Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 שעות, yonisi כתב:

נהג האגד יצא ליצן... היו איזה כמה עשרות שניות שהוא עמד מולו עם אקדח מתנופף (וזה כשלעצמו תקלה, אקדח אמור להיות בנרתיק ואם אתה מוציא אותו זה רק על מנת לירות) וירה מאוחר מאוד, מאוד. לצערי הרב מקרים כמו של אלאור אזריה הגבירו את החשש אצל מחזיקי נשק להשתמש בו, ואשכרה נוצר מצב שבן אדם שכרגע ביצע פיגוע עומד באמצע צומת במקום הומה אדם עם סכין ענקית מתנופפת ולנושא נשק לוקח חצי דקה לירות בו. בזיון.

לא ליצן, אבל כן לא מיומן בירי, למרות שפגע במחבל. אפשר בהחלט להניח כי בגלל הלחץ שבו היה נתון הוא לא אחז האקדח בשתי הידיים על מנת ליצב ולדייק קו ירי.

אחרי מקרי עזריה ואריה שיף כל מי שמחזיק היום בנשק חושב פעמיים לפני לחיצה על ההדק.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 דקות, zaf כתב:

אחרי מקרי עזריה ואריה שיף כל מי שמחזיק היום בנשק חושב פעמיים לפני לחיצה על ההדק.

וטוב שכך.

פורסם
לפני 20 דקות, amosbmw כתב:

כבר שינו את זה.

הרישיון תקף ל3 שנים. במחזור האחרון קיבלתי שעלי לעשות מטווח חובה נוסף במהלך השנה השנייה לתוקף הרישיון, ועשיתי. העלות במטווח כמו בעת החידוש, אתה רק לא משלם את האגרה.

נכון שקניתי את הנשק מרצוני החופשי, אבל העלויות של האגרות והמטווחים האלה לא זולות בכלל. מרגיש ממש כמו מס כבד, ברמה של המיסים שמשלמים על להיות בעל רכב בישראל.

באמת מוזר הצורה ש2 היורים בסרטון אוחזים בנשק, אם הרישיון שלהם תקף הם אמורים להיות מתודרכים.

מה העלויות?

באמת מוזר שיש יותר מידי עלויות. אתה לא מעמיס על תשתיות, לא מזהם אוויר

פורסם (נערך)

המטווחים למחזיקי נשק הם בדיחה.
כשעברתי מקום אבטחה למשרד ממשלתי עם נשק אישי, נשלחתי לעשות מטווח במקום אזרחי שמעביר מטווחים לבעלי רישיון, בוא נגיד שחיפשתי לירות את ה-50 כדורים לבדיקת תקינות ולעוף משם.
אף אחד לא סופר פגיעות, אין דגשים לירי, כל אחד שולף את הנשק מהביצים כאילו הוא רמבו. כדורים חלודים מתפוררים, רק רציתי לברוח משם בלי לקבל כדור מסבאל'ה בן 70 שהידיים שלו רועדות.
גם המדריכים לא משקיעים יותר מדי, וסוגרים תוכן שאמור לקחת שבועיים ב-3 שעות, אין מה לצפות מאזרח ליכולת מטורפת.
ביחס למצב במדינה התפעול של הנהג אוטובוס היה טוב - המחבל נעצר ומת ואזרחים לא נפגעו מהירי. קניתי.

@teyal במקרים מסוימים חצי דקה לפה או לשם יכולה להסתכם בעוד 3 הרוגים.
שימוש בנשק צריך להיות החלטי ומהיר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

@teyal במקרים מסוימים חצי דקה לפה או לשם יכולה להסתכם בעוד 3 הרוגים.
שימוש בנשק צריך להיות החלטי ומהיר.

כמובן, אבל לא הייתי רוצה שאיזה מישהו שש אלי הדק

יתקע בי כדור, כי אני נראה לו מזוקן ומישהי במקרה צורחת לידי.

אני מעדיף את הכיוון השני. לדעתי נהג האוטובוס פעל מצוין.

פורסם

יש כאן הרבה רמבו'אי מקלדת. או, אולי בוגרי מטכ"ל שעברו להייטקס.

זה נהג אוטובוס, לא שוטר ימ"מ ואפילו לא שוטר מקוף. אין לו האינסטינקטים של הסכין בין השיניים, ואף אדם נורמלי לא יירה באדם אחר לפני שהוא בטוח שאין דרך אחרת. זה כמו ההבדל בין רופא עיניים לרופא חדר מיון שמתעלף לידו אדם: רופא המיון מטפל בזה יום יום ומגיב מהר, רופא העיניים נתקל בזה פעם בחיים ולמרות שלמד את התיאוריה אין לו המיומנות לתגובה מהירה. אין לי מושג ירוק בטכניקה של שימוש באקדח, אבל אני לגמרי מעריך את התנהלותו השקולה של נהג האוטובוס.

וגם לבוגרי הסיירת שעברו להייטקס - מה המיומנות שלכם בנשק היום? הרי אתם לא צועקים אש - אש ומסתערים על מטרותדמות כל יום. את תמשיכו לירות צרורות במקלדת, אני מניח שבאקדח אתם פחות טובים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@teyal אתה מערבב בין מקרים.
מה שהתכוון @zaf זה שיש מקרים שאדם רואה תקיפה ממשית מול העיניים שלו אבל מפחד ללחוץ על ההדק, אתה מדבר על אי ודאות.
ברור שאנחנו לא רוצים אנשים שסתם יורים ברחוב אבל ברגע שיש אירוע אמת צריך להיות החלטי.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

זה נהג אוטובוס, לא שוטר ימ"מ ואפילו לא שוטר מקוף. אין לו האינסטינקטים של הסכין בין השיניים, ואף אדם נורמלי לא יירה באדם אחר לפני שהוא בטוח שאין דרך אחרת. זה כמו ההבדל בין רופא עיניים לרופא חדר מיון שמתעלף לידו אדם: רופא המיון מטפל בזה יום יום ומגיב מהר, רופא העיניים נתקל בזה פעם בחיים ולמרות שלמד את התיאוריה אין לו המיומנות לתגובה מהירה. אין לי מושג ירוק בטכניקה של שימוש באקדח, אבל אני לגמרי מעריך את התנהלותו השקולה של נהג האוטובוס.

וגם לבוגרי הסיירת שעברו להייטקס - מה המיומנות שלכם בנשק היום? הרי אתם לא צועקים אש - אש ומסתערים על מטרותדמות כל יום. את תמשיכו לירות צרורות במקלדת, אני מניח שבאקדח אתם פחות טובים.

רופא לא יכול להרוג מישהו שנמצא לידו במידה ועושה פעולה לא נכונה. 

הנקודה היא שנשק לא יכול להחזיק מי שאין לו מושג איך להשתמש בו. 

פורסם (נערך)

יובל, נכון, אבל נהג האוטובוס לא ראה תקיפה מול העיניים
הוא ראה מטורף מזוקן עם סכין. לכן אני חושב שהוא גיבור ופעל מצוין.

דרך אגב, ממה שאני ראיתי, הגיבוי שהוא מקבל הוא מקיר אל קיר

גם מיכאלי הזמינה אותו ללשכתה לקבלת תעודת הערכה.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

וגם לבוגרי הסיירת שעברו להייטקס - מה המיומנות שלכם בנשק היום? הרי אתם לא צועקים אש - אש ומסתערים על מטרותדמות כל יום.

מנסיון גם אחרי שאתה צועק אש אש ומסתער על מטרות דמות לירות באדם אחר זה דבר בכלל לא פשוט גם אם אתה לובש מדים והוא האויב החמוש מולך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@teyal אתה יכול לראות בתגובות קודמות שלי שאמרתי בסה"כ הוא היה בסדר גמור, ולא מצפה ליותר מדי בהתחשב ברמת הכשירות לאזרחים רגילים נושאי נשק במדינה.
מבחינה מקצועית יש המון פאקים בהתנהלות המבצעית שלו- כשאתה עם נשק אתה רוצה לפתוח מרחק בינך לבין החשוד לדוגמא וזה דבר שלא היה פה.
ככל הנראה מעולם לא אמרו לו את זה, רק זרקו לו הערה על איך מכניסים מחסנית ולוחצים על ההדק ולהתראות.

פורסם
לפני 10 דקות, Giant_TA כתב:

רופא לא יכול להרוג מישהו שנמצא לידו במידה ועושה פעולה לא נכונה. 

הנקודה היא שנשק לא יכול להחזיק מי שאין לו מושג איך להשתמש בו. 

וזו אחת הסיבות בעטיין נהג האוטובוס פעל נכון. הוא הכיר במגבלותיו וירה רק כאשר הבין שאין לו דרך אחרת. 

אנחנו בפורום רכב, אני רוצה להזכיר שלא לכל נהג יש מיומנות של נהיגה מבצעית, ובכל זאת יש בארץ כמה מיליוני נהגים, ויש ביניהם אפילו כרלה שגורמים תאונות. ומספר ההרוגים כתוצאה מנהיגה במיומנות נמוכה עולה פי כמה על מספר ההרוגים משימוש לכ נכון בנשק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לזכור שמבחינה מקצועית הוא נהג אוטובוס ולא איש ביטחון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

וזו אחת הסיבות בעטיין נהג האוטובוס פעל נכון. הוא הכיר במגבלותיו וירה רק כאשר הבין שאין לו דרך אחרת. 

אנחנו בפורום רכב, אני רוצה להזכיר שלא לכל נהג יש מיומנות של נהיגה מבצעית, ובכל זאת יש בארץ כמה מיליוני נהגים, ויש ביניהם אפילו כרלה שגורמים תאונות. ומספר ההרוגים כתוצאה מנהיגה במיומנות נמוכה עולה פי כמה על מספר ההרוגים משימוש לכ נכון בנשק.

יש לי פחות טענות לנהג האוטובוס, יותר לרמבו שחיסל סופית, מהסיבה שהוא עשה את זה עם ביטחון על מלא וכל זה בתפעול נשק כמו נער פאבלות.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, sperial כתב:

I'll bite...

אין קשר לסיירת מטכ"ל ולא לימ"מ, אני גולנצ'יק לשעבר, גדוד 13 פלוגה מסייעת נובמבר 97, לא קצין, לוחם 3 שנים, קורס מכי"ם + כמעט 20 שנה מילואים. מה שכן הרבה שנים הייתי מאבטח של משרד הבטחון ועברתי לא מעט הכשרות ואימונים ייעודיים בדיוק ללוחמה מהסוג הזה. תאמין לי שלא צריך סיירת מטכ"ל ולא להיות ג'ייסון בורן, זה פיגוע פשוט, מחבל עם סכין ללא נשק חם. זה מצב "חלום" לכל מי שקצת מבין בנושא.

נושא נשק צריך לדעת להגיב איתו כמו שצריך, נקודה. ואם לא יודע אז עדיף שיהיה בלי כי יש גם צד שני להתמהמהות הזאת. הרי אם למחבל הנ"ל הייתה הזדמנות הוא היה בזמן ההשתהות הזה דוקר עוד איזה 1-2 אם היו עוברים שם במקרה. ומה היה קורה אם הוא היה פתאום מתחיל לברוח עם הסכין?? אתה חושב שנהג האוטובוס היה יורה?

המיומנות שלי בנשק היום? בזמנים הטובים הייתי מוציא כדור מאקדח בנרתיק תוך 1.36 שניות הכי מהר (נמדד כמה פעמים ע"י מכשיר ייעודי לכך, ומדהים שזה תמיד חזר לאותה תוצאה), היום אני בלי נשק ועם משהו כמו 10 קילו יותר (אבל לא הכל מהם שומן), אבל מאמין שעם קצת מטווחים לחידוד קל אני חוזר לאותו כושר די מהר, יריתי מספיק בחיים וזה כמו לרכב על אופניים.

ובאופן כללי, לגבי דריכות, זה כל הזמן יושב לי בראש, תאמין או לא, כל פעם שאני בסביבה עם פוטנציאל לעוינות, אני מקפיד לא לשכוח שיכולות תמיד להיות הפתעות ומשתדל להשאר מוכן כמה שאפשר. זה שאתה נמצא בסופר בקניות לא אומר שתוך שניה אתה לא יכול למצוא את עצמך עם מישהו שרץ אליך עם סכין. אני גר בבאר-שבע ונוסע כל יום בכביש באר-שבע דימונה, אז אני רואה מספיק וזה גורם לי לא לשכוח איפה אני חי (שלא לדבר כמובן על ההתנהגות בכביש, שזה נושא בפני עצמו). אני מתכנן בקרוב להוציא רשיון נשק ולרכוש אקדח באופן פרטי. רציתי כבר אחרי שומר חומות אבל מאז התקררתי קצת בענין, כנראה שצריך לחזור לזה. הפיגוע בבאר-שבע זה בערך 10 דקות נסיעה מהבית שלי, יש לי ילדה בת 13 שמסתובבת לא מעט בעיר עם חברות ואיך שנכנסתי הבייתה הדבר הראשון זה לוודא שהיא בבית. אחיינית של אשתי הייתה די קרוב לאירוע והתקשרה כולה מבוהלת. למי שנדמה שאנחנו חיים בשוייץ אני מציע לחשוב שוב, גם אני רוצה דשא ירוק ופרות שאוכלות עשב ושקט ושלווה, אבל המציאות היא אחרת, לצערי, ולכן צריך להיות מוכנים ודרוכים, וככה אני משתדל להיות, עם או בלי נשק.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...