Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוברת המכרז להצטיידות בכלי רכב שפורסמה אתמול מדגישה כי יהיה מכרז לרכבים משלושה סוגים - סופר מיני, רכב האצ'בק משפחתי ורכב כביש שטח. אחד מהרכיבים החשובים של המכרז נוגע גם ליכולת הטעינה ומדגיש כי ציון ינתן גם למכוניות שיוכלו להיטען מהר יחסית

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/syejujr11y?fbclid=IwAR2dLYxlBoexARkuRQjbYe-yXpPwAMoM93aBQ1ZjW01529BOHASzJhJwOsE

ואני אשאל 2 שאלות: 
מדוע רכב עבודה שיעבוד ודורש זמינות 24/7 צריך להיות חשמלי? זה *עדיין* לא פרקטי. 

דמיינו סיטואציה בה השוטר נוסע / עושה מרדף והסוללה נגמרת או מתחילה להווצר חרדת טווח. 

מנגד, סיטואציה בה מחליפים משמרות ולא הספיקו להטעין את הסוללה, זה אבסורד.

והאם, בעתיד בשביל לברוח מהמשטרה כל מה שעבריין יצטרך זה לדאוג שיהיה לו מספיק דלק במיכל? מצחיק ומקומם בו זמנית.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תשמע אני לא שוטר. אין לי מושג מה אופי הפעילות.
רוב הזמן גם כשאני רואה שוטר עם ניידת היא עומדת בצד הכביש, ולזה רכב חשמלי הוא דווקא אחלה, יש מזגן בלי זיהום, אפשר לתפוס טייסים עם לייזר או סתם להתפנן.
לא יצא לי לראות הרבה מרדפי משטרה בארץ, זה לא GTA פה.

אין לי מושג כמה נוסעת ניידת בממוצע, אבל אם ניקח טווח של 300 ק"מ ונכפיל ב365 יום נקבל 109,500 ק"מ שנתי.
אם נוריד שני ימים בכל שבוע (שישי+שבת) נקבל 78,300.

בשני המקרים זה ממוצע מכובד מאוד, מניח שיש לא מעט רכבי משטרה שלא עוברים את זה, וזה עוד בלי טעינה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אותי מעניין למה הם עד עכשיו התעקשו לקבל קורולות בנזין ולא היברידיות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפי ההיגיון שלך אני לוקח היברידית מצייד אותה במיכל אפטרמרקט ענק והולך לשדוד בנק

• לא הבנתי... 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אם תמהיל הרכבים במשטרה מורכב בעיקר מ"רכבי שרד" שנועדו להסיע את השוטרים מביתם למקום העבודה ולמקומות שידרשו להגיע אליהם במסגרת העבודה, זה פתרון לא רע. מה שמעלה את השאלה, למה חברות הליסינג לא נותנות כיום אופציה לחשמלי?

פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

אין לי מושג כמה נוסעת ניידת בממוצע, אבל אם ניקח טווח של 300 ק"מ ונכפיל ב365 יום נקבל 109,500 ק"מ שנתי.
אם נוריד שני ימים בכל שבוע (שישי+שבת) נקבל 78,300.

רגע, משטרה לא עובדת בסופש?

למה הורדת שישי שבת?

אגב, אני כמעט כל יום רואה ניידות או שתיים בשול של כביש 1 בלי אורות בכלל (באזור שער הגאי-לטרון)

אני מתאר לעצמי שהם מנסים לתפוס רכבים נוסעים מהר, אבל הם שמים את עצמם ואותנו בסכנה

למה ניידת צבועה בלי אורות ולא רכב לא מסומן עם אורות?

אני מדבר על האורות של הרכב, לא האורות משטרה

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

מה שמעלה את השאלה, למה חברות הליסינג לא נותנות כיום אופציה לחשמלי?

אתה מבין שתהליכים לוקחים זמן וחברת הליסינג צריכה לתת לשוק להרגע קצת כדי לראות אם כלכלי לה?

עד 2021 בקושי היו פה רכבים חשמליים, עברו כמה חודשים והופיעו 4-5 דגמים, תן להם רגע.
תאמין לי שזה יגיע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 6 שעות, farkash7 כתב:

בהנחה שהשוטר אינו מתמקם בנקודה אחת לצורך הפעלת ממלז, אז הוא יכול להגיע בקלות ל-200 ק"מ במשמרת (ואולי אפילו יותר).

בוא לא נשכח שהניידות עובדות 2 ולפעמים גם 3 משמרות ביממה, אז הקילומטראז' "מעט" יותר גבוה.

ולמטב זכרוני, המשטרה עובדת 24/7. הניידות לא נחות בסופ"ש (אלא אם הן במוסך...)

לפני 6 שעות, _DownLoaD_ כתב:

דמיינו סיטואציה בה השוטר נוסע / עושה מרדף והסוללה נגמרת או מתחילה להווצר חרדת טווח. 

מנגד, סיטואציה בה מחליפים משמרות ולא הספיקו להטעין את הסוללה, זה אבסורד.

אני מצטרף לבעייתיות שהצגת, במיוחד שהמשטרה דורשת שגשר התאורה (קוז'קים) יפעלו רצוף -> וזה אביזר ש"שותה" את המצבר (ובל נשכח כל מיני מיתקונים אחרים שמוסיפים לניידת ואשר משפיעים לרעה על טווח וזמן הנסיעה בין 2 טעינות)

פורסם

עניין הסופש לא ממש משנה. סתם ציינתי את זה כדי לקבל מושג על כמות הנסועה של ניידת באם היא עושה ״רק״ 300 ק״מ ביום.

מה שמשנה זה אם הניידת נוסעת יותר מ-300 ק״מ ביום, וכמה הפסקה יש לה בין לבין.

יש לי הרגשה שיש לא מעט רכבים במשטרה שלא עוברים את ה300 קמ ביום וגם אם כן הרכבים נחים לא מעט בין לבין. רכבים כאלו בהחלט יכולים להיות חשמליים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

1. ההיקש בין "רכב משטרה" לבין "ניידת תנועה עושה מרדפים" לא ברור לי - ניידות התנועה הן חלק לא גדול מצי הרכב המשטרתי.

2. ישנן מכוניות קצינים וכלי רכב שמשמשים אנשי מטה שבהחלט יכולות וצריכות להפוך לחשמליות. 

3. גם כניסת ניידות סיור חשמליות באה בחשבון, כל עוד התמהיל בין ניידת כזו לבין ניידות ללא בעיית טווח או זמני טעינה יישמרו, 

אנחנו לא רוצים להגיע למצב שבו המוקדנית מסבירה למישהו שפרצו לו הביתה "תראה, הוא אומר לי שעכשיו הוא על 17 אחוז, אז תוך חצי שעה בערך הוא יגיע ל-80 ויבוא אליך...".

4. בואו, גם מנהל הרכב אוהב שכותבים עליו מדי פעם ולהגיד "הכנסנו חשמליות למכרז" - זה יופי של דרך שידברו עליך בלי לומר כלום בעצם. כשנראה מי ייבחרו נדבר

• אהבתי 4

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

למה בעצם לא עושים סוללות מתחלפות?

אני זוכר שניסו לעשות ככה לפני איזה עשור בערך, למה זה לא עבד? בגלל שהחשמלית אז נכשלה בכללי וזה גם נזרק לפח?

לצרכן היום יומי אני גם לא הייתי נלהב לקבל סוללת ליטיום שלך תדע מה עברה ולא יהיה איתה איזה קצר, אבל אם יש לך צי רכבים ואתה בשליטה על כל הבטריות זה נשמע כמו אחלה פתרון.

תכלס אפשר גם לרכב פרטי, כמו שהיה פעם אפשר להחליף לטלפון סוללה (שהייתה נשלפת) והיית יכול להטעין במטען חיצוני ובנתיים להשתמש באחת טעונה

ככה גם אם יוצאים לטיול ארוך אפשר לקחת 2+ "מיכלים" וגם אפשר להטעין רק בבית בלי זרם משוגע

רק הבעיה שלא כולם יכול להרים סוללה כזאת גדולה בבטחה, צריך לעשות את זה ממש נגיש

וגם אז בעיה יותר גדולה זה שבטוח שאנשים יטענו את זה במקומות לא ראויים ויהיה גל התלקחויות.

פורסם

נשמע לי כמו החלטה תדמיתית נטו.

המשטרה בשפל בהרבה בחינות, ובמקום להתרכז בעיקר, מבזבזים משאבי זמן וכסף על שטויות כאלו.

• מעניין 1
פורסם

לסוללות מתחלפות יש שתי בעיות בסיסיות.

1. הן דורשות האחדה, או במילים "תעשיותיות" - סטנדרטיזציה של המכוניות על מנת שיוכלו לשרת יותר מדגם אחד. כאשר יצרניות רכב לא מסוגלות להסכים על שמות של מערכות בטיחות או מדידת נפח של תא מטען- דבר כזה לא יקרה. 

2. תחשוב עליך כעל בעל חברה להחלפת סוללות. כמה סוללות אתה מחזיק במתקן? כמספר המכוניות החשמליות בסביבתך? חצי? כפול? אם פורמט השימוש במכונית חשמלית הוא כדאי כלכלית כאשר אני מטעין אותה בבית ויוצא כל בוקר לדרך עם טנק חשמל מלא. באילו סיטואציות אצטרך את העמדה. אלא אם כן היא ממוקמת במקומות מרוחקים, אבל אם היא במקום מרוחק, באופן טבעי תדירות הנסיעה לשם קטנה יותר. 

ואני נוגע באמת בקצה הקרחון. 

בקיצור, הסיפור הרבה יותר מסובך ממה שנדמה. 

למרות שהוא לא נגוז לגמרי ויש לו המון יתרונות מהצד השני. 

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...