Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

hemi

aliku
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה פעמים אני נתקל במושג "מנוע המי" ואני לא מבין למה הכוונה..

אני חושב שזה השם של החברה למנוע הכי חזק שלהם. אבל אני לא בטוח.. אשמח להסברים..

תודה בכל מקרה....

חיפשתי בגוגל וזה מה שמופיע (תמונות)..

http://images.google.co.il/images?q=hemi&hl=iw

פורסם

CivicNos, אתה צודק ואכן מדובר במנוע V8 של קרייזלר, אך אין זה סתם כינוי.

מנוע Hemi הינו מנוע בו צורת תא השריפה היא של מחצית הכדור (המיספרית).

בימים עברו, אז רוב רובם של המנועים היה בעל שסתומים תחתיים, מנוע ההמי היה יחודי בכך שהיה בעל שסתומים עיליים וצורת תא שריפה הדומה מאוד לזו של תאי השריפה המודרניים, כשבימינו לרוב מדובר במעין צורת משולש {שעל שוקיו השסתומים ובקודקודו העליון המצת (דמיון מפותח)} ובמנוע ההמי בצורה כדורית.

יתרונותיו דאז ברורים - צורת תא השריפה מאפשרת דחיסה והצתה יעילה, וצורת ראש המנוע מאפשרת 2 שסתומים מוגדלים (שעוזרים לנשימת המנוע). נוסף על כך, פיזור החום ונצילותו התרמית של תא השריפה היו יעילות יותר ממנוע סטנדרתי באותה תקופה.

עם זאת, כיום יתרונותיו של מנוע ההמי התמעטו לנוכח המנועים המודרניים ואף נהיו לו לרועץ.

אותם שני שסתומים מוגדלים שהיו אז עדיפים בהרבה על המקובל, הפכו למגרעת כשהיום רובם הגדול של המנועים מצוייד בארבעה שסתומים לצילינדר וצורתו המיוחדת של תא השריפה ההמיספרי אינה מאפשרת הוספת שסתומים נוספים מעבר לשניים.

אמנם כיום מנוע ההמי V8 של קרייזלר חזק בהרבה ממתחריו, אך זאת תודות למס' טכנולוגיות נוספות.

מידע רב נוסף ניתן לקרוא באתר HowStuffWorks, בנוסף על תמונות ואיורים הממחישים את הנושא.

מקווה שעזרתי ושנהנת לקרוא את דבריי.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...