Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לשנאי עם ליבת ברזל לא משנה תדר מתח רשת החשמל מכיוון שהוא אינו משנה את התדר או במילים אחרות התדר בסליל הראשוני הוא התדר גם בסליל המשני.

אינני מתווכח כי כאמור אין לי ניסיון בתכנון שנאים.

אבל על פניו אני חושב שתדר ההזנה אמור לשנות את ההתנגדות למעבר הזרם, אפקט של משנק.

אם תוכל למצוא נוסחה לחישוב שנאי ניתן יהיה לראות אם אכן התדר משפיע.

יוסי

פורסם (נערך)

בנוסחאות יחס ההשנאה אין מרכיב של תדר.

תחבר את הפלוק שברשותך לשקע החשמל במצב AC ובחר מדידת תדר, בשלב הבא חבר סתם שנאי שיש ברשותך ובדוק את התדר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל לא הבנתי את הצורך בניסיון עם משאבות חלב.

הפיזיקה שלהן שונה?

כנראה שכחת לאן מתחברת משאבת חלב (רמז - לאישה עצבנית ועייפה אחרי לידה, עם הרבה מדי הורמונים ופחות מדי שעות שינה).

לא הפיזיקה שונה - הפיזיולוגיה שונה. משאבת חלב לא נמדדת בספיקה, תדר וכדומה. היא נמדדת בעוצמת יניקה, ומידת הכאב שהיא גורמת.

בקיצור, מי שיעשה ניסויי תדר, ספיקה וזרם שנאי, יישן בלילה על השטיח ליד הדלת. יש זמנים בהם עדיף לשמור את המדע במגירה.

:turn-l:
פורסם

השנקל שלי.

לדעתי ממיר מתח איכותי עדיף. ניתן לחבר אליו עוד מכשירים שמייבאים מארה"ב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לעניין עצמו- מאחר ומדובר בספק כוח ולא בשנאי התדר לא מעניין אף אחד. אגב רוב ספקי הכח היום הם מסוג universal power והם מתאימים לכניסה של 100-250v. תצלם את התווית אולי נגלה שאתה לא צריך כלום חוץ ממעביר פשוט. אם לא קנה ספק כוח ישראלי מיוצב שמוציא מתח ומסוגל לזרם בערכים זהים או באותו מתח ובזרם גבוה יותר מהמקורי. שים לב לקוטביות בקונקטור.

לעניין הפסדים בשנאי- אכן הם תלויים בתדר.

הסיבה אינה אפקט המשרן בסליל (היות וגם בסליל מלופף אין הפסדים שקשורים בהשראות העצמית) אלא דווקא

הפסדי הברזל בשנאי (שמורכבים מהפסדי היסטרזיס של הליבה המגנטית ומהפסדי זרמי אדי). אלו האחרונים אכן תלויים בתדר.

יוסי נסה משאבת חלב- אולי תהנה מהעניין ;)

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם
לעניין עצמו- מאחר ומדובר בספק כוח ולא בשנאי התדר לא מעניין אף אחד. אגב רוב ספקי הכח היום הם מסוג universal power והם מתאימים לכניסה של 100-250v. תצלם את התווית אולי נגלה שאתה לא צריך כלום חוץ ממעביר פשוט. אם לא קנה ספק כוח ישראלי מיוצב שמוציא מתח ומסוגל לזרם בערכים זהים או באותו מתח ובזרם גבוה יותר מהמקורי. שים לב לקוטביות בקונקטור.

לעניין הפסדים בשנאי- אכן הם תלויים בתדר.

הסיבה אינה אפקט המשרן בסליל (היות וגם בסליל מלופף אין הפסדים שקשורים בהשראות העצמית) אלא דווקא

הפסדי הברזל בשנאי (שמורכבים מהפסדי היסטרזיס של הליבה המגנטית ומהפסדי זרמי אדי). אלו האחרונים אכן תלויים בתדר.

ההפסדים שציינת זניחים כאשר מדובר על שנאים לשימש ביתי ורוב השנאים להספק של עד 200VA ואפילו יותר המתאימים למתח רשת החשמל 50/60HZ ייצרני השנאים בכלל לא מציינים את ההפסדים בתדר של 50 הרץ לעומת 60 הרץ בגלל שהם זניחים.

אם מדובר על שנאים של חברת החשמל הטבולים בשמן או להספק של מספר KVA אכן במקרים האלה מתחשבים בתדר הרשת בכדי לתכנן נכונה גם את צורת הקירור של השנאי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...