Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה, עובד בחברה מסויימת כ 14 שנה, מתוכם 6 שנים מנהל ייצור (כ 50 עובדים תחתיי סך הכל)

בתחום התעשיה צבאית.

במרץ השנה הגשתי מכתב התפטרות. מציתי את התחום וכבר דיי נגמרה לי הסבלנות להתעסק עם עובדים. ביקשו ולחצו שאשאר אבל סירבתי.

לבסוף, הציעו לנסות תפקיד אחר למשך חודשיים לפני שאומרים שלום. הסכמתי.

האפשרויות היו: פיתוח, תפ"י ורכש.

עם אנשי התפ"י עבדתי במשך שנים. מכיר את התחום ולא רציתי להכנס לזה. בפיתוח עובדים 200% והמחויבות גבוהה מאוד. מה גם, שקשה למצוא מחליף אם רוצים לעזוב אחרי שנה-שנתיים. הרכש קרץ יותר.

מפה לשם. תקופת הניסיון מסתיימת אוטוטו, התחום ממש מעניין והתחברתי לזה. במיוחד לקטע של לעבוד מול מחשב ולהתרכז בעבודה. בלי שמקימים אותך כל שניה לקרייסס אחר.

בכלל, עצם זה שזורקים לך נושא ועכשיו יש לך אפשרות לבחור את המכונות, את חומר הגלם, ספקים וכו' ולקחת את כל הניסיון שהצטבר במשך השנים הלאה. נראה בעצם שזה המשך טבעי של התפקיד הקודם.

זהו, עד כאן החפירה.

בקרוב צריכה להיות ישיבת סיכום של החודשיים האלו וכמובן זה הזמן לדבר על עדכון תנאים, שכר וכו'.

כרגע, הכל נשאר כמו שהיה בתפקיד הקודם. השאלה, איך אפשר לדעת מה לדרוש? מטבלאות שכר נראה כי שכר קניין נמוך ב 25-30% ממנהל ייצור.

אז קצת סקפטי אם יעלו. מצד שני, בטוח לא יורידו. מצד שלישי, אם אין העלאה -כדאי להישאר בכלל או להמשיך הלאה? כי המנוף של שיפור בשכר תוך כדי החלפת תפקיד בעצם הולך לאיבוד. (מה שבד"כ קורה כשעוברים למקום עבודה חדש).

מניסיון, זה המקום לשאול ובטוח יהיו תובנות חדשות.

תודה,

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

האם קיבלת כבר את כל התנאים שיש לחברה להציע או שנותרו כאלה שלא נתנו לך עד כה? רכב, משכורת 13, בונוסים שנתיים קבועים, חופשות, ביגוד וכדומה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בערך, ככל שידוע לי- מה שאפשר לקבל כבר יש. על רכב ויתרתי. לא השתלם עם הנסועה השנתית.

פורסם

תזכור שלא פשוט למצוא עובדים טובים וגיוס עולה לא מעט כסף.

מנהל חכם אמור לדעת לעשות חשבון

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

פורסם

אני אשאל אחרת.

השכר הנוכחי הוא שכר שאתה חי איתו בסדר והאם נושא השכר היה אחת הסיבות לרצון לעזוב?

אם השכר בסדר לך אז אתה מרויח את ההליכה על בטוח. המקום שלך מובטח, רצף תעסוקתי על כל המשמעויות הכספיות שלו ואתה לא קונה חתול בשק.

אם השכר לא מספק אז אתה צריך לחשוב כמה שווה לך לסכן ובשביל כמה.

אני במקומך הייתי מנסה לבקש העלאה בזכות הניסיון הרב תחומי שהופך אותך ליותר מאיש רכש "רגיל". אם תצליח אז יופי ואם לא אז חוזרים לשאלה הראשונה שלי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השכר בסדר. באזור השרון הוא נחשב טוב. במרכז אפשר לקבל 10-15% יותר. אבל הנוחות של קרבה לבית ובלי פקקים שווה את זה לדעתי. בטח שלא הייתי מסרב להעלאה אבל גם לא הייתי שובר את הכלים אם לא.
בקיצור, זה לא הבעיה.

פורסם

לאן היית הולך אם לא היו מציעים לך את תפקיד הרכש?

כלומר, שמת מכתב... כנראה היו לך כבר תוכניות שלא כללו להיות קניין...

במקום העבודה שלי, מנהל ייצור מוערך הרבה יותר מקניין, טוב ככל שיהיה. מניח שככה זה בכל מקום, מה שאומר שלא תוכל לבנות על השכר הנוכחי או המשודרג (אם תקבל) במקום אחר. הסיכוי היחיד זה להתקדם להיות מנהל מחלקת רכש, אבל לא מובטח שזה יקרה, וגם זה שוב יכלול התעסקות עם אנשים (הרבה פחות מהם וכנראה רמה אחרת מפועל או מפעיל מכונה ממוצע, אבל עדיין...). 

פורסם

התכנית היתה פשוט לעזוב. התקופה של הקורונה עם המחסור בכוח אדם, חומרי גלם, ולו"ז הספקות פסיכי הכניס אותי ללחץ לא בריא. הרגשתי שהדבר היחיד שאפשר לעשות זה קודם להוריד את הקפה מהאש לפני שיגלוש - לצאת להפסקה.
כשזה לא התאפשר (המון בידודים, תחלופת עובדים, חוסר מקצועיות גם בדרגים מעלי). לכן, החלטתי להתפטר.
בשבוע מאז הגשת המכתב ועד ההצעה לתפקיד אחר הגיעו הצעות עבודה לא רעות גם מקולגות שהכרתי במשך השנים וגם ממקומות ששלחתי אליהם קו"ח.
שמתי הכל על הולד עד הרגע הזה. ועכשיו, צריכים להחליט.

פורסם

כמו שכתבת, התפקיד החדש הוא בעל ערך נמוך יותר מהתפקיד הקודם, שנשחקת בו. זה נראה לי מקום טוב לנוח בו קצת ולהתאפס, בחברה שאתה מכיר, התרומה שלך מוערכת, ידעו ללכת לקראתך... הרבה דברים טובים. 

אם כי דבר אחד לא הזכרת, מה מסלול הקידום שלך, מהתפקיד הנוכחי, שהוא לא ניהולי באופיו?

בכל מקרה, לא הייתי נכנס, כרגע, לפינה של לריב על השכר. הייתי נח בתפקיד שנה, ואז, עם אנרגיות חדשות, בודק אפשרויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד שאלה, בן כמה אתה?

השיקולים שונים בין אדם בן 35-40 לבים אדם בן 55-60.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 שעות, falou כתב:

התפקיד החדש הוא בעל ערך נמוך יותר מהתפקיד הקודם, שנשחקת בו. זה נראה לי מקום טוב לנוח בו קצת ולהתאפס

1+

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
כמו שכתבת, התפקיד החדש הוא בעל ערך נמוך יותר מהתפקיד הקודם, שנשחקת בו. זה נראה לי מקום טוב לנוח בו קצת ולהתאפס, בחברה שאתה מכיר, התרומה שלך מוערכת, ידעו ללכת לקראתך... הרבה דברים טובים. 
אם כי דבר אחד לא הזכרת, מה מסלול הקידום שלך, מהתפקיד הנוכחי, שהוא לא ניהולי באופיו?

בכל מקרה, לא הייתי נכנס, כרגע, לפינה של לריב על השכר. הייתי נח בתפקיד שנה, ואז, עם אנרגיות חדשות, בודק אפשרויות.
בעיקרון, התחלתי בתור עובד ייצור, לאחר 3 שנים בערך ראש צוות ואחרי עוד 5 שנים מנהל מחלקה.
בתור מנהל מחלקה הייתי כפוף לסמנכ"ל התפעול של החברה. כיום בתור קניין אני כפוף ישירות למנהל(ת) הרכש שבמקרה גם סמכל"ית הכספים של החברה. כך שנראה שהמסלול לא השתנה.
בפנים אני יודע שצריך לשתוק לגבי העלאת שכר כי כנראה השכר כבר גבוה משל שאר הקניינים במחלקה.
מצד שני, כרגע ועד להודעה חדשה אני תומך במנהל החדש שהחליף אותי במחלקה הקודמת. בערך 4-6 שעות בשבוע נמצא שם פיזית, חוץ מטלפונים ומיילים.
כמובן זמין גם לשאר המחלקות שצריכות סיוע בנושאי ייצור (פיתוח, אבטחת איכות).
מן הסתם עקומת הלימוד שם דיי ארוכה ואני מניח שלקחו את זה בחשבון כשהציעו להישאר בתפקיד אחר. כך שנראה שהאינטרס הדדי.
לכן חשבתי כן לנצל את ההזדמנות של החלפת תפקיד וכן לשפר משהו. שההזדמנות לא תלך על פארש...
למי ששאל לגבי הגיל -35.

פורסם
לפני 58 דקות, Muzic4Ever כתב:

בפנים אני יודע שצריך לשתוק לגבי העלאת שכר כי כנראה השכר כבר גבוה משל שאר הקניינים במחלקה.

שיפור כללי לכלל מחלקת הרכש, אפשר לעשות? סוג של win win, בטוח שיש מה לשפר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...