Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שתי דרכים להגיע לעבודה (כפר סבא [אזור התעשיה]-הרצליה [מחלף שבעת הכוכבים]), האחת היא

דרך רעננה, כלומר כ-13 קילומטר בערך, ב-20 דקות ללא פקקים (בבוקר זה 40 דקות), במהירות של 40-60 קמ"ש, עם רמזורים כמובן בדרך.

השנייה דרך כביש 5, כ- 20~21 קילומטר, גם כן כ-20 דקות בערך ללא פקקים (סבירות נמוכה יותר לפקקים), במהירות של 100 עד 120 קמ"ש כל הדרך, כמעט ללא אף רמזור עד הבית.

(הדרך נמדדה ממחלף שבעת הכוכבים, לדעתי אפשר לקצר אותה טיפה עם אני אעלה על איילון דרום מאותה נקודה ואחסוך את גלילות).

מה לדעתכם עדיף מבחינת חיסכון בדלק ועלויות משנה?

ובנוגע לדרך השנייה, יש דרך להתחבר לכביש 5 מאיילון (מכיוון צפון?)

תודה.

כולם מתים בסופו של דבר, אבל לא כולם חיים בדרך.

פורסם

מבחינת חיסכון בדלק, הדרך המהירה חסכנית יותר מן הסתם המנוע מתאמץ אותו הדבר אבל אתה עובר יותר דרך.

הבעיה היא שהדרך ארוכה קצת יותר... ככה ש... הסתבכתי.

בכל מקרה, אם הייתי במקומך הייתי עושה יום ככה יום ככה, עד שהייתי מקבל את הקריז ונוסע רק בארוכה מהירה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

בוא נעשה חישוב פשוט, נגיד ובתוך העיר האוטו צורך 1:9 ליטר דלק, ומחוץ לעיר 1:12.

בעיר אתה תיסע 13 קילומטר, שזה יצא לך ליטר וחצי בערך,מחוץ לעיר אתה תיסע כ21 ק"מ, שזה יצא לך כמעט 2 ליטר.

העניין הוא שגם הדרך בתוך העיר היא מין נסיעה משולבת, לכן הצריכה אמורה להיות טובה מ1:9.

(תתאים את ההודעה שלי לפי צריכת הדלק שלך עם הרכב שלך).

לכן לפי דעתי מבחינת חיסכון דלק עדיף לנסוע בדרך הקצרה. כל זה תלוי כמובן בצריכה של רכבך הנסיעה מחוץ לעיר, ובנסיעה משולבת.

וקצת פרופורציות, לא מדובר כאן על חסכון של מאות שקלים, סך הכל מדובר על חסכון של שקל לפה שקל לשם, וגם זה מוטל בספק.אם חצי שקל לפה מפריע לך אז אל תחזיק אוטו.

אני אישית הייתי נוסע בדרך המהירה, גם אם מדובר בעוד 200 מיליליטר דלק.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

כביש מהיר, כמובן. גם פחות בלאי לרכב, גם יותר מהיר. גם פחות מעצבן (תמיד עדיף נסיעה במהירות קבועה על פני האצות ובלימות כל הזמן...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי דעתי פשוט תמדוד את זה וזהו...

תיסע פעם בדרך הראשונה הלוך וחזור ותבדוק כמה ליטרים צרכת, ולמחרת תיסע הלוך וחזור בדרך השניה ותבדוק כמה ליטרים צרכת...

עוד יותר טוב יהיה אם תיסע שבוע רק לעבודה ורק באחת הדרכים, ועוד שבוע רק לעבודה ורק בדרך השניה, ככה זה יתן לך תוצאה יותר מדוייקת...

פורסם

ובנוגע לדרך השנייה, יש דרך להתחבר לכביש 5 מאיילון (מכיוון צפון?)

אין ממש דרך נורמלית לעשות את זה..

בעצם, שאני חושב על זה, אפשר להתחבר לכביש 5 לכיוון מערב, אבל אני בספק אם זה עוזר...

וחוץ מזה, אני לא מה אתה מגדיר כבוקר (יש כאלו שהבוקר שלהם מתחיל ב 11), אבל בשעות הבוקר שאני מגדיר (7-9) יש פקקים בכביש 5, גם לכיוון מערב. גם בקטע שבין מחלף מורשה לצומת גלילות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לכבוד

חברי הפורום

בכבוד רב

אילן פ.

אישית הייתי בוחר בדרך הנעימה יותר, עם פחות עצירות, פקקים ורמזורים.

לא בגלל חסכון בדלק, אלא כדי שהנסיעה בבוקר תהיה נעימה יותר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בתור אחד שגר ברעננה, ומכיר את כביש גהה, כביש 5 וכל הכבישים באיזורים שמה, אני מציע לך לקחת את הכביש המהיר כמובן!

תיסע דרך גהה (תיכנס דרך מחלף רעננה ככה תחסוך את צומת רעננה), במורשה ימינה, ובכביש 5 בסוף ימינה אתה עולה על איילון צפון לכיוון הרצליה (יש שלט גדול וכתוב עליו הרצליה וחץ ימינה) וסגרת עניין בלי בעיה.

ואגב ניראה לי שזו דרך של 15 ק"מ גג

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

אני גם מצטרף לדעה של הדרך הארוכה. עם באמת יש פחות עצירות והמהירות היא קבועה יחסית, למה לא ללכת על זה? זה יהפוך את הנסיעה של הבוקר שבד"כ קצת מעצבנת בגלל עומסי התנועה, ליותר מהנה וזה פלוס גדול לדעתי.

גדעון.

!AWDSOME

פורסם

כמו שאמרו - יש שעות בהן כביש 5 עמוס ופקוק מאוד.

אם אתה נופל על השעות הללו - שקול את דרך רעננה.

ולא - הדרך המהירה ללא ספק.

פורסם
בתור אחד שגר ברעננה, ומכיר את כביש גהה, כביש 5 וכל הכבישים באיזורים שמה, אני מציע לך לקחת את הכביש המהיר כמובן!

תיסע דרך גהה (תיכנס דרך מחלף רעננה ככה תחסוך את צומת רעננה), במורשה ימינה, ובכביש 5 בסוף ימינה אתה עולה על איילון צפון לכיוון הרצליה (יש שלט גדול וכתוב עליו הרצליה וחץ ימינה) וסגרת עניין בלי בעיה.

ואגב ניראה לי שזו דרך של 15 ק"מ גג

זה אכן מאוד פשוט.

הבעיה היא בדרך חזרה (ממחלף שבעת הכוכבים להגיע לכביש 5) - אבל זה בהחלט אפשרי:

צא מאיילון דרום ביציאת גלילות, פנה ימינה (אין ממש ברירה), בכיכר תעשה פרסה (!), פנה ימינה ב"כביש 5 מערב" (אין ברירה), עבור לנתיב השמאלי ביותר בזריזות, (לכיוון דרך נמיר לדרום) וברמזור של צומת גלילות קח פרסה (במקום שמאלה רגיל לדרך נמיר).

כל הבלבול מח הזה כמובן שווה רק אם יש פקק בנתיבים השמאליים של כביש 2 דרום, אלו שפונים שמאלה ברמזור בגלילות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל הבלבול מח הזה כמובן שווה רק אם יש פקק בנתיבים השמאליים של כביש 2 דרום, אלו שפונים שמאלה ברמזור בגלילות.

צריך להיות פקק מטורף בצומת גלילות מכיוון כביש 2 כדי שזה יהיה שווה את הסיבוב...

הרמזור של הפניה שמאלה מכביש 5 לכביש 2 וחזרה לכביש 5 קצר מאוד, וזמן ההמתנה בין מחזור למחזור ארוך, כדי לאפשר לתנועה שחוצה (כביש 2) לזרום בחופשיות. וחוץ מזה, כשאתה מבין שיש פקק ארוך בכביש 2, כבר מאוחר מדי, ואי אפשר "לחתוך" לאיילון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הכוונה היא למקרה הפרטי כאן של מישהו שנוסע מהרצליה לכיוון כביש 5, ולא עולה בכלל על כביש החוף.

לצאת מכביש החוף במחלף הסירה, לעלות על איילון דרום, לצאת בגלילות, ולעבור את המסלול שכתבתי - אכן יותר זמן מלחכות כבר בפקק.

אבל מישהו שיוצא מהרצליה בשעה קבועה ויודע שיש פקק בגלילות - זה יכול להיות שימושי בשבילו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קח אוטובוס תאמין לי, גם לא יהיו לך חישובים על קטנות, גם תחסוך כאב-ראש והכי חשוב - תחסוך את השקלים שאין לך על הדרכים הקצרות\ארוכות.

ליאור

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

• תוכן חדש...