Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. לא כתוב על האריזה

ב. אני אומר להם שהמסכות נשלחות מישראל

ג. הכל מיוצר בסין ממילא. אני בטוח שרוב המוחלט של הציוד הרפואי המתכלה מיוצר בסין.

קטע שאני שולח לסינים את הזבל שלהם בחזרה.

:-D:-D:-D

פורסם

בגלל כל הסיפורים כאן השבוע, נזכרתי שאני רוצה מסיכה חצי פנים לאבק, השבוע טאטתי את המקלט ועלו כמויות אבק ושאריות גוקים.

כמו כן אני זוכר שעשיתי תיקוני צבע בבית ובגלל כל השיוף והאבק השתעלתי כמה ימים.

חיפשתי באמזון ובמשך השבוע היה מלאי, ועכשיו כל הפילטרים הזולים/מסכות גם עלו במחיר וגם אין במלאי (רשום שיהיו בהמשך החודש).

בכול מקרה קניתי מסכה רב פעמית של 3M (בתקן P100) במחיר 40 שקלים ללא פילטרים(היה איזה קופון שם).

בחנות בארץ ראיתי שהמסכה מדגם יותר פשוט עולה 250 שקלים.

את הפילטר הפשוט מצאתי בחנות ציוד טכני בארץ, (באותו במחיר שעלתה המסכה 40 שקלים). - באמזון זה עולה 25 שקלים שיש מלאי.

בחנות היו להם גם פילטרים N95 חד פעמיים, אז כנראה עדיין יש מלאי בארץ.

הקוריוז, שלפני זה הייתי בחנות ציוד בטיחות לתעשיה, וכנראה בלבלו להם את הראש עם המסכות, ואחד המוכרים לא הבין מה שאני מבקש, חשב שאני מבקש פילטר לקורונה, וניסה לתקן אותי לגבי מה שאני מבקש.

בסוף השני הבין ואמר שאין לו את הפילטרים הזולים הפשוטים שמתאימים למסכה. יש רק את הפילטרים לגזים היקרים יותר.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

יופי. הצליחו להכניס את אישתי ללחץ. עלה לי ב-500 ש"ח מסיכה + פילטרים מאמאזון ומשלוח אקספרס.

מחר בטח תהיה פשיטה על מדור השימורים בסופר.

היא עדיין בלחץ מזה שאין פתרון זמין לילדים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

לכולנו יש מסכות אב"כ בבית ... לא?

בכל מקרה לפני כשעה ארה"ב הודיעו שהחל מיום ראשון ב 5:00 בבוקר אין כניסה לארה"ב לאזרחים זרים שהיו בסין ב 14 ימים האחרונים.

בנוסף אזרחים של ארה"ב שהיו ב 14 ימים האחרונים בסין ידרשו לעבור בידוד של 14 יום אחרי כניסתם לארה"ב.

בקיצור.. תכינו את הפופקורן

הולך להיות מעניין.

פורסם

לפי הדיווחים הרישמיים הוירוס הזה לא עובר באויר , המסכות לא באמת מגינות מבחינת נשימה של הוירוס.

נכון שאם מישהו משתעל או מתעטש ישירות אליך אז אולי המסכה תעזור.

אבל בגדול ההדבקה מתרחשת כאשר הנגועים מתעטשים ומפרישים את הוירוס עם רסיסי נוזלים על משטחים.

הנדבק נוגע עם הידיים במשטחים, ואז מכניס את הוירוס בעזרת ידיים דרך הפה או העיניים או האף.

מה שמפחיד זה שלפי האתר שפורסם פה

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

גם כמות הנדבקים מחוץ לסין עולה ב 30% כל יום.

מ- 4 ב 20/1 ל 143 היום..

כלומר כל המספרים.. מתים, נדבקים בסין ונדבקים בשאר העולם עולים פי 40 כל שבועיים.

אף אחד לא יכול לייצר מספיק מסכות בקצבים הנדרשים... תוך חודש יגמרו כל המסכות בעולם.

פורסם

ולנושא קצת אחר בתוך כל הבלאגן הזה- כידוע, קבוצות פייסבוק של מאות אלפי משתמשים וטוקבקים לכתבות זה לא המקום בו השיח הוא הכי אינטיליגנטי בעולם. למרות זאת, עדיין מאוד חורה לי לראות גזענות בהיקף די הזוי שהרימה ראש כלפי כל עם ואדם אסייתי באשר הוא.

אני רחוק מלהיות "אביר פי סי", אבל התגובות והיחס כלפי פחות או יותר כל עמי המזרח בצורה כוללנית הוא בערך כמו לטרמיטים או נגע רע אחר, וכמובן שאין הבדל בין סינים ליפנים וכו' וכו'. כולם רק אוכלים ג'וקים כל היום ומה לא.

אחחח, העם הנבחר, מה רבו נפלאות לשונך. (כאילו שאנחנו כזו מציאה גדולה בתוך כל התמהיל העולמי....)

פורסם (נערך)

זה הטבע האנושי.

ככה אנשים מתנהגים כאשר הם לא רעבים, בטוחים ויחסית נעים להם. חכה, חכה למשבר אמיתי. אנשים ירצחו בשביל קצת אוכל ותרופות.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

הבחור הזה הוא China Blogger. הוא גר בסין קרוב לעשור ונשוי לרופאה סינית.

לטענתו רופאים סינים רושמים תעודות פטירה בצורה שונה בהשוואה למערב. אסביר.

לדוגמא אדם עם רקע של מחלות לב חוטף שפעת ומת. בסין כותבים בתעודת פטירה מוות כתוצאה ממחלת לב. במערב כותבים בתעודת פטירה מוות כתוצאה מסיבוכי שפעת. זה הבדל עצום.

בסין נפטרו 250 בני אדם. האם מדובר ב-250 עם רקע רפואי קודם שמתו מסיבוכים או 250 שמתו מהוירוס ללא רקע? זה מעניין.

כמו כן הרופא הסיני שהתריע על התפרצות הוירוס אי שם בדצמבר 2019 נעצר באשמת "הפרת הרמוניה בקרב הציבור".

לפי הדיווחים הרישמיים הוירוס הזה לא עובר באויר , המסכות לא באמת מגינות מבחינת נשימה של הוירוס.

נכון שאם מישהו משתעל או מתעטש ישירות אליך אז אולי המסכה תעזור.

דיווחים רשמיים ממחוז שנמצא תחת סגר קרוב לשבועיים. קחו את המספרים האלה בערבון מאוד מוגבל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

נושא הגדרת סיבת המוות לצרכי סטטיסטיקה עלתה בפורום בימים האחרונים, ניקו הסביר את זה יפה (איני מוצא את הפוסט כרגע). מדיניות כזו, כל עוד היא אחידה, אינה בהכרח שגויה, אבל מחייבת תשומת לב בעת פירוש הנתונים. בדיוק כפי שאדם חולה סוכרת שנפטר מאוטם שריר הלב יכול להיות מוגדר כנפטר מסיבוכי סוכרת, וזה יהה נכול לגמרי, למרות שבדרך עבר התקף לב.

מצד שני, יש פרסום מדוייק של מספר החולים לי תאריכים. הולה הראשון זוהה ב-8 בדצמבר, הקשר לשוק הבשר זוהה ב-29 בדצמבר לאחר שאובחנו כ-30 מקרים, ב-1 בינואר הוכרז על התפרצות מחלה, ותגובות החירום הופעלו ב-3-4 בינואר. תגובה מהירה בהתחשב בכך שהופעלה לאחר כמה עשרות מקרים ראשונים שזוהו. נגיף הקורונה עצמו הוכרז כגורם המחלה ב-8 בינואר. שוב, סה"כ מהר מאד.

תשווה את זה ל-SARS בו המקרה הראשון היה בנובמבר 2002 אבל תגובת הרשויות (צריך להוסיף - המערביות) היתה רק במרס 2003 (כלומר לאחר 5 חודשים), וגם לגבי ה-MERS מדובר בתגובה הרבה יותר איטית (חודשים) אם כי לא מצאתי את ה-timeline המלא. מצד שניי, מספר החולים היה הרבה יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Chemguy85 יצוא ציוד רפואי למזרח הרחוק מתרחב למוצרים נוספים. פרטים בהמשך.

בבוקר אלך לעבודה, בערב אשב בבית לארוז חבילות, אשים באוטו, אזרוק בבוקר בדואר ואלך לעבודה. אסור לפספס הזדמנות כלכלית.

פורסם

כתבה שהאבתי ברוסית, אז בחרתי לתרגם אותה לעברית, כמובן באופן זריז עם שימוש בגוגל, אז סליחה אם יש טעויות...

לא מגיפה, אלא תרגיל? כיצד מנפחים את הפאניקה סביב נגיף הקורונה. פרופסור וורובייב מאמין כי "הסינים יכולים לתרגל הגנה אפידמיולוגית חזקה."

וירוס הנגיף החדש הוא סיפור אימה לחלשי לב. וכלי לקחת כסף מהאוכלוסייה על ידי חברות התרופות.

ג'וליה בורטה, AiF.ru: פאבל אנדרייביץ ', האם וירוס הקורונה החדש מסוכן עד כדי כך?

פאבל וורוביוב: אני בטוח לחלוטין שהסיפור עם נגיף הקורונה הוא כלי הפחדה לבעלי לב חלש. את הבעיה מצצו מהאצבע, תרגיל שנעשה מדי שנה, לצרכי חברות התרופות ושותפי השוק האחרים - יצרנים ומוכרי מסכות, חומרי חיטוי ועוד.

יש אינסוף וירוסים מהסוג הזה. וירוס הקורונה מהווה כמעט 10% (ראיתי נתונים כאלה) במספר זיהומים בדרכי הנשימה. זה פי 2 מהשפעת. במילים אחרות, מתוך 100 חולים עם מחלה דמויית שפעת, 5 עשויים לחלות בשפעת, ו -10 עשויים לסבול מוירוס הקורנה. כ- 10% נוספים הם שעלת ,בורדטלה פרטוסיס, ולמישהו יש בכלל מיקופלזמה. חלק גדול ממחלות אלה מתבטא בנזקים שונים לריאות. מיקופלזמה - זה התקפי שיעול ארוכים וכואבים, צל בריאות, אך בדרך כלל לא מוביל למשהו חמור.

נציג ארגון הבריאות העולמי הצהיר לאחרונה: אין מקרים של מעבר שגרתי מאדם לאדם - רק עם קשר קרוב וארוך מאוד במשפחת החולה או עם הצוות הרפואי. אבל מנגד מצב כשמתעטשים עליך ברחוב או בתחבורה הציבורית ונדבקת היא כמעט בלתי אפשרית.

מעניין לציין שלדעת ארגון הבריאות העולמי ישנם כ 8,000 חולים (לעיר של 12 מיליון - טיפה בים). מאובחנים כ -3,000, השאר נבדקים. מיעוט חולים במצב חמור. אז אין בכלל דיבור לא על מגיפה ולא על פנדמיה - כלל.

- אז יש כאן סיפור דומה למגיפת "הסארס" בשנים 2002-2003, כאשר ארגון הבריאות העולמי הודיע חודשים לאחר מכן כי כל הסיפור היה עסקי?

- כן. ההבדל היחיד הוא הרושם שהפעם הסינים מתרגלים הגנה אפידמיולוגית עוצמתית. או שהם מבצעים תרגילים, או שבאמת הייתה דליפת וירוס ממעבדה סגורה, כפי שחלק מהמקורות טוענים. אני לא מניח לאשר את האחרון. אבל התגובה הצבאית שלהם נראית יותר מדי עוצמתית לתרגיל. להטיל סגר על ערים וכו... אבל בכל זאת אולי זה רק תרגיל. והסינים הממושמעים, כמו רובוטים, עושים את כל מה שנאמר להם ע''י מחיאת כף. חבשו מסכות - הסירו מסכות (שאגב אינן מגנות מפני זיהומים נגיפיים נשימתיים). העצה לשטוף ידיים היא האמצעי היעיל היחידי. אבל את זה למעשה מומלץ לעשות לכולם בלי קשר למצב.

- האם זה נכון שמופיעים מדי שנה וירוסים חדשים הגורמים למחלות זיהומיות? ישנן עדויות שמאז 1970 היו יותר מ- 40 מחלות חדשות.

- כמובן, כל שנה מופיע משהו חדש. אין בזה חדש.

- איך נגיף עובד?

- לעיתים נגיפים משפיעים ישירות על תאים בריאות, והורגים אותם. אז מתחיל מה שמכונה לרוב SARS (אם כי מונח זה אינו נכון). קרישה תוך-כלית מפושטת - DIC. זה גורם לאותם סיבוכים שמהם אנשים מתים: אי ספיקת איברים מרובה (מלכתחילה ריאות וכליות), הפרעות לחץ וכן הלאה.

- האם ניתן לרפא דלקת ריאות כזו?

- הטיפול ב- DIC אינו תלוי בגורם. יש צורך לבצע במהירות פלסמפרזיס, להתחיל להכניס נוגדי קרישה (תרופות המונעות קרישת דם) במינונים קטנים ולהעביר פלזמה טריה שהוקפאה. כל השאר - בהתאם למצב (תמיכה בנשימה, המודיאליזה או סינון המודיה וכו '). ככל שהפעולות הללו מתחילות מוקדם יותר, כך ההשפעה גבוהה יותר. על פי הניסיון בטיפול במצב דומה עם שפעת H1N1 ("SARS"), מספר מקרי המוות מצטמצם פי 10. אני חושב שזה לא גבול האפקטיביות. המלצות כאלה ניתנו על ידי הוועדה הרשמית שלנו, הן לא השתנו.

-ומה עם תרופות?

דלקות בדרכי הנשימה אינן מטופלות בתרופות. חלקן("תרופות") חסרות תועלת, אחרות מזיקות, אך כל אחת מהתרופות ברוסיה נמכרת בכמה מיליארדי רובל. ושערוריה כזו, כאשר זיהום לא מזיק מנופח לדרגת אסון עולמי - עבורם(חברות הפרמאה) הפיתיון הטוב ביותר.

ככל הנראה השנה המכירות ירדו (מגיפת השפעת לא קרתה בגלל החורף החם), אבל כאן הגיע מזל כזה! היא עצמה הפליגה לזרועותיה.

פורסם (נערך)
שמע, כשצריך לבחור בין אמינות רוסית לסינית בדיווחים, אנחנו באמת בבעיה.

אתה צודק. אבל הוא מביע דעה בלי קשר בכלל לשלטון הרוסי... או שאתה חושב שברוסיה אין מומחים בעלי שם בתחומים שונים וזו מדינה של בבונים שלאף אחד אין דעה?

מה שהוא אומר פשוט נשמע הגיוני וגם עדיף לנו שזה יהיה נכון. מה הקטע ישר לערב פוליטיקה...

אין ספק שאם אתה מארה''ב גם אם אתה בלוגר שאין לו מושג בכלום, האמינות שלך היא פי 1000...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • תוכן חדש...