Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ביום יום מתנייד בV40. כרכב לנהג יחיד שמדי פעם מסיע את הילדים הוא עושה עבודה מצוינת.

אז מה יש לוולוו להציע בתחום המשפחתיות הקלאסיות כדי לנייד משפחה ע"פ קילומטרים רבים בנוחות ובטיחות?

התשובה היא V60 וזהו הרכב ששירת בנאמנות את משפחתי בכבישי היער השחור בכ1200 ק"מ.

סקירה קצרה של הרכב שלנו:

V60 מהדור החדש שהוצג ב2018

מנוע דיזל 2.0 190 כ"ס. 40 קג"מ בסל"ד של 1750

גיר פלנטרי 8 הילוכים

0-100 ב 7.9 שניות

תצורת סטיישן בנפח תא מטען של 530 ליטר.

הרכב שקיבלנו היה כבר בן 8 חודשים עם 30K ק"מ

איך נראה?

הרכב נראה טוב מאוד יחסית לגודלו. מדובר ברכב ארוך שמשלב מראה ספורטיבי מצד אחד אך גם

מאוד אלגנטי כיאה למסורת הסקנדינבית. במיוחד אהבתי את החלק הקידמי של הרכב.

תצורת הסטיישן מאוד נפוצה בגרמניה ולא אחת יצא לי להחנות ליד סטיישנים של אאודי ומרצדס.

הוולוו נראית מאוד טוב גם ליד מכוניות יקרות ממנה.

מה מקבלים ואיך זה מרגיש?

מצד אחד זה מרגיש בבית, כיסאות עור סופר נוחים, גימור ברמה גבוהה, הכל מוצק ומחובר כמו שצריך.

מקום שמאוד נעים להיות בו.

אך מהצד השני זה מרגיש כמו מכונית אחרת לגמרי מה V40. וולוו נכנעה הפעם לאופנת המסכים הגדולים ורוב מערכות

הרכב כולל המיזוג מופעלות מהמסך בנגיעת אצבע. זה נראה טוב ומאוד מתאים לרוח התקופה, מכיל אפשרויות

רבות אבל ממש לא נוח.

מרגיז במיוחד הוא ניטרול מערכת ה start/stop שדורש מעבר למסך יעודי ואינו מופיע במסך הבית.

כמו כן תפעול המזגן דורש הורדת עיניים מהכביש ומספר לחיצות כדי לשנות את הטמפרטורה.

בקטע הזה וולוו הלכה לאחור והתפעול ב V40 שכולל חוגות וכפתורים פיזיים הרבה יותר נוח לתפעול וגם הרבה יותר בטוח.

מה עוד מציעה הוולוו? הנעה ללא מפתח, פנסי לד, צימוד מלא של הטלפון עם מערכת המולטימדיה,

שלל אפלקציות, מסך דיגיטלי מלא הכולל תצוגה של GPS בין שעון הסל"ד לשעון המהירות,

יציאות מיזוג אישיות לנוסעים מאחור

וכמובן מערכות בטיחות מלאות – שמירה על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית לפנים ולאחור , התראה על שטח מת וקריאת תמרורים.

סקירה של מערכות הבטיחות

זאת הפעם הראשונה שנהגתי מספר ק"מ גדול ברכב שמכיל מערכות בטיחות מלאות ובמגוון דרכים ומהירויות.

למערכות הללו יש יתרונות רבים אבל לא מעט חסרונות שכדאי להכיר.

בקרת השיוט האדפטיבית הייתה יעילה במיוחד באוטוסטרדות הארוכות של גרמניה, היא מאפשרת נהיגה נינוחה לאורך מספר רב של ק"מ תוך כדי

שמירה של מרחק בטוח מהרכבים לפנים גם אם הם איטיים יותר מהמהירות שקבעתי. בקטעים רבים של האוטוסטרדות יש שינויי מהירות

מ130 קמ"ש ל100 ולפעמים גם ל70. שינוי המהירות מתבצע בקלות ע"י לחצנים על ההגה.

הרכב בולם בצורה לינארית ובטוחה בעצמו כדי להתייצב על המהירות החדשה שנקבעה.

גם בפקקים המערכת הצטיינה, הרכב מתחיל נסיעה בעצמו גם לאחר עצירה מוחלטת. אם עובר זמן רב מדי בין עצירה לנסיעה

הרכב יחדש את הנסיעה האוטונומית בפקק לאחר ליטף קל של דוושת הדלק.

במקומות רבים ובמיוחד בתוך הערים והעיירות יש אכיפה אגרסיבית של מהירות ע"י מספר רב של מצלמות.

בחלק מהכבישים המהירות המקסימלית עומדת על 30 קמ"ש בלבד.

מאוד קשה לשמור על מהירות כל כך איטית לאורך זמן ללא בקרת השיוט.

מגבלות המערכת התגלו בכבישים מעוקלים בהם הרכב לפנים פתאום "נעלם" ואז לא היה למערכת רכב מוביל.

כמו כן חוסר תשומת לב יכול להכניס את הרכב אל תוך העיקול במהירות גבוהה מדי ולכן חשוב לנטרל את בקרת השיוט לפני הכניסה לכבישים מעוקלים.

שמירה על נתיב או כפי שוולוו קוראים למערכת - Pilot Assist. גם פה מדובר על מערכת מצוינת שמפחיתה את

העומס על הנהג בנהיגה ארוכה.

המערכת שומרת את הרכב במרכז הנתיב בדיוק רב. כמובן שהמערכת בודקת כל הזמן שהידיים של הנהג נמצאות על ההגה.

יתרונה הגדול של המערכת מגיע לידי ביטוי במיוחד בזמן ניווט או תפעול המזגן כיוון שלהפעלתם יש להסיט את המבט

הצידה לעבר המסך המרכזי.

למערכת יש שתי מגבלות מרכזיות שמהוות סיכון רב למי שאינו מודע.

המגבלה הראשונה משותפת לבקרת השיוט האדפטיבית, המערכת אינה מסוגלת להתמודד עם כבישים מעוקלים ומי שיסמוך

על המערכת ימצא את עצמו מהר מאוד בתוך עץ בעיקול הראשון.

המגבלה השניה מתרחשת בכבישים צרים ללא קו הפרדה מסומן בין הנתיבים ויש הרבה כאלה ביער השחור.

בכבישים אלו יש להקפיד להיצמד לימין ואפילו לרדת לשוליים מדי פעם כדי לאפשר למשאיות ממול לעבור.

שימוש ב pilot assist ישמור את הרכב במרכז הכביש דבר שלא יאפשר מעבר בטוח של רכבים שמגיעים מלפנים.

במקרה זה הסיכוי לתאונה חזיתית גבוה מאוד.

קריאת התמרורים גם התגלתה כפונקציה חשובה מאוד. כפי שכבר נכתב יש אכיפה מאוד אגרסיבית של מהירות ביער השחור.

המערכת מציגה את המהירות המותרת באותו אזור בשילוב צלילי התראה במידה והמהירות הנסיעה גבוהה יותר (ניתן לכיבוי).

אני בטוח שזה חסך לי מספר דוחות.

יש מקום?

כן והרבה. הרכב מאוד מרווח, יש המון מקום לנהג ולנוסעים גם כאשר המושבים הקדמיים משוכים לאחור עד הסוף.

בנוסף שלל אזורי אחסון פזורים בתוך הרכב. במיוחד אהבתי את הקונסולה המרכזית המכילה מקום רב

לבקבוקים, כוסות, כרטיסים ומפתחות.

תא המטען קצת מאכזב, הוא הכיל בלחץ 3 מזוודת גדולות וCarry On בינונית.

במאזדה CX5 שאותה השארנו בשדה התעופה היה יותר מקום.

איך נוסע?

הגענו לחלק המעניין ביותר בסקירה מבחינתי - המנוע. מדובר בפנינה אמיתית שדוחפת את הרכב קדימה בנחישות כמעט בכל סל"ד

ובכל הילוך. רוב הזמן הייתי בתחום שבין 1500 ל 2000 סל"ד ובאמת שלא צריך יותר מזה. גם בעליות התלולות ביותר וכאשר הרכב

עמוס המנוע הזה מושך את הרכב קדימה בשיא האדישות וללא כל מאמץ ורעש חריג. זה ממש ממכר.

זהו לא מנוע ספורטבי שמעודד עליה לסל"ד גבוה. היתרון הגדול של המנוע הוא בעוצמתו הרבה בחלק התחתון של הסל"ד.

בכבישים המהירים אין בעיה לעקוף וגם פה המנוע יודע לדחוף קדימה בנחישות שצריך.

מה שיותר מדהים הוא שכל כל הכוח הזה לא מגיע על חשבון צריכת דלק גבוהה.

אפשר בקלות לעבור מרחק של 900 ק"מ על מיכל יחיד. אצלי מחשב הדרך הציג צריכה של כ16 ק"מ לליטר.

חבל שהמנוע הזה לא זמין בארץ.

בנוסף ראוי לציין שהרכב שקט מאוד ונוח. כיול המתלים על הצד הרך.

הרכב מאפשר נהיגה של מאות ק"מ ביום מבלי לעייף את הנהג והנוסעים. לכולם היה מאוד נוח ואף אחד לא

התלונן גם לאחר שעות רבות של נסיעה.

על נהיגה דינמית אין על מה לדבר ובמיוחד עם המשפחה. רק הרגשתי שההגה ממש מנותק וחסר כל רגש יחסית ל V40 שלי.

תובנות על הוולוו וסיכום אישי כללי

ה V60 היא קרוזרית משפחתית מיוחדת, נוחה ובטוחה מהמעלה הראשונה שלדעתי עדיפה בהרבה מהג'יפונים המשפחתיים,

חבל שלשם נוטה השוק.

אם אתם מתכננים טיול ארוך באירופה שכולל נהיגה של מאות ק"מ, אני ממליץ בחום על האפשרות לשדרג את הרכב הבסיסי

לרכב שמכיל חבילת בטיחות מלאה ויהיה מספיק נוח ומרווח לנייד את משפחתכם לאורך הטיול. זה ישדרג את הטיול באופן משמעותי.

למדו להכיר את הרכב השכור, מה הוא נותן ומה הן המגבלות שלו. לא להתעצל לפתוח את ספר הרכב במידת הצורך.

למי שנמצא בשוק ומחפש רכב חדש, להתעקש על רכב שמכיל חבילת בטיחות מלאה, חבל מאוד לפספס את הטכנולוגיה החשובה הזאת

גם לאור המגבלות שלה.

למי שיש רכב חדש, למדו על המערכות השונות של הרכב, כיצד לתפעל אותן ומה הן המגבלות שלהן, זה יכול להציל חיים.

v60_1.jpg

v60_2.jpg

v60_5.jpg

v60_3.jpg

v60_6.jpg

v60_4.jpg

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

תודה על הסקירה.

הערות מאלפות לגבי שימוש נכון במערכות הבטיחות המודרניות.

לגבי רכב למשפחה בטיולים - יש לי ניסיון חיובי גם עם סטיישנים מרווחים (מונדיאו ואפילו אוקטביה עם תא המטען העצום שלה), וגם עם ואנים כמו 5008 ואספאס. אבל אלה לפני מספר שנים, לפני שמערכות הבטיחות שתוארו הפכו מקובלות. מן הסתם כיום גם הן מופיעות ברכבי השכרה, בודאי בגרמניה, שבה מקובלות רמות גימור גבוהות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הסקירה. באמת חבל שסטיישנים ובמיוחד פרמיום, כלכך לא פופולאריות פה שלא טורחים לייבא אותן.

יש דגמים באירופה כמו סדרה 3 למשל ש70% מהמכירות הן של דגם הסטיישן (טורינג).

יופי הוא בעיני המתבונן כמובן, אבל לטעמי חלק מדגמי הסטיישן היום נראים טוב מהסדאנים וזה כולל את הV60, סדרה 3 החדשה, סקודה סופרב ועוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

איזה רכב יפייפה! פנסי ה''פטיש של ת'ור" בהחלט יפים!

אין יותר יפה מסטיישן (לטעמי) וכמו שנאמר חבל שבארץ אין את ההיצע הזה!

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מצטרף להערה לגבי הסטיישנים. הרבה שימושיות במחיר קטן של מידות.

בימים שבהם תוצרת אירופה שלטה בשוק הרכב הישראלי היו לא מעט האצ'בקים וסטיישנים (אם כי אין לי מידע כמותי), איכשהו עם השתלטות היצרנים המזרח אסייתיים הנהג הישראלי עשה תפנית לכיוון הסדאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הערות מאלפות לגבי שימוש נכון במערכות הבטיחות המודרניות.

יש גם BLIS - זיהוי blind spot. מערכת מזהה אם יש רכב באזור שלא רואים, מסמנת את זה במראה עם פסים מוארים אדומים, וגם לא מאפשרת להחליף נתיב אם יש שם עדיין רכב

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה היפה.

אני עכשיו בטיול בצרפת ובשוויץ באזור האלפים וקצת בגרמניה, בקושי רואים וולוו, יד אחת מספיקה כדי לספור את רכבי הוולוו שראיתי, עד כדי כך, משונה.

ראיתי שני וולוו v60 סטיישן כאלו, העיצוב מרהיב לדעתי, בעיקר החלק הקדמי- מקדימה ממש ומפרופיל.

הערה לגבי הסטייה מנתיב- ברכבים בהם אני ניסיתי אותה היא מתמודדת היטב גם בעיקולים מקובלים בכבישים בינעירוניים. ככל שהעיקול הופך למעוקל יותר המערכת תתקל בקשיים עד כדי חוסר תפקוד כמובן.

לגבי העדיפות של רכב סטיישן על ג׳יפונים, לא הכל שחור לבן, אני רכשתי רכב קורולה סטיישן לאחרונה לאחר שלפני כן היה לי ג׳יפון גמד (קיה נירו), לפני כן ג׳יפון גבוה (מאזדה cx5) וכעת בטיול אני עם ג׳יפון גבוה וגם ארוך (פיג׳ו 8 500).

אני בהחלט מרגיש שהנוחות של הקורולה טובה יותר מכל הרכבים הללו בפער משמעותי (לא בהכרח זה קשור לגובה הרכב אבל נראה לי שכן, בין היתר לפחות) וזה מאד חשוב לי.

לגבי התנהגות הכביש התרשמתי שהפער לא מורגש לנהג הממוצע ובנהיגה ממוצעת מול הנירו והפיז׳ו (לעומת המאזדה הפער כן מורגש מאחר והיה לה זוויות גלגול מורגשות למרות התדמית הספורטיבית). כנראה שרק בנסיעה לוחצת יותר המבנה הנמוך של הקורולה יעניק לה יתרון מורגש.

אבל הכניסה והיציאה לג׳יפון הרבה יותר נוחה, הישיבה הגבוהה יותר נוחה לי ומהנה אותי יותר (בפיז׳ו במיוחד זה מורגש) ואפשר לחנות בצורה חופשית ולא כמו לפחד שהרכב יהרס במפגש עם מדרכה.

כמובן שרכב משפחתי נמוך לעומת ג׳יפון גבוה, עם אותה יחידת הנעה, יהיה גם חסכוני יוצר ובעל ביצועים טובים יותר.

זה עניין של העדפות והתפשרויות, לא משהו מוחלט.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...