Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 4.2.2022 בשעה 10:05, SuperBamba כתב:

לא הייתי מודע בכלל לקיומו של הדבר הזה. נראה מצוין. אצור קשר עם היבואן לקבלת עדכון כשתגיע לארץ, נשמע מבחינת גודל, מנוע ואבזור בדיוק כמו מה שאני מחפש. מקווה שתגיע בקרוב

ראית שזה היברידי פלאג אין כן?

צריך לטעון אותו (אפשרגם משקע ביתי ואז המע' ההיברידית טובה ל-X ק"מ ואחרי זה אתה בבנזין נטו).

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אם בידוד רעשים מדורג אצל פות"ש גבוה - סונטה היברידית. איוניק/נירו ושאר הקוריאניות בקטגוריה הנמוכה יותר אכן קטסטרופליות מבחינת בידוד רעשים.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

ראית שזה היברידי פלאג אין כן?

צריך לטעון אותו (אפשרגם משקע ביתי ואז המע' ההיברידית טובה ל-X ק"מ ואחרי זה אתה בבנזין נטו).

זה לא "הופך" להיברידי אחרי ה-X ק"מ האלו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה זה הופך להיברידי? אם אין חשמל מספיק בסוללה אז אין מה שיפעיל את המנועים החשמליים.  יש טעינה רגנרטיבית אבל זה אפקטיבי עד רמה מסוימת. 

פורסם

בדיוק מה שכתבת, הטעינה הרגנרטיבית.

במה זה שונה מקורולה\איוניק\נירו?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, dorsht כתב:

בדיוק מה שכתבת, הטעינה הרגנרטיבית.

אאלט, בהיברידית רגילה הסוללה נטענת על ידי מנוע הבנזין ולכן לא מתרוקנת לגמרי אף פעם ולכן אין את הבעיה הזו. 

בפלאג אין המשתמש אחראי לטעינת הסוללה ולכן שהיא נגמרת אתה מסיים עם רכב בנזין לכל דבר עם מטען נוסף של סוללות שלא תורמות כלום ואף פוגעות בביצועים וצריכת הדלק. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • משעמם 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, yoav911gt2 כתב:

אאלט, בהיברידית רגילה הסוללה נטענת על ידי מנוע הבנזין ולכן לא מתרוקנת לגמרי אף פעם ולכן אין את הבעיה הזו. 

בפלאג אין המשתמש אחראי לטעינת הסוללה ולכן שהיא נגמרת אתה מסיים עם רכב בנזין לכל דבר עם מטען נוסף של סוללות שלא תורמות כלום ואף פוגעות בביצועים וצריכת הדלק. 

אתה טועה.
אני עם נירו פלאג אין. יש שתי סוללות, סוללה קטנה בדיוק כמו בכל היברידית, ותוספת של סוללה גדולה יותר כדי לאפשר טעינה ונסיעה על טווח חשמלי לחלוטין.
במצב אקו, מחשב הרכב מנצל קודם את הסוללה הגדולה (אם יש בה רזרבה) ואחרי שהיא מסתיימת, הוא עובר להתנהל במצב היברידי עם הסוללה הקטנה, בדיוק כמו בכל רכב היברידי.
זה לא שונה מקורולה היברידית או מנירו היברידי.
במצב ספורט, הרכב משאיר כמעט תמיד את מנוע הבנזין פועל והוא מטעין גם את הסוללה הגדולה. מעולם לא טענתי באמצעות כבל חשמל, והצלחתי להגיע לא פעם לטעינה מלאה של הסוללה הגדולה (טווח 54 ק"מ).

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, דור-- כתב:

אני עם נירו פלאג אין. יש שתי סוללות, סוללה קטנה בדיוק כמו בכל היברידית, ותוספת של סוללה גדולה יותר כדי לאפשר טעינה ונסיעה על טווח חשמלי לחלוטין.
במצב אקו, מחשב הרכב מנצל קודם את הסוללה הגדולה (אם יש בה רזרבה) ואחרי שהיא מסתיימת, הוא עובר להתנהל במצב היברידי עם הסוללה הקטנה, בדיוק כמו בכל רכב היברידי.

מקבל את התיקון לגבי הטעינה ,  למרות שאני לא מוצא פרטים בשום מקום לגבי הסוללה הקטנה, רק שיש סוללה יותר גדולה בהשוואה לנירו ההיברידי הרגיל.  

זה גם מה שמצויין במפרט, סוללת ליתיום איון עם קיבולת של 8.9 קילוואט שעה. 

מההכרזה לעיתונות 

"

Increased high-voltage battery capacity (+7.34 kWh more than Niro hybrid) and output/power have helped make the Kia Niro Plug-in Hybrid an efficient, low emissions crossover with a 105 MPGe rating. The Niro PHEV's compact, high voltage battery is neatly tucked under the cargo floor and under the rear seat and maintains the same spacious cargo capacity as the Niro hybrid .

פורסם

הסוללה הקטנה היא סביב 1.56 קיווט"ש (לא זוכר את המספר המדוייק, זאת סוללה זהה לדגמים ההיברידיים), הגדולה שנוספה היא 8.9.

ובוודאות יש שני סוללות, בקבוצת הפייסבוק של נירו פרסמו בזמנו את השרטוט של המערכת החשמלית.

פורסם
לפני 46 דקות, דור-- כתב:

הסוללה הקטנה היא סביב 1.56 קיווט"ש (לא זוכר את המספר המדוייק, זאת סוללה זהה לדגמים ההיברידיים), הגדולה שנוספה היא 8.9.

ובוודאות יש שני סוללות, בקבוצת הפייסבוק של נירו פרסמו בזמנו את השרטוט של המערכת החשמלית.

נראה לי שהקיבולת הכוללת של הסוללות היא 8.9 ומבחינת הרכב זאת סוללה אחת ללא הפרדת תפקידים.

פורסם
בתאריך 6.2.2022 בשעה 14:23, Boltik כתב:

נראה לי שהקיבולת הכוללת של הסוללות היא 8.9 ומבחינת הרכב זאת סוללה אחת ללא הפרדת תפקידים.

בכל מקרה בוודאי שיש הפרדת תפקידים ויש גם הפרדה בהצגה בלוח שעונים.
אמנם הרכב מתייחס אליהם כסוללה אחת בעניין הטעינה, אבל לא בעניין הצריכה.
ברגע שהסוללה הגדולה מתרוקנת הרכב עובר למצב היברידי ולא מאפשר המשך ניצול הסוללה הקטנה במצב חשמלי עד להתרקנותה.

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, דור-- כתב:

בכל מקרה בוודאי שיש הפרדת תפקידים ויש גם הפרדה בהצגה בלוח שעונים.
אמנם הרכב מתייחס אליהם כסוללה אחת בעניין הטעינה, אבל לא בעניין הצריכה.
ברגע שהסוללה הגדולה מתרוקנת הרכב עובר למצב היברידי ולא מאפשר המשך ניצול הסוללה הקטנה במצב חשמלי עד להתרקנותה.

יש לך סימוכין? אם זה רק על סמך שסקטור במד סוללה מסומן בצבע אחר, אז יש לי 2 מיכלי דלק ברכב :) 

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

לדעתי לנסיעות בין עירוניות ארוכות , דיזל נותן פיתרון עדיף על היברידי , יש לי שני רכבי דיזל צרפתיים , עושים כ 18 עד 20 קמ לליטר ואפילו בנסיעות לאילת 25 ויותר קמ לליטר , הרנו מאגן דיזל גם די שקטה ונוחה לדעתי. 

פורסם
לפני 3 שעות, Dizel08 כתב:

לדעתי לנסיעות בין עירוניות ארוכות , דיזל נותן פיתרון עדיף על היברידי , יש לי שני רכבי דיזל צרפתיים , עושים כ 18 עד 20 קמ לליטר ואפילו בנסיעות לאילת 25 ויותר קמ לליטר , הרנו מאגן דיזל גם די שקטה ונוחה לדעתי. 

עד שמתחילים השטיקים של יורו 6 ותחזוקת השבר שכ"כ אופיינית לשוק הרכבים הישראלי  - התראות שווא על מסנן DPF, כשלים עם האוריאה ורכב שצריך למצוא את עצמו על גרר כי מחשב הרכב החליט שהוא לא יכול לזוז יותר עוד מטר... היורו 6 הוא כרטיס המעבר לגיהנום של מנועי הדיזל. כבר עדיפה היברידית ללא גיר דו מצמדי שמגיעה עם אחריות מורחבת לסוללה והחיים אמורים להיות פחות או יותר יפים.

• תוכן חדש...