Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 45 דקות, tinoki כתב:

מישהו ניסה פעם להגיש תביעה פיצויים ייצוגית כנגד המשטרה על סגירת תיקים ללא הצדקה?

במדינות מתוקנות, אין עילת סגירה של "חוסר עניין לציבור" או "עבריין לא נודע", תיקים כאלה נשארים פתוחים, לעיתים לנצח, או לפחות לשנים ארוכות.

עצם זה שיש הגדרה שמאפשרת סגירה בעילות הללו, היא זו שסוגרת את האופציה לתבוע על סגירת תיקים באותן עילות. שהרי זה הותר למשטרה חוקית לסגור בעילות הללו.

לפני 42 דקות, Be roo כתב:

אין פה אלימות, אין פה סמים, אין פשיעה מאורגנת. נגנב זוג לוחיות,

גניבת לוחיות היא בד"כ לא פשע שעומד בפני עצמו, אלא פשע שנועד לשרת פשע אחר, חמור בהרבה.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, m3x7r3m3 כתב:

במדינות מתוקנות, אין עילת סגירה של "חוסר עניין לציבור" או "עבריין לא נודע", תיקים כאלה נשארים פתוחים, לעיתים לנצח, או לפחות לשנים ארוכות.

עצם זה שיש הגדרה שמאפשרת סגירה בעילות הללו, היא זו שסוגרת את האופציה לתבוע על סגירת תיקים באותן עילות. שהרי זה הותר למשטרה חוקית לסגור בעילות הללו.

גניבת לוחיות היא בד"כ לא פשע שעומד בפני עצמו, אלא פשע שנועד לשרת פשע אחר, חמור בהרבה.

כן, עבירות תנועה התחמקות מדו״חות ואגרות.

מישהו יגיד חיסולים, ואני אשאל כמה גניבות של לוחיות זיהוי יש בארץ לעומת כמה מקרי רצח מרכב, שלמרות היותם בכותרות לאחרונה אוכל להבטיח שהם בטלים בשישים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לגנוב לוחית רישוי בשביל עבירות תנועה והתחמקות מדו"חות ואגרות זה לירות בזבוב, עם טיל לאו.

לפעמים זה קורה, לרוב לא.

מצד שני לא צריך להרחיק עד חיסולים, כלומר כמובן שזה כולל חיסולים, אבל גם עבירות הרבה יותר פשוטות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 23 שעות, m3x7r3m3 כתב:

עצם זה שיש הגדרה שמאפשרת סגירה בעילות הללו, היא זו שסוגרת את האופציה לתבוע על סגירת תיקים באותן עילות. שהרי זה הותר למשטרה חוקית לסגור בעילות הללו

לא הבנתי:

ההיתכנות לתביעה כנגד המשטרה היא לא באופציה החוקית לסגור את התיקים בעילות הללו, אלא בשימוש הגורף שנעשה בה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

השימוש הגוף שנעשה בה, עולה בקנה אחד עם ההיתר החוקי שניתן למשטרה, לעשות שימוש גורף בה.

יותר מזה - בדיוק בשביל זה ההיתר הזה נוצר - כדי לסגור בצורה סיטונאית תיקים בפרופיל נמוך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם כבר הנושא עלה, מישהו יכול להסביר את המושג "חוסר עניין לציבור" מה זה באמת אומר.

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

מבחינה מילולית זה אמור לסמן תיק שפתרונו לא מעניין את הציבור, כלומר שהציבור אינו היה מתעדף אותו כדי שישקיעו בו משאבים ויפתרו אותו.

מבחינה מעשית זה אומר שזה אמצעי לסגור תיקים בעלי פרופיל נמוך (תקשורתי או פלילי) בסיטונאות.

אז תשאל למה לעזאזל צריך לסגור תיק כזה? שישאר פתוח, אז תדע שאחד מה-KPI (עוד לפני שהמונח עצמו היה שגור בפינו פה) לפיו מודדים את המשטרה - זה אחוז התיקים שנסגרו.

תיק פתוח מפריע לסטטיסטיקה הזו.

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 24.8.2021 בשעה 12:09, m3x7r3m3 כתב:

לגנוב לוחית רישוי בשביל עבירות תנועה והתחמקות מדו"חות ואגרות זה לירות בזבוב, עם טיל לאו.

לפעמים זה קורה, לרוב לא.

מצד שני לא צריך להרחיק עד חיסולים, כלומר כמובן שזה כולל חיסולים, אבל גם עבירות הרבה יותר פשוטות.

במה נתקלת יותר, באנשים שגנבו להם לוחית רישוי והתחילו לקבל דרישות תשלום מכביש 6, או מכאלה שנעצרו בגין שוד בנק?

פורסם

בכמה שודי בנק נתקלת בישראל בשנים האחרונות? בודדים בשנה בד"כ.

ולכן גם לא תתקלי בהרבה אנשים שגנבו להם לוחית רישוי ואז חקרו אותם על שוד בנק.

למעשה גם אם תבדקי הפוך - אז רוב החוקרים במשטרה בכלל לא התעסקו אי פעם עם שוד בנק.

אני מדבר על עבירות הרבה יותר נפוצות ופשוטות.

למשל העברה או סחר בסמים, סחיטה, עבירות אלימות וכו'.

העבירות ה"יומיומיות" יותר.

כשלוחית רישוי נגנבת, התמריץ לגניבה הזו הוא בד"כ לא התחמקות מתשלום לכביש 6, זה אולי Added value נחמד, אבל לא בשביל זה גונבים לוחית רישוי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוקיי, כמה סיפורים קפקאים שמעתי על מישהו שנעצר/עוכב/נחקר בטעות על סחר בסמים, סחטה ואו אלימות בגלל גניבת לוחיות רישוי.

פורסם

בד"כ אין סיפורים קפקאיים כי הגורם שאמור לחקור עבירות כאלה, הוא אותו גורם שצריך אישור שלו בשביל לוחיות רישוי חדשות.

ובד"כ (אם כי לא תמיד, ואז יש סיפורים קפקאיים) הקורבן של הגניבה, שם לב לפני שעושים שימוש בלוחית הגנובה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לפיו מודדים את המשטרה - זה אחוז התיקים שנסגרו.

אחלה דרך מילוט למשטרה. אזרח גם צריך כלי כזה, לדוגמה, אם יש לך 30 חתימות המשטרה לא יכולה לסגור.

ובנתיים:

1.thumb.png.935b3e6769533b9007f315daf76e792d.png

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

בד"כ אין סיפורים קפקאיים כי הגורם שאמור לחקור עבירות כאלה, הוא אותו גורם שצריך אישור שלו בשביל לוחיות רישוי חדשות.

ובד"כ (אם כי לא תמיד, ואז יש סיפורים קפקאיים) הקורבן של הגניבה, שם לב לפני שעושים שימוש בלוחית הגנובה.

אז אתה טוען שהמשטרה חורת פשע, מוצאת את מספר הרישוי, רואה שיש תלונה על שכפול ולכן לא מדברת אפילו עם המתלונן?

אז מה מונע מפושע לדווח שהלוחיות של נגנבו כדי שלא יבואו אליו לעולם בטענות?

פורסם
לפני 2 דקות, Be roo כתב:

אז אתה טוען שהמשטרה חורת פשע, מוצאת את מספר הרישוי, רואה שיש תלונה על שכפול ולכן לא מדברת אפילו עם המתלונן?

כן, וזה אמור להיות דיי אוטומטי. בגדול כשמכניסים את מספר הרכב (שדווח כבר שנגנב המספר) למסוף, הוא אמור להתריע.

לפני 3 דקות, Be roo כתב:

אז מה מונע מפושע לדווח שהלוחיות של נגנבו כדי שלא יבואו אליו לעולם בטענות?

לכאורה החוקר שבקצה, אבל בפועל מערך מודיעיני גדול שעומד מאחורה.

חוצמזה לפושעים יש נטייה להחליף רכבים בקצב גבוה, אז מה שהוא "מרוויח" זה שלא יבואו אליו בטענות לכמה שבועות עד חודשים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יפה, אז חזרנו לטענה המקורית, מבחינת האזרח הקטן כל מה שמשנה לו זה חיובים שאינם שלו.

יש לו אישור מהמשטרה על הגניבה ולרוב זה סוגר את הענין, והמשטרה תחקור את הפשע ״האמיתי״ עם המשאבים שיש לה ולא תתחיל לחקור כל גניבת לוחית רישוי שאולי מתישהו בעתיד תשמש עבריין למשהו חמור יותר.

• תוכן חדש...