Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום אני מגלה את הרכב שלי במקום אחר בחניה (ציבורית) ומבין שהרכב נגרר לשם ע"י העירייה או קבלן מטעמה שנמצא עדיין במקום כששאלתי אותו מי התיר לו לגרור לי את הרכב? הוא טוען שהודיעו לבעלי הרכבים ולכן מותר לו לגרור. 

לא הודיעו שום דבר, לא תלו שום מודעה בעניין.

*החניה ציבורית והרכב חנה שם אתמול לאחר שהשתמשתי בו והיום בבוקר הוזז.

מה החוק אומר בעניין?

תודה

פורסם

כמעט בוודאות נתלו שלטים המודיעים על השיפוץ בקרבת המקום. בנוסף בבוקר השיפוץ לרוב עוברת ניידת פיקוח עירוני עם כריזה ומודיעה לפנות הרכבים מהאזור. מדי פעם גם מתקשרים אלייך (מספר חסוי) על מנת להודיע אישית.

תיהיה בטוח שאין להם שום אינטרס לא להודיע לנהגים, אחרת זה פשוט מייצר עלויות גבוהות יותר ועבודה רבה יותר עבורם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא סביר שלא הודיעו, אבל המקסימום שתוכל לעשות אם לא, זה להתלונן לעיריה כדי שדאגו לפעם הבאה.

לגבי הנזק, מהו? עקרונית פונים לרשות לקבלת החזר על התיקון.

פורסם

הנזק: צינור רדיאטור תחתון משוחרר וכמעט נוגע ברצפה.

כשניגשתי לקבלן הוא אומר שאין סיכוי שעשה את הנזק הזה כי הרכב לא נגרר אלא נדחף ע"י כמה אנשים.

כששאלתי איך בדיוק שחררת את הבלם יד בשביל להזיז את האוטו? הוא ענה שהוא הביא פורץ מקצועי שפרץ (!!) לי לאוטו ונכנסו לי לאוטו שיחררו את הבלם יד והזיזו את האוטו! 

פורסם (נערך)

מענין איך יגיב אם תבקש לראות את שם הפורץ וחשבונית התשלום שלו.... הניחוש שלי שעשו איזו קומבינה עם מלגזה או משהו.

שלח מכתב רשמי לרשות ולקבלן עם דרישת פיצוי. אם יש לך מכר שהוא עו״ד בקש ממנו לנסח משהו. אם לא ישלמו, תתבע. שם תוכל לתקוף את הטענות של הקבלן שלא מתיישבות עם המציאות.

אבל אז גם תדרש להסביר מדוע לא הזזת את הרכב, הם עשויים לספק הוכחות שהודיעו כנדרש ויתכן ותוטל עליך אחריות חלקית. אז אתה יכול להחליט שעדיף לחשוף את כל הקלפים כרגע ולהסביר לקבלן שהסיפור שלו מצוץ מהאצבע.

דאג להקליט כל שיחה אתו (טלפונית או פנים אל פנים).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני כשעה, MordiRS כתב:

הנזק: צינור רדיאטור תחתון משוחרר וכמעט נוגע ברצפה.

נשמה נזק מינורי,

לחבר טוב ולמלא מים.

אז אם יש לך זמן וכח לחנך את הקבלן החרטטן,

מעולה.

אבל אם הזמן והאנרגיות חשובות לך יותר,

תסדר ותמשיך הלאה.

פורסם

אני חולק על התשובות כאן.

לקבלן או לכל אדם פרטי - אסור להזיז/לגרור את רכבך ללא רשותך. גם אם הוא חונה במקום אסור/ פרטי. גם אם פרסמו לפני כן הודעות.

רק לרשות מקומית ו/או כוחות בטחון יש רשות חוקית לגרור רכב ללא רשות בעליו (גם אם נעשה ע"י גורם חיצוני).

להבנתי, מבחינה פורמלית זאת גניבת רכב.  הביא פורץ ? אז בנוסף זאת פריצה לרכב.

ממליץ להקליט את השיחות עימו. כאשר יש הודאה מוקלטת בכך שהוא הזיז את הרכב - יש עילה לתביעת נזיקין.

אם אתה בוחר באופציה של תביעת נזיקין, הייתי ממליץ לפני כן להגיש תלונה במשטרה. אמנם מירב הסיכויים שהם יסגרו את התיק מחוסר עניין לציבור, אך זה יהווה מעין חיזוק לטענות שלך בבימ"ש.

• אהבתי 1
פורסם

פינוי המגרש מרכבים שטרם הוזזו, מתנהל בד"כ בשיתוף פיקוח/שיטור עירוני. 

פות"ש -האם הרכב רשום על שמך? האם היו לך שיחות טלפון (בד"כ מספר חסוי) שלא נענו בבוקר של הפינוי?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הרכב רשום על שמי, לא התקבלו שום שיחות או הודעות כלשהן.

משיחה עם מחלקת אחזקה בעירייה נאמר לי ששלחו לכולם הודעות SMS, כשאמרתי לה שלא קיבלתי כלום ענו שלא יודעים מה להגיד לי.

ראיתי שהביאו משאית גרר ומזיזים כל פעם רכבים אחרים לפי המקום שהם מחדשים - נראה לי הזוי שהחברת קבלן גוררת רכבים על ימין ועל שמאל ככה.

לסיכום - הציעו לי לפנות לבעל הבית של חברת הקבלן שעובדת שם מטעמם ולהסתדר איתו.

פורסם
לפני 5 שעות, MordiRS כתב:

משיחה עם מחלקת אחזקה בעירייה נאמר לי ששלחו לכולם הודעות SMS, כשאמרתי לה שלא קיבלתי כלום ענו שלא יודעים מה להגיד לי.

ראיתי שהביאו משאית גרר ומזיזים כל פעם רכבים אחרים לפי המקום שהם מחדשים - נראה לי הזוי שהחברת קבלן גוררת רכבים על ימין ועל שמאל ככה.

לסיכום - הציעו לי לפנות לבעל הבית של חברת הקבלן שעובדת שם מטעמם ולהסתדר איתו.

הודעה בסמס היא מגוכחת, אין להם דרך לדעת שהמספר שלך מעודכן. אני מקווה שתעדת את השיחה הזו.

עיריה מסודרת היתה גם תולה שילוט מתאים מספיק זמן מראש.

אם היו מודיעים בצורה מסודרת אז גרר שעובד עם העיריה זה לגיטימי כדי להזיז את מי שעדין נשאר במקום שמפריע לביצוע העבודות.

זה שהעיריה מנפנפת אותך זו חוצפה, הקבלן עבד מטעמם. אם הקבלן יתעקש, לא לשלם על הנזק אתה יכול לתבוע אותו ואת העיריה יחד.

פורסם
בתאריך 29.12.2021 בשעה 23:20, guya72 כתב:

אני חולק על התשובות כאן.

לקבלן או לכל אדם פרטי - אסור להזיז/לגרור את רכבך ללא רשותך. גם אם הוא חונה במקום אסור/ פרטי. גם אם פרסמו לפני כן הודעות.

רק לרשות מקומית ו/או כוחות בטחון יש רשות חוקית לגרור רכב ללא רשות בעליו (גם אם נעשה ע"י גורם חיצוני).

להבנתי, מבחינה פורמלית זאת גניבת רכב.  הביא פורץ ? אז בנוסף זאת פריצה לרכב.

ממליץ להקליט את השיחות עימו. כאשר יש הודאה מוקלטת בכך שהוא הזיז את הרכב - יש עילה לתביעת נזיקין.

אם אתה בוחר באופציה של תביעת נזיקין, הייתי ממליץ לפני כן להגיש תלונה במשטרה. אמנם מירב הסיכויים שהם יסגרו את התיק מחוסר עניין לציבור, אך זה יהווה מעין חיזוק לטענות שלך בבימ"ש.

נו באמת. איזה גניבת רכב?!

אפשר קצת להיות יותר מחוברים למציאות ולא להתחיל סתם "להדליק" אנשים על שטויות.

פות"ש, יש לך נזק? 

תצלם. תתעד. ותפנה לעירייה בבקשה לקבלת החזר בגובה הנזק.

הם לא יסכימו ויתכחשו לנזק.

תתבע תביעה קטנה.

שם הקבלן יבוא. יספר סיפורים. ייצא שקרן. תקבל את הכסף שלך.

• תוכן חדש...