Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב.

יש לי שאלה הנובעת מסקרנות.

בינואר השנה קניתי מיבואן דלק מוטורס פורד אקספלורר (הדגם החדש) 2021 , לאחר שבועיים הכנסתי את הרכב למוסך המרכזי בעקבות ריחות לא נעימים שיוצאים מהמזגן, מאז ועד לאמצע יולי אני נכנס ויוצא מהמוסך, ומבילוי משותףעם אנשי טכני של דלק מוטורס,

בסופו של תהליך טענו שהרכב תקין, אף על פי שהיה ברור שהוא תקול!

מהנדס רכב שבדק את הרכב מצא כבר בכניסתו לרכב שיוצאים ריחות מהמזגן שליוו  אותנו במשך  הבדיקה שארכה בסביבות שעה +

כדי למלא חוות דעת מומחה  פניתי למוסך המרכזי ניר צבי בבקשה לקבל  את ההיסטורית הטיפולים ברכב, שם מסרו לי מסמך של כניסות ויציאות של הרכב מד אוץ ותו לא. כאשר ביקשתי היסטוריה של התלונות והטיפולים שבוצעו/לא בוצעו ברכב  טענו במוסך  שרק מה שנתנו לי נמצא, לאחר שאמרתי להם שהשיחה מוקלטת ועל פי חוק הם מחוייבים למסור את כל המידע טענו שאינם יכולים למסור כי זה ״נעול במחשב״ והפנו אותי לשירות דלק מוטורס, פניתי במייל  לשירות של דלק מוטורס, ולאחר שבוע פניתי שוב וטענו גם הפעם שהם מטפלים בזה וכאשר יהיה להם את החומר ישלחו, מאז עברו יותר משבועיים.

ברור שהם גוררים רגליים ולא מעוניינים להעביר אליי את ההיסטוריה המלאה של הרכב, גם ברור שזה יגיע בקרוב לבית המשפט גם ללא קבלת הפרטים מדלק מוטורס ,על סמך העדות שלי מאחר ודלק מוטורס מסרבים להעביר אליי את היסטורית הטיפולים המלאה (הסירוב מהמוסך מוקלט, וכן יש את ההתכתבות במייל מול השירות).

שאלתי למה הם מסרבים להעביר אליי את היסטוריית הטיפולים, הרי לא סתם מסתירים מידע  אם יש רעיונות אשמח לקרוא.

יכול להיות שזה תקלה סדרתית, של הדגם החדש?

תודה למשיבים ושנה טובה. 

עריכה אחרונה על ידי ליאור נ
פורסם (נערך)

ריח זה עוד טוב. הבנתי שגם לדגמי 2020 יש ריקול למזגן בגלל ריחות רעים. אולי תקף גם ל 2021. 

חד תחמוצת הפחמן הוא גז קטלני ונטול ריח. היו בעבר תלונות על חדירת גזים כאלו לתא הנוסעים באקספלורר.  קרא גם את זה:

https://carsforum.co.il/topic/623263-פורד-אקספלורר-גורם-לי-להרגיש-חולה-האם-פורד-תבצע-recall-בקרוב/

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

נדמה לי שזו נורמה שבעת טיפולים במסגרת האחריות לא נמסר ללקוח מסמך המתעד את תלונתו ואת דרך הטיפול.

אין לי מושג מה הרגולציה מחייבת במצב כזה.

יש שאלה מה כתב האחריות מבטיח והאם הם עומדים בדרישה.

פורסם
לפני 6 שעות, ArikB כתב:

השאלה שצריכה להישאל היא: איזה ריח אתה מרגיש?

בעבר היו תלונות על ריח דלק/גז אבל בדגמים ישנים יותר.

https://carsforum.co.il/topic/618506-ריח-של-quotמשהוא-שרוףquot-בזמן-האצה-פורד-אקספלורר-2017/

שלום.

הריח לעיתים כאילו המזגן על מאוורר(גם כאשר הסירקולציה הפנימית עובדת) ונכנס סוג של אויר מלוכלך שנוכח ברכב  והכי גרוע שהריח נדבק לבגדים, זה לא הבעיה שהייתה בדגם הקודם, שם הייתה חדירת גזים כאשר לוחצים על דוושת הגז, כאן הריח נכנס באופן רצוף גם ללא הפעלת המזגן. לעיתים יש גם ריח כימי מתוק המגיע לכמה שניות ונעלם וחוזר במחזוריות לא קבועה.

בכל אופן אני לא מבקש מהם לתקן את הרכב (רדפתי אחריהם שמונה חודשים)השאלה שלי מדוע הם נמנעים מלשלוח את היסטוריית הטיפולים הרי הם מחוייבים על פי חוק וגם זה יראה לא אמין בבית המשפט.

אי אפשר לומר שהחברה בדלק מוטורס חובבנים הרי יש דברים בגו שהם לא שולחים.

אז למה הם לא שולחים? רעיונות?

תודה

לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

נדמה לי שזו נורמה שבעת טיפולים במסגרת האחריות לא נמסר ללקוח מסמך המתעד את תלונתו ואת דרך הטיפול.

אין לי מושג מה הרגולציה מחייבת במצב כזה.

יש שאלה מה כתב האחריות מבטיח והאם הם עומדים בדרישה.

לא נראה לי שזו הנורמה, מי שביקש ממני את היסטורית הטיפולים ברכב ואמר שהם מחויבים על פי חוק למסור זאת,משמש לעיתים עד מומחה בבית המשפט כך שאני מאמין שהוא יודע מה שהוא אומר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ליאור נ כתב:

הרי הם מחוייבים על פי חוק

איזה חוק?

אם יש חוק כזה - הייתי מציין זאת בפני דלק מוטורס...

אני בטוח שהמחלקה המשפטית שלהם מכירה את החובות עליהם.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

רציתי להתייחס לנושא הנדון כאן, מבלי להיכנס לסוגייה המשפטית.

לאחר שיחה עם מזגניסט מומחה, שכבר נתקל במקרים כאלה בעבר, הרי שמדובר ב-בקטרייה שיושבת על המאייד הפנימי.

במקרה הקל, מרססים עליה ספריי מסויים וזה נפתר.

אבל זה לא תמיד עוזר, ולכן, כדי להיפתר מזה סופית יש להחליף את החלק. וזה כרוך בעבודה הרבה יותר מורכבת.

פורסם
לפני 7 שעות, ליאור נ כתב:

שלום.

הריח לעיתים כאילו המזגן על מאוורר(גם כאשר הסירקולציה הפנימית עובדת) ונכנס סוג של אויר מלוכלך שנוכח ברכב  והכי גרוע שהריח נדבק לבגדים, זה לא הבעיה שהייתה בדגם הקודם, שם הייתה חדירת גזים כאשר לוחצים על דוושת הגז, כאן הריח נכנס באופן רצוף גם ללא הפעלת המזגן. לעיתים יש גם ריח כימי מתוק המגיע לכמה שניות ונעלם וחוזר במחזוריות לא קבועה.

בכל אופן אני לא מבקש מהם לתקן את הרכב (רדפתי אחריהם שמונה חודשים)השאלה שלי מדוע הם נמנעים מלשלוח את היסטוריית הטיפולים הרי הם מחוייבים על פי חוק וגם זה יראה לא אמין בבית המשפט.

אי אפשר לומר שהחברה בדלק מוטורס חובבנים הרי יש דברים בגו שהם לא שולחים.

אז למה הם לא שולחים? רעיונות?

תודה

לא נראה לי שזו הנורמה, מי שביקש ממני את היסטורית הטיפולים ברכב ואמר שהם מחויבים על פי חוק למסור זאת,משמש לעיתים עד מומחה בבית המשפט כך שאני מאמין שהוא יודע מה שהוא אומר.

אם אתה סבור שהחוק לצידך מדוע אתה לא פונה לרגולטור?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני שעה, דניאל1983 כתב:

אולי כדאי לפנות לעורך דין?

ברור שאפנה, השאלה כפי שהצגתי בתחילה היא לא בשביל הפתרון אלא מתוך סקרנות מה המניע שלהם להסתיר.

לפני כשעה, redroze כתב:

אם אתה סבור שהחוק לצידך מדוע אתה לא פונה לרגולטור?

לפנות אפנה ברור,  כמו שכתבתי המטרה היא מה המניע להסתיר, התהליך התחיל  מאמין שבמהלך החודש הקרוב התביעה תוגש, בסופו של דבר עם קצת סבלנות הכל מסתדר, ממש לא מודאג! מעניין אותי הסיבה להסתיר אולי ישנה בעיה בדגם הספיציפי , השאלה בפורום היא יותר מסקרנות ולא בשביל פתרון תודה.

לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

רציתי להתייחס לנושא הנדון כאן, מבלי להיכנס לסוגייה המשפטית.

לאחר שיחה עם מזגניסט מומחה, שכבר נתקל במקרים כאלה בעבר, הרי שמדובר ב-בקטרייה שיושבת על המאייד הפנימי.

במקרה הקל, מרססים עליה ספריי מסויים וזה נפתר.

אבל זה לא תמיד עוזר, ולכן, כדי להיפתר מזה סופית יש להחליף את החלק. וזה כרוך בעבודה הרבה יותר מורכבת.

מבחינת דלק מוטורס אין בעיה כך שזה לא רלוונטי,תודה.

פורסם
בתאריך 9.9.2021 בשעה 21:40, ליאור נ כתב:

לפנות אפנה ברור,  כמו שכתבתי המטרה היא מה המניע להסתיר, התהליך התחיל  מאמין שבמהלך החודש הקרוב התביעה תוגש, בסופו של דבר עם קצת סבלנות הכל מסתדר, ממש לא מודאג! מעניין אותי הסיבה להסתיר אולי ישנה בעיה בדגם הספיציפי , השאלה בפורום היא יותר מסקרנות ולא בשביל פתרון תודה.

עד הקטע המודגש הייתי עם הסקרנות שלך.

אבל שרשור כזה תוך כדי סוג של מו"מ איתם יכול גם להיות סוג של כלי...כדי כן לפתור זאת בדרך רצויה מבחינתך.

• תוכן חדש...