Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להכוונה התקציב סביב 145 אלף שח

לגבי הפיג'ו אני מתעניין בגירסת דיזל ,זה כמעט כמו המחיר של הפרמיום ועם יותר מומנט.

אנחנו זוג בלי ילדים,אין בעיה של דלק וירידת ערך.

פעם בשבועיים נוסעים לצפון הרחוק.

15-20 קמ בשנה

תודה

פורסם

ארבע מכוניות מצוינות כל אחת בדרכה.

הסלטוס תהיה הגדולה ביותר, ולמרות שרשמת שאין בעיה של דלק - היא גם תהיה הבזבזנית יותר.

הקונה מצוינת, ההיברידית חסכונית עם מערכת ההינע של האיוניק, ואם טורבו בנזין אז היא גם החזקה והמהירה יותר. 

הקאמיק מצוינת, בגירסת ה 1.5 גם חזקה למדי, למרות שגם גירסת ה 1.0 ליטר סבבה לחלוטין. 

ה 2008 תהיה היותר 'שיקית' עם מנוע עם מומנט בריא. 

הייתי מתחיל בבירור מה זמן האספקה של כל אחת מהן. בשוק היום זו שאלה מהותית, יכול להיות שתבחר רכב מסויים אבל זמן אספקה לקראת סוף השנה, האם זה משנה את הבחירה? 

בכל מקרה, כל הארבע מצוינות וראויות. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי בוחר בקאמיק. היא מרווחת, איכותית בפנים, ה 1.5 חזקה יחסית ואפילו יש פתחי אוורור למיזוג מאחור (אין לכם ילדים אבל בכל זאת מציין, לנו יש כלבים והיה מאוד עוזר לי אם היו פתחי מיזוג מאחור). ה 2008 לא מתאימה לכל אחד מבחינת תנוחת הישיבה והראות של לוח המחוונים. כדאי לבקר בסוכנות. הקיה לדעתי לא קשורה בכלל פה, רכב יותר ״אמריקאי״ עם מנוע אטמוספרי והוא גם גדול יותר מהשאר. זמני האספקה של הקאמיק ארוכים אבל נראה שאין הרבה רכבים באספקה מיידית ממילא היום. 

פורסם

אין פה עוד מישהו שיכול לעזור לגבי ההתלבטות?

למישהו יש דעות לגבי ה 2008?

אני כבר מבולבל ,חשבתי כבר על כיוון סגמנט טחר כמו ה פוקוס st line,גולף 1.5,לאון 1.5

כמו שאמרתי,אין לי בעיה של דלק וירידת ערך

פורסם

קשה להבין מה יהיה לך טוב בגלל שאין לך דרישות מגובשות.
הסלטוס הכי גדולה ומרווחת והבנתי שהיא מאוד מאובזרת (יכול להיות שאני טועה) ובטווח הרחוק המנוע האטמוספרי העתיק והמיושן צריך להראות אמינות טובה, לגבי הגיר אי אפשר לדעת כי לא מצאתי מידע על איזה גיר CVT מותקן ברכב וזה סיכון כי אם מותקן שם גיר JATCO JF015 אפשר לצפות לשיפוץ\החלפת גיר כל 60-100 אלף קילומטר על בסיס הניסיון שהגיר הזה צבר בסוזוקי קרוסאובר ובניסאן ג'וק.
בשאר הסעיפים כמו נוחות, בידוד, התנהגות, כוח מנוע וחסכון הסלטוס פחות טובה מהאחרות.
הקאמיק במקום דיי טוב באמצע, היא גם פרקטית, גם נוחה גם מבודדת טוב גם נראת לא רע ועם מנוע חזק וחסכוני 
החסרונות הם שזה לא באמת ג'יפון - צורת הישיבה נמוכה ומרווח גחון של 15 ס"מ זה מרווח גחון של רכב משפחתי או סופרמיני והרכב יקר יותר לתחזוקה בגלל הגיר במיוחד אם מרבים לנסוע בפקקים או בעיר.
ה2008 נחשבת לקצת פחות טובה מהקאמיק מבחינת מרווח ובידוד אבל מצד שני ה2008 זה באמת ג'יפון עם ישיבה גבוהה ומרווח גחון של 19 ס"מ, בנוסף היא יותר מעניינת ושיקית והיא היחידה עם גיר אוטומטי פלנטרי רגיל שידוע באמינות גבוהה וכגיר שנעים באופי הפעולה שלו.
מצד שני למנוע הבנזין 1.2 יש היסתוריה של בעיות עם רצועת התזמון, הרצועה אמנם הוחלפה אך לא עבר מספיק זמן כדי לדעת אם זה פתר את הבעיה בצורה הרמטית.
מנוע הדיזל עוד צעיר מכדי לדעת על אמינותו.
קונה היא בעיקר ספורטיבית - צפופה וקשיחה אבל חזקה ואוחזת.

פורסם

אני יכול לחלוק קצת מהחוויה שלי בסגמנט הזה לאחרונה.

לאמא שלי יש ארונה FR 2018 שהיא רוצה להחליף ולא רצתה שוב סיאט.

הזמנו קיה סלטוס במבצע האחרון של הוט/הסתדרות המורים אבל היא לא אהבה אותה וההזמנה בוטלה. תא הנוסעים פשוט, הרכב רועש, האבזור סביר אבל לא מרשים במיוחד. לזכותו מחיר אטרקטיבי ותא נוסעים מאוד מרווח ביחס למתחרים.

הקאמיק מבחינתה היה לקנות ארונה קצת יותר נמוכה ויקרה. תא הנוסעים שלו מרשים ואיכותי יותר והמושב האחורי מציע מרווח עדיף אבל המראה וגם תנוחת הישיבה קצת נמוכים והוא יקר באופן משמעותי מהסיאט.

הפיג'ו נראה מעולה והתמחור של ה-1.2 המאובזר לא רע, ממש שקלנו אותו, אבל השרשור על ה-1.2 דיי הוריד אותי ממנו.

הקונה מעוצב חביב אבל תא הנוסעים מאכזב, הוא מאובזר דיי בקמצנות ברוב רמות הגימור, ובתכלס יחידת ההנעה חזקה מדי ואצלנו אין בזה צורך אמיתי. חיכיתי להיברידי אבל השרשור שנפתח בפורום הכללי לגבי המחיר הצפוי לא ממש מעודד. 

בשלב הזה זה נגמר אצלנו בהזמנה לארונה FR 1.5 שהייתה אמורה להגיע באפריל-מאי אבל הגיעה השבוע לארץ אז המסירה תוקדם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אחי קנה 2008 gt לפני מספר חודשים, רכב מאד יפה ואיכותי מבפנים אבל חייב לעשות נהיגת מבחן לפני.

אישית אני מאד מתחבר ל I cockpit של פיזו ואחרי שמתרגלים קשה לעבור למשהוא אחר, אבל היוא פה בפורום מספר אנשים שפשוט לא הסתדרו אם זה 

לדעתי אם אתה מסתדר עם ההגה הקטן ותנוחת הישיבה אז היא יכולה להיות תפורה לדרישות שלכם.

אחי מאושר עד הגג מהקניה.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 13 שעות, Gavrik כתב:

קשה להבין מה יהיה לך טוב בגלל שאין לך דרישות מגובשות.
הסלטוס הכי גדולה ומרווחת והבנתי שהיא מאוד מאובזרת (יכול להיות שאני טועה) ובטווח הרחוק המנוע האטמוספרי העתיק והמיושן צריך להראות אמינות טובה, לגבי הגיר אי אפשר לדעת כי לא מצאתי מידע על איזה גיר CVT מותקן ברכב וזה סיכון כי אם מותקן שם גיר JATCO JF015 אפשר לצפות לשיפוץ\החלפת גיר כל 60-100 אלף קילומטר על בסיס הניסיון שהגיר הזה צבר בסוזוקי קרוסאובר ובניסאן ג'וק.
בשאר הסעיפים כמו נוחות, בידוד, התנהגות, כוח מנוע וחסכון הסלטוס פחות טובה מהאחרות.
הקאמיק במקום דיי טוב באמצע, היא גם פרקטית, גם נוחה גם מבודדת טוב גם נראת לא רע ועם מנוע חזק וחסכוני 
החסרונות הם שזה לא באמת ג'יפון - צורת הישיבה נמוכה ומרווח גחון של 15 ס"מ זה מרווח גחון של רכב משפחתי או סופרמיני והרכב יקר יותר לתחזוקה בגלל הגיר במיוחד אם מרבים לנסוע בפקקים או בעיר.
ה2008 נחשבת לקצת פחות טובה מהקאמיק מבחינת מרווח ובידוד אבל מצד שני ה2008 זה באמת ג'יפון עם ישיבה גבוהה ומרווח גחון של 19 ס"מ, בנוסף היא יותר מעניינת ושיקית והיא היחידה עם גיר אוטומטי פלנטרי רגיל שידוע באמינות גבוהה וכגיר שנעים באופי הפעולה שלו.
מצד שני למנוע הבנזין 1.2 יש היסתוריה של בעיות עם רצועת התזמון, הרצועה אמנם הוחלפה אך לא עבר מספיק זמן כדי לדעת אם זה פתר את הבעיה בצורה הרמטית.
מנוע הדיזל עוד צעיר מכדי לדעת על אמינותו.
קונה היא בעיקר ספורטיבית - צפופה וקשיחה אבל חזקה ואוחזת.

אין פחד גם מבעיית אמינות מכיוון שהרכב לא שלי,רכב של עבודה,ביקשו צמני לבחור מה שבא לי באיזה גירסה שאני רוצה ,מכיוון שאני לא רוצה להשתולל הקצבתי לי עד 140/150 גג,בכל זאת שווי שימוש

לפני 8 שעות, Mike808 כתב:

אני יכול לחלוק קצת מהחוויה שלי בסגמנט הזה לאחרונה.

לאמא שלי יש ארונה FR 2018 שהיא רוצה להחליף ולא רצתה שוב סיאט.

הזמנו קיה סלטוס במבצע האחרון של הוט/הסתדרות המורים אבל היא לא אהבה אותה וההזמנה בוטלה. תא הנוסעים פשוט, הרכב רועש, האבזור סביר אבל לא מרשים במיוחד. לזכותו מחיר אטרקטיבי ותא נוסעים מאוד מרווח ביחס למתחרים.

הקאמיק מבחינתה היה לקנות ארונה קצת יותר נמוכה ויקרה. תא הנוסעים שלו מרשים ואיכותי יותר והמושב האחורי מציע מרווח עדיף אבל המראה וגם תנוחת הישיבה קצת נמוכים והוא יקר באופן משמעותי מהסיאט.

הפיג'ו נראה מעולה והתמחור של ה-1.2 המאובזר לא רע, ממש שקלנו אותו, אבל השרשור על ה-1.2 דיי הוריד אותי ממנו.

הקונה מעוצב חביב אבל תא הנוסעים מאכזב, הוא מאובזר דיי בקמצנות ברוב רמות הגימור, ובתכלס יחידת ההנעה חזקה מדי ואצלנו אין בזה צורך אמיתי. חיכיתי להיברידי אבל השרשור שנפתח בפורום הכללי לגבי המחיר הצפוי לא ממש מעודד. 

בשלב הזה זה נגמר אצלנו בהזמנה לארונה FR 1.5 שהייתה אמורה להגיע באפריל-מאי אבל הגיעה השבוע לארץ אז המסירה תוקדם.

תעדכן איך היא,לי הייתה איביזה מנוע ליטר שנת17 ומאד נהנתי

לפני 7 שעות, motizkn כתב:

אחי קנה 2008 gt לפני מספר חודשים, רכב מאד יפה ואיכותי מבפנים אבל חייב לעשות נהיגת מבחן לפני.

אישית אני מאד מתחבר ל I cockpit של פיזו ואחרי שמתרגלים קשה לעבור למשהוא אחר, אבל היוא פה בפורום מספר אנשים שפשוט לא הסתדרו אם זה 

לדעתי אם אתה מסתדר עם ההגה הקטן ותנוחת הישיבה אז היא יכולה להיות תפורה לדרישות שלכם.

אחי מאושר עד הגג מהקניה.

כיף לשמוע,איך הזמינות כוח וחווית הנסיעה,יש לנו נסיעות ארוכות פעם בשבועיים לצפון הרחוק ואת האמת חשבתי על מנוע הדיזל הגירסה המםוארת כי הוא קצת יותר זול מהgt וגם יש לו יותר מומנט.תבדוק איתו 

פורסם

המנוע אצלו זה בנזין טורבו אז זמינות וכוח לא חסר (לנסיעה מנהלתית פלוס, זה לא רכב למסלול).

מבחינת נוחות הוא ממש נוח ומאובזר כך שנסיעות בין עירוניות זה ממש כיף.

טסלה 3 2022

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב לפני שאסגר סופית ,נראה לי מבחינת העלות תועלת,מבחינתי וכל מה ששמעתי מסביב,אסגר על הסיאט ארונה 1.5 fr,זה אותו טווח מחיר עם הפיג׳ו.

אשמח לחחות דעת על הדגם הספציפי הנל.היה לי סיאט איביזה בעבר והייתי מבסוט,בנוסף  ראיתי באתר שיש גירסת fr פלוס,מה זה אומר ואם כדאי.

תודה 

פורסם

ביום ראשון השבוע קיבלתי את הארונה 1.5 שלי.

רכב מאוד זריז עם כוח מתפרץ (עד כמה שאפשר להשיג ממנוע בהרצה, אני משתדל לא לאמץ את הרכב ב1,000-1,500 ק״מ הראשונים).

צריכת דלק נכון לעכשיו (על הרכב יש בינתיים 370 ק״מ) המחשב מראה ממוצע של 11.7:1, הגיוני בהתחשב בזה ש70% מהנסיעות שלי השבוע היו פקקים.

נוחות - מניח שלא הצלחתי למצוא את תנוחת הישיבה האופטימלית בשבילי, יש לי לפעמים כאבים קלים בגב התחתון לאחר נסיעה של 40-45 דק׳.

אם יש לך עוד שאלות, מוזמן לשאול.

לגבי FR Plus - מעניקה בעיקר פנסי FullLed וג׳אנטים 18׳.

לטעמי התוספות האלה מיותרות, הג׳אנטים 17’ יפים יותר (לדעתי) והפנסים הקיימים הם Led מלא, פשוט ללא חותמת הV של סיאט.

האם שווה תוספת 8,000 שקלים? לדעתי ממש לא, אבל כל אחד והשיקולים שלו.

• תוכן חדש...