Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, יש לי שני מקרים בעיתיים עם אותה חברת רכב

היו לי שני רכבים בעסקת ליסינג פרטי, אחד מהם הוחזר לפני כחודש, במעמד ההחזרה נבדק הרכב והבודק סימן מה שסימן, אחרי כמה זמן קיבלתי חיוב על סך כ600 ₪ עם סעיף "השבה לקדמות" ודיווח על נזק באיזור שהבוחן כתב שהוא תקין, פניתי לחברה לצורך הסבר והם אמרו שזה בטיפול ומאז הם לא עונים להודעות

המקרה השני קשור לרכב שיש לי כרגע, במסגרת העסקה ישנה אחריות על רכיבים מסוימים

לפני כמה ימים אחד מרכיבי המנוע (שבאחריות)  נשבר, כתוצאה מכך התקלקל גם חלק אחר שאינו באחריות (ממיר קטליטי).

החלק שאינו באחריות הוחלף לפני כ8 חודשים ועלות תיקונו עכשיו היא כ2000 ₪

המוסך לא מוכן לתת אחריות על המנוע אם אני לא מתקן גם את הממיר (אומר שהם קשורים אחד לשני)

החברה לא מוכנה לתקן את החלק שניזוק, רק את המנוע, האם זה הגיוני?

בהנחה ויש פה קייס לתביעה, האם עלי לשלם את התיקון ואז לתבוע את ההוצאות?

האם צריך להגיש תביעה אחת על שני המקרים?

תודה

עריכה אחרונה על ידי maya li
פורסם

דבר ראשון, לבדוק בעיון את החוזה, הוא קריטי.

לגבי המקרה הראשון, אין לך מה לתבוע, הם אלה שרוצים ממך כסף.

בנוסף, חודש זה לא המון זמן, אבל בכל מקרה, יש לך תיעוד שהובחן סימן שהמקום תקין, תן להם לרדוף אחריך.

לגבי המקרה השני, אתה צריך להביא חוות דעת של מומחה שיעיד שהממיר התקלקל בוודאות כתוצאה מהתקלה של החלק שבאחריות (חבל שלא כתבת מהו).

תתקן, שמור את החלקים למקרה שתצטרך אותם למשפט.

שלח להם דרישת תשלום בצירוף חוות הדעת. אם לא ישלמו, תתבע. לרוב, נזק תוצאתי צריך להיות כלול.

פורסם

תודה על התגובה,

לגבי המקרה הראשון, הכסף כבר נגבה ממני, לא אמרו שום דבר פשוט חייבו אותי

לגבי המקרה השני, מה שנשבר זו בוכנה במנוע, במוסך אמרו שכתוצאה מכך עף שמן על הממיר והוא נהרס, מיהו אותו מומחה שאמור להעיד? בעל המוסך?

לגבי החלקים, אצטרך לדבר עם המוסך ולראות אם יש להם אותם, התיקון כבר בוצע אך הרכב עדיין שם...

פורסם (נערך)

למיטב ידעתי זה לא תקין, אסור להם לחייב אותך בלי אישור.
במקרה זה כדאי לדעתי לאחד את התביעות, פחות אגרות, פחות דיונים, פחות טרטור.

בוכנה שבורה זו חתיכת תקלה, לא משהו שקורה כל יום.

בעל המוסך הוא צד שמרוויח מהתיקון ולכן אינו אובייקטיבי. את אולי יכולה להסתפק בחוות דעתו בשביל הדרישה הראשונית מול החברה, אבל אם זה יגיע למשפט תצטרכי להביא איש מקצוע בלתי תלוי שרק מקבל כסף על חוות דעתו (ולבקש החזר הוצאות על שכרו). אולי בעל המושך ידע להפנות אותך לאיש מקצוע מומלץ.
את החלקים המוסך מחוייב לשמור ולמסור לך לפי בקשה, דברי איתם בהקדם לפני שיזרקו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, maya li כתב:

מיהו אותו מומחה שאמור להעיד? בעל המוסך?

לדעתי, את צריכה חוו"ד של שמאי רכב. הוא יכול לתת חוו"ד במידה ויש קשר בין 2 התקלות.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

שמאי יודע להעריך נזק כספי, לא בטוח שהוא האדם לקבוע בודאות שהנזק הוא תוצאתי.

לזה לדעתי צריך איש מקצוע מתחום המכונאות.

אבל אולי אני טועה.

פורסם
בתאריך 17.12.2020 בשעה 11:36, Be roo כתב:

שמאי יודע להעריך נזק כספי, לא בטוח שהוא האדם לקבוע בודאות שהנזק הוא תוצאתי.

לזה לדעתי צריך איש מקצוע מתחום המכונאות.

אבל אולי אני טועה.

שמאי רכב, ההכשרה המקורית שלו היא מכונאות.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...